Mercedes AMG GT
Tweet It! Facebook
04 Eylül 2014 14:02

Mercedes AMG GT

“Mercedes-Benz'in bir kompakt SuperSport otomobil yapma zamanı gelmişti, geçiyordu!.. Jaguar F-Type gibi yeni nesil gerçek sporculara rakip olacak olan Mercedes-AMG GT, 462HP ve 510HP GT S olarak ortaya çıktı!..”

Muhteşem bir egzost senfonisi eşliğinde 0-100 km/h'yi 3.8 saniyede geçmeye ne dersiniz?..
AMG GT, tümüyle AMG içinde geliştirilmiş, ikinci gerçek spor otomobil!..

AMG'nin merkezi Affalterbach'ta geleceğin spor otomobili iddiasına sahip AMG GT, nihayet örtüsünü kaldırdı!..

Benzeri olmayın, komple "0"dan geliştirilmiş bir gerçek spor otomobil!..

Üstelik önünde kocaman bir yıldız var!..


Mercedes-AMG'nin bu sefer "martı kanat" kapıları olmayan bir SuperSport modeli!..
Mercedes-AMG GT'nin tümüyle sürüş keyfi için hazırlanmış olduğunu ve hatta modifiye etmeye gerek olmadan doğrudan yarış histlerine çıkabilecek ya da normal trafikteki en ilgi çeken otomobillerden biri olacağını söylememize sanıyoruz, gerek yok!.. 
AMG ve Mercedes-Benz'in tüm teknik birikiminin zirvesi olacak olan GT, yepyeni bir 4.0 litrelik V8 BiTurbo motora da sahip olacak!..
Elbette, Mercedes-Benz'in ultra yüksek Intelligent Drive teknolojisi de, bu safkan sporcudan esirgenmemiş!..

100 bin Euro liginde safkan bir spor otomobille Mercedes, artık doğrudan Porsche 911’in yaşam alanına giriyor. fark anlamına gelebiliyor. Porsche, 50 yıldan fazladır 911 ile Alman spor otomobil dünyasının çıtasını belirlerken, AMG mühendisleri 1967’den beri Mercedes sedanlar ve arazi araçları ile uğraşıyor. Daimler’in iştiraki olan AMG, SLS ile sadece 4 yıldır kendi ürettiği spor otomobili sunuyordu. Ancak bu otomobil, Porsche’ye saldırabilmek için çok büyük ve özellikle de çok pahalıydı. Bu durum 2015 başlarında radikal bir değişim gösterebilir. Çünkü SLS’in küçüğü, o zaman piyasaya çıkacak... Mutlak sporculuğa daha yakın olan GT, bu sayede onlarca yıldır kendisini mükemmelleştiren 911’e meydan okuyabilecek. Büyük bir Mercedes yıldızına sahip agresif burun tasarımı ve devasa hava girişleri bile, Mercedes’in bu konuda çok ciddi olduğunu kanıtlıyor. 
AMG GT neredeyse ideal bir orana sahip. Bu da bir şeyi bugünden söyleyebilmemizi mümkün kılıyor: GT bulvarlarda hava atmak için yaratılmış bir şov yıldızı değil, ciddiye alınması gereken bir spor otomobil. 
GT’nin ise herhangi bir ağırbaşlılık gösterme niyeti yok. Bu nedenle klasik bir spor otomobil prensibine sadık kalıyor:
GT’nin yeni geliştirilen çift turbolu V8 motorunun en düşük güç seviyesi bile 462 HP. Daha güçlü olan S versiyon ise 510 HP!.. 100 km/h’ye 4.0 saniyede çıkarken, GT’nin ikinci silahı olan ve anında bağımlılık tehlikesi yaratan sesi duyuluyor: Çığlıklar, kükremeler, titremelerle tüm notalara hakim, hatta neredeyse baştan çıkarıcı... 

İç mekanın ulaştığı konfor seviyesi ise çok şaşırtıcı. Ayrıca iri yapılılar için bile yeterli iç mekan sunuluyor. Orta konsol ve multi medya başlıklarında da çok modern olan AMG’nin iç mekanına da birinci sınıf malzemeler hakim, işçilik kalitesi çok yüksek ve derli toplu orta konsol rahat bir kullanım sunuyor. 
Geriye en heyecanlı kısım kalıyor: Fiyat! 
Neticede GT ile Mercedes, direkt olarak 911’i hedefliyor. Resmi rakamlar henüz açıklanmadığından biraz spekülasyon yapabiliriz: 911 S’in Almanya fiyatı 110 bin Euro olduğuna göre, GT’nin başlangıç rakamı da buna yakın olmalı.

Bonneville'de son testleri tamamlandıktan sonra artık seri üretim aşamasına gelen AMG GT, sanıyoruz şimdiden bir klasik ve koleksiyon parçası olmayı hak ediyor.

Mercedes AMG GT
Motor: V8, çift turbo, önde uzunlamasına; 
Sia hacmi: 3982 cc
Maks. güç: 462 HP
Maks. tork: 600 Nm
Maks. hız: 304 km/h
0-100 km/h: 4.0 sec
Güç aktarımı: Arkadan itiş; 7 ileri çift debriyaj
Boş ağırlık: 1615 kg
Yakıt tüketimi: 9.3 lt/100 km
CO2 emisyonu: 216 gr/km
Almanya fiyatı: yaklaşık 110.000 Euro

Mercedes Tasarım Şefi Gorden Wagener, GT projesine, beyaz bir kağıt üzerinde başlamış. Ancak kendisinden, tabii ki Martı Kanat 300 SL’den izler kullanması da istenmiş. Ortaya çıkan araç ise, taze ve ilerici görünümlü safkan bir sporcu olmuş. 

Klasik GT orantıları: Çok uzun burun, kısa arka kısım, ikisinin arkasında da 2 kişi için bolca iç mekan. 

 
Mercedes-AMG GT S
Mercedes-AMG GT
Sia hacmi
3982 cc
3982 cc
maks. Güç
375 kW (510 HP)
6250 1/min
340 kW (462 HP)
6000 1/min
maks. Tork
650 Nm
1750-4750 1/min
600 Nm
1600-5000 1/min
ortalama Tüketim
9.4 lt/100 km
9.3 lt/100 km
CO2 emisyonları
219 gr/km
216 gr/km
boş Ağırlık
1570 kg / 1645 kg
1540 kg / 1615 kg
Güç ve Ağırlık Oranı
3.08 / 3.22 kg/HP
3.33 / 3.49 kg/HP
0-100 km/h hızlanma
3.8 sec
4.0 sec
maks. Hız
310 km/h
304 km/h

GT’nin sesi: Güçlü, pervasız, küstah, hatta biraz da baştan çıkarıcı...

AMG, atmosferik bir spor motoru kadar etkileyici sesler çıkarabilen ama daha fazla güç ve tork üreten çift turbolu bir V8 geliştirmeyi başardı. 

AMG Başkanı Tobias Moers’e göre GT, sürüş dinamizmi, ataklık ve sportiflikte en yüksek talepleri bile karşılayabilecek.

AMG GT’nin iç mekanı klasik görünse de aslında çok modern. 
Eksiksiz ağ: Direksiyondaki düğmeler üzerinden, aracın sesli multimedya kontrolünün de dahil olduğu birçok fonksiyonu kontrol edilebiliyor. 
Tam değişken: “Drive Unit” üzerinden süspansiyon, motor ve şanzıman tepkileri ayarlanabiliyor. 
7 ileri oranlı çift debriyajlı şanzıman, AMG’nin tipik küçük vites koluyla kontrol ediliyor. 

AMG, 911’in karşısına kesinlikle ciddi bir rakip çıkarmış.
Hem de, Porsche’nin pek alışık olmadığı kadar yakın bir rakip.
Mercedes AMG GT, önümüzdeki yılın ilk aylarında piyasaya çıkacak ve aralarındaki rekabet, 2015 yazının gerçekten çok sıcak geçmesini sağlayacak. 

Keyifli bir inceleme için de özel AMG GT web sitesini de ziyaret edebilirsiniz...
http://www.mercedes-amg.com/webspecial/amggt/

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

KARDEŞ PORTALIMIZ

Kobitek

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.