Yeni S'e Brabus Damgası
Tweet It! Facebook
25 Temmuz 2013 20:24

Yeni S'e Brabus Damgası

“Mercedes-Benz yeni S-Klasse'yi BRABUS modifiyesiyle beygir gücünde 730'a ve maksimum torkta da 1.065 Nm'ye yükseltmeye ne dersiniz?.. Ya da maksimum hızı 325 km/h'ye çıkarmaya?.. ”

Fazla güçlü, fazla hızlı ve fazla özel!...
Mercedes yeni S-Klasse için BRABUS'un beklenen ilk modifikasyon seçenekleri resmen açıklandı...
Stuttgart'lı lüks sedanı tüm ayrıntılarında elden geçiren ünlü modifiye markası, ilk etapta 8 silindirli modeller içinbeygir gücünü 730'a ve maksimum torku da 1.065 Nm'ye yükseltebilen performans kitleri hazırladı.
Maksimum hızı 325 km/h'ye kadar çıkarmaya; 21 inçlik özel yapım jantlar, özel üretim lastikler ve kabin içinde de Mercedes'in bile sunduğu lüksün üstüne kavuşmaya ne dersiniz?..
BRABUS'un aerodinamizm geliştirme programı, W 222 model "yıldız"ı daha da sportif bir havaya sokarken, aracın dinamizmini de en üst seviyeye taşıyor. Başka modifiyecilerde pek rastlanmayan 3 yıl ve 100.000 km'ye kadar devam edecek BRABUS Tuning Garantisi de cabası!..
BRABUS'un diğer tüm Mercedes modellerinde olduğu gibi motor tuning çalışmaları, şimdi yeni "S" için de tekrarlanırken, V8 Biturbo motorlar için bu sefer farklı seçenekler oluşturulmuş. 
Enjeksiyon ve yanma için özel bir haritalamanın yanında "boost" basıncı için ciddi bir yükseltme ile "plug-and-play" BRABUS B50 - 520 PowerXtra CGI performans kiti, S500'ün 4.7 litrelik 8 silindirli BiTurbo motoruna ekstra 65 beygir gücü kazandırıyor.
Bu uygulamanın ardından beygir gücü 455'ten 520'ye değişirken, maksimum tork da 820 Nm'ye gelişiyor. Böylece 0-100 km/h akselerasyonun da  4.2 saniyede gerçekleşebileceği belirtiliyor. BRABUS Vmax unitesi de, aracın maksimum hız limitlerinin elektronik olarak 250, 275 veya 300 km/h olarak sınırlandırılmasını sağlıyor.
S63 AMG için ise ultra-güçlü tuning seviyeleri de sunulurken, ekstra 145 HP'den bahsediliyor. Normali 585 HP iken, BRABUS B63 - 650 PowerXtra CGI versiyonda 650 beygir gücünü 5.500 1/min devirde görmek de mümkün. Maksimum tork da 2.250 ila 3.750 1/min devir aralığında 700'den 1.000 Nm'ye zıplıyor!..
Ayrıca emme ve hava boruları şarjı için BRABUS Gold Heat Reflection sistemine sahip olan BRABUS B63S - 730 "high-performance" versiyonu, normal üretim iki Turbo ünitesinin çıkarılıp, yerlerine daha büyük kompresör ünitesinin takılmasıyla çok daha yüksek "boost" basıncı yaratabiliyor... Bu ektra yüksek güce gerekli olan daha iyi bir intercooler sistemi için bir düşük sıcaklık radyatörü, metal katalistli "free-flow" egzost sistemi ve 75 mm kalınlığında "downpipe"lar kullanılıyor. Elbette, motor yönetim sistemindeki çok özel BRABUS haritalamasını da söylemeyi unutmamalıyız...
BRABUS B63S - 730 motorları 730 beygir gücünü 5.300 1/min devirde sürücüsüne hediye ediyor. 1.065 Nm'lik maksimum tork ise, 1.750 ila 5.000 1/min devirde kesintisiz kullanılabiliyor.  Maksimum hızın 325 km/h'de BRABUS Vmax unite üzerinden elektronik olarak sınırlandırılmış olduğunu ve tümüyle sentetik MOTUL yüksek performans motor yağının tavsiye edildiğini de hatırlatalım. 

Tüm yeni S500 ve S63 AMG modellerindeki motor uyarlamaları ve normal motor tuningleri için BRABUS'un kontrollü kelebek supaplı spor egzost sistemleri de araçlara ekleniyor. Sürücüler, direksiyon simidi üzerindeki tuşa basarak V8 motorları "Coming Home" modu ya da "Sport" pozisyonunda kullanarak, en özel ve güçlü egzost sesinin keyfini çıkarabiliyorlar. 
En yüksek hızlarda ön ve arka akslardaki negatif "lift"i minimize etmek ve optimum aerodinamik dengeyi oluşturmak için de, BRABUS tasarım mühendisleri, rüzgar tünellerindeki uzun çalışmalarını, tüm ekstra performansa uygun ve şıklığı bozmayacak sportifliğe yakışacak gövde uyarlamasına ulaşacak şekilde tamamlamışlar. 
PUR plastikleri ve karbon fiberleri tarafından üretilmiş parçalarla lüks sedan dinamik bir görsel "upgrade"ten geçirilmiş.
Yeni S-Klasse için özel olarak üretilmiş 19, 20 ve 21 inçlik BRABUS Monoblock alaşım jantlar, en büyük lastik/jant kombinasyonunda forje ve ayna parlatmalı BRABUS "PLATINUM EDITION" Monoblock VI veya Monoblock F çaprak kollu jantlarla önde 9Jx21 ve arkada 10.5Jx21 ölçülerinde seçenek oluşturuyor. Continental, Pirelli ve YOKOHAMA'nın önde 255/30 ZR 21 ve arkada 295/30 ZR 21 lastikleri de BRABUS için özel olarak sunuluyor.

Tüm bunların üzerine dinamik yol tutuş için "high-performance" lüks sedana 1.5 cm daha alçak sürüş şansı veren BRABUS'un geliştirdiği AIRMATIC ya da Active Body Control özel kontrol modülleri de bulnuyor.

Bu kadar yüksek performans tekniğini yaşayacak BRABUS sahiplerinin kabin içindeki BRABUS logolu işlemeli BRABUS özel deri döşemesi, yumuşak fakat çok dayanıklı BRABUS Mastik derisi ve en iyi sınıf Alcantara olarak çeşitleniyor... Ve son olarak da Mercedes S-Klasse'nin kullandığı sistemleri bile "sollayan" BRABUS multimedia sistemi de satın alınabiliyor...

Sonuçta yeni S-Klasse'nin üzerine "ne yapılabilir" diye sorulduğunda, BRABUS'un verecek çok iyi cevaplarının oduğunu söylemeliyiz!..

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

KARDEŞ PORTALIMIZ

Kobitek

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.