Haber BaşlığıTarih

İsveç Yakışıklısı Yeni S90

Volvo, artık tümüyle kendi tekniğiyle ardı ardına yeni modellerini çıkarmaya başlıyor... Yeni XC90'ının ardından şimdi de yeni E-Segmenti S90 ile karşılaşıyoruz ve Volvo'nun "premium" iddiasından da emin olabiliyoruz!

Ken Block çölde!

Hoonigan Racing Division ralli pilotu Ken Block, bu sefer Utah çölünde, diğer tüm Gymkhana'lardan çok farklı olarak adeta bir kum fırtınası yaratıyor!..

Amerikan CX-9

Vaktiyle Türkiye'de de başarıyla satılmış olan CX-9 yenilendi. Tarz olarak artık daha çok Amerikalı müşterilerin hoşuna gidecek olan yeni CX-9 kaputunun altında ise yepyeni bir modern motor saklıyor!..

Yeni SL Roadster

İki kişilik üstsüz otomobil keyfinin zirvesi, artık daha taze!.. Yeni SL, artık bir SLK olarak değil, sanki büyük bir AMG GT havasında...

Ciao Baby

Fiat, Mazda tesislerinde MX-5 platformunda üretilmesine rağmen, bambaşka bir roadster ortaya çıkardı!.. İsmi ise, efsane 124 Spider!.. Bu İtalyan güzelini ilk kez Ekim ayının başında Officina 83'te görüp incelemiştik!..

AutoBest Finalisti Astra

Daha hafif, daha tutumlu, daha performanslı, daha konforlu ve daha geniş iç hacim sunan yeni Opel Astra, bu yıl layık görüldüğü SafetyBest ödülünün yanında büyük AutoBest 2016 ünvanı için de son 5 finalistten biri!..

AutoBest Finalisti Tucson

IIHS ve Euro NCAP çarpışma testlerinden yüksek başarıyla geçen Hyundai Tucson, şimdi de Batı ve Doğu Avrupa’nın en prestijli otomobil ödülü AutoBest 2016 için son finalistlerden biri!..

AutoBest Finalisti HR-V

Eski HR-V adeta bir devrimdi... B-SUV segmentininin yaratıcısıydı... Şimdi ise yeni şekliyle, daha yüksekleri hedefliyor ve hatta AutoBest 2016 için aday olacak kadar iddialı olduğunu gösteriyor!..

AutoBest Finalisti CX-3

CUV ya da B-BUV veya CrossOver olarak sınıflandırabileceğimiz Mazda CX-3, Türkiye ve Avrupa'ya hızlı girişinin ardından, şimdi de AutoBest 2016 finalistlerinden biri!..

SuperDragon X8

Hep en hızlı gidenlerden bahsediyorduk… Şimdi sıra, en hızlı söndürende!.. Bu bir Su Püskürten Ejderha!..

Tofaş Egea

28 Eylül 2015, Türkiye Otomotiv Endüstrisi'nin ve Tofaş'ın tarihi günlerinden biriydi!.. Evet, tüm dünyaya satılacak, AutoBest yani yılın en mantıklı otomobili olmaya aday, en yeni "yerli" otomobilimiz, Egea, artık yollara çıkıyordu!..

Lüks HiLux

Hi-Cruiser versiyon ismiyle, adeta Land Cruiser'ların Pick-Up şekli olan yeni HiLux, artık gösterişli SUV piyasasında bile seçenek!..

Lider L200

Temsa Motorlu Araçlar, Pick-Up pazarının lideri Mitsubishi L200’ün 5. yeni neslini, gösterişli bir Trans-Toros OffRoad sürüşüyle gösterdi!..

4. Megane

4. Nesil yeni Renault Megane, 2016'da yollara çıkıyor... Fakat, daha "Alman" görünüm ve özelliklerle...

Renault'nun Qashqai'ı

İspanya'nın Navarra Çölü'nde kullandığımız Renault’nun C segmentindeki ilk Crossover’ı Kadjar, denenmiş ve başarılı Nissan Qashqai ile çok yakın alt yapısının üstüne, Renault tasarımını ve gücünü koyuyor!..

Yeni C Coupe

C Coupe'ler eskiden de günümüzde de hep en çok arzulanan tek kapılı Mercedes olmuşlardı... Fakat, yeni C Coupe, S-Klasse Coupe'ni adeta bir kopyası olarak, sanıyoruz, rüyaların yeni "yıldız"ı olacak!..

488 GTB Spider

Ferrari'nin ürettiği en güçlü katlanabilir metal tavanlı modeli 488 Spider, 670 HP V8 motoruyla 0-100 km/h hızlanmasını 3 saniyede gerçekleştiriyor!

Üstsüz Yeni Camaro

Ford Mustang gibi downsizing motoru da olacak olan yeni Camaro Convertible, özellikle yeni tasarımıyla eski Amerikancılarından başka yeni Avrupalı müşterilerin de kalbini çalacak!..

SUV değil Cross Country

SUV'ler şu an için moda olsa da, asıl trend Cross Country araçlara doğru ilerliyor... Bunun da "usta"sı, Volvo!.. V60 Cross Country, şimdilik en mantıklı "geleceğin araç tipi" olarak kabul ediliyor!..

GLC Geldi!

2008'den bu yana 650 biden fazla satılan GLK'nın yerini alan yeni GLC, çekici tasarımı, gelişmiş teknolojisi ve donanımı ile Ekim ayında Türkiye’de satışa sunulacak.

Ve 270HP'lik 308 GTI

Peugeot Sport, uzun süredir beklenen en ateşli modelinin gerçek üretimini nihayet gösterdi! 308 GTi, Japonlar kadar olmasa da, Alman rakipleri kadar olmuş!..

Ve işte ikinci nesil BMW X1

Ve BMW, ikinci nesil X1'i sessizce ortaya çıkardı!.. İşte, bu, rakipleri korkutmalı!.. Çünkü, birinci neslin tüm tecrübesiyle premium bir kompakt SUV nasıl yapılır, çok iyi öğrendiler!..

Subaru İstanbul AutoShow

Yenilikçi Sport Tourer LEVORG, Subaru'nun İstanbul Autoshow sürpriziydi!..

Shell Eco-Marathon Rekoru

197 takımın katıldığı 30. Shell Eco-Marathon'da Türkiye'den tam 18 ekip yarıştı... Ve, Yıldız Teknik Üniversitesi AE2 takımı, Off-Track Awards’da “Emniyet Ödülü”nü kazandı...

Jaguar SUV geri sayımda!

Gösterişli C-X17 konsepti sadeleştirilemiyor!.. Gerçek şekli F-Pace ismiyle ve belki konsept halinden bile daha gösterişli olarak yollara çıkmaya hazırlanıyor!..

Ve Yepyeni Astra

C-Segmenti, yani Alt Orta Sınıf'ın en iddialı modeli Astra, yepyeni boyutlarda ve yepyeni bir tasarımla 5. nesline geçiyor!.. İşte, yeni Astra "K"nın ilk bilgileri!..

İstanbul AutoShow 2015

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde otomobil tutkunlarını “dünyanın yeni harikaları” ile buluşturan İstanbul Autoshow 2015’te 3’ü dünya lansmanı olmak üzere 60'ın üzerinde yeni model Türkiye’de ilk kez tanıtıldı!..

Lexus İstanbul AutoShow

Yıllardır beklenen yüksek teknoloji ve lüks Lexus da, İstanbul AutoShow ile nihayet meraklılarıyla buluştu... Bu arada yeni RX modelinin Dünya Prömiyerinin yapıldığı ise, nedense vurgulanmadı!..

Jaguar İstanbul AutoShow

Ve Jaguar, Borusan Otomotiv ile ilk kez İstanbul AutoShow'a geldi... Özellikle XE modeline olan ilginin fark edildiği bu buluşmada, başı en kalabalık model ise F-Type oldu...

Aston Martin İstanbul AutoShow

İstanbul AutoShow'un büyük sürprizi!.. Yeniköy Motors, Aston Martin tüm Türkiye haklarının sahipliği anlaşması sonrasında D&D Motor A.Ş.‘yi kurarak Aston Martin Türkiye’yi bünyesine alıp yepyeni bir yolculuğa daha çıkıyor.

Jeep İstanbul AutoShow

Jeep, kabuk değiştiriyor... Fakat, yeni karakteri, markanın geniş kitlelerce kabulünü de sağlıyor... Otomatik Renegade ise, markanın en çok satılacak modeli olma yolunda hızla ilerliyor...

Uçan Otomobillere Doğru

Asfalt üzerindeki otomobiller, pek yakında "uçuş"a geçecekler... Fakat, "uçan otomobil" fikri, sanıldığından çok daha eskilere ait...

Süper 308

500 beygir motor gücü ve dört çekiş özelliği ile 308 R Hybrid, segmentinin sınırlarını ve Peugeot'nun hayal gücünü zorluyor!..

Tam Otomatik Dizel

Peugeot'nun tüm niteliklerinde "Almanlaştı"ğı yeni 308 modelinin en büyük kozu, tam otomatik şanzımanlı 1.6 lt dizel seçeneği!..

Yeni Defender'a Doğru

Jaguar Land Rover’ın iki misli artan üretimi ve yepyeni modelleri, yeni fabrika arayışlarını hızlandırdı... Hatta, yeni Defender'ın Türkiye’de üretilmesi bile mümkün!

Çılgın OffRoader

AMG'nin 6x6 G63 Pick-Up'ı, önceleri şaka zannedilmişti... Fakat, sonra öyle bir talep gördü ki, artık neredeyse seri üretime girecek!..

Skoda’nın SUV’u

Cenevre’de buluştuğumuz ManBest ödüllü Skoda'nın Başkanı Vahland’ın bir sürprizi vardı…

Citroen AirCross

Citroen, geleneğini bozmadı ve AirCross konseptiyle de yine kreatif tasarım sınırlarını zorladı!..

500X Geldi!

Fiat 500 ailesinin en yeni üyesi ve belkide en dinamik modeli 500X, artık Türkiye'de!.. 500X, diğer 500 ve 500L'lerden o kadar farklı ki, sanki Fiat markası bu modelle "premium"a doğru yola çıkıyor!..

Hırıltıdan Fısıltıya

Opel’in yeni geliştirdiği CDTI motorlar, “teneke gürültülü dizel” rahatsızlığını bitiriyor!.. Astra'lardan sonra şimdi sıra yeni Corsa, yenilenen Mokka ve son Insignia'larda...

Küçük Hyundai SUV'u

Türkiye'de Hyundai Assan'da da üretilmesi beklenen, küçük Hyundai SUV'u i20 Active, Hindistan versiyonuyla ilk kez gösterildi.

Bentley Şaşırtmacası

Cenevre Otomobil Fuarı’nda herkes Bentley’in ilk SUV’unu görmeyi beklerken, EXP 10 Speed 6 isimli bir SuperSport Concept ile karşılaştık!..

İkinci R8’in Plus’ı

Yeni R8, e-tron ve normal 540 HP'lik V10’unun yanında 610 HP’lik V10 Plus’ıyla da geldi!..

Avrupa Taraf'ı

Aston Martin, sadece Orta Doğulu zenginler için geliştirdiği ultra lüks sedan "Taraf" modelini, Avrupa için de üreteceğini açıkladı...

ix35 artık Tucson

Hyundai'nin Çek Cumhuriyeti'nde ürettiği ve Türkiye'de de büyük bir beğeniyle tercih edilen hafif SUV'u ix35, baştan aşağı yenilendi ve ismi de Tucson oldu!..

Discovery Sport İzlanda'da

İzlanda Kışı’na, en şiddetli kar fırtınalarına, Land Rover’ın en iddialısını, yeni Discovery Sport’u en zorlu şartlarda kullanmaya gittik!..

Jaguar Kükremesi

İngiliz vahşi kedileri, Türkiye yollarında artık daha yüksek sesle kükreyecekler! Nasıl mı? Elbette, Land Rover'ları zirveye çıkaran Borusan Otomotiv'in kontrolünde...

Bulgar SuperSport'u

SIN Cars, İngiliz mühendisliğinin desteklediği bir Bulgar markası... R1 GT ise, son yıllarda gördüğümüz en ilginç ve ekonomik SuperSport!

Pist Canavarı

650S ile MP4-12C serisini yenileyen McLaren, şimdi de yarışçılık geleneğiyle, en ekstrem GT3'lerden birini yarattı!..

En İyi Elektrikli

Sadece elektrikli olarak düşünülmüş, tasarlanmış ve üretilmiş olan Zoe, sadece Renault'nun değil, yolların en iyi elektriklisi!.. Şu an için!..

Önden Çekerli BMW

BMW'nin ilk önden çekerli modern otomobili, bir kompakt MPV... Daha doğrusu, modern tanımıyla, bir CrossOver, 2-Serisi Active Tourer...

Hendek Testi

Yeni Volvo XC90 en güvenli Volvo olarak üretime giriyor. Hatta, yoldan çıktığında bile güvenli olacak!..

Gizli Güç

Markalar elbette sürüş güvenliğini geliştiriyor… Fakat, bu teknolojilerin ardında Bosch gibi bir dev tedarikçi var!..

i40 ve i30 da 2015 makyajında

Hyundai, sadece akıcı estetik ve premium görünümle değil, geleceğin sportif modellerin kodu "N" için de ilk adım olan 186 HP Turbo GDI ile, 2015'e sürprizlerle giriliyor

Son Yerli i20 Coupe

Yeni i20 modelinden sonra şimdi de beş kapılı kardeşinden çok farklı bir tasarıma sahip sportif i20 Coupe, Hyundai Assan'da üretime giriyor!

X6 Rakibi GLE Coupe

Bir iri SUV ne kadar sportif olabilir? BMW’nin mermi şekilli Coupe formlu SUV’u X6’ya nihayet gerçek bir rakip geldi: Mercedes-Benz GLE Coupe!

Peugeot 2008 Dakar

10.000 km'lik Dakar Rallisi'ne sayılı günler kaldı!.. 2008 DKR ise, Sainz, Peterhansel ve Despres pilotajında Peugeot markasının 25 yıl sonra bu zorlu mücadeleye dönüşündeki kozları olacak!..

Mercedes-Maybach X222

Maybach, marka olarak artık yok. Fakat, Mercedes-Benz S-Klasse'lerin zirvesindeki en lüks ve uzun modeller olarak yaşamaya devam edecek. Bu arada bu versiyonun kodu artık V222 değil, X222!

Dev Audi Coupe'si

Audi, Mercedes-Benz S-Klasse Coupe'nin karşısına A9 Coupe'yi çıkarıyor!.. 605 HP'lik konseptin ismi ise, Prologue!..

Alman Fabia

Çek üretici Skoda’nın B segmenti iddiası Fabia, 3. neslinde tasarımı, yenilikçi donanımları ve motor seçenekleriyle standartlarını yükseltiyor.

Ken Block ve Çılgın Mustang

Los Angeles çılgınlığı... Ken Block bu sefer benzersiz bir "outlaw" Mustang ile ortalığı karıştırıyor!..

Mütevazı Forester

Gerçek arazi karakteri ile spor otomobil kavramını harmanlayan Subaru, 4. nesil Forester modeli ile ideal SUV kavramına bir adım daha yaklaşmış...

Volvo Benimle

Volvo Benimle, demekten memnun olacak bir müşteri kitlesi yaratmak istiyor... Üstelik, bu projenin Volvo dünyasında bir ilk olduğunu da belirtmeliyiz...

Japon Kovboy

Toyota’nın Amerikan PickUp imparatorluğuna karşı, çok güçlü bir şövalyesi var!.. Tundra 1794 Edition CrewMax, VVT-i 5.7 lt FORCE tipi dev V8 motorunun 381 HP ve 544 Nm performansı ve süper ECT-i şanzımanıyla üstünlüğü de var!..

Ve Ferrari, Yolcu!

Herkes Alfa Romeo ya da Fiat satılacak diye konuşurken, bomba patladı!.. Ferrari, gidiyor!

Müthiş Fiat

Fiat nihayet, eski günlerindeki en çarpıcı tasarımları yeniden ortaya çıkarmaya başlıyor! İlk örnek: Fiat Concept Car 4

Apple mı, Google mı?

Otomobillerin “akıllanması”, artık yazılımcılara da otomobil ürettirecek!..

Yeni Corsa

8 yıl sonra 5. nesline geçen 32 yaşındaki Corsa, tüm yenilikleriyle küçüklerin en iyisi olmaya çalışıyor.

Alman Sorento

Peter Schreyer'in Kia imzası, aslında G.Koreli markayı daha "Avrupalı" yapma yönünde değil mi?.. Yeni Sorento da, artık neredeyse kendine Alman dedirtecek kadar sağlam ve minimalist!

3. Nesil Doblo Mu?

Hannover'de gösterilen yeni Doblo, aslında 2. nesil Doblo'nun ara yenilemesi!.. Asıl 3. Nesil YENİ Doblo, 2016 yılındaki bir sonraki Hannover IAA'da gösterilecek!..

Ve Yeni Doblo!

Benzese de, önceki şeklini sadece andıran Doblo, yepyeni bir formda Hannover IAA Ticari Araçlar Fuarı'nda sahneye çıktı...

Work It! Rock It!

26 yıl öncesinin TriStar'ı yeniden hatırlanıyor... Volkswagen Ticari Araç, TRISTAR konseptiyle Hannover IAA'nın açılışını yaptı.

Polo GTI Sürprizleri

Küçük Polo’ya yeni manuel şanzıman ve daha büyük bir yeni motor koyan Volkswagen, rakiplerinin sportif seçeneklerindeki “downsizing” trendine karşı çıkıyor!..

Kara Şövalye

Vanquish Carbon Edition, "Black Is Back" sloganıyla eski Aston Martin'lerin heyecanını yeniden başlatıyor! Üstelik hem beyaz bir Coupé, hem de kapkara bir Volante olarak!..

Detroit Made

Bob Seger'in yeni parçası "Detroit Made" tam bir Amerikan klasikleri şöleni!.. Woodward Dream Cruise ve Detroit otomobillerine saygıyla!..

Geleceğin Clio’su

Sadece gösteri amaçlı yeni bir Renault konsept mi?.. Fakat, bu EOLAB konseptinin 5 yıl sonra yenilenecek 5. nesil Clio hakkında müthiş bir ön gösterim olduğu da tartışılmaz!..

Devasa Lüks Speed

Mulsanne Speed, seçkin, sakin, rahatlatıcı, fakat yola her an bağlı!.. Ve istendiği anda da acımasız bir dinamik performansa hazır!..

BMW 2 Cabrio

1-Serisi Cabrio’nun yerini alan 2-Serisi Cabrio, kışın bile kullanılabilecek bir kompakt BMW!..

Twizy Şenliği

Aslında bir quadricycle olan, yüzde 100 elektrikli Twizy de, Renault'nin Türkiye'de en yeni fakat en farklı modellerinden biriydi...

Hyundai Yöneticileri

Nissan'daki başarılarını hep birlikte takip ettiğimiz, genç otomobil pazarlama ustası Mehmet Akın, Hyundai Assan’a Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olarak transfer oldu!..

Goodwood Revival

Bu hafta sonu İngiltere'de muhteşem bir antika otomobil sergisi ve klasik otomobil yarışları var!.. Londra Earls Court'tan Goodwood pistine devam eden organizasyonu, naklen izleyelim mi?..

Karşınızda Jaguar XE

BMW 3, Mercedes C ve Audi A4'ler, artık seçeneksiz değiller. Jaguar'ın yepyeni Orta Sınıf modeli XE, bırakın onlara yetişmeyi, onları sollamaya geliyor!..

Montezemolo Ayrılmıyordu, Fakat

"Dedikodular halen devam etse de; Montezemolo, Ferrari’yi bırakmıyor!.." demiştik, fakat...

A6'lara Estetik Operasyon

Audi'nin eskiden tasarım öncüsü olan A6'ları, devrimsel değişiklikleri artık daha küçük modellere bıraktı... Yaşam döngüsünün tam ortasındaki "facelift" bile sadece Audi'nin başka modellerine benzeme yönünde olmuş...

Divine DS

Divine konseptiyle, yeni DS tasarım anlayışının ilk örneğini gösteren Citroen, Fransız lüks otomobillerinin hangi yönde gelişeceğine işaret ediyor.

Mercedes AMG GT

Mercedes-Benz'in bir kompakt SuperSport otomobil yapma zamanı gelmişti, geçiyordu!.. Jaguar F-Type gibi yeni nesil gerçek sporculara rakip olacak olan Mercedes-AMG GT, 462HP ve 510HP GT S olarak ortaya çıktı!..

Moskova Güzelleri

AB Ülkeleri ile Rusya arasındaki ambargo krizi, otomobilleri de etkiliyor… O sebeple, Rusya'da "yerlileşmek şart" diyebiliyoruz!.. Peki ya, Cenevre Fuarı ile Moskova Fuarı arasındaki güzellik yarışı?..

Discovery Sport

Discovery'ler de artık bir aile... Freelander sınıfındaki yeni Land Rover'ın ismi de, Discovery Sport!.. Bu arada Discovery Sport, lansmanını unutulmaz kılmak için bir yarışma açtı ve kazananı arkadaşlarıyla birlikte uzaya gönderme sözü verdi!..

Beklenen Şarkı

Adeta, eski bir sanatçıyı yeniden zirveye çıkaracak herkes tarafından çok sevilecek yeni eseri gibi; Volvo’nun yeni XC90’ı artık karşımızda…

Gerçek Sanallık

Jaguar ve Land Rover, birçok markanın aklına bile gelmeyen yepyeni teknolojiler hazırlıyor.

Jaguar Borusan'da

Tam 29 yıldır Ortaklar'ın getirdiği Jaguar, artık sadece 1 yaş daha büyük Borusan Otomotiv'in distribütörlüğünde Türkiye satışlarını arttırmaya çalışacak!..

Supra yolunda “Waku-Doki” FT-1

Vision GT, ya da gerçek adıyla FT-1, Toyota’nın yeni nesil yarışçı Supra’sına doğru en gerçekçi sunumu…

Otomobilin Yanında

Bu haftaki Moskova fuarıyla 2014’ün ikinci otomobil sezonu açılmak üzere… Fakat, fuarlarda otomobiller kadar ilgi çeken, ne?..

XC90’a Çok Az Kala

Volvo, tümüyle kendine ait teknik ve tasarıma önce en büyük boy bir modelle başlıyor!..

Geleceğin Yakıtı

Gelişen motor teknolojileriyle yükseyen hassasiyet, yakıtların niteliklerini de değiştirecek.

Otomobil Satmanın 7 Kuralı

Arazi sürüş tekniklerini bilirseniz, Türkiye’nin zorlu “otomobil satıcılığı” yollarını da aşarsınız!..

Direksiz Kapılılar

Eskiden sadece lüks Coupe’lerde olan direksiz kapılar, artık Coupe formundaki 4 kapılı “niş”lerde…

Söz Sözdür

Jaguar, 1963 yılında verdiği sözü tutuyor ve 12 adet üretilmiş Jaguar Lightweight E-Type prototype'ı 18'e tamamlıyor!..

Top Modelin Aşkı

Erkeklerin tek lüksü, en büyük tutkusu, otomobiller de, artık kadınların markajında!..

Sadece 4 Yıl Sonra

2018 yılında küresel elektrikli otomobil satışlarının 2.7 Milyon adete çıkması bekleniyor.

önceki | sonraki
 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

KARDEŞ PORTALIMIZ

Kobitek

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.