1 litreyle 3.300 km!
Tweet It! Facebook
30 Haziran 2014 16:31

1 litreyle 3.300 km!

“Shell Eco-Marathon, sadece genç fikirlerin bir araya gelmesi değil, mobilite kavramının da geleceği!.. Yani; asıl başarı, 100 km'de 5 litre ile gitmek değil, binlerce kilometrenin 1 litre ile geçilmesidir!..”

Ne kadar heyecan vericidir, okuldayken bir takım oluşturup, geleceğin otomobilini tasarlamak ve onu yarıştırmak?!..

Shell, tam 30 yıldır Eco-Marathon isminde, en az tüketen otomobilleri tasarlayıp, geliştirip, üreten lise ve üniversite öğrencilerini bir araya getiriyor… Tasarruf özellikli Shell FuelSave gibi akıllı ürünler ve enerjinin verimli kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla tüm dünyada uyguladığı ‘Akıllı Ulaşım’ yaklaşımının en önemli etkinliklerinden biri olan Rotterdam’da düzenlenen Eco-Marathon’un bu yılki finalinde Türkiye’nin farklı lise ve üniversitelerinden 16 ekip vardı.

Hepsi, birer bilim adamı gibi, daha az yakıtla daha fazla yol giden araçlarını yarışarak test etmek için sabırsızlanıyorlardı… Sonuçta, “yeşil” rekorlar kırılacak ve geleceğin mühendisliğini doğru ilk adımlar atılacaktı!..

Bu tasarruf maratonu projesi, diğer yanda dünyanın en önemli yakıt ekonomisi ve çevrecilik yarışması!.. 

Eco-Marathon’a rekor bir katılım sağlayan 57 Fransız öğrenci takımından biri, geçen yılın 1 litreyle gidilebilecek menzili 400 km daha ileri geliştirerek, “yemyeşil” bir skor elde etti!.. Yani 3.300 km’de 1 litrelik yakıt tüketimiyle birinci oldu… Şimdi biraz düşünelim, otomobil üreticileri, fabrika değeri olarak 100 km’de 3 küsür litre harcadıklarını iddia ederken, gurur duyarlar… Eco-Marathon katılımcılarının iddiaları ise, 100 km’de 0 küsür litre!… Hatta, o küsüratın içinde önce yine bir sıfır var… Yani, yeni rekor; 0.03 lt/ 100 km!..

Aslında, bu Eco-Marathon için, otomobil yarışı da demek doğru değil!.. En hızlı tur zamanının, birbirini sollamanın da hiç önemi yok!.. En önemlisi, en düşük yakıt tüketimi!.. Benzin, dizel, ethanol veya hidrojen fark etmiyor, hatta tümüyle elektrikli araçların tüketimi de çevrecilik katsayısıyla normal yakıt tüketimine hesaplanıyor… Kim, en az tüketim ile en uzağa gidebileceğini kanıtlarsa, o kazanıyor!..

Asya ve Amerika’dan sonra Avrupa’da düzenlenen bu tasarruf maratonuna, ne bir otomobil markası, ne de profesyoneller katılabiliyor… Sadece gençlerin fikirleriyle, geleceğin olası enerji krizleri, ötelenmeye çalışılıyor!.. 

Verimlilik arayışındaki Eco-Marathon’un iki klasmanı var… Birincisi olan prototiplerde, konfor ve pratiklik kesinlikle söz konusu değil… İkinci grup olan “Urban Concept” araçlar, bildiğimiz otomobillere daha çok benziyorlar ve en azından bir bagaja sahipler… Her iki klasmandaki tüm araçlarda, emniyet kemeri, dikiz aynası, yangın söndürücü ve güvenlik kafesi olmak zorunda… Kim kazanmak istiyorsa, sadece en verimli yürür aksama değil, en aerodinamik karosere de sahip olmak zorunda!.. O sebeple prototipler klasmanındaki araçların çoğu, tekerlekler üzerindeki su damlaları gibiydi… Çok ince, yere çok yakın, karbon ya da cam elyafı çok hafif gövdelere sahip bu araçlar, gençlerin hayal güçlerinin ne kadar güçlü olduğunu da kanıtlıyorlardı… Sürtünme katsayısı düşsün diye, içine tümüyle yatan, pilotların en az 50 kg olmaları da kuralmış… Rotterdam’daki 1.7 km’lik piste çıkıp 10 tur atarak, ortalama tüketimlerini iyileştirmeye çalışan öğrencilerin, emekleri ve rekorlar için konforlarından nasıl vazgeçtiklerini görmek bile, bunların gelecekte mühendis olduklarında neler yapabilecekleri hakkında iyimser olmamımızı sağlıyordu!..

Şu anda 1 litrelik yakıtla “gitme” rekoru, tam 4.896 km!.. Bu 0.02 lt/ 100 km’lik süper rekor, 2010 yılında Nantes PoliTeknik Yüksek Okulu tarafından kırılmıştı!.. Bir hidrojen yakıt hücresi tarafından beslenen elektrikli bir prototip ile rekor kıran Fransızları, bu yıl 26 ülkeden 3 bin öğrenci takip etmeye çalıştı… Diğer yanda benzinle çalışan ekonomik motorlu prototiplerin de 1 litre ile 4.000 km’ye yaklaştıkları da geçmiş zamanların rekorlarını oluşturmuştu… 

Bu gençlerin parlak fikirleri, günümüzde otomotiv endüstrisinin de esin kaynağı… Yakıt tüketiminin sadece motorlarda değil, hafif yapı ve aerodinamizmin de önemi Shell Eco-Marathon ile vurgulanıyor!.. 

Bu müthiş yarışmanın yanında pistin içinde kalan alanda kurulmuş olan “Shell Enerji Laboratuvarı” ise, ayrı bir sürdürülebilir ulaşıma dair vizyonlarla doldurulmuş… Daha düşük yakıt tüketimi ve alternatif enerjilerin nasıl elde edilebileceği hakkında çocuklara ve gençlere fikir vermek üzere oluşturulmuş istasyonlarda, birbirinden ilginç örnekler ve basit laboratuarlar bir araya getirilmiş… Bizce, geleceğin mühendis ve bilim insanlarına ilham veren Eco-Marathon kadar bilimi sevdiren ve öğreten bu Enerji Laboratuvarı için de, Shell’i kutlamamız gerekiyor… Diğaer yanda Türkiye’nin 7 ilinden 16 üniversite ve lise takımının yakıt tasarrufu mücadelesini izlerken, Batı Avrupalılardan hiç de geride olmadığımızı görmek de, ayrı bir sevindirici nokta idi!..

Shell & Turcas Perakende Satışlar Pazarlama Müdürü Günden Yılmaz; “Bu büyük ve küresel organizasyona ülkemiz gençlerinin katılımları bizim için büyük gurur kaynağı” diyor. Türkiye’nin, Fransa, Hollanda ve Almanya ile birlikte katılımın en yoğun olduğu ülkeler arasında yer almasının ayrıca sevindirici olduğunu ekleyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Dünyanın en zorlu öğrenciler arası inovasyon yarışmalarından olan Shell Eco-marathon, yaratıcı teknolojilerin, en ileri seviyede yakıt verimliliği elde etmek amacıyla sergilendiği bir platform. Genç mühendislerin sadece teknik bilgileri değil, takım ruhu ve A’dan Z’ye proje yönetimi adına da çok başarılı olduklarını görüyoruz. Shell, Shell FuelSave markası altında yakıt tasarruf teknikleri hakkında da pek çok çalışma da yürütüyor. Bizler de tüketicilere, gerek yakıt seçimi gerekse sürüş alışkanlıklarında yapacakları bazı değişikliklerle nasıl tasarruf edebileceklerine ilişkin bilgilendirmeler yapıyoruz.” Shell’in tasarruf çalışmaları hakkında bilgi veriyordu…

Son olarak belirtelim; otomotiv endüstrisinde Eco-Marathon esinlenirek üretilmiş gerçek rekortmeni VW XL-1’in bu Rotterdam’da hiç şansı olamaz!.. Çünkü, dizel hibrid Plug-In sistemli bu iki kişilik otomobilin 1 litreyle sadece 111 km gidebilmesine, Eco-Marathon’cu öğrenciler, ancak gülüyorlar!..

SEM
Yakıt verimliliği çalışmalarına yaklaşık 100 yıl önce ürettiği ilk markalı ürünüyle başlayan Shell, ileri teknolojisiyle tüketicilerin tasarruf etmesini sağlayan yenilikçi ürünler geliştiriyor. Dünyanın ilk tasarruflu yakıtını kullanıma sunan Shell, Ar-Ge çalışmalarına yılda 1.3 milyar dolar kaynak ayırıyor.
Shell Eco-marathon’un temeli; Shell bilim adamlarının, en az yakıtla en uzun mesafeyi kimin gidebileceğini görmek amacıyla kendi aralarında girdiği bir iddiayla 1939 yılında atıldı. O zamanki adıyla, Mileage Marathon’da birinci olan araç, 1 litre yakıtla yaklaşık 20 kilometre yol kat ederken,  yıllar içinde sergilenen olağanüstü gelişmeyle aşılan mesafe 4.896 km/l’ye ulaştı. 1939’da başlayan bu iddia, 1985 yılından itibaren, her yıl çok sayıda ülkeden binlerce öğrencinin katıldığı Shell Eco-marathon’a dönüştü. 
Shell Eco-marathon her sene Avrupa, Amerika ve Asya kıtalarında öğrenci takımları arasında düzenlenen uluslararası nitelikli bir yarışma. Shell Eco-marathon Avrupa kapsamında bu yıl 26 ülkeden 16-25 yaş arasında mühendisler ve bilim insanı adayları kendi tasarladıkları ve ürettikleri araçlarla yarışıyor. Yaratıcı tasarımları ve teknik bilgileri sayesinde 1 kWh ya da 1 litre yakıt ile en uzak mesafeyi kat eden takımlar ödüllendiriliyor.
Shell Eco-marathon’a takımlar, “Prototip” ve “Şehir Konsepti” adlı iki kategori altında katılıyor. Geleceğin otomobillerini yansıtan prototipler, geleceğin tasarımına sahip araçlardan oluşuyor. “Şehir Konsepti” otomobilleri ise geleneksel taşıtlardan ilham alınarak tasarlanıyor ve dış görünüş olarak günlük yaşantımızda kullandığımız otomobil modellerine benziyor. 

Shell FuelSave
Shell, dizel ve benzinli tüm araçlarda yakıt verimliliği sağlayan Shell FuelSave Tasarruf Yakıtları ile gelişmiş bir tasarruf formülü sunuyor. 2009 yılında tüketicinin kullanımına sunduğu Shell FuelSave Kurşunsuz 95 benzin ve 2011 yılında istasyonlarda yerini alan Shell FuelSave Diesel, ilk damladan itibaren yakıttan tasarruf etmeye yardımcı olmak üzere geliştirildi. Shell FuelSave tasarruf yakıtları hem dizel hem benzinli tüm araçlara uygun olan verimlilik artırıcı formülüyle, motorda kurum birikmesini engellemeye yardımcı oluyor.

‘Akıllı Ulaşım’ 
Yakıt verimliliği çalışmalarına yaklaşık 100 yıl önce ürettiği ilk markalı ürünüyle başlayan Shell, ileri teknolojisiyle tüketicilerin tasarruf etmesini sağlayan yenilikçi ürünler geliştiriyor. Dünyanın ilk tasarruflu yakıtını kullanıma sunan Shell, Ar-Ge çalışmalarına yılda 1.3 milyar dolar kaynak ayırıyor.
Shell geliştirdiği ürünlerin yanı sıra sürücülerin yakıt tasarrufu elde etmesini teşvik eden çalışmalar da gerçekleştiriyor; sürücü davranışları, araç özellikleri, düzenli bakım ve kontrol uygulamaları konusunda çeşitli eğitim aktiviteleri gerçekleştirerek, daha fazla tasarruf edilmesine yardımcı oluyor. Shell, dünya çapında uyguladığı ‘Akıllı Ulaşım’ yaklaşımı kapsamında aktif olarak müşterilerini, iş ortaklarını ve çalışanlarını ‘enerjiyi verimli kullanmak ve emisyon salınımlarını azaltmak’ konusunda teşvik ediyor. Bu çerçevede 2007 yılında küresel ölçekte başlatılan “FuelSave Challenge” adlı program ile yakıt ekonomisi hakkında bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. Shell FuelSave Sürücü Eğitim Programı kapsamında ise 200 binden fazla kişiye yakıt tasarrufu konusunda ipuçları içeren eğitimler verildi.
Türkiye’de ise Shell FuelSave Tasarruf Takımı oluşturularak, çok sayıda sürücüye tasarruflu sürüş eğitimi verildi. Tasarruf Takımı üyeleri, aldıkları eğitimi çevrelerindeki diğer sürücülere de aktarıyor. Birçok ülkeyle eş zamanlı olarak Türkiye’de de gerçekleştirilen “Dünyanın En Kalabalık Yakıt Tasarrufu Eğitimi” etkinliği de, yine tasarruf kavramını toplumun gündemine taşımayı başaran önemli bir çalışma oldu ve resmi Guinness Dünya Rekoru olarak onaylandı. 
Shell, dünya çapında 1 milyon sürücüye yakıt tasarrufu sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla “Hedef 1 Milyon” kampanyasını da başlattı. Yakıt maliyetlerini azaltma yollarını interaktif ve online oyunlarla sunan Hedef 1 Milyon, Türkiye’de de oldukça yoğun ilgi görüyor. Bugüne kadar Türkiye’den 50 bin kişinin katıldığı kampanyaya dünya çapında toplam 414 bin kişi katıldı.  28 ülkenin yer aldığı bu kampanyada yarışmacılar, yakıt tasarrufuna ilişkin bilgiler ediniyor ve sitedeki tasarruf oyunlarında ülkelerini temsil ediyorlar.

*26 Mayıs 2014 tarihli Auto Show dergisinde de yayınlanmıştır.

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

KARDEŞ PORTALIMIZ

Kobitek

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.