Haber BaşlığıTarih

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Birin Biri AMG One

Formula 1'deki hibrit “E Performance” tekniğini normal bir yol otomobiline aktarırsanız, ne olur?.. 11.000 devir çeviren 1.000 beygirlik bir elektro-mekanik canavar doğar mı?..

Büyük elektrikli Lüks EQS

Yolların "0'dan elektrikli" hazırlanan ilk büyük lüks sedanı, 770 km menzilli arkadan itişli EQS 450+ 245kW 333HP 568Nm ve EQS 580 4matic 385kW 524HP 855Nm ile #eATS sistemi enerjisini 107,8kWh’lik bataryasından çekecek... 200kW ile şarj etme imkanı, 15 dakikada 300km ekstra menzil, 22kW AC ev şarj imkanının yanında 396V’la çalışan EQS580 4,3 saniyede 100’e çıkıyor.

Ekspresyonist Zenvo TSR-S

Bu sefer de Sizlere çok özel bir otomobilden bahsetmek istiyoruz... Yılda sadece 5 tane üretilen 1.194 HP’lik ortadan motorlu Danimarka tasarım ve mühendisliğindeki eşsiz HyperCar, aynı ülkeden ikinci kişiye satılmıyor!..

Rimac C_Two

IQ’su çok yüksek genç bir Hırvat, 1.194 beygir gücündeki bir hiper elektrikli ile tüm otomotiv dünyasının başını döndürüyor, Porsche ve Hyundai'den yatırım alıyor, hatta Bugatti ile flört ediyor...

Bugatti Bolide sivil LMP1

0-400 km/h hızlanmasında 12,08 saniye ve 0-500 km/h zamanı olarak da 20,16 saniye gibi performans?!.. 1.850HP'lik böyle bir deliliğe gerek var mıydı?.. Evet, otomobil piramidin zirvesi için gerekliydi!.. Üstelik "Dimple Airscoop" teknolojisinin de ilk kez uygulandığı bir Hiper Otomobil!..

Fun Fan Car

Gordon Murray T.50 gerçekten çok ilginç bir SuperCar... Belki en hızlısı ve en güçlüsü olmayacak, fakat eski nesillerden hoşlananların rüya otomobili olacak... Eski neslin mühendislik zirvesi olsa da, yeni neslin tekniği neden kullanılmadı?..

Cadillac Elektriği

Üç yıldır beklenen Cadillac markasının ilk %100 BEV CrossOver modeli LYRIQ sonunda üretime giriyor. 500 km menzil, RWD veya AWD, DC hızlı şarj, SuperCruise yarı otonom sürüş, uzaktan kumandalı kendi kendine park ve 33” kavisli ekranla, Tesla Model X'ten ucuz olacak!..

Sian Roadster Boğası

Hibrid teknolojisine hiper performans olarak bakan Lamboghini, müthiş bir tasarım ile V12 SuperSport’ların üst sınırlarında gezecek limited edition Sian Roadster sürprizini ortaya çıkardı…

Şampiyon F-150

Ford Pick-Up’larının tümüyle elektrikli versiyonu olacak yeni büyük F-150 Raptor’unun Tesla Cybertruck ve GMC Hummer EV karşısına çıkmasına çok az kala; 43 yıldır Amerika'nın en çok satıyan motorlu aracı F-Serisi, 14. yeni neslinde ilk hibrid seçeneğiyle ortaya çıktı!..

4 Kişilik Gemera

1725 beygir gücünde ve 3500 Nm’lik maksimum torka sahip, 4 kişilik bir Viking Mega-GT’si!.. Gemera, Koenigsegg ekstrem performansının ailecek yaşanması için hazırlanmış en çılgın İsveçli!.. Üstelik Koenigsegg'in ilk kez konfor ayrıntılarına sahip, fakat yine de 400km/h'lik büyük modeli!..

1250HP Czinger 21C

0-100km/h hızlanmaları 2 saniyenin altına inen HyperCar dünyasında baş döndüren gelişmeler var!.. 1250 beygirlik Czinger 21C ile artık küçük mühendislik garajlarının da, EV dünyası için müthiş örnekler hazırlayabilecekleri resmen kanıtlandı!..

Aston Martin Valhalla

Aston Martin, kendisinin yaptığı yeni hibrid 3.0 Twin Turbo motorunu önce 2022'de yollarda olacak Valhalla ile gösterip, bu 1.000 beygir gücünü sonra farklı performans seviyeleriyle diğer modellerine dağıtacak!..

Yerli Pirelli

Artık Lamborghini gibi tüm SuperSport'ların standart lastiği olan Pirelli, son yıllarda her ne kadar Çin Pazarı’na konsantre olmuş olsa da, Türkiye ile olan çok eski bağlarını daha da güçlendiriyor.

Biyolojik Metan Seçeneği

New Holland’ın yeni nesil çevreci tarım makinaları, çiftçilerin kendilerinin üretebileceği biyolojik metan gazıyla maliyetleri de yarı yarıya düşürecek!.. Ne dersiniz?.. Acaba, otomobillerimiz için biz de mi yapsak?..

SuperDragon X8

Hep en hızlı gidenlerden bahsediyorduk… Şimdi sıra, en hızlı söndürende!.. Bu bir Su Püskürten Ejderha!..

Shell Eco-Marathon Rekoru

197 takımın katıldığı 30. Shell Eco-Marathon'da Türkiye'den tam 18 ekip yarıştı... Ve, Yıldız Teknik Üniversitesi AE2 takımı, Off-Track Awards’da “Emniyet Ödülü”nü kazandı...

Hırıltıdan Fısıltıya

Opel’in yeni geliştirdiği CDTI motorlar, “teneke gürültülü dizel” rahatsızlığını bitiriyor!.. Astra'lardan sonra şimdi sıra yeni Corsa, yenilenen Mokka ve son Insignia'larda...

Hendek Testi

Yeni Volvo XC90 en güvenli Volvo olarak üretime giriyor. Hatta, yoldan çıktığında bile güvenli olacak!..

Gizli Güç

Markalar elbette sürüş güvenliğini geliştiriyor… Fakat, bu teknolojilerin ardında Bosch gibi bir dev tedarikçi var!..

Apple mı, Google mı?

Otomobillerin “akıllanması”, artık yazılımcılara da otomobil ürettirecek!..

Gerçek Sanallık

Jaguar ve Land Rover, birçok markanın aklına bile gelmeyen yepyeni teknolojiler hazırlıyor.

N, ne demek?

"N" yani Hyundai'nin Ar-Ge üssü Namyang adı verilen proje ile aslında Hyundai, ralliyi bir laboratuarı olarak kullanıp, yeni nesil sportif modellerin hazırlığını yapıyor!..

Geleceğin Yakıtı

Gelişen motor teknolojileriyle yükseyen hassasiyet, yakıtların niteliklerini de değiştirecek.

Ultra Yüksek Performans

Otomobiller hızlanıyor ve artık lastikleri de yüksek hızlar için uygun hale geliyor!.. BriSa da, tüm bu hızlı değişimi, öncelikle karşılıyor ve yeni yatırımlarla ultra yüksek perforsans lastiklerini üretmeye başlıyor.

Yeni Opel Dizeli

1.6 CDTI, özellikle Türkiye'de eksikliği fazlasıyla hissedilmiş, yeni nesil ekonomik Opel dizeli!.. Astra HB, yeni nesil dizel motoru ile liderlik ünvanını korumayı hedefliyor.

Orijinal Volvo

Volvo Otomobilleri, tümüyle kendine ait Volvo Motor Mimarisi VEA ve Ölçeklenebilir Platform Mimarisi SPA ile %100 Volvo'ya başlıyor!..

Porsche Turbo'da ARWS

“Four Wheel Steering” yani dört tekerden yönlendirme, eski bir teknik; fakat, Porsche’ninki çok farklı!.. Üstelik, 2014 Turbo'larda standart!..

İşte Gerçek M3 ve M4

İşte karşınızda, gerçek yeni M3 ve ilk M4! Sadece 6 silindirli olmalarına rağmen 431 HP ve 550 Nm gibi daha yüksek performansa sahipler!..

Hibrid Range Rover

Aluminyum teknolojileriyle ağırlığının yüzde 20’sini üstünden sıyıran ve diyetine şimdi yürür aksamda devam eden büyük Range Rover, dünyanın ilk dizel/hibrid SUV’unu ortaya çıkardı.

Elektrikliler, yeni mi?

Herkes, elektrikili otomobiller ne zaman geliyor, diye soruyor. Oysa, önce elektrikliler vardı!..

Yarışçı bir hibrid Yaris

Toyota'nın bir hibrid ustası olduğunu kimse tartışamaz!.. Yaris gibi çok küçük bir modelde bile hibrid tekniğini kullanan Toyota, bunu şimdi 420 HP gibi bir performansa çıkarıyor!..

Facebook ve Twitter Yasaklanmalı!

Her ne kadar sosyal medya, hayatımızın bir parçası olduysa da, direksiyondaki sürücülerin internet kullanması, sürüş güvenliğini tehlikeye sokuyor!..

Sanal Gerçeklik

Yeni otomobil modellerini hazırlamak, artık eskisi kadar uzun zamanda gerçekleşmiyor... Eskiden 7 yılda üretime hazır hale gelen fikirler, artık bir iki yılda ortaya çıkarılabiliyor... Bazen, "olmayanlar" bile gerçekmiş gibi gösteriliyor ve meraklıların ilgi ve yorumları toplanıyor!..

Otomobil İletişim Standardı

Çok yakında yollardaki otomobiller birbirleriyle "konuşmaya, anlaşmaya" ve birbirlerine "haber" vermeye başlayacaklar!.. Fakat, neden otomobillerdeki iletişim cihazları, her markada farklı bir zeminde çalışır?.. Niye bir standart yok?..

Yeni NSX Piste Çıktı!

Honda NSX efsanesinin yenisi her zaman bir konsept ya da prototip olarak kalacak denilirdi… Bir "vaporwage" olarak, ikinci NSX fikrinin gerçekleşebileceğine pek çok kimse inanmıyordu!.. Fakat, gerçek NSX, kim ne derse desin, geliyor!

Görünmeyen Güçler

Bir marka, bir teknolojiyi ortaya çıkardığını açıkladığında, tüm başarı o markaya aitmiş gibi algılanır. Oysa otomobillerdeki teknolojiler, çoğunlukla o otomobil markalarına ait değildir!..

BMW i3 Çok Ciddi

Elektrikli otomobiller arasında ilk kez tümüyle ConnectedDrive teknolojisini kullanacak olan BMW i3, artık konsept kabuğundan sıyrılıyor ve nihayet gerçek üretime geçiyor.

Hız ve Bilgi

BMW, hız otobanından ayrılmadan bilgi otobanına giriyor!.. Bildiğimiz internet kullanımından çok farklı, BMW tarzı güvenli bir "yolda internet" kullanımı

Mazotlu BMW

Aslında; BMW'den çok önce, Audi, binek otomobiller için günümüz tekniğine benzer dizel motorları kullanmaya başlamıştı!.. Hatta, 70'lerin sonuna doğru, BMW, Audi'ninkine "traktör dizeli" diyerek, dalga bile geçmişti!..

Robot Otomobiller Geliyor

Bosch 61. Otomotiv Basını Toplantısı'nda ilk kez gördüğümüz, markalarla birlikte geliştirilen en yeni teknolojiler, geleceğin otomobillerinin ne kadar robotlaşacağı hakkında fikir veriyordu.

Otomatik Sürüşe Doğru

Kitt, gerçek oluyor! Bosch, otomotiv teknolojilerindeki tüm yeniliklerin, "elektronik şoför"de buluşması yönünde gelişmeye devam ettiğini açıkladı! Herşey sürücüsüz "Otomatik Sürüş" için!..

SLS AMG Coupe Black Series

Bir GT3 yarışçısının sivil şekli olan SLS AMG Coupé Black Series, 631 HP ve 635 Nm ile 315 km/h'lik maksimum hıza ulaşıyor, bu arada da 0-100 km/h tırmanışını da 3.6 saniyede tamamlıyor!

Volkswagen MQB

Daha hızlı ve ekonomik üretim ile Ar-Ge maliyetlerinin düşürülmesi için ortak platorm mantığı, artık esnek platforma dönüşüyor. Bu müthiş fikre en iyi örnek ise, VW Modulare Querbaukasten!..

Hyundai ix35 FCEV

Sıfır emisyonlu Plug-In elektrikli araçlar, kısa menzillerinin dışına çıkamazlarken Hyundai, uzun yol için FCEV'lerin şart olduğuna inanıyor!.. ix35 FCEV, 5.6 kg hidrojen ile 525 km yol alabiliyor!..

Hyundai Minikleri

14 Ocak 2013 AutoShow AutomotiveInsider: Benzinli motorların kapasiteleri yeniden keşfediliyor!.. Sektörde küçülme sadece araç gövdesinde değil, motor bölümünde de devam ediyor!.. Küçük hacimli büyük performanslı modern benzinli motorlara bir seçenek de, Hyundai'den...

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.