Renault İstanbul AutoShow
Tweet It! Facebook
02 Haziran 2015 22:08

Renault İstanbul AutoShow

“İstanbul Autoshow’un yıldızlarından biri olan Renault, ilk C Crossover modeli Kadjar’ın Türkiye prömiyerini gerçekleştirdi!..”

Kadjar’ın Türkiye prömiyerinin yanında performans için üretilmiş göz alıcı tasarıma sahip bir yarış otomobili Renault Sport R.S. 01 de sergilenirken; yeni marka kimliği “Renault, passion for life” konseptinin vurgulandığı Renault standındaki yenilikler, Eurasia Bölge Başkanı Jean-Christophe Kugler’in katılımıyla İstanbul Autoshow’da otomobilseverlerle buluştu. 
1488 metrekarelik devasa Renault standında Clio & Clio Sport Tourer, Megane HB, Captur, Fluence, Clio & Megane R.S., Twizy ve Zoe’nin de yer aldığı 17 araçya adeta boy gösterisi yapıldı...
Kadjar'ın Haziran ayında 69.500 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuluyor olacağı duyurulurken; Renault Avrasya Bölge Başkanı Jean-Christophe Kugler: "Renault Kadjar cesur ve güçlü tasarımı, dinamik çizgileri, yenilikçi teknolojileri ve statü ve prestij simgesi detayları ile C Crossover segmentinde kalıplaşmış düşünceleri sarsmayı hedefliyor. Kadjar’ın Türkiye’deki başarısına çok inanıyoruz. Kadjar, marka imajımıza ve binek 16 yıllık binek araç pazar liderliğimize katkıda bulunacak." dedi.

Kadjar ile Renault, crossover serisini Captur ve Koleos arasındaki boşluğa yerleştirdiği bu C Crossover modeliyle daha da genişletiyor. Hızlı bir şekilde genişleyen söz konusu pazarda Kadjar, Renault’nun uluslararası büyümesine ivme kazandıracak bir otomobil. Kadjar aynı zamanda Renault markasının imajını daha da ileriye taşıyacak amiral gemisi modellerden biri olacak. Kadjar Haziran ayından itibaren Renault showroomlarında yerini alacak. 

Renault Kadjar, gücü ve zarafeti ustaca harmanlayan bir tasarım ile C crossover segmentinde iddialı bir duruş sergiliyor. Kadjar, Renault’nun yeni tasarım imzasının ve yeni marka kimliğinin DNA’sını başarı ile yansıtıyor. Kadjar, Renault’nun tasarım stratejisinin dinamizm, güç ve macera unsurlarını yansıtan «KEŞİF» yönünü temsil ederken otomobilin duyulara hitap eden özelliği ise bu tasarımın «AŞK» yönünü vurguluyor. Renault Kadjar kaliteli, konforlu ve her detayı dikkatle düşünülmüş bir iç mekân sunuyor.

Kadjar, sezgisel ve kişiselleştirilebilir ve internete bağlantı imkanı veren Renault R-Link 2 multimedya sistemi ile donatıldı. Araçta yer alan kapasitif ekran sayesinde netlik en üst düzeye ulaşıyor ve güçlenen tepki hızı sayesinde kullanım çok kolay hale geliyor. Akıllı ve sezgisel grafiklere sahip ara yüz ise tıkla-ve-sürükle ikonları, kaydırma ve zumlama işlevleri sayesinde tablet dünyasını anımsatıyor. 7’’ inçlik ekranla sunulan bu yeni versiyon sürücüye her alanda zengin bir deneyim yaşatıyor. 

Kadjar, bünyesinde eksiksiz güvenlik özellikleri barındırıyor. Kadjar’ın far ünitelerinde iki LED ‘Pure Vision’ modülü bulunuyor; bunlar, kısa ve uzun far görevlerini yerine getiriyor. Viraj sis lambaları da yanlardaki görüş açısını en üst düzeye çıkarıyor. Kadjar, ayrıca Renault’nun güvenlik alanındaki tüm deneyimlerini yansıtan ve R-Link 2 menüsü ile devreye sokulabilen “ileri sürüş destek sistemleri” ile donatılmış durumda. 

• Aktif Acil Fren Destek Sistemi (AEBS): Söz konusu sistem ön sensör aracılığı ile hareket oranını hesaba katarak Kadjar ve önündeki araç arasındaki mesafeyi algılıyor, öndeki araç ile çarpışma riski algılandığında sürücüyü uyarıyor. Sürücünün her hangi bir tepki vermesine gerek kalmaksızın frenler otomatik biçimde devreye girerek çarpışmayı engelliyor.

• Şerit Takip Sistemi: Söz konusu sistem 70 km/s üzeri hızlarda devreye giriyor ve sürekli ya da kesik şerit çizgileri yanlışlıkla geçildiğinde sürücüyü uyarıyor. Bu sayede aracın şeritten ayrılma riski taşıdığı sürücüye bildirilerek güvenliğe katkı sağlanıyor.

• Kör Nokta Uyarı Sistemi: Söz konusu sistem, otomobilin kör noktasında başka bir araç bulunması halinde sürücüyü uyarıyor ve daha güvenli sollama imkânı veriyor.

• Eller Serbest Park Sistemi: 12 adet sensör vasıtasıyla uygun park yerini belirleyip sürücüye bildirdikten sonra söz konusu sistem direksiyonun kontrolünü devralıyor ve park manevrasını kendisi gerçekleştiriyor. Eller Serbest Park Sistemi üç farklı park modunda devreye girer: paralel, dikey ve açılı park. Manevra esnasında sürücü frenleme ve hızlanma bakımından kontrolü elinde bulundurur.

• 360° Park Destek Sistemi: Park etme manevralarında sürücüye yardımcı oluyor 

• Geri görüş kamerası: otomobil geri vitesteyken aracın arkasında bulunan engeller dokunmatik ekrana yansıtılıyor. 

• Yokuş Kalkış Desteği: Sistem, yokuşlarda sürücüye hareket etme süresi tanımak üzere frenleri devreye sokarak otomobilin geri kaymasını engelliyor.

• Cruise Control: Otomobili sabit bir hızda tutarak sürücünün önceden ayarlanmış eşiği aşmasını engelliyor.

• Otomatik Uzun/Kısa Farlar: Kadjar’ın önünde veya arkasında başka bir otomobil olmasına bağlı olarak farlar kısa ve uzun farlar arasında değişir. 

Kadjar’da iki dizel motor seçeneği mevcut.

Energy dCi 110: Renault-Nissan İttifakı’nın en çok satan motoru olan Energy dCi 110, emisyon değerleri (CO2 emisyonu: 99g/km) ve karma NEDC döngüsündeki yakıt tüketimi (3.8 litre/100km) bakımından Kadjar’ı segmentin en üst noktasına yerleştiriyor.

6 ileri manuel vites kutusu birlikte kullanılan Energy dCi 110 aynı zamanda altı ileri EDC çift kavramalı otomatik bir vites kutusu ile de sunuluyor. 

Energy dCi 130:  Energy dCi 130, Renault’nun Formula 1’de edindiği deneyimleri bünyesinde barındırıyor. Downsizing işlemi sayesinde söz konusu 16 valfli dizel motor 96kW’lik (130bg) maksimum güç üretiyor. Bu motor 4X4 çekiş sistemi ve altı vitesli düz vites kutusu ile birlikte kullanılıyor. 

Çok geniş bir devir bandında elde edilen 320 Nm düzeyindeki maksimum tork değeri sayesinde güçlü tepki sağlanıyor. Söz konusu motorlar, Euro 6b emisyon normuna uygun.

Kadjar’da benzinli motor seçeneği de bulunuyor.

Energy TCe 130: Bu benzinli motor altı ileri manuel vites kutusu ile eşleştirildi. 5,500 d/d’de 130bg güç ve 2,000 d/d’den itibaren 205Nm tork üreten söz konusu 1.2-litrelik turbo şarjlı benzinli motor 2.0 lt’lik bir motora benzer performans düzeyine sahip. 2016’da ise yedi ileri EDC çift kavramalı otomatik vites kutusu bu motorun bir diğer seçeneği olarak sunulacak.

Kadjar C Crossover segmentinin ve bu segment müşterisinin tüm ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak rafine ve eksiksiz bir ürün gamı ile geliyor.

Kadjar ekipman seviyesi açısından da oldukça tatmin edici ve müşteri odaklı. Türkiye pazarında Touch ve Icon olarak 2 farklı ekipman seviyesi ile satışa sunulacak olan Kadjar, donanım özellikleri ile Crossover segmentinin tüm beklentilerini bünyesinde barındırıyor.

Başlangıç seviyesinden itibaren sunulan eller serbest kart sistemi, elektrikli park freni,  arka park sensörleri, cruise control, 7’’ TFT renkli LED gösterge ekranı gibi donanımlar Kadjar’ın konfor ve teknolojik özelliklerini gözler önüne seriyor. Bununla birlikte Icon versiyonu sınırları zorlayarak yeni keşiflere doğru yol almaya davet ediyor. Otomatik uzun/kısa farlar, hava kalitesini kontrol eden Take Care özellikli elektronik klima, şerit takip sistemi, geri görüş kamerası ve R-Link 2®  Icon versiyonun standart özellikleri arasında yer alıyor. Ayrıca aktif acil fren destek sistemi, kör nokta uyarı sistemi, eller serbest park sistemi, 19” alüminyum alaşımlı jantlar, panoramik cam tavan ve deri döşeme opsiyonları ile Kadjar farklı ruhları ve heyecanları yaşamaya imkan veriyor.

Renault Sport R.S. 01

İstanbul Autoshow’da, Renault Sport R.S. 01 otomobil tutkunları ile buluşuyor. Göz alıcı bir tasarım ve sıra dışı performansa sahip bir yarış otomobili olan Renault Sport R.S. 01 ile Renault, motorsporlarına eşsiz tutkusunu yeniden vurguluyor. Renault Sport R.S. 01, konsept otomobiller dünyasından ilham alan tasarımı ve kusursuz aerodinamisi sayesinde markanın sportif DNA’sının son derece sıradışı bir ifadesi. Aracın sahip olduğu teknik özellikler, Renault Sport deneyimini en üst düzeyde yansıtıyor. 1.100 kg’nin altında ağırlık sunan karbon monokok gövde ve 500 bg’den fazla güç üreten motoru sayesinde 300 km/s’lik azami hıza erişme kabiliyetine sahip. İlk görüşte heyecan yaratan Renault Sport R.S. 01 otomobili dünyanın en verimli GT yarış otomobillerinden biri olmak üzere tasarlandı. Tasarımcılarının kağıt üzerindeki her bir darbesinde, gövde hatlarında ve detaylarda iki hedef gözetildi: Renault Sport R.S. 01’i ikonik bir Renault otomobil haline getirmek ve aerodinamik verimlilik arayışını gözardı etmeden performansı artırmanın yollarını aramak. Renault Sport R.S. 01 2015 yılında World Series by Renault’da pistlerde olacak.

Renault Sport R.S. 01’in teknik özellikleri, sahip olduğu göz alıcı tasarım ile aynı düzeyde. Sürücü için etkin koruma sağlayan karbon monokok gövde sadece 1.100 kg’lık ağırlık yaratıyor. Merkezi arka konuma yerleştirilmiş olan Nismo V6 3.8L twin-turbo motor 500 bg’den fazla güç üretiyor ve yedi vitesli sıralı Sadev vites kutusu ile birlikte kullanılıyor. Renault Sport R.S. 01, karbon frenleri ve özel Michelin lastikleri ile Renault Sport Technologies’in tüm teknik uzmanlığını bünyesinde barındırıyor. 

Renault Clio&Clio ST

Clio, Renault Tasarım Rönesansı’nın ilk temsilcisi. Renault’nun yeni kimliğinin ve yeni tasarım anlayışının ilk temsilcisi Clio, pazara sunulmasından bu yana büyük beğeni topluyor. Clio HB ve Sport Tourer versiyonları ile birlikte segmentinde fabrika çıkışlı en geniş kişiselleştirme seçeneklerini sunuluyor.

Renault standında Clio’nun spor otomobil yelpazesine eklediği yeni serisi Clio GT Line da yer alıyor. Clio GT Line; sportif görünüm, sürüş konforu ve ekonomiyi bir arada arayan müşterilerin beğenisine sunuluyor. Renault Sport Technologies tarafından geliştirilen Clio GT Line, sahip olduğu sportif özellikleri ile dikkat çekiyor: özel ön ve arka tamponlar, ön tampona Engtegre LED Gündüz Farları, Arka Yüzde «GT Line» logosu, spesifik «Renault Sport» Kapı Eşiği ve 16’’ GT Line alüminyum jantlar.

Yeni Megane HB GT Line

Yeni Megane markanın yeni kimliğinin izlerini taşıyan etkileyici, karakterli ve çok daha dinamik bir yüz ile karşımıza çıkıyor. Yeni Megane’ın tamamen değişen ön tamponu belirgin Renault logosu ve bu güçlü yapıyı destekleyen dinamik çizgiler ile kendini ifade ediyor. Etkileyici yeni far tasarımı Yeni Megane’ın modern yüzünü vurgularken, LED gündüz farları Yeni Megane’a gerçek bir estetik ve görsel kimlik kazandırıyor.

Yeni Megane’nın güçlü, karakterli ve dinamik yapısının en belirgin yansıması GT Line versiyonu… Özel tasarım GT Line ön ızgarası, 17 inç Dark Metal Alüminyum alaşımlı jantları, dark metal kapı kolları ve yan aynaları ile Yeni Mégane GT Line farklı ve ayrıcalıklı olma keyfini ulaşılabilir kılıyor ve fark yaratıyor. Bu güçlü dış tasarım içte de konfor ve güvenlik unsurları ile destekleniyor:

Güvenlik: Anti Blokaj Fren Sistemi (ABS)-Elektronik Denge Programı (ESC)-Elektronik Patinaj Önleme Sistemi (ASR), Acil Fren Destek Sistemi (AFU),  sürücü ve yolcu ön yan ve perde hava yastıkları, Yokuşta Kalkış Destek Sistemi, Yeni Megane GT Line’da standart olarak sunulan güvenlik ekipmanları.

Konfor: Elektronik klima, eller serbest Renault Card sistemi, elektrikli park freni, otomatik yanan farlar, yağmur sensörü, refakatçi aydınlatma (Follow-me home), elektrikli katlanan ısıtmalı dış dikiz aynaları, tek dokunuşla açılan sıkışma önleyicili elektrikli ön ve arka camlar, direksiyondan kumandalı Radyo CD MP3 çalar müzik sistemi, Bluetooth bağlantısı Yeni Megane GT Line’ın standart konfor özellikleri.

Renault Captur Outdoor

Renault’nun yeni, benzersiz şehir crossover otomobili Captur, sahip olduğu akıcı hatlar kusursuz orantılarını ön plana çıkarırken, büyük tekerlekleri, yerden yüksekliği, geniş tekerlek izi ve eğimli ön camı Renault tarafından tasarlanan eşsiz bir MPV, SUV ve hatchback karışımını ortaya koyuyor. Captur, çok sayıda kombinasyona sahip çift tonlu gövde rengi, farklı jant renkleri, açık ve koyu iç ambiyansı, farklı renk ve desende döşeme seçenekleri sayesinde geniş bir zevk ve istek yelpazesine hitap ediyor.

Renault standında ayrıca Captur ailesinin yeni üyesi Captur Outdoor da sergileniyor. Captur Outdoor, önde ve arkadaki tampon korumaları ve 17” siyah renk alüminyum alaşımlı jantları ile çok daha fazla çekiciliğe ve sıra dışı maceracı bir görünüme sahip. Üstelik Outdoor versiyonunda, Clio ailesinde bulunan özel vernikli Alev Kırmızısı rengi bulunuyor. Kırmızı detaylar kabin içinde de göz alıyor. 

Tavan ile gövdenin geri kalanı arasında kontrast oluşturan renklerin seçilmesine imkan sağlayan çift tonlu renk seçimi Captur Outdoor’da standart olarak sunuluyor. Çift tonlu renk seçeneklerinde tam 10 farklı kombinasyon bulunuyor. 

Outdoor’da yer alan diğer iç mekan özellikleri arasında kırmızı ön panel detayları ve ‘karbon elyaf’ motifli direksiyon süslemeleri yer alıyor.

Renault Captur Outdoor’da standart ekipman olarak sunulan dokunmatik ekranlı İnternet Bağlantılı Entegre Navigasyon Multimedya Sistemi olan R-Link birçok teknolojik özellik içeriyor. Ayrıca her türlü koşulda yol tutuşunu optimize eden Extended Grip Sistemi Captur Outdoor’da standart olarak müşterinin beğenisine sunuluyor. Bu ileri teknoloji kar, çamur, kum, vs. gibi zorlu koşullarda yol tutuşunu optimize etmek üzere tasarlanan çekiş kontrolünün evrim geçirmiş hali.

Fluence

Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobili Fluence, akışkan ve modern çizgileri ile Renault markasının Yeni Clio ile başlattığı yeni, güvenli ve daha dinamik marka kimliğini içeriyor. Ön kısımdaki odak noktası parlak siyah fon üzerinde dikey olarak yükselerek ön plana çıkan Renault logosu. Farlara ışık huzmesini konsantre hale getiren ve gece mükemmel bir aydınlatma kalitesi sağlayan projeksiyon mercekleri eklendi. Yeni Fluence’ın modern ve teknolojik tarzı, aracın görünümünü görsel olarak daha da etkili kılan LED gündüz farları ile vurgulanıyor. Yeni Renault Fluence sürüşü daha da kolaylaştıran üstün teknolojilere sahip. Yokuşta kalkış destek sistemi, elektrikli park freni ve hız ayar ve sabitleyici gibi sürüşü kolaylaştıran unsurlarla sürücülerin hayatı kolaylaştırılıyor. Renault R-Link sistemi ile geliştirilen multimedya seçenekleri ise artık araç içerisinde internete bağlanma imkanı bile sunuyor. 

Üstün malzeme ve işçilik kalitesi Yeni Fluence’da hemen göze çarpıyor: torpidonun üst bölümü yumuşak bir kaplamayla kaplanmış. Aracın iç mekanı giriş seviyesinden itibaren göstergelerin etrafındaki parlak krom çerçeveler, vites kolu topuzu ve tabanındaki ve kapı kollarındaki dekoratif unsurlar ile daha da geliştirildi.

Clio R.S. ve Megane R.S. 

Renault, yeni tasarım kimliğini yüksek performans ve sportiflikle birleştiriyor. Maksimum sürüş keyfi sunan R.S. serisi, Renault’nun Formula 1 uzmanlığını gözler önüne seriyor. Yeni Clio R.S. 200 EDC ve Megane R.S. 265, Renault’nun konfor ve çok yönlülük konusundaki deneyimine, aynı zamanda Renault Sport Technologies’nin yarış alanında oluşturduğu uzmanlığına dayanıyor.

Yeni Clio R.S. 200 EDC, çift kavramalı EDC vites kutusu ve Renault Sport tarafından yeni geliştirilen 1.6 Turbo 200 bg  motora sahip. Yeni Megane R.S 1998 cm3 silindir hacmine, 265 bg maksimum güce sahip 6 ileri manuel vites kutusu ile donatılmış 360 Nm tork değeri ile benzinli motora sahip.

Yeni Clio R.S. 200 EDC, duygu odaklı, yüksek performans ile F1’e göz kırpan, yalın, duygusal ve sıcak bir tasarım sunuyor. Yeni Clio R.S’in baskın siyah tonunun şıklığına kontrast yaratan kırmızı ayrıntılar, iç mekanı farklılaştırıyor. Kırmızı renk, dikişler ve spor direksiyonun sıfır noktası ile aynı zamanda havalandırma çerçeveleri ve kapı çıtaları üzerinde de kullanılmış. Vites kolu topuzu da kırmızı detaylar sunuyor. Koyu metal renkli vites değişim kumandaları, direksiyon arkasında sürekli olarak yer alıyor. Renault Sport araçların geleneksel güçlü noktası olan yan takviyeli koltuklar, Clio R.S.’den beklenen konforu ve beklenen kusursuz korumayı sağlıyor. 1.6 benzinli Turbo motorun 6 vitesli çift kavramalı vites kutusu ile birleşimi, Yeni Clio R.S. 200 EDC’ye özel. Yeni Clio R.S. 200 bg güç ve 240 Nm torkun yanında, manuel veya otomatik olarak seçilebilen vites kutusuna sahip. Motor ve EDC çift kavramalı otomatik vitesin birlikteliği, Renault Sport Technologies mühendisleri tarafından gerçekleştirilen titiz çalışmanın sonucu. Yeni Clio R.S. 200 EDC gündelik keyif için düşük devirlerden itibaren yüksek bir tork ve kendinden emin sportif bir kullanım için yüksek hızlarda güç ve hızlanma sunuyor. 0’dan 100 km/s’e çıkmak için 6,7 saniye, 1000m durma deparını aşmak için 27,1 saniye ve pistte 230 km/saatlik maksimum hız: Yeni Renault Clio R.S. 200 EDC şehirli bir Clio’da uyuyan bir Renault Sport.

Güçlü ve sportif tasarımı ile her zaman sınıfının simgesi olan Yeni Megane R.S., tamamen değişen ön tamponu, belirgin Renault logosu ve bu güçlü yapıyı destekleyen etkileyici çizgiler ile artık çok daha dinamik ve güçlü. Etkileyici yeni far tasarımı ile desteklenen Yeni Megane R.S’in çekim gücü Renault’nun Formula 1 başarısına bir gönderme olan kırmızı F1 kanadı ile tamamlanıyor. İç tasarımında da sportif detayları ve kırmızı dokunuşları ile dikkat çeken Yeni Megane R.S.,  Renault Sport nakışlı Recaro koltukları ile üst düzeyde seçkinlik ve ayrıcalık sunuyor. Yeni Megane R.S. 2.0 T, 1998 cm3 silindir hacmine sahip, 265 bg motoru ve 360 Nm tork değeri ile gerçek bir sportif sürüş heyecanı yaşatıyor. Bu güçlü motor, 254 km/maksimum hız değeri ve 6”’de gerçekleştirdiği 0-100 km hızlanması ile performans ve tutkuyu birleştiriyor.

Renault ZOE

En başından itibaren tamamen elektrik motorlu bir araç olarak tasarlanan Renault ZOE, pürüzsüz ve akıcı hatlara sahip bir süper şehirli. Aracın sıra dışı ön kısmı sıcak ve çekici bir bakışla markanın yeni kimliğini ortaya koyuyor. ZOE, Renault logosunda, farlarda ve koyu renkli camlardaki mavi renk efekti ile bir elektrik motorlu otomobil olarak hemen göze çarpıyor.

ZOE’de tasarımdan itibaren ZEN duygusu hissediliyor. Saflık kavramını yansıtan kabin, pastel renkler, otomotiv endüstrisinde kullanılmayan yeni yumuşak dokunuşlu malzeme ile dinlendirici, zen duygusunu pekiştiriyor. Renault ZOE’nin genel atmosferinde minimalist ayrıntılar ve sadelik dikkat çekiyor.

Renault ZOE, bağımsız EuroNCAP kuruluşu tarafından yürütülen pasif güvenlik testlerinin sonucunda 5 "yıldız" almaya hak kazandı. Ocak 2013’ten beri yürürlükte olan daha sıkı kurallar çerçevesinde yürütülen çalışmalar sonucunda aldığı bu 5 yıldız ile Renault’nun pasif güvenlik konusundaki uzmanlığı bir kez daha kanıtlanmış oldu.

ZOE, sürüş tarzına ve hava koşullarına bağlı olarak günlük kullanımda 100 ila 150 kilometrelik değerleri ile kendi sınıfında en yüksek menzili sunuyor. ZOE’nin 200 km’den fazla (210 km) onaylanmış NEDC döngüsü menzili sunan tek seri üretim elektrik motorlu otomobil olması da bunun bir kanıtı. Bu başarı tüm ZOE’lerde yer alan ‘Range OptimiZEr’ (Menzil İyileştirme) sistemi sayesinde elde edildi, bu sistem menzili yaklaşık yüzde 25 oranında artırıyor.

Twizy

Twizy, tepeden tırnağa %100 elektrikli olarak tasarlanan ve hedefi şehir içi ulaşım olan bir araç, üstelik pazarda Twizy’nin eşi benzeri yok. Twizy, Renault Spor Teknolojilerinin geliştirdiği olağanüstü bir UDO (Unidentified Driving Object / Tanımlanamayan Ulaşım Cismi). Hem kadın hem erkek müşterileri, hem gençleri, hem de profesyonelleri hedefleyen Twizy’nin özel bir hedef müşteri kitlesi yok– Twizy sıradışı olmakla kalmayıp aynı zamanda gerçek, ekonomik ve çevreye duyarlı bir eğlence arayan herkes için! Hem sessiz olmak hem de çok sükse yapmak mümkün! Twizy şehirde yaşayanlara yeni, eşsiz bir şehir içi ulaşım çözümü sunuyor. Ultra kompakt (uzunluk = 2.34m / genişlik = 1.24m)  Twizy, çok küçük alanlara bile sığabiliyor ve küçücük bir alana bile park edebiliyor. Üstelik yeni yayınlanan Yönetmelik kapsamına uygun olarak B ehliyet sahibi sürücüler de Twizy kullanabilecek. Renault Twizy daha önce sadece A sınıfı (motosiklet) ehliyeti ile kullanılabiliyordu. Ayrıca bu yönetmelik kapsamında Twizy, B1 sınıfı ehliyete sahip olan 16 yaşındaki meraklılarıyla da buluşuyor olacak.

 Twizy kullanıcıları, aracın içinde ve dışında kendi istedikleri kişiselleştirme özelliğini seçme özgürlüğüne sahip. Tavan ve kapılardan, alüminyum jantlara, ve hatta torpido gözü kapakları ve koltuk döşemelerine kadar bir çok alan kullanıcının isteğine göre farklı renklerde kişiselleştirilebiliyor. Martı kanadını andıran kapıları ve çekici şehirli görüntüsü ile Twizy klas ve benzersiz bir model, kimse gözlerini ondan alamayacak! Twizy’nin motoru 13kW (17bg) gücünde. Maksimum tork değeri 57Nm, maksimum hızı ise 80km/sa.

“Renault, passion for life”  

Renault’nun duygulara daha çok ağırlık veren yeni tasarım stratejisi insan hayatının farklı safhalarından ilham alıyor. 2012 yılından beri Clio, Captur, Twingo, Espace ve yepyeni model Kadjar, markanın imajına dinamizm kazandırma görevini üstleniyor. Yeni “Renault, passion for life” imzasının lansmanı ile bu süreçte yeni bir adımı temsil ediyor. ”Yaşanacak otomobiller” sloganının varisi olan bu yeni imza, markanın tüm modellerindeki rönesansı temsil ediyor. Renault marka otomobiller, içindeki herkesin hayatlarını dolu dolu yaşamalarına izin vermeli. Bu nedenle tasarımları ve iyi düşünülmüş ayrıntıları bu hazza ve duyuların uyanmasına katkıda bulunuyor. Otomobillerde bulunan faydalı yenilikler de gündelik hayatı kolaylaştırma misyonu üstleniyor. Renault logosu da markanın bu yeni ruhunu daha iyi yansıtmak üzere, modernize edilerek yenilendi.

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.