Jaguar İstanbul AutoShow
Tweet It! Facebook
30 Mayıs 2015 18:22

Jaguar İstanbul AutoShow

“Ve Jaguar, Borusan Otomotiv ile ilk kez İstanbul AutoShow'a geldi... Özellikle XE modeline olan ilginin fark edildiği bu buluşmada, başı en kalabalık model ise F-Type oldu...”

Jaguar XE tanıtımı İstanbul Autoshow 2015’te 21 Mayıs Perşembe Jaguar Land Rover standında Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız ve Jaguar Land Rover Genel Müdürü Simay Alsan tarafından gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Eşref Biryıldız “ Borusan Otomotiv olarak 31 yaşındayız ve 17 yıldır Land Rover’ı Türkiye’de başarı ile temsil ediyoruz.

3 yıl önce Jaguar Land Rover’ın bu markaların aynı distribütör tarafından temsil edilmesi kararının ardından, Land Rover markasının yanı sıra, Jaguar markasının da Türkiye Distribütörlüğü’nü 

üstlendik” diyerek Jaguar Land Rover olarak ilk kez fuarda yer almanın heyecanını paylaştı.

Land Rover standındaki bir çok kimsenin ilk kez gördüğü Discovery SportRange Rover Sport Hybrid ve Range Rover Long Wheel Base araçlara ilaveten Jaguar standındaki XF, XJ, F-Type Coupe ve

F-Type Convertible’a yeni heyecan verici Jaguar modellerinin de katılacağını belirten Biryıldız sözü Jaguar XEtanıtımını yapmak üzere Simay Alsan’a bıraktı.

Simay Alsan Jaguar XE’nin, bir sedan olmasına rağmen son derece sportif aynı zamanda zarif ve estetik tasarımı ile Jaguar geleneğini sürdürdüğünü belirterek sözlerine devam etti.

“Jaguar XE, markanın ana modeli olarak konumlanacak. Bütün dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de bize otomobil kullanmayı çok seven, otomobilinde performans isteyen ama verimlilikten de ödün vermeyen, hayatlarının her alanında kalite arayan yeni müşteriler kazandıracak diyerek Jaguar’ın kusursuz performansı verimlilik ile birleştiren yeni nesil bir motor teknolojisinin göstergesi Jaguar Land Rover’ın kendi ürettiği Ingenium motorların ilk örneğinin Jaguar XE’de olduğunu söyledi. Bu 2 litrelik dizel motor 180 beygir gücüne sahip ve 430 Nm tork üretiyor.

Simay Alsan sözlerini “Jaguar, XE modeli ile dünyanın en iyi spor otomobil markalarından biri olduğunu tekrar kanıtlıyor” diyerek bitirdi.

Borusan Otomotiv, İstanbul Autoshow 2015’te Jaguar ve Land Rover markaları ile 14. Salonda yer alıyor. Toplam 1.300 m² sergi ve premium lounge alanı ile ziyaretçileri 11 gün süresince ağırladı.

2014’ün 3. çeyreğinden itibaren Türkiye’de Borusan Otomotiv tarafından temsil edilen Jaguar markası, 650 m²’lik standında 8 araç ile yelpazesindeki mevcut tüm modellere yer veriyordu.

• XE 

• XF

• XJ

• F-Type Coupé

• F-Type Convertible

Estetik tasarım, sportif performans ve mükemmel mühendisliği temsil eden Jaguar, otomobillerden beklentisi yüksek olan kişilerin tercihi olarak, yüksek adetlerde satılan markalardan ayrışmayı hedefliyor. 

Tasarım olarak agresif ve erkeksi olduğu kadar ince bir zevkin de ifadesi olan Jaguar, performanslı motorları ve üstün yol tutuşu ile sürüş dinamiklerinden taviz vermiyor. Dayanıklı yürüyen aksamı, sağlam alüminyum üst yapısı, teknolojik üstünlükleri ve konfor ile birleşen yüksek standartları, Jaguar markasının Türkiye’de, Premium segmentin güçlü bir oyuncusu olmak üzere hazır olduğunu gösteriyor. 

Jaguar XE ilk kez Türkiye’de… Türkiye’de lansmanı Autoshow’da gerçekleşecek olan XE modeli, markayı farklı bir noktaya taşıyacak. 2.0 litre 180 beygirlik, Jaguar Land Rover’ın kendi üretimi olan Ingenium dizel motoru ile, hem performans hem de yakıt ekonomisini bir arada sunabiliyor. 0’dan 100 km’ye 7,8 saniyede çıkarken, 100 km’de ortalama 4,2 litre yakıt tüketiyor.

Azami hızı 225 km/sa olan XE, tasarım açısından Jaguar ruhunun modern bir yorumunu ifade ediyor.

Yollardaki diğer sedanlardan her noktası ile ayrışan Jaguar XE’de zengin bir standart donanım paketi sunuluyor.

Şerit terk ikaz sistemi ve akıllı acil durum fren desteği gibi güvenlik donanımlarının standart olarak yer aldığı Pure başlangıç paketine ek olarak, Prestige, Portfolio  ve R Sport paketlerine de yer veriliyor.

Başlangıç fiyatı 70.000 € olarak belirlenen Jaguar XE, 50:50 ön ve arka aksa eşit ağırlık dağılımı ile denge ve yol tutuş konusunda iddialı bir çizgide ilerliyor. %75’i aluminyumdan üretilen Jaguar XE, sağlamlık ve esneklik açısından segmentindeki diğer otomobillere göre farklılık sağlıyor. Aynı zamanda executive segmentte yer alan otomobillerin konfor seviyesini sunabilen bir süspansiyon sistemi ile tasarlanmıştır.

Performanslı modelleri temsil eden S logolu, 3.0 litre 340 bg’deki Jaguar XE de özel sipariş ile Borusan Otomotiv yetkili satıcıları tarafından sağlanabilecek.

Jaguar F Type : Hızlı, güçlü ve çekici. 

Jaguar standında süper spor vurgusunu yapacak olan Jaguar F-Type, Coupe ve Cabrio versiyonları ile yerini alıyor. İki kişilik spor otomobiller arasında tasarımı, motor sesi ve ince işçiliği ile fark yaratıyor.

F-Type’ın 3.0 lt V6 Supercharged 340 beygir güce sahip motorunun, S versiyonu 40 beygir daha ek güç sunarak 380 bg sağlayabiliyor. Serinin en güçlü versiyonu olan F-Type R,  5.0 lt V8 Supercharged motoru ile, 550 bg ve 680 Nm tork sunuyor.

F-Type’da daha agresif sesler duymak isteyenler, bunu tek bir düğmeye dokunarak  egzoz sesini hissedebiliyorlar. 

Genel olarak basık olması ile bilinen iki kişilik spor otomobillerin aksine, boydan boya uzanan cam tavanı sayesinde büyük bir ferahlık sunan F-Type, özel renk seçenekleri ve 300 km/sa’lik maksimum hızı ile sürücü ve yol arasındaki mükemmel uyumu sağlıyor.

Jaguar XF ve Jaguar XJ 

Fuarda yerini alacak bir diğer model ise Jaguar XF. Model gamını 2015’in 3. çeyreğinde yeni gövdesi ile daha da kuvvetlendirecek olan bu modelde, alüminyum gövde yapısı yaklaşık 200 kg’lık bir ağırlık avantajı sağlayacak. 2.0 litre dizel motor seçenekleri de yine yeni gövde ile beraber yerini alacak. Yeni gövde XE’deki Jaguar tasarım dilini daha fazla andırıyor olacak.

Stantta yer alan olan diğer model ise Jaguar XJ. Ürün gamının en üst seviyesinde ve en lüks model olarak yer alan otomobil,  5,127 cm uzunluğu ile zarif ve şık bir tasarıma sahip.

Long versiyonu normal gövdeye göre 12,5 cm daha uzun olup, her iki versiyonda da segmentindeki diğer Premium rakiplerden farklı olarak 2.0 litre benzinli motor ile alınabiliyor. Arkadan itişli ve 240 bg’e sahip otomobil, 153,300 € başlangıç fiyatı ile ve krom-ahşap-deri karışımının detaylı İngiliz işçiliği ile bir araya getirilmesi ile son derece elit bir görüntünün fazlası ile karşılığını veriyor.

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.