İşte Yeni C-Klasse
Tweet It! Facebook
14 Aralık 2013 22:00

İşte Yeni C-Klasse

“Karşınızda, artık BMW 3-Serisine karşı geride durmayacak 95 mm daha uzun 40 mm daha geniş bir yepyeni C-Klasse!.. Hatta suspansiyonu bile AirMatic!..”

Mercedes-Benz'in giriş seviye sedanı artık CLA!.. Yani C-Klasse, artık daha yukarılara "oynayabilir"!.. Suspansiyonu bile AirMatic olan yeni C-Klasse, 95 mm daha uzun 40 mm daha geniş boyutlarıyla, artık BMW 3'lerin arkasında kalmayacak!.. 

W205 jenerasyonu olan bu yeni "C", 4686 mm uzunluk ve 1810mm genişlik ile yükseklikte 1442 mm! Dingil mesafesinde de 80 mm ekstrasıyla 2840 mm'ye ulaşah yeni "C", bu sayedebagaj hpacmini de 480 litreye ulaştırmış.

Önden makyajlı yeni "E"ye, arkadan ise yeni "S"lere benzetilmiş olan yeni "C", artık çok daha lüks görünüyor. Fakat, genç müşterilerin kalbini çalacak kadar da, sportif duruyor...

Premiyum kabin içi materyali kabin içinde daha az düğme ve yuvarlak havalandırma ızgaraları, havada asılı gibi duran bilgi ekranı gibi süslerin dışında 2014 Mercedes-Benz C-Klasse'nin asıl önemli yeniliği önceki şekline göre 100 kg daha hafiflik sağlayan "modular MRA rear-wheel drive architecture" üzerinde yürüyecek olması... Bu diet ile yakıt tüketimi yüzde 20 aşağı çekilebilmiş ve bu arada performans da aynı seviyede tutulabilmiş... Daha düşük ağırlık merkeziyle daha sportif bir yol tutuş da vaat eden yeni "C", bu sınıfta "air suspension" sunan ilk otomobil de oluyor!.. Opsiyonel "self-leveling" AIRMATIC, her iki aksta elektronik olarak kontrol edilen ve sürekli değişken yaylanma sağlayan bir sistem... Aynı büyük Mercedes'lerin AirMatic'leri gibi...
Standarttaki çelik suspansiyon ise, seçilebilir bir amortisör sistemiyle geliyor. Konfor, sportif karakterli konfor ve aracı 15 mm alçaltan bir spor suspansiyon, sürücüsü tarafından ayarlanabiliyor.

C 220 BlueTEC 2.2 lt 4 silindirli dizelin 170 HP 400 Nm performansıyla 0-100 km/h 8.1 saniyede gerçekleşiyor ve yakıt tüketimi 4 lt/100 km, CO2 emisyonu 103 gr/km olarak gerçekleşiyor.

Türkiye'de satış rekorları kırması beklenen C 180 modelinde ise 1.6 litrelik benzinli motor bulunuyor!.. 156 beygir gücü ve 250 Nm'lik maksimum torka sahip bu küçük motorun, 0-100 km/h akselerasyonun 8.2 saniyede gerçekleşmesini sağlaması, büyük harflerle yazılmalı!.. Yakıt tüketiminin 100 kilometrede 5 litre olmasını ve CO2 salımının da 116 gr/km kadar düşük olmasını ise fosforlu kalemle işaretlemeliyiz!..

Mercedes-Benz'in yeni "C" için ideal olarak bahsettiği motor ise, C 200 modelindeki 300 Nm ve 184 HP'lik 2.0 lt!.. 0-100 km/h hızlanmasını 7.5 saniyede gerçekleştiren tüketimi 5.3 lt/ 100 km, CO2 emisyonu 123 gr/km olan, seçenek!..

204 HP'lik dizel motorun 27 HP'lik bir elektrik motorla birlikte çalıştığı C 300 Bluetec Hybrid gibi 3.9 lt/100 km tüketimli çevreci fakat pahalı bir seçeneğin yanında asıl 2014 yılı içinde Mercedes-Benz'in küçük dizel seçeneği de geliyor!.. 1.6 lt dizelin 115 HP 280 Nm ve 136 HP 320 Nm olmak üzere iki performans seviyesi olacak!.. Bu yetmez diyenlere ise büyük  2.2 lt dizelin 115 HP, 204 HP ve BlueEFFICIENCY Edition 170 HP seviyeleri de sunulacak!..

Yepyeni geliştirilmiş 6 ileri manuel veya 7G-TRONIC PLUS 7 ileri otomatik şanzımanlarla gelen yeni "C", opsiyon listesine 4MATIC dört teker çekiş sistemini de koymuş!.. Active Parking Assist, Adaptive Highbeam Assist Plus ve Traffic Sign Assist with Wrong-Way Alert gibi güvenlik donanımı da aksesuar olarak yeni "C"ye eklenebiliyor.

Almanya'da yeni C-Klasse'nin C 180 ile 33.558 Euro fiyat etiketiyle yollara çıkacağını belirtelim. C 200 36.414 Euro ve C 220 BlueTEC 38.675 Euro olacak!..

Diğer yanda unutmadan söyleyelim;  C63 AMG’ye kadar başka güç kaynakları da olacak olan yeni C-Klasse’nin sedandan başka Station Wagon ve Coupe tipleri de 2014 yılının devam eden aylarında gösterilecek. Asıl büyük sürpriz ise, C’nin bir Cabrio seçeneğinin de hemen gelecek olması!..

Yeni C’nin zirvesini temsil edecek C63 AMG’de artık 6.2 litrelik atmosferik motorun yerinde, M3 ve M4’te de olduğu gibi küçültülmüş bir sia hacmi yer alacak. M117 kod ismine sahip olan 4.0 litrelik TwinTurbo V8’in 500 beygir gücünde olacağından bahsediliyor. Yakıt verimliliği yükseltilmiş ve karbondioksit salımı düşürülmüş olacak olan tüm yeni nesil Mercedes-Benz motorları gibi, bu C63’ün 4.0 litreliği de, daha büyük performansla birlikte daha “yeşil” olacak!..

480 litreye büyütülmüş bagaj, S-Klasse’den kopyalanmış arka tasarım ve stop lambaları, AMG paketiyle gelecek standart 18 inçlik jantların yanında giriş seviyesinde bile 17 inçlik jartların olması, otomatik versiyonlarda tüm vites kumandasının direksiyondan olacak olması, havalandırmaların yuvarlak olması, Command tekerleğinin üstüne konulan yepyeni bir dokunmatik ve titreşim tepkili “pad”, 7 inçlik standart orta konsol ekranının yanında 8.4 inç büyüklükteki ekran opsiyonu, tüm kabin içinde kullanılacak daha pahalı kaplama ve döşemeler, basık tavana rağmen arka koltuk diz mesafesinin genişliği, yepyeni bir arkadan itiş “set-up”ı gibi konular ise, yeni C-Klasse’nin iddialı yeni özellikleri olacak!..

7 kez Formula 1 Dünya Şampiyonu olmuş olan Michael Schumacher’in yeni C’nin kamuflajlı son halini kullandığı Sindelfingen Mercedes Technology Center’da normal yol koşullarının yanında sürücü destek sistemleri de ekstrem koşullarda deneniyor. SimCity denilen bu test merkezinde güvenlik sistemleri test edilirken, yeni “C”nin sahip olacağı Intelligent Drive sisteminin de son laboratuarı gerçekleştiriliyor. Schumacher gibi ustaların ustası bir pilota direksiyonu tutmadan aracı kullanma güvenini sağlayabilen yeni C-Klasse, sürücüsünü yormadan trafik güvenliğini yükseltebilen en modern otomobillerden biri olacak!..

Kısaca büyük S-Klasse’lerin küçük şekli olarak yollara çıkacak olan yeni “C” için Michael Schumacher, “Kimse direksiyonda uzun süre otururken konsantarsyonunu yüzde yüz yola veremez! Dikkatsizlik için sadece tek bir saniye yeterlidir! İşte, bu da en önemli noktadır! Akıllı sürücücü destek sistemlerinin bu anda devreye girmesi, Sizi koruyor!” diyor.

“Gerçekten sürücü destek sistemleri hiçbir zaman bizler gibi yorulmaz ve hata yapmazlar. Bu asistan sistemlerin korku anları da yoktur. Programlandıkları şekilde sürekli çalışarak, hayat kurtarırlar.” şeklinde sözlerine devam eden Schumacher, Mercedes-Benz Intelligent Drive teknolojisi ile aktif sürüş güvenliğinde yeni bir dönemin başladığının altını çiziyordu. 

Ve bize göre de; Mercedes-Benz güvenlik başlığındaki öncülüğünü bir kez daha kanıtlamış oluyor!..

Mercedes-Benz’in aktif güvenlik ve sürücü destek sistemlerinden sorumlu baş mühendisi Jochen Hermann ise, tüm bu uğraşıları “Kazaları önlemek ve kazaların oluşturacağı hasar ve yaralanmaları azaltmak, Mercedes-Benz’in üstünde durduğu güvenlik felsefesidir. Real Life Safety’nin de anlamı budur!” diyerek açıklıyor…

C Sınıfı bu “yıldız”lı otomobilin yeni sürüş destek fonksiyonları, yeni bir stereo kamera ve çok kademeli radar sensörleri kullanıyor. Bu teknolojilerin Collision Prevention Assist Plus, Distronic Plus with Steering Assist and Stop&Go Pilot, Pre-Safe Brake, Brake Assist Plus, Active Blind Spot Assist and Active Lane Keeping Assist gibi ara başlıklar oluşturması, gerçekten orta boy “C” için yapılan yatırım ve büyük uğraş hakkında fikir veriyor.

Bunların arasında örneğin; sürücü reaksiyonundan önce devreye giren, kendi başına fren yapan Pre-Safe Brake, duran araçlar ve yayalara çarpmeden 50 km/h hıza kadar tam olarak durabiliyor. Ya da 70 km/h hızla giderken, kaza hasarlarını minimize edecek şekilde yeni “C”yi yavaşlatabiliyor.

Çarpışma Önleyici Collision Prevention Assist Plus sistemi de, C-Klasse’nin önden ya da erkeden olabilecek çarpışmalarda koruyucu “melek” olarak görev yapıyor. Tüm güvenlik ve elektronik sistemlerini tek bir merkezden kontrol ederek, direksiyondan frenlere, aracın neredeyse kendi başına karar vererek ilerlemesi ve böylece de kaza yapmaması için çalışıyor.

Evet; yeni C-Klasse sadece tasarım olarak değil, teknolojik olarak da yeni S-Klasse’nin seviyesinde!..

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

KARDEŞ PORTALIMIZ

Kobitek

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.