Haber BaşlığıTarih

Tiguan Asıl Şimdi Oldu

R ve eHybrid sürprizleriyle Klaus Zyciora çizgilerinde Atlas Cross Sport'a benzetilerek, artık daha yakışıklı bir tasarıma kavuşturulan kompakt Volkswagen SUV’u Tiguan da, verimli ve yüksek performanslı TSI ve TDI motor seçenekleri, yeni nesil sürüş asistan sistemleri, dijitalleşen ön panel ve direksiyon kontrol kumandaları ile “I.Q. Light” teknolojisine sahip LED matrix ön farlarla yenilendi.

Arteon'da Shooting Brake

Volkswagen, FastBack Arteon için PHEV versiyonu gibi teknik güncelleme yaparken, bir sürpriz gerçekleştirdi ve çok merak edilen 5 kapılı ShootingBrake Arteon versiyonunu da gösterdi...

Small Utility Vehicle Nivus

Volkswagen Brezilya'da SUV havasında, fakat sportif Coupe formunda teknoloji zengini küçük bir CrossOver hazırlanmış... Polo zeminindeki bu ekonomik SUV "Small Utility Vehicle", 2021'de Avrupa ve Türkiye'ye de gelecek.

Golf 8

45 yıl önce ilk Golf üretilmeye başlanmış ve 20. Yüzyılın ikinci Halk Otomobili olmuştu... 1974'ten bu yana hem VW Grubu, hem de otomotiv endüstrisi çok değişti!.. Artık dijital çağa girdik ve Sekizinci Nesil Yeni Golf de artık neredeyse tümüyle dijital bir otomobil oluyor!.. Bu arada iki far arasındaki LED şerit, sadece GTE'lerde olacakmış... ‪#MildHybrid #eTSI motorlar 110, 140 ve 150HP olarak @volkswagen #Golf8 %10 daha az tüketecekmiş...‬ ‪204 ve 245HP’lik #PHEV #GolfGTE seçenekleriyle 5 tane elektriklendirilmiş #allnewgolf çıkacak!.. ‬ ‪TGI ise 130HP!‬ ‪NOx’u %80 azaltılmış dizel olarak 115 ve 150HP’lik iki TDI’ı olacak!‬

Küçük Volkswagen T-Roc

Küçük VW SUV'u T-Roc naklen dünya prömiyeri gerçekleştiriyor!

Volkswagen Cenevre CANLI YAYIN

Volkswagen Grubu Audi, quattro, Ducati, VW, Ticari, Seat, Skoda, Bugatti, Lamborghini ve Porsche markalarıyla Cenevre fuarı öncesi düzenlediği özel gece ile emisyon problemlerini bakalım nasıl unutturmaya çalışmış?..

Yeni Caravelle ilk kez İstanbul'daydı

Volkswagen Ticari Araç, Yeni Caravelle modelinin Dünya Prömiyeri’ni İstanbul Autoshow’da gerçekleştirdi... Fakat, asıl büyük ilgi, hemen yanındaki yeni Caddy modelineydi...

Genç Komutanlar

Yeni Yıla girerken, modeller gibi markaların yöneticileri de yine “taze”leniyor!..

Gizli Güç

Markalar elbette sürüş güvenliğini geliştiriyor… Fakat, bu teknolojilerin ardında Bosch gibi bir dev tedarikçi var!..

Work It! Rock It!

26 yıl öncesinin TriStar'ı yeniden hatırlanıyor... Volkswagen Ticari Araç, TRISTAR konseptiyle Hannover IAA'nın açılışını yaptı.

Polo GTI Sürprizleri

Küçük Polo’ya yeni manuel şanzıman ve daha büyük bir yeni motor koyan Volkswagen, rakiplerinin sportif seçeneklerindeki “downsizing” trendine karşı çıkıyor!..

Küçüklerin Lideri

Volkswagen Binek Araç, Küçük Sınıfın lideri Polo’nun daha verimli motorlara ve daha dinamik sürüş özelliklerine sahip yeni neslinde de başa koşuyor.

Otomobil Satmanın 7 Kuralı

Arazi sürüş tekniklerini bilirseniz, Türkiye’nin zorlu “otomobil satıcılığı” yollarını da aşarsınız!..

Volkswagen Yeni Passat Farkı

VW yeni Passat ya da yarım asırlık geçmişin birikimiyle 8. nesil, yeni Passat!.. Her zaman Orta Sınıf'ın adeta bir standardı olmuş bir modelin, artık Üst Orta Sınıf ve belki Lüks Sınıf gibi görünme çabası!..

Jetta CC mi?

VW, Passatw'ı Orta Sınıfı'n üstünde, Jetta'yı da Orta Sınıf olarak görüyor... Belki de o sebeple, Passat CC'nin altına koyduğu yeni Coupe formlu 4 kapılı sportif model fikrini, New Midsize Coupe olarak adlandırıyor...

Yeni Golf Plus Mantığı

Volkswagen, C-segmenti yani Alt Orta Sınıf kompakt minivan pazarındaki diğer araçların karşısında Golf Plus'u da yenilemesi gerekiyordu... Golf Sportsvan konsepti, işte bunun için...

Yeni Golf R 300HP

Önceki şekline göre +30HP ve +30Nm olarak, tam 300 HP ve 380 Nm ile, 0-100 km/h hızlanmasını 4.9 saniyede gerçekleştirecek olan yeni Golf R, dördüncü nesliyle de, en hızlı "Halk Arabası"!..

Otomobil İletişim Standardı

Çok yakında yollardaki otomobiller birbirleriyle "konuşmaya, anlaşmaya" ve birbirlerine "haber" vermeye başlayacaklar!.. Fakat, neden otomobillerdeki iletişim cihazları, her markada farklı bir zeminde çalışır?.. Niye bir standart yok?..

VW'den Halk SUV'u

Hızla gelişen küçük SUV trendinde, VW olmazsa olmazdı!.. Taigun, Up'ların PQ12 platformunun uzatılmış şekli olarak, CrossUp'a göre bir basamak yukarıda duracak!..

10 Milyonluk VW

Kazandığı zaman 10 Milyo kişinin sevindiği VW Grubu CEO'su Wirterkorn, satışlarının da 2018'e gelmeden 10 Milyon adeti geçeceğini açıklayarak, planlanandan daha erken Dünya Liderliği hedeflerine varacacaklarını söylüyor!

Polo'ya WRC Dopingi

WRC Polo gibi motoru 1.6 lt ve 300 HP olmasa da, Golf GTI'ın 220 HP 2.0 lt motoruyla bile, üretilmiş en güçlü küçük VW olan Polo R WRC, nihayet yollara çıkıyor!..

Bohr'suz Bosch

Otomobilleri artık sürücüsüz gitmeye doğru geliştiren Robert Bosch'un otomotiv patronu Bernd Bohr, BOSCH'un CEO'luğuna adayken, emekli olmaya karar verdi.

Süper Golf

Volkswagen'in Avusturya'daki Wörthersee "tuning" buluşmasında gösterdiği Design Vision GTI konsepti, tam 503 HP ve maksimumda 560 Nm!.. Yani, bu bir Süper Golf!..

Evoque rakibi bir Volkswagen

Volkswagen CrossBlue Coupe konsepti, Range Rover Evoque ile bire bir rakip olmaya hazırlanan bir CUV, yani Compact Utility Vehicle... Fakat buradaki compact kelimesini CrossOver olarak kullansak, daha doğru olur!..

Volkswagen MQB

Daha hızlı ve ekonomik üretim ile Ar-Ge maliyetlerinin düşürülmesi için ortak platorm mantığı, artık esnek platforma dönüşüyor. Bu müthiş fikre en iyi örnek ise, VW Modulare Querbaukasten!..

Volkswagen Cross Up!

VW, Up! serisine bir de mini "SUV" ekliyor. Cross Up!, 2011 Frankfurt'tan bir konsept olarak çıkmıştı... Şimdi ise, pek değişmeden 2013 Cenevre'ye arazi giysili bir üretim modeli olarak geliyor...

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

KARDEŞ PORTALIMIZ

Kobitek

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.