Mazda'nın Küçük SUV'u
Tweet It! Facebook
19 Kasım 2014 12:21

Mazda'nın Küçük SUV'u

“Mazda, SKYACTIV Teknolojisi ve KODO-Hareketin Ruhu tasarımı özelliklerine sahip yepyeni kompakt CrossOver SUV'u Mazda CX-3 lansmanını yaptı.”

Mazda, 2014 Los Angeles Auto Show'da Mazda CX-3 lansmanını yapıyor. Yeni kompakt crossover SUV, SKYACTIV Teknolojisi ve KODO-Hareketin Ruhu tasarımı özelliklerine sahip olan Mazda'nın yeni nesil ürün hattındaki araçların beşinci modeli. CX-3, kişinin bir araçta arayacağı tüm özellikleri sunuyor: çok güçlü ve tarz sahibi bir tasarım, yalnızca müşterinin kullanım kolaylığı düşünülerek geliştirilmiş özellikler ve Mazda’nın her modelinde önemsediği uyumlu sürüş hissi.

Güzel ve zarif tasarımın devamı olarak, bir araçta tüm hayatın anlatıldığı KODO ruhunda yaşam bulan keskin hatlar ile hız hissiyatı betimlenmiştir. Araç içinde, kullanılan malzeme detaylarına özenle dikkat çekilerek etkileyici derecede zarif ve kaliteli bir kabin ortamı yaratıldı. Muhteşem çevre ve güvenlik performansının yanı sıra çok uyumlu bir sürüş zevki gerçekleştirmek amacı ile CX-3 dikkatlice işlenmiş tüm SKYACTIV Teknolojilerine sahip. 

Güç aktarma özellikleri arasında SKYACTIV-D 1.5-litre temiz dizel ve SKYACTIV-G 2.0-litre doğrudan enjeksiyonlu benzinli motorlar bulunuyor. Mazda’nın yeni nesil AWD sisteminin yanında her bir seçenek, önemli ölçüdeki düşük emisyonlarıyla birlikte güçlü ve doğrusal sürüş performansı sunuyor. Aynı zamanda müşterinin sürüş keyfini arttırmak adına model, araç içi bağlantı sistemi MZD Connect* ve i-ACTIVSENSE gelişmiş güvenlik özellikleri gibi Mazda’nın çok çeşitli son teknolojilerini de sunuyor.

Mazda'nın son tasarımı ve teknolojisiyle Mazda CX-3, şehir içi sürüşten harika şehirdışı seyehatlere kadar her ortamda müşterinin yaratıcı hayat tarzına uyum sağlamak için üretilen bir araç. Model 2015 yılı ilkbaharından itibaren Japonya’da dünya satışlarına başlayacak ve Mazda ürün hattının yeni temel modeli olması bekleniyor.

* Japonya, ABD, Kanada ve Meksika'da Mazda Connect olarak bilinmektedir.

1. Tasarım

KODO’nun son ürünüyle sofistike güzelliğin izinde

CX-3 tasarımı, en şık şekilde Mazda’nın KODO tasarımını ifade ederken güzellik ve sofistikeliğin izinden gidiyor. Güçlü ve oldukça canlı formu, Mazda tasarımcılarının da istemiş olduğu ve geleneksel sınıflarla sınırlandırılamayan aracın kusursuz şekilde ifade edilmesini sağlıyor. Tasarım ekibi, güzelliğin net bir ifadesi ve aracın dışı için ise radikal bir tarz yaratmak için çalıştılar. Buna, güzelliğinin ve gereksiz her bir öğeyi çıkarmak için verilen özenli çabaların temelini oluşturan oranları geliştirmek için benzersiz bir yaklaşım sayesinde ulaşıldı. İç mekân için de, ortamın uygun şekilde ifade edilebilmesi adına güçlü bir çaba verildi.  Kullanılan malzemelerin ince dokularıyla birlikte, yüksek kaliteli ve sofistike bir kabin ortamı yaratıldı.

Gövde

CX-3’ün ön kısmı, modelin tarz sahibi oranlarıyla uyumlu cesur bir görünüm sergilemek için tasarlandı. Yatay şekilde akan yoğun bir enerji ifadesi oluşturmak için ön ızgara, gümüş renkli ön kenarlarıyla birlikte yedi ucun birleşiminden oluşuyor. İmza niteliğindeki kanat, düz metalden üretilmişçesine kalın ve üç boyutlu. Tüm gövdeyi sarmalayan güçlü hız hissinin başlangıç noktasını oluşturuyor.

Far düzeneği, geri doğru bakan gözler gibi ince ve keskin bir tasarım oluşturmak için dönüş sinyallerini ana far ünitesinin dışında konumlandırıyor. İmza niteliğindeki kanadın uçları ise, entegre LED aydınlatma çizgileriyle farlara doğru uzanıyor. Modelin sert ifadesini arttırarak kısa farları çevreleyen ışıklı imzayla kusursuz bir biçimde birleşiyor.

A-sütunlarının altına doğru uzanması için arkaya doğru itilen ön çamurlukların üst noktasıyla birlikte, CX-3'ün yan görünümü aracın normal boyutlarından çok daha büyük bir gövde hissi uyandırıyor. Aşağıdaki üç bölüm için gövde yüzeyinin her bir noktasındaki zengin ifade ve gizli değişikliklerin oluşumuna oldukça özen gösterildi: Gövdenin ön yarısı, uzayıp giden bir şekille uzun bir burna sahip; kabin bölümü D-sütunlarından elektrik geçirilmesiyle elde edilen pürüzsüz bir görünüme sahip ve gövde arkasındaki düz parça ise güçlü bir görünüm kazandırıyor.

Arka tarafa temiz bir görünüm ve güçlü bir dayanıklılık hissi katan kısa bir uzantı tasarlamak için plaka, arka tamponun üst kısmına yerleştirildi. 

CX-3, yeni geliştirilen Seramik Grisi Metalik gövde rengine sahip. İnce şekilde bilenmiş metalik yüzeyinin ve güçlü sağlamlılık hissinin ifadesi, kendine gelen ışığa bağlı olarak görünümü değiştiriyor.

CX-3, güçlü bir sürüş sunan ve pozitif bir duruş hissi veren geniş çaplı lastiklere sahip. Opsiyonel olan 18 inç lastikler, metal grisi renkle boyanmış ve işlenmiş metalin parlaklığıyla kontrast oluşturulmuş kalın ve yontulmuş kollara sahip.

Kabin

Kabin, gövde tasarımıyla uyumlu bir şekilde yüksek kaliteli ve sofistike bir his veriyor. Alan tasarımlarının uyumu ve kullanılan malzemelerin kalitesi dâhil her bir detaya çok fazla özen gösterildi.

Kabini çevreleyen karakter çizgisi ve kapı döşemesinin derin oyuntulu üç boyutlu şekliyle birlikte nispeten yüksek kemer çizgisi, ön koltuk alanı için rahatlık ve açıklık hissi yaratıyor.

Tüm bilgiler görüntüleniyor ve kontrol sistemleri ise Mazda’nın göz hizasındaki kokpit konseptine dayanan sürücü odaklı tasarımla uyumlu bir konumda bulunuyor.

Gösterge paneli başlığını kaplayan yumuşak malzemenin ön kenarı, olgunluk özelliği katan dikişli bir görünüme sahip.

Kabinin parlak ve yüksek kalitede görünmesi için her bir nokta yeniden geliştirildi. Kapı döşemesindeki kolçaklarda ve taban konsolu dizliklerinde kullanılan koyu kırmızı vurgular ile düz metalden oyulmuş gibi görünen iç kapı kolu uçlarındaki keskin şekil bunlara örnek verilebilir.

Sofistike bir ortam görünümü veren saf beyaz deri ve siyah Lux Suede® tercihi gibi farklı koltuk malzemelerinin birleştiği noktalarda ise ince şeritler kullanıldı.

2. Donanım 

İnsan odaklı donanımlarda gerçek kullanım kolaylığı amaçlandı

Stil sahibi oranlara ulaşmak adına KODO tasarım dilinin son ürününün uygulanmasına ek olarak, CX-3 tasarımcıları yeterli genişlikte alan sağladılar. Amaç, bir aracın nasıl olması gerektiği konusunda Mazda’nın vizyonunu doğru şekilde temsil eden bir donanıma ulaşmaktı.  Sonucunda da CX-3, kendi crossover SUV donanımına özgü olan bir kullanım seviyesi sunuyor. Sürücülere ihtiyaçları olan net görüşü sunan araca binmek ve inmek kolay. Aynı zamanda araç, sürüş sırasında daha fazla güven veren düşük kütle merkezli bir oturma pozisyonu sunuyor. Aynı zamanda müşterinin aktif yaşam tarzını destekleyen araç içi bağlantı sistemi olan gelişmiş MZD Connect* donanımına sahip.

* Japonya, ABD, Kanada ve Meksika'da Mazda Connect olarak bilinmektedir.

Boyutlar, konfor ve iniş/biniş kolaylığı

4,275 mm (toplam uzunluk), 1,765 mm (genişlik) ve 1,550 mm (yükseklik, yüksüz, köpek balığı yüzgeci anten dahil) boyutlarına sahip gövde, şehir içinde sürüşte ya da park ederken bile CX-3’ün kolay idare edilmesini sağlıyor. Uzun burun 910 mm ön konsol çıkıntısına sahip, yekpare görünümlü arka çıkıntı 795 mm ve dingil mesafesi 2,570 mm. Bu da, konforlu koltuklar için yeterli yer sunarken akıcı oranlar oluşturuyor.

Ön koltuklarda, oturan kişinin ölçüsü ne olursa olsun rahat etmesi için iki ön koltuk arası yeterli mesafe, omuz boşluğu ve diz mesafesi bulunuyor. 

Arka koltukların konumu, ön koltuklara göre kabin merkezine daha yakın ve kalça noktası ön koltuklardan daha uzun tutuldu. Ortaya çıkan düzen sayesinde, arka koltuklarda oturan yolcular ön tarafı daha kolay görebiliyor ve ön koltuklarda çaprazlama oturan kişilerle muhabbetin tadını çıkarabiliyorlar.

CX-3'ün kalça noktası, hem ön hem de arka koltuklar için optimal düzeyde ayarlanmıştır. Vücut ölçüsüne bakılmaksızın herkesin kabine rahatça binip inmesini sağlamak adına, asılı yan eşik yapısı ve arka kapıların alçak bölümüyle birleşir.

Sürüş Pozisyonu

Sürücünün göz hizası 1,250 mm’ye ayarlanmıştır. Optimal bir sürüş pozisyonu, sürücünün net bir görüşle sürüş keyfini yaşamasını ve güven duyarak aracı kullanmasını sağlar.

CX-3, ön tarafta çok geniş bir görüş alanına sahiptir. Aynı zamanda, dış dikiz aynalarının kapıların gövde paneli üzerine yerleştirilmesi de ön pencere ve ayna arasındaki görüş alanını genişletir. Arka görüşü en üst seviyeye çıkarmak için, kemer hattının arka taraf yüksekliği ve C sütunlarının pozisyonu özenle tasarlanmıştır ve kelebek camları yerleştirilmiştir.

Ön tekerleklerin öne doğru konumlandırılması ve aralarındaki pedalların şekli ve mesafenin optimizasyonu, sürücünün rahatça oturduğu, bacaklarını uzatabildiği ve pedallara daha doğal ulaşabildiği optimal bir sürüş pozisyonu sunmaktadır. Sürgülü organ tipi gaz pedalı kullanılmıştır.

Her bir kontrol cihazı için optimum pozisyona ulaşmak adına çok çalışılmıştır. Vites kolunun ön konsolun en üstüne yerleştirilmesi sayesinde, sürücü vites kolu ve direksiyon arasında elini kolayca hareket ettirebilir ve aşırı güç uygulamadan vites kolunu kolayca çalıştırabilir. Kontrol kumandası, ele uyumlu şekilde tasarlanmıştır.

Muhteşem uyum ve tutuşla birlikte rahat bir sürüş için koltuk arkalıklarının ve minderlerinin yanı sıra koltukların şekli ve dayanıklılığının optimize yapısı, koltuk minderlerinde ve arkalıklarında kullanılan titreşim emici özelliğe sahip üretan köpük malzeme ile birleşiyor. Arka koltukların uzatılmış arkalıkları ise koltukların daha geniş olmasını sağlamaktadır.

İnsan-makine ara yüzü (HMI) ve araç içi bağlantı sistemi

Mazda’nın yeni nesil HMI’si, en önemli öncelik olan güvenliğin izinden gidiyor. Kokpit tasarımı, doğru sürüş pozisyonunu korurken ve emniyetli sürüşe konsantre olurken sürücülerin büyük miktarlardaki bilgiyi işlemelerini sağlamaya yönelik uyarı kokpit konseptine dayanmaktadır. 

Sürücüye gerekli olan bilgi ve gösterge panelini kontrol etme cihazları, güvenlik için optimal düzeyde konumlandırılmıştır. Bunlar arasında Aktif Sürüş Ekranı, yedi inçlik orta gösterge paneli ve HMI Kumandası da mevcuttur.

MZD Connect*, hareket halindeyken bile internet bağlantısı ve iletişim gibi işlevlerin daha güvenli ve daha kolay yapılmasını sağlayan bir araç içi bağlantı sistemidir. Çok büyük bir rahatlık sağlar ve eller serbest telefon özelliği, kısa mesajların alımı gibi Bluetooth® hizmetleri ile HARMAN Aha™ dâhil internet radyosu da sunar.

3. Sürüş dinamikleri

Sınırsız sürüş keyfi için dinamik performans

Mazda sürekli olarak sürüş keyfinin izini sürüyor ve sürücünün isteklerine uygun çözümler sunuyor. Araçtan sürücünün faaliyetleri doğrultusunda yanıt alınması, doğrudan Jinba Ittai sürüş deneyimi zevkiyle bağlantılı ve yalnızca güç ve hızla ulaşılamaz.  Bu felsefeyi temel alan CX-3 gelişim ekibi; şehir içi yollarda sürüş kolaylığı sağlama, otoyolda güven verme ve özellikle de virajlı şehir dışı yollarla kolayca başa çıkarken tam olarak sürücüye hitap etmeye odaklandılar.  

SKYACTIV Teknolojisinin tamamına yer veren ve tüm özelliklerini insan duyularına göre ayarlayan Mazda, Jinba Ittai deneyiminin gerektirdiği yol tutuş dengesiyle birlikte sürücünün hareketlerine hafif ve doğrusal bir tepki sunuyor. Güç aktarma ürün hattında, ayrı ayrı hedef pazarlarla uyuşan özel teklifleriyle Mazda’nın yepyeni SKYACTIV-D 1.5 ve SKYACTIV-G 2.0 motorları bulunuyor.  Ayrıca yeni nesil bir AWD sistem de tanıtılıyor. Muhteşem yakıt performansı ve düşük emisyonlarla birlikte doğrusal tepki ve güçlü dinamik performans bir araya gelerek sınırsız bir sürüş keyfi sunuyor.

Şasi ve gövde

CX-3 SKYACTIV-Şasiye sahip. Bu şasi, tamamen yenilenmiş süspansiyon ve direksiyonu sayesinde güven ve gelişmiş konfor düzeylerini garantileyen istikrarlı tepkiler sunuyor. Bağlantılı her bir bileşenin ince ayarı; doğal bir tepki ve kontrol kolaylığı sunarken otoyolda sürüş sırasında bile güven veriyor.

Şasi, çok verimli bir donanım ve yüksek kalite hissiyle doğrusal yol tutuş ve sürüş konforu sunmak için sürtünme özelliklerini optimize eden ön ve arkada amortisörlere sahip olan bir hafif burulma kirişli arka süspansiyon sistemiyle birlikte çalışır.

Direksiyon sistemi şehir içinde hafif ve çevik yol tutuş sunar fakat virajlı yollarda ve otoyolda denge hissi verir.

Fren sistemi az-orta hızlarda aracın muhteşem şekilde kontrol edilmesini sağlar ve yüksek hızda ve yüksek G kuvveti durumlarında da harika fren performansı sunar.

CX-3; çarpışma güvenliği, ağırlık azaltma ve sağlamlık şeklindeki birbirinden farklı üç alanda yüksek performans seviyelerine ulaşan SKYACTIV-Gövdeye sahip. Mazda'nın SKYACTIV-Gövde mimarisinin daha da sade bir düzenini sunan araç, yüksek dayanıklı çelik ve sönümleme özellikleri bulunan hafif bir gövde oluşturmak adına yüksek dayanıklılığın etkili şekilde konumlandırılması ve optimize edilmiş çapraz kesit formlarını bir arada sunuyor.

Tüm araçta ve parçalarda yüksek dayanıklı çeliğin kullanım oranı yüzde 63. Aşırı yüksek dayanıklı çeliğin (780MPa ve üzeri) kullanım oranı yüzde 29 ve tamamının yüzde 4’ü ise 1,180MPa oranında.

NVH ve aerodinamikler

Muhteşem sessizliğe ise süspansiyon rezonansının kontrol edilmesi, motor elemanlarının şekil, sertlik ve konumlarının ayarlanması ve ses yalıtım ve emme malzemelerinin optimal düzeyde yerleştirilmesiyle ulaşıldı.

Ses ve titreşimleri azaltmak ve araç gövdesi boyunca bu aktarımları bastırmak adına AWD versiyonu için ek önlemler alındı.   Bu önlemler arasında arka çerçeveye bağlanan çapraz elemana yapılan takviyeler ve yedek lastik altında kullanılan süslemelerin optimizasyonu da mevcut. 

İleri derece bilgisayarlı sıvı dinamiklerini kullanan simülasyonlar, aerodinamik parçaların optimal verim için en stratejik noktalarda bulunmasını sağlıyor. Bu da, hem sürüş performansına hem de artan yakıt tasarrufuna katkı sağlayan muhteşem aerodinamikler elde etmeye yardımcı oluyor.

Güç Aktarma Organları

İki motor çeşidi mevcuttur: İki güç versiyonunda mevcut SKYACTIV-G 2.0 benzinli motor ve SKYACTIV-D 1.5 temiz dizel motor. Her iki motor da doğrusal ve güçlü sürüş performansı sunuyor ve muhteşem gerçek yakıt tasarrufu sağlıyor.

Hem otomatik hem de manüel şanzıman mevcut. SKYACTIV-Drive altı kademeli otomatik şanzıman; muhteşem yakıt ekonomisi, manüel şanzımanınkine benzer direkt his ve kolay, güçlü hızlanma sunuyor. SKYACTIV-MT, yakıt ekonomisini arttırırken hafif ve pozitif vites hissi sunan hafif, kompakt ve altı kademeli bir manüel şanzımandır.

Yeni nesil AWD sistem, ilk defa Mazda CX-5’te kullanılan aktif tork kontrol bağlantısıyla birlikte çalışıyor, muhteşem sürüş ve araç dengesi sağlıyor. Sürücünün isteklerini doğru şekilde izleyen ve sürekli sürüş koşullarını değiştiren sensor sinyallerinin kullanıldığı dünyanın ilk ön tekerlek kayma uyarı algılama sistemine sahip. Ayrıca CX-3, güç kesme özellikleri ve hem kompakt hem de hafif yeni geliştirilen arka diferansiyel üniteye sahip.

4. Güvenlik

Dünya standardında güvenlik, CX-3 sürüş keyfinin temelini oluşturuyor

Mazda Proaktif Güvenlik temel alınarak, kazaya sebep olabilecek riskleri en aza indirme ve sürücünün güvenli bir sürüş yapacağı koşulları maksimuma çıkarma konusunda çok çaba verildi. Potansiyel risklerin erkenden belirlenmesini ve her türlü hasar ya da yaralanma şansının azaltılmasını sağlamak adına alınan aktif güvenlik önlemleri, Mazda’nın i-ACTIVSENSE gelişmiş güvenlik teknolojileriyle sağlandı. Böylece sürücü şehir içi yollarda, otoyolda veya virajlı yollarda her türlü sürüşün tadını çıkarabiliyor. Pasif güvenlik özellikleri ise Mazda’nın yüksek dayanıklı SKYACTIV-Gövdesine dayanıyor. Emniyet kemerleri ve hava yastığı sistemleri dâhil olmak üzere yolcuların güvenliğini sağlamak ve aynı zamanda yayaları korumak adına oldukça özen gösterildi. Sonucunda gerçekten muhteşem güvenlik performansı ortaya çıktı ve Mazda CX-3 dünya çapındaki çarpışma testlerinde yüksek oranlar elde ediyor.

Aktif güvenlik

Milimetre dalga radarı gibi algılama cihazlarının kullanıldığı Mazda’nın i-ACTIVSENSE gelişmiş güvenlik teknolojisinin kullanılması sayesinde sürücü, şehir içinde, otoyolda ya da virajlı yollarda her şekilde emniyetli sürüşün tadını çıkarabiliyor.

Pasif güvenlik

CX-3, kabin deformasyonunu azaltmak için her yönden gelen darbe enerjisini verimli bir şekilde emen Mazda'nın yüksek dayanıklı SKYACTIV-Gövdesine sahip. Bu da, farklı bölgelerdeki kuruluşların gerçekleştirdiği testlerde aracın yüksek oranlar elde edebilen bir çarpışma güvenlik seviyesine sahip olmasını sağlıyor. 

Kaza durumunda yolcuları korumak adına, çok çeşitli emniyet donanımları ve mekanizmaları kullanılıyor. Bunların arasında; SRS hava yastığı sistemi, yolcunun başını sıkıca destekleyen bir ön koltuk yapısı ve darbe enerjisini emmek üzere tasarlanmış kapı kolu dayanakları bulunuyor.

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.