Seat İstanbul AuttoShow
Tweet It! Facebook
02 Haziran 2015 18:37

Seat İstanbul AuttoShow

“SEAT, İstanbul Autoshow’da, başarılı model ailesi Leon’un Türkiye’de satışına başlayacağı iki yeni modeli; Leon X-PERIENCE ve Leon Cupra 280’i tanıttı.”

Yeni modellerin tanıtımı için düzenlenen ve Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar ve SEAT S.A. Dünya Başkanı Jürgen Stackmann’ın katıldığı toplantıda, markanın gelecekteki tasarım felsefesini temsil eden 20V20 konsept modeli de tanıtıldı. 

İstanbul Autoshow’da SEAT, markanın gelecekteki tasarım DNA’sının izlerini taşıyan konsept modeli 20V20’yi tanıtıyor. Başarılı model ailesi Leon’un iki yeni modeli; SEAT’ın ilk all-road aracı Leon X-PERIENCE ve şimdiye kadar üretilmiş en güçlü SEAT olan Leon Cupra 280 fuarın ilgi çeken modelleri arasında yer alıyordu.

Yeni modellerin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar ekonominin lokomotifi konumunda olan otomotiv sektörünün her geçen yıl büyüdüğünü, Türk otomotiv sektöründe faaliyet gösteren firmaların hizmetleriyle uluslararası çapta söz sahibi olduğunu söyledi. Aclan Acar “Türkiye’deki kullanıcıların talepleri, küresel çapta daha fazla karşılık buluyor ve belirleyici oluyor. Artık markalar bu talepleri çok daha fazla dikkate alıyor. Bugün açılışını yapmak üzere bir araya geldiğimiz Istanbul Autoshow da sektörümüzün geldiği yerin en büyük göstergelerinden bir tanesi. Biz de Doğuş Otomotiv olarak, müşterilerimizle ve otomotiv tutkunlarıyla bir araya gelmemize olanak tanıyan, ürünlerimizi, hizmetlerimizi ve başarılarımızı paylaşma fırsatı sunan bu fuarda yerimizi aldık” şeklinde konuştu.

SEAT yükselen değerimiz

Doğuş Otomotiv olarak İstanbul Autoshow’da 7 markayla yer aldıklarını belirten Aclan Acar, halen satışı gerçekleştirilen modellerin yanısıra, Türkiye’nin, hatta dünya kamuoyunun ilk kez İstanbul Autoshow’da göreceği modelleri de sergilediklerini belirtti.  Acar, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de satışına fuarla birlikte başladığımız Leon 

X-PERIENCE ve Leon Cupra 280 bu modellerden ilk ikisi. Özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği ürün yenilikleri ve çalışmalarıyla tüm Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de başarılı bir ivme yakalayan SEAT, Doğuş Otomotiv’in ve Volkswagen grubun yükselen değerlerinden biri oldu. Yeni modeller, SEAT S.A. ile olan başarılı işbirliğimiz ve SEAT Türkiye ekibinin özverili çalışmalarıyla bu ivmenin artacağından kuşkum yok”.

Türkiye, SEAT dünyasının en önemli oyuncularından

Aclan Acar’dan sözü alan SEAT S.A. Dünya Başkanı Jürgen Stackmann, Türk ekonomisindeki istikrar ve otomotiv pazarındaki büyümenin, Türkiye’yi SEAT dünyasının önemli bir oyuncusu konumuna getirdiğini söyledi. 

Doğuş Otomotiv’in de desteğiyle SEAT rekor kırıyor

Doğuş Otomotiv’le 15 yılı aşkın bir süredir sağlam ve güçlü bir işbirliği yürüttüklerini söyleyen Stackmann, “Güçlü ortağımız Doğuş Otomotiv sayesinde, son 5 sene içinde SEAT satışlarını Türkiye’de ikiye katladık. Geçen yıl 12 bin 700 adet toplam satış rakamıyla rekor kıran SEAT, yüzde 12’lik daralma yaşanan Türkiye binek otomobil pazarında satışlarını yüzde 15 oranında artırmayı başardı. Üstelik 2015 yılına da çok hızlı bir başlangıç yaptık. Yılın ilk dört ayında binek otomobil pazarı yüzde 49’luk bir artış gösterirken, SEAT yüzde 112’lik bir büyüme gerçekleştirdi. Bu satış adetleri ile Türkiye, SEAT dünyasında en büyük sekizinci pazar durumuna geldi. Bir kez daha bu büyük başarıyı gerçekleştiren SEAT Türkiye ekibini kutlamak istiyorum” dedi. SEAT’ın, dünya genelindeki satışlarında elde ettiği büyüme oranlarında, 2014 yılında üst üste ikinci kez iki haneli rakamları yakalayarak önemli bir ivme kazandıklarını söyleyen Stackmann, 2015 yılının Ocak-Nisan ayları arasında da yüzde 9’luk bir büyüme elde ettiklerini ifade etti.

SEAT modelleri Leon’un izinden gidecek

Stackmann sözlerine şu şekilde devam etti, “Leon model ailemiz, SEAT tarihinde ilk kez Ibiza’nın satış rakamlarını geçti. Leon’un başarısındaki bu ürün formülünü tüm model yelpazemize uyguluyoruz. Bir anlamda markamızı LEONIZE ediyoruz. Leon’un bu başarılı model izinden tüm modellerimizin devam etmesi yönünde kararlar aldık ve odağımızı küçük otomobillerden kompakt otomobillere doğru kaydırdık.”

Türk kullanıcılar Leon’u seviyor

SEAT’ın başarılı model ailesi Leon’un iki yeni modelini fuarla birlikte Türk müşterilerle buluşturduklarını söyleyen Stackmann, “Leon X-PERIENCE ve Leon Cupra 280 ile Türk tüketicilerimize Leon ailesinin tüm modellerini sunmuş oluyoruz. Bu bizim için önemli, çünkü Leon model ailesi Türkiye pazarındaki en önemli oyuncumuz. Tüm SEAT satışları arasında yüzde 53’lük bir paya sahip olan Leon, en popüler modelimiz.” şeklinde bilgi verdi. 

SEAT, SUV pazarında da iddialı olacak

Gelecek yıl pazara sunulacak SUV modelin, marka için önemli bir kilometre taşı niteliğindeki olduğunu söyleyen Stackmann, “Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de büyüyen bir pazar olan SUV segmentinde bu modelimizin başarılı olacağına eminim” dedi.

Fuarda sergilenen konsept model 20V20 ile ilgili olarak da bilgi veren Stackmann, “Bu konsept model, markamızın gelecek vizyonunu simgeliyor. 20V20 bu anlamda bize rehberlik eden bir yıldız ve önümüzdeki beş yıllık dönem içindeki araştırma-geliştirme çalışmalarımız için bir yol gösterici niteliğinde. SEAT olarak, müşterilerimize, yenilikçi tasarıma ve modern teknolojiye sahip modeller geliştirmeyi ve sunmayı hedefliyoruz. Dört kapılı bir coupe aracın dinamik tasarımını, kompakt bir otomobilin şıklığıyla birleştiren 20V20, 20 inç jantları, full LED farları, iç tasarımındaki kusursuz detayları ve 5 kişinin çok rahat bir yolculuk yapmasına imkan veren kabin özelliği, sürücü destek ve güvenlik sistemleriyle tam bir kompakt SUV” şeklinde konuştu.
Stackmann, “Güçlü ortağımız Doğuş Otomotiv ile gerçekleştirdiğimiz başarılı işbirliği sayesinde SEAT’ın önümüzdeki yıllarda Türk otomotiv sektöründe parlayan bir yıldız olmaya devam edeceğine inanıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Markanın Gelecek Vizyonu: 20V20

SEAT, İstanbul Autoshow’da markanın geleceği konusunda net bir bakış açısı sunuyor ve son derece sportif ve güçlü bir SUV olan 20V20 konsept aracını sergiliyor. İspanyol markanın tasarım dilinin sistematik gelişimini vurgulayan 20V20, bu sınıfta ‘spor amaçlı’ söylemi yeniden tanımlıyor. 

SEAT 20V20, (2020 vizyonunun kısaltması) dört kapılı bir spor coupenin dinamik silueti ve SUV aracın zarafetiyle, orta büyüklükteki bir station aracın çok yönlülüğünü bir araya getiriyor.

Tüm yol koşullarında keyif veren bir Leon: SEAT Leon X-PERIENCE 

SEAT’ın fuarda sergileyeceği Leon X-PERIENCE, markanın ilk all-road aracı. Dört çeker sistemine ve tüm yol koşullarına uygun donanıma sahip yeni SEAT Leon X-PERIENCE, yüksek performans sunan 110 HP güç üreten motoru, TDI motor-şanzıman seçeneği, yeni nesil dört çeker sürüş sistemi ve en son teknolojiye sahip asistan sistemleriyle birlikte alınabilecek.

SEAT'ın büyük başarı yakalayan Leon model ailesinin son üyesi Leon X-PERIENCE, SEAT’ın tasarım dilini tamamen farklı bir şekilde yeniden yorumlamış. SEAT’ın marka stratejisindeki yeni adımını ifade eden bu model, Leon'un elde ettiği büyük başarıyı daha da ileriye taşımayı ve geliştirmeyi hedefliyor. Leon ST'nin üzerine inşa edilen Leon X-PERIENCE, gündelik kullanıma uygun olağanüstü dinamiklere ve her türlü yol ve hava koşulunda çok yönlülüğe sahip. Leon X-PERIENCE, mükemmel yol tutuşu ve entegre sistemleriyle güvenliği de üst düzeye çıkartıyor.

En güçlü SEAT: Leon Cupra 280 HP

İstanbul Autoshow’da ziyaretçiler ile buluşacak bir diğer SEAT modeli ise Leon ailesinin en güçlü modeli olan Leon CUPRA 280 HP. Fuarla birlikte Türkiye’de satışına başlanan model, markanın en güçlü modeli konumunda. 

Yüksek teknolojik özelliklerin yer aldığı Leon CUPRA 280 HP olağanüstü performansı da garanti ediyor. Güç ve performansı temsil eden ve markanın en üst modeli olan DSG şanzımanlı bu CUPRA, 280 HP güç ve 350 Nm tork üretirken 0’dan 100km/s hıza 5,8 saniyede ulaşabiliyor. Tüm bunlara rağmen, Leon CUPRA sıradışı bir verimliliğe de sahip. Ortalama yakıt tüketimi 6,6 litre olan modelin karbon salımı ise 154 g/km.

Bir yarışçı: Leon Cup Racer

SEAT Sport tarafından ilk olarak 2014 yılında hayata geçirilen ve bu yıl ikinci kez düzenlenen SEAT Leon Eurocup’ta mücadele eden Leon Cup Racer modellerinin bir örneği de SEAT standında olacak.

SEAT Leon’un temel alındığı model, 2 litrelik motoruyla 330 HP güç üretiyor. Bu önden çekişli, 4 silindirli turbo şarjlı araç, 6-ileri DSG şanzımana, 1.150kg ağırlığa, FIA tarafından homologe edilmiş rollcagelere sahip.
Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

KARDEŞ PORTALIMIZ

Kobitek

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.