Haber BaşlığıTarih

Çılgın Challenger SRT

50 yıllık tasarımını ısrarla değiştirmeyen drag yarışlarının ustası, safkan Amerikan mekanik canavarı, Challenger, belki de eski nesil American Muscle Car türünün son örneği...

Süper Elektrikli GMC Hummer

Yengeç yürüyüşüyle gezeceğiniz arazide haritalama bile yapabileceğiniz, yeni Amerikan sivil taktik arazi aracı, Pick-Up şeklinden sonra şimdi de SUV formunda HMMWV ve Hummer efsanelerini geleceğe taşıyor… Hatta, 830 HP ve 15.600 Nm torklu elektrik sistemiyle santral jeneratörü gibi yeni görevler de edinerek…

2021 Ford GT

Orijinali 1964, “replika”sı 2004 ve üçüncü nesli 2016’da gösterilmiş Ford GT’nin 2021 hali, yine oyunu yükseltiyor!..

Lincoln Nautilus Tazelemesi

Lincoln’ün “sessiz uçuş” diye adlandırdığı konforunda hazırlanmış, facelift döneminin bile öncesinde yenilenen Nautilus modeli, gerçek deri ve gerçek ahşap pahalı detaylarıyla artık çok daha şık.

Rekortmen Tuatara

Amerikalılar, 5.9 litrelik twin turbo V8’iyle 1.774 beygir gücündeki SSC Tuatara ile Dünya Hız Rekorunu Avrupalılardan geri aldı!.. Bir çok rakip marka bu rekora itiraz etse de, Tuatara resmen 500 km/h hız barajını geçmiş oldu!..

Cadillac Elektriği

Üç yıldır beklenen Cadillac markasının ilk %100 BEV CrossOver modeli LYRIQ sonunda üretime giriyor. 500 km menzil, RWD veya AWD, DC hızlı şarj, SuperCruise yarı otonom sürüş, uzaktan kumandalı kendi kendine park ve 33” kavisli ekranla, Tesla Model X'ten ucuz olacak!..

Bronco Geri Geldi

Geçmişin asi iki kapılı Amerikan OffRoad aracı Ford Bronco da, artık modern dünyanın teknolojileriyle yenilendi... Fakat, tasarımı yine de retro ve ruhi halen çılgın gibi!..

Elektrikli Ford Canavarı

Tam elektrikli Mustang Cobra Jet 1400'ün izinden gelen Mustang Mach-E 1400, yedi motoru ve ultra yüksek bataryasıyla 257km/h hıza 1.419HP ve 1 tonu aşan downforce ile ulaşıyor!

Şampiyon F-150

Ford Pick-Up’larının tümüyle elektrikli versiyonu olacak yeni büyük F-150 Raptor’unun Tesla Cybertruck ve GMC Hummer EV karşısına çıkmasına çok az kala; 43 yıldır Amerika'nın en çok satıyan motorlu aracı F-Serisi, 14. yeni neslinde ilk hibrid seçeneğiyle ortaya çıktı!..

Bize Uzak bir Lexus IS

BMW 3'lerin bire bir rakibi, V8 motorlu versiyonu da olacak olan tasarımı da güzel yeni atletik Lexus IS artık sadece Avrupa dışında... Dolayısıyla Türkiye'ye de gelemeyecek...

Corvette C8 Stingray Convertible

Ortadan motorlu seksi C8 Corvette'in Coupe halinin Double-Bubble tavanını çıkarıp Targa yapabilseniz de, şimdi gerçek anlamda üstsüz haliyle de Avrupalı Roadster SuperSport'lara kafa tutan bir C8 Convertible var!..

1250HP Czinger 21C

0-100km/h hızlanmaları 2 saniyenin altına inen HyperCar dünyasında baş döndüren gelişmeler var!.. 1250 beygirlik Czinger 21C ile artık küçük mühendislik garajlarının da, EV dünyası için müthiş örnekler hazırlayabilecekleri resmen kanıtlandı!..

Amerikan Harrier Venza

Toyota'nın Japon iç pazarına sunduğu yeni Harrier, artık Kuzey amerika için Venza oldu... Yeni nesil Toyota Hybrid sistemine sahip bu CrossOver, çok yakında göreceğimiz Corolla CrossOver'ına da bir işaret...

S60 Made in USA

Volvo ABD'de ilk fabrikasını açarken, yeni S60 modelini de orada üretmeye başladı... Yeni S60, eski Ford genlerinden tümüyle kurtulmuş ve yeni Volvo mimarisinde eski şekillerinden çok daha kaliteli ve biraz da büyük düşünülmüş.

Range Rover Velar

Land Rover, yeni modellerde hız kesmiyor! Şimdi de lüks serisine Evoque ve Range Rover Sport arasına Velar modelini getiriyor!..

Yeni Ford GT

Ford Motor Company, nihayet bir gerçek SuperSport hazırladı!.. Galibiyet için Ford yeni GT, sadece pistlerde değil, normal yollarda da liderliğe koşmak istiyor! Kapalı kapılar ardındaki bilgilere arkadaşımız JOSÉ CAETANO ulaştı...

Egea Amerikaya

Tofaş Doblo Amerikaya ihracatından sonra şimdi de Egea Amerikaya projesini başlatıyor!.. Dodge Neon olarak Meksika üzerinden Amerika Kıtasına ayak basacak olan Egea, artık tam bir Dünya Otomobili oldu!.. Bu, otomotiv endüstrimiz için yeni ve çok önemli bir kilometre taşıdır!..

Pazarlama Dehası

Bir reklam dehası olan Olivier François, Fiat Chrysler Automobiles’in CMO’su, yani tüm FCA markalarının pazarlama patronu, 2015 yılının en iyi sektör yöneticisi seçildi!

Maço Pick-Up

Görüntüsü kadar tekniğiyle de tam bir sert erkek aracı!.. Mas Macho Rebel, RAM’in en yeni, en arazici, en dinamik Pick-Up modeli!..

Süper Reklamlar

Super Bowl, Amerikan futbolunun süper kupası... Senede bir düzenleniyor ve dünyanın en çok izlenen spor organizasyonlarından biri... Elbette, reklamcıların da en önemli "maç"ı!.. En iyi otomobil reklamlarının da savaş alanı!..

Doblo Amerikaya

#DobloAmerikaya maceramızı tam 1 yıl önce tamamlamıştık!.. Yerli Doblo ile ihracat rotasına paralel, kış şartlarında tam 105 saatte 7.000 km geçerek, Bursa Tofaş üretim bantlarından Detroit Fiat Chrysler merkezine ulaşmıştık!..

Ken Block çölde!

Hoonigan Racing Division ralli pilotu Ken Block, bu sefer Utah çölünde, diğer tüm Gymkhana'lardan çok farklı olarak adeta bir kum fırtınası yaratıyor!..

Amerikan CX-9

Vaktiyle Türkiye'de de başarıyla satılmış olan CX-9 yenilendi. Tarz olarak artık daha çok Amerikalı müşterilerin hoşuna gidecek olan yeni CX-9 kaputunun altında ise yepyeni bir modern motor saklıyor!..

Üstsüz Yeni Camaro

Ford Mustang gibi downsizing motoru da olacak olan yeni Camaro Convertible, özellikle yeni tasarımıyla eski Amerikancılarından başka yeni Avrupalı müşterilerin de kalbini çalacak!..

Ken Block ve Çılgın Mustang

Los Angeles çılgınlığı... Ken Block bu sefer benzersiz bir "outlaw" Mustang ile ortalığı karıştırıyor!..

Japon Kovboy

Toyota’nın Amerikan PickUp imparatorluğuna karşı, çok güçlü bir şövalyesi var!.. Tundra 1794 Edition CrewMax, VVT-i 5.7 lt FORCE tipi dev V8 motorunun 381 HP ve 544 Nm performansı ve süper ECT-i şanzımanıyla üstünlüğü de var!..

Ve Ferrari, Yolcu!

Herkes Alfa Romeo ya da Fiat satılacak diye konuşurken, bomba patladı!.. Ferrari, gidiyor!

Müthiş Fiat

Fiat nihayet, eski günlerindeki en çarpıcı tasarımları yeniden ortaya çıkarmaya başlıyor! İlk örnek: Fiat Concept Car 4

Detroit Made

Bob Seger'in yeni parçası "Detroit Made" tam bir Amerikan klasikleri şöleni!.. Woodward Dream Cruise ve Detroit otomobillerine saygıyla!..

XC90’a Çok Az Kala

Volvo, tümüyle kendine ait teknik ve tasarıma önce en büyük boy bir modelle başlıyor!..

FIAT ile 2018’e Kadar

FIAT'ın "kaptan"ı, Marchionne’yi önce Cenevre’de dinledik… Sonra da Mayıs ayındaki Yatırımcı Günleri’ndeki açıklamalarını derledik… Ve, Tofaş'ı da ilgilendiren önemli bilgileri Sizlerle paylaşıyoruz...

Ford'ta Gençleşme

1 Temmuz 2014’ten itibaren Ford Motor Company CEO’su Mark Fields oluyor. Ford'u en zorlu dönemlerden başarıyla geçiren Alan Mulally ise çok uzağa gitmiyor...

Manhattan Tarzı

Biraz ukala fakat tarzı olan yeniliklerle New York fuarı, yine ilginç ve göz alıcıydı…

Safkan Amerikan SUV

SUV dünyası kalabalıklaşmadan önce, herkes SUV yapmaya meraklanmamışken çok az lüks SUV vardı!.. Bunlardan biri de Lincoln Navigator idi!..

Huysuz Amerikan

Chevrolet Corvette Stingray Z51 ile aslında biraz lastik yakacaktık, fakat ıslak zeminde, ancak kar suyu kaynatabildik…

Yeni Yıl Değişimi

Otomotiv sektöründe yıl sonu geldiğinde sadece modeller değişmiyor!.. "Modelleme"leri yapanlar da değişiyor!..

Los Angeles Hatırası

Detroit’ten sonra ABD’nin ikinci büyük fuarı Los Angeles Auto Show, bu yıl Avrupalıların işgali altındaydı!..

Üstsüz Mustang

Sienna Miller'ın tanıtımını yaptığı 6. nesil Ford Mustang, Fastback şeklinin yanında yeni Cabrio versiyonunu da bekletmeden getirdi.

50'lik Delikanlı

Ford Mustang'in tüm kariyeri boyunca ilk kez küresel bir lansman gerçekleşti. Yeni Mustang artık, sadece Amerikalıların değil, tüm dünyanın keyif otomobili!..

Gerçek Chevrolet

Chevrolet'nin büyük Tahoe, daha da büyük Suburban ile lüks seçenekleri GMC Yukon ve çok daha lüks Denali seçenekleri, nihayet baştan aşağı yenilendiler.

Amerikan Coupe'si

GM, tasarım ustası olduğunu bir kez daha kanıtlıyor!.. Ciel'den sonra bir rüya Cadillac'ını daha ortaya çıkarıyor!.. Elmiraj, umarız, üretilebilir!.. Umarız, muhafazakar Almanlara, lüks segmentte "güzellik"in olabileceği bir kez daha gösterilebilir!..

Sanal Gerçeklik

Yeni otomobil modellerini hazırlamak, artık eskisi kadar uzun zamanda gerçekleşmiyor... Eskiden 7 yılda üretime hazır hale gelen fikirler, artık bir iki yılda ortaya çıkarılabiliyor... Bazen, "olmayanlar" bile gerçekmiş gibi gösteriliyor ve meraklıların ilgi ve yorumları toplanıyor!..

Yeni NSX Piste Çıktı!

Honda NSX efsanesinin yenisi her zaman bir konsept ya da prototip olarak kalacak denilirdi… Bir "vaporwage" olarak, ikinci NSX fikrinin gerçekleşebileceğine pek çok kimse inanmıyordu!.. Fakat, gerçek NSX, kim ne derse desin, geliyor!

Lincoln MKC

Lincoln markası, baştan yaratılıyor. Yaratanlar ise Max Wolff ve Murat Güler!.. MKC ise, geçen yıl gösterilen MKZ sonrası, lüks Amerikan markasının ikinci "akıncı"sı... Üstelik, rakip, Range Rover Evoque!..

Hyundai Brilliant

Tek bir reklam sloganıyla "brilliant" olmak mümkün mü?.. Hyundai, "modern & premium"u tamamlamadan mı, "brilliant" olmaya çalışıyor?..

Ford Atlas

ABD'nin en çok satılan aracı F-150, "oralar"da Amerikan "country" tarzının otomotivdeki sembolü olarak kabul ediliyor. Atlas konsepti ise, bu gerçek "Amerikan" Pick-Up'ının geleceği...

Acura RLX

Honda, ABD gibi büyük pazarlarda BMW 7-Serisi ve Audi A8 gibi lüks seçeneklerin karşısına çıkmaya çalışıyor. Acura RLX konsepti, Honda markası için de bir lüks modelin bir işareti...

Chevrolet Corvette Stingray

"Normal" Corvette C7'lerin gelmesine biraz daha var... Fakat, yeni Corvette, Stingray limited edition şekliyle, sadece bizleri değil, tüm otomotiv sektörünü şaşırtabilmeyi başardı!..

SRT Challenger SRT8 392

SRT Challenger, aslında Dodge Challenger'ın SRT modifiyeli şekli! Dodge Challenger ile arasında "dağlar" olan SRT Challenger, Dodge markasının "ekonomik" kimliğinden mümkün olduğunca uzakta duruyor!..

Opel Korunacak!

28 Ocak 2013 AutoShow AutomotiveInsider: "Opel'siz Olmaz" diyen GM Başkanı Dan Akerson, General Motors'un Opel'i gözden çıkardığına dair tüm dedikoduların asılsız olduğunu söylüyor ve kurtarma çalışmalarına dikkat çekiyor!..

Kia Başkanı

4 OCAK 2013 AutoShow AutomotiveInsider: Tasarımcı Başkanlar! Peter Schreyer gibi markaların "kaderini çizen" baş tasarımcılar, artık başkanlık koltuklarında da oturuyorlar. Volkswagen'in "patron"u Ferdinand Piech, Schreyer için, "Onun gitmesine izin vermemeliydik!" demişti…

Honda NSX II'ye doğru

Detroit'te sergilenen Acura NSX II protopiyle Honda yeni NSX için geriye sayımını tamamlıyor!.. Yeni NSX'in bir süper hibrid olacağını şimdiden söyleyebiliriz!..

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.