Haber BaşlığıTarih

Tam Elektrikli Lexus'lara Doğru

Premium markalardan hiçbiri hibrit yapmazken bile ısrarla %100 Hybrid seçeneklerini tüm dünyaya kabul ettiren Japon iddiası Lexus, şimdi tam elektrikli serisine de başlıyor... Toyota'nın e-TNGA platformu üzerinde akıllı direksiyon ve dört çeker sistemleriyle donanmış LF-Z konsepti 600 km menzilli kapasitesiyle, geleceğin elektrikli Japonlarının en lüksü olarak gösterildi.

Velar Hikayesi

Land Rover, yeni Range Rover Velar ile "daha fazla otomobil" olan yepyeni bir CrossOver yarattı... Fakat, Velar'ı daha iyi anlamak için önce, Range Rover'ın tarihine bakalım mı?..

Range Rover Velar

Land Rover, yeni modellerde hız kesmiyor! Şimdi de lüks serisine Evoque ve Range Rover Sport arasına Velar modelini getiriyor!..

BMW Vision Next 100

Geleceğin otomobili neye benzeyecek, nasıl hareket edecek? BMW 100. Yaşgünü için şekil değiştiren gövdesi ve insansı zekasıyla Next 100 isimli vizyonunu ortaya çıkardı!

Uçan Otomobillere Doğru

Asfalt üzerindeki otomobiller, pek yakında "uçuş"a geçecekler... Fakat, "uçan otomobil" fikri, sanıldığından çok daha eskilere ait...

Süper 308

500 beygir motor gücü ve dört çekiş özelliği ile 308 R Hybrid, segmentinin sınırlarını ve Peugeot'nun hayal gücünü zorluyor!..

X4 karşında GLC Coupe

SUV mantığı küçülüyor ve daha sportif hale geliyor… Peki, bu segment aslında CrossOver değil mi?..

Citroen AirCross

Citroen, geleneğini bozmadı ve AirCross konseptiyle de yine kreatif tasarım sınırlarını zorladı!..

Mercedes G-Code SUC

Pekin'de yeni açılan Ürün Mühendislik Merkezi’nin içindeki en yeni tasarım stüdyosundan ilk bebeğini çıkaran Mercedes-Benz, geleceğin GLC'sini mi, şimdiden gösteriyor, acaba?..

Lamborghini Asterion

İtalyan boğaları da artık çağ atlıyor! Lamborghini Asterion, bir benzinli elektrikli hibrid SuperSport!..

Work It! Rock It!

26 yıl öncesinin TriStar'ı yeniden hatırlanıyor... Volkswagen Ticari Araç, TRISTAR konseptiyle Hannover IAA'nın açılışını yaptı.

Quartz Konsepti

Peugeot, yeni konseptlerinde artık sadece dizayn değil, müthiş yüksek performans kabiliyeti de sergiliyor... En yeni örnek ise Quartz konsepti!..

Geleceğin Clio’su

Sadece gösteri amaçlı yeni bir Renault konsept mi?.. Fakat, bu EOLAB konseptinin 5 yıl sonra yenilenecek 5. nesil Clio hakkında müthiş bir ön gösterim olduğu da tartışılmaz!..

Divine DS

Divine konseptiyle, yeni DS tasarım anlayışının ilk örneğini gösteren Citroen, Fransız lüks otomobillerinin hangi yönde gelişeceğine işaret ediyor.

Supra yolunda “Waku-Doki” FT-1

Vision GT, ya da gerçek adıyla FT-1, Toyota’nın yeni nesil yarışçı Supra’sına doğru en gerçekçi sunumu…

XC90’a Çok Az Kala

Volvo, tümüyle kendine ait teknik ve tasarıma önce en büyük boy bir modelle başlıyor!..

1 litreyle 3.300 km!

Shell Eco-Marathon, sadece genç fikirlerin bir araya gelmesi değil, mobilite kavramının da geleceği!.. Yani; asıl başarı, 100 km'de 5 litre ile gitmek değil, binlerce kilometrenin 1 litre ile geçilmesidir!..

Discovery Devrimi

Bazen bazı fikirler, yığınların ana akım yönünü değiştirebilir… Virgin Galactic’in uzaya çıkabilmesi gibi, Land Rover da çığır açıyor ve OffRoad’u çocuk oyuncağı yapabiliyor…

Jetta CC mi?

VW, Passatw'ı Orta Sınıfı'n üstünde, Jetta'yı da Orta Sınıf olarak görüyor... Belki de o sebeple, Passat CC'nin altına koyduğu yeni Coupe formlu 4 kapılı sportif model fikrini, New Midsize Coupe olarak adlandırıyor...

Audi'nin Macan'ı

İlk 4 kapılı TT mi desek, yoksa Q2 mi ya da Q4 mü?.. Her ne ise, Audi'nin bu kompakt SUV hali, Q3 ve Q5'ten bile çok daha çekici, çok daha sportif!..

Yeni 7'ye Doğru

Mercedes-Benz S-Klasse'nin yüksek seviyesine karşı; BMW, nihayet, yeni 7-Serisi'ni ufuk çizgisine çıkardı!..

X6 Rakibi Mercedes

Mercedes-Benz'in yeni büyük Coupe'lerinin çizgisinde aşırı lüks ve bir o kadar da sportif bir SUV'a ne dersiniz?..

Tasarımda Sınır Yok

Infiniti baştasarımcısı Alfonso Albaisa ile Detroit sohbetimiz, aslında lüks trendinin sportifliğe doğru değiştiğini özetliyordu.

LED sonrası Lazer

HID ve ardından LED derken, artık Lazer farlar dönemine giriyoruz. Audi ve BMW, şu an için bu teknolojinin öncüsü gibi gözekseler de, bu yeni "ışık"ın arkasından yine Automotive Lightning, çıkacak gibi...

Orijinal Volvo

Volvo Otomobilleri, tümüyle kendine ait Volvo Motor Mimarisi VEA ve Ölçeklenebilir Platform Mimarisi SPA ile %100 Volvo'ya başlıyor!..

Jaguar Saldırısı

Jaguar'ın parlak geleceğinin sırrı için; Speed Of Response, diyor, Ian Hoban, Jaguar Ürün Direktörü, markasının yepyeni segmentlere hızla girip, yepyeni müşteri taleplerine cevap verebileceğini anlatıyor!..

Los Angeles Hatırası

Detroit’ten sonra ABD’nin ikinci büyük fuarı Los Angeles Auto Show, bu yıl Avrupalıların işgali altındaydı!..

Eğlence smart'ı

smart'ın fourjoy konseptine dikkatle baktığınızda, aslında, eğlenceden çok, ciddi şekilde yeni forfour ve yeni Renault Twingo ile karşılaşacaksınız!..

Bir Garip Lexus

Toyota'nın "lüks'ü Lexus, NF-NX konseptiyle otomobil tasarımda geleceğin daha ne kadar "ganip"leşebileceğini gösteriyor.

Fransız Kaktüsü

Citroen Cactus, C4 Picasso'nin daha nasıl geliştirilebileceğine dair, tipik bir Fransız şıklık çalışması... Soru ise, bu koseptin Peugeot 3008'in "ikiz"i bir Citroen CUV'u olup olmadığı?!..

Yeni Golf Plus Mantığı

Volkswagen, C-segmenti yani Alt Orta Sınıf kompakt minivan pazarındaki diğer araçların karşısında Golf Plus'u da yenilemesi gerekiyordu... Golf Sportsvan konsepti, işte bunun için...

Melanistik Jaguar

Jaguar'ın ilk SUV modeline doğru hazırlanmış olan C-X17 konsepti, korkulduğu gibi bir Range Rover türevi değil!.. O sadece bir melanist!*

Geleceğin Volvo'su

Geçmişin P1800'ü, ancak bu kadar güzel bir şekilde geleceğe taşınabilirdi... Volvo'nun Ölçeklendirilebilir Ürün Mimarisi SPA'nın ilk örneği XC90 olacak olsa da, Concept Coupé bizlere yepyeni ufuklar açıyor.

208 Hybrid FE

Peugeot'nun diğer bir Frankfurt sürprizi ise, 208'in hibrid şekli... Sadece alt yapısında değil, dış yapısında da en verimli tüketim için hazırlanmış olan 208 Hybrid FE, Fun & Efficient sloganına sahip.

Peugeot IAA Sürprizleri

Peugeot yeni 308'ini, "En az Almanlar kadar iyi!" iddiasıyla Frankfurt'ta ilk kez herkese gösterirken, 308 R konseptiyle de, hepimizi şşırtmayı başarıyor!..

Amerikan Coupe'si

GM, tasarım ustası olduğunu bir kez daha kanıtlıyor!.. Ciel'den sonra bir rüya Cadillac'ını daha ortaya çıkarıyor!.. Elmiraj, umarız, üretilebilir!.. Umarız, muhafazakar Almanlara, lüks segmentte "güzellik"in olabileceği bir kez daha gösterilebilir!..

Yeni NSX Piste Çıktı!

Honda NSX efsanesinin yenisi her zaman bir konsept ya da prototip olarak kalacak denilirdi… Bir "vaporwage" olarak, ikinci NSX fikrinin gerçekleşebileceğine pek çok kimse inanmıyordu!.. Fakat, gerçek NSX, kim ne derse desin, geliyor!

MINI'nin Altın Çağı

MINI'nin "Altın Çağı" gelecek yıl başlıyor!.. Artık, tüm hataları düzeltilmiş ve tümüyle yeni jenerasyon gençliğin beğenileri yönünde hazırlanmış yeni Cooper için çok ümitliyiz!..

Geleceğe Dönüş

General Motors, Opel'in geleceğini garanti altına almak için Mark Adams'ı eski görevine gönderdi!.. Aslında Mark Adams, Detroit'e taşınmış olmasına rağmen, Rüsselsheim'daki ofisini de henüz boşaltmamıştı...

Robot Otomobiller Geliyor

Bosch 61. Otomotiv Basını Toplantısı'nda ilk kez gördüğümüz, markalarla birlikte geliştirilen en yeni teknolojiler, geleceğin otomobillerinin ne kadar robotlaşacağı hakkında fikir veriyordu.

Otomatik Sürüşe Doğru

Kitt, gerçek oluyor! Bosch, otomotiv teknolojilerindeki tüm yeniliklerin, "elektronik şoför"de buluşması yönünde gelişmeye devam ettiğini açıkladı! Herşey sürücüsüz "Otomatik Sürüş" için!..

BMW 8 Serisi de yeniden geliyor

BMW'nin yeni 7'leri için ilk işaret, 21. Yüzyılın 8-Serisi fikri olarak gösteriliyor... Gran Lusso V12 Coupé konseptini bir başyapıt yapabilmek için Pininfarina'dan "yardım" alınmış!..

Çılgın Minik Renault

Renault 5 Turbo efsanesi yeniden başlıyor!.. Bu sefer 950 kg'da 320 HP ile Twin'Run konsepti!.. Bu minik Renault, Megane Trophy'nin bile pabucunu tavana atacak!..

Aston Martin Speedster

54 yıl önceki Le Mans zaferi hatırasına CC100 Speedster konsepti hazırlanmış... Üstelik hemen de 1.000.000Euro'ya satılmış!.. Markalar "one-off" işini çok sevdi!..

Lamborghini Egoista

Lamborghini Veneno için "çılgınlık" diyorsanız, alın Size, Egoista!.. 600 boğa gücündeki motoruyla, ultra modern savaş jetlerine benzeyen bu konsept, Gallardo'nun yerini alacak yeni "küçük boğa"nın ilk prototipi olabilir!..

Kanatlı Aslan

Sebastien Loeb pilotajında Peugeot'nun Pikes Peak macerası başlıyor. Fakat, bu çok özel 208 T16, 875 beygir gücünde ve 0-100 km/h'yi 1.8 saniyede "hallediyor"!

Süper Golf

Volkswagen'in Avusturya'daki Wörthersee "tuning" buluşmasında gösterdiği Design Vision GTI konsepti, tam 503 HP ve maksimumda 560 Nm!.. Yani, bu bir Süper Golf!..

Küçük Mercedes Geliyor!

Renault ve Nissan'daki "küçük"lerin zemininde yepyeni bir Mercedes ailesi geliyor!.. Mercedes-Benz X-Klasse, B segmentine "oynayacak"!

Nissan'ın Rezonans'ı

Detroit ve ardından Cenevre'de sergilenmiş olan Resonance konsepti, Nissan'ın gelecekteki tasarım eğilimi gösteriyor... Diğer yanda Resonance, yeni CUV akımına da çok iyi bir örnek!..

Evoque rakibi bir Volkswagen

Volkswagen CrossBlue Coupe konsepti, Range Rover Evoque ile bire bir rakip olmaya hazırlanan bir CUV, yani Compact Utility Vehicle... Fakat buradaki compact kelimesini CrossOver olarak kullansak, daha doğru olur!..

Küçük SUV Yıldızı

Mercedes-Benz GLA, nihayet konsept şekliyle karşımızda!.. Tarzı bile, bu küçük Mercedes SUV'unun rakipleri X1 ve Q3 karşısında çok daha "güçlü" olduğunu gösteriyor!..

Citroen DS Wild Rubis

Citroen'in upgrade modellerine ait DS serisi, Wild Rubis konseptiyle ilk kompakt SUV'una ya da başka bir deyişle ilk CrossOver'ına kavuşuyor. Yeni modelin ismi, DSX olabilir!..

Lincoln MKC

Lincoln markası, baştan yaratılıyor. Yaratanlar ise Max Wolff ve Murat Güler!.. MKC ise, geçen yıl gösterilen MKZ sonrası, lüks Amerikan markasının ikinci "akıncı"sı... Üstelik, rakip, Range Rover Evoque!..

Jeep Moab Safari 2013

Herkes otomobil fuarlarında konseptlerini sergilerken, Jeep "doğal ortam"ı kayalık ve kumulların üzerinde yeni kavram araçlarını göstriyor ve hatta en sert şekilde deniyor!

Peugeot Onyx

Onyx konsepti, sadece Peugeot markasının olası bir SuperSport seçeneği hakkında fikir vermiyor, Onyx ile bugüne kadar konseptlerde bile denenmemiş otomobilde farklı materyal kullanımı sergileniyor...

Toyota FT-86 open Concept

GT-86, Toyota'nın yeniden tasarımla da "ilgi gören" marka olmasını sağlamıştı. Diğer yanda; yeni 86'nın sürüş keyfi, şimdi, "üstsüz" şekliyle daha da "abartılıyor"!..

Ford Atlas

ABD'nin en çok satılan aracı F-150, "oralar"da Amerikan "country" tarzının otomotivdeki sembolü olarak kabul ediliyor. Atlas konsepti ise, bu gerçek "Amerikan" Pick-Up'ının geleceği...

Acura RLX

Honda, ABD gibi büyük pazarlarda BMW 7-Serisi ve Audi A8 gibi lüks seçeneklerin karşısına çıkmaya çalışıyor. Acura RLX konsepti, Honda markası için de bir lüks modelin bir işareti...

Fisker Atlantic

Karma modelinin beklenenden daha yavaş yaygınlaşması nedeniyle, daha ekonomik bir seçenek yaratmak isteyen Fisker markasına ikinci model de katılmak üzere...

Citroen Numero 9

Citroen tasarım başlığında hep çok öndeydi... Günümüzde ise, DS serisi, rakiplerini solluyor!.. Numero 9 konsepti de, belki geleceğin DS9'u olarak, bunu kanıtlıyor.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.