Haber BaşlığıTarih

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

Büyük Dacia Sürprizi Jogger

Lodgy ve MCV'lerin yerine daha büyük daha gösterişli, hatta Stepway'lerin ötesinde Duster esinlenmesiyle daha OffRoader görünümle Extreme paketiyle 7 koltuklu yeni Dacia Jogger, tamamen yeni TCe 110 benzinli ve ECO-G 100 LPG'li motorlarının ardından otomatik şanzımanlı 140 HP'lik Hybrid sistemli de olacak.

DS4 normal, Cross ve Performance Line

DS Automobiles DS7 Crossback, DS3 Crossback ve DS9'un ardından şimdi de almanya'da Opel fabrikalarında ürettireceği yeni nesil DS4 ile gelişimine devam ediyor. Fransız Avant-Garde tasarımı kompakt premium segmentine kazandıran DS 4, üç farklı yenilikçi versiyon ile ileri teknoloji donanımıyla ilginç Türkiye'de 2022 yılında ilginç bir seçenek olacak.

Upgrade Tucson

Hyundai Motor Company, uzun zamandır merakla beklenen Yeni Tucson modelinde sınıf lideri yepyeni teknolojiler ve devrimsel tasarımla C-SUV standartlarını yükseltiyor. Yeni parametrik gizli farlar, ileri seviye güvenlik donanımları ve şık iç mekandan ayrıca Yeni Tucson, hibrit, plug-in hibrit ve 48V hafif hibrit motor seçenekleriyle de sınıfına yine öncülük edecek.

Nissan Ariya Dönemi

% 100 elektrikli Ariya, sadece yepyeni bir BEV değil, aynı zamanda Nissan markasında yeni bir dönemi başlatan çok önemli bir model... Japonya WLTC ölçümlerine göre 610km'ye kadan menzili olan yepyeni platformdaki bu şık Nissan, 0-100km/h hızlanmasını da 5.1 saniyede tamamlıyor. Yarım saatte 375km menzillik şarjını da tamamlaması, kendi kendine şerit değiştirebilen ProPilot 2.0 robotik sistemi de, Alexa gibi bağlanabilirliği de, gerçekten başarılı...

İkinci GLA da geldi

Eski hali yükseltilmiş bir Hatchback diye eleştirilen Mercedes'in en küçük CrossOver modeli GLA, şimdi biraz daha küçük SUV gibi görünmek üzere yenilenmiş... İşlevsel, geniş iç mekân ve yüksek güvenlik özellikleriyle öne çıkan Yeni GLA, Türkiye'de Temmuz 2020 itibariyle 412.500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıktı...

Tiguan Asıl Şimdi Oldu

R ve eHybrid sürprizleriyle Klaus Zyciora çizgilerinde Atlas Cross Sport'a benzetilerek, artık daha yakışıklı bir tasarıma kavuşturulan kompakt Volkswagen SUV’u Tiguan da, verimli ve yüksek performanslı TSI ve TDI motor seçenekleri, yeni nesil sürüş asistan sistemleri, dijitalleşen ön panel ve direksiyon kontrol kumandaları ile “I.Q. Light” teknolojisine sahip LED matrix ön farlarla yenilendi.

Yeni C4 Tüm Ayrıntılar

C Hatchback segmenti Avrupa’nın en önemli segmentlerinden biri ve Citroën, tamamen elektrikli yeni ë-C4 ve yeni C4 ile bu segmente oldukça iddialı bir giriş yapıyor. Citroën DNA’sının yenilikçi özelliklerini ve üstün konfor seviyesini bünyesinde barındıran yeni modelimiz farklı müşteri beklentilerini karşılamak üzere tamamen elektrikli, benzinli ve dizel olmak üzere üç farklı motor seçeneği sunuyor.

CrossOver C4

Citroën C4 bize gelmeyecek %100 elektrikli ë-C4 yanında Türkiye'ye gelecek dizel ve benzinli seçeneklerinden taviz vermeden yenilendi. Tasarım olarak artık bir hatchback’ten çok bir SUV-Coupe #CrossOver formuna giren yeni Citroen C4 yepyeni bir ë-Comfort isimli bir geliştirilmiş rahatlık donanımıyla 2021 Mayıs ayında Türkiye'de...

GLA GLC arası GLB Türkiye'de

SUV görünümlü ve CrossOver karakteri sunan Mercedes GLB, 7 kişilik seçeneğiyle aslında bir CUV'dan çok tam bir kompakt MPV yani kalabalık ailelerin çok amaçlı kullanımına uygun... Fakat, görüntüsüyle GLA'dan çok daha fazla OffRoader!..

Golf 8

45 yıl önce ilk Golf üretilmeye başlanmış ve 20. Yüzyılın ikinci Halk Otomobili olmuştu... 1974'ten bu yana hem VW Grubu, hem de otomotiv endüstrisi çok değişti!.. Artık dijital çağa girdik ve Sekizinci Nesil Yeni Golf de artık neredeyse tümüyle dijital bir otomobil oluyor!.. Bu arada iki far arasındaki LED şerit, sadece GTE'lerde olacakmış... ‪#MildHybrid #eTSI motorlar 110, 140 ve 150HP olarak @volkswagen #Golf8 %10 daha az tüketecekmiş...‬ ‪204 ve 245HP’lik #PHEV #GolfGTE seçenekleriyle 5 tane elektriklendirilmiş #allnewgolf çıkacak!.. ‬ ‪TGI ise 130HP!‬ ‪NOx’u %80 azaltılmış dizel olarak 115 ve 150HP’lik iki TDI’ı olacak!‬

Seat Cupra değil Cupra Seat

Ekstrem sportif version ismi, artık bir marka!.. Bakır logolu Cupra markası!.. Seat markası, kendisinden daha hızlı, daha gösterişli ve daha sert seçeneği ayrı bir marka olarak pazarlayacak!..

Yeni Mercedes A

Mercedes W177 kasa 4. nesil yeni A-Klasse ile premium C-segmentinde rakiplerini sollamaya çalışıyor...

Daha Dinamik Giulietta

Alfa Romeo Giulietta TCT otomatik şanzımanlı yeni 1.6 JTDM 120 HP turbo dizel motorlu ve tüm seride mevcut durumda olan Uconnect sistemiyle, artık sadece yollarda değil pazarda da daha dinamik!

Dört Çeker Skoda

Skoda, 4x4 seçenekleri ile imaj degiştiriyor... 2008'den bu yana dört tekerlekten çekişli modellerinin satış adetlerini 3'e katlayan Skoda, bu alanda da iyi bir seçenek!

İşte Civic Sedan!

Honda Türkiye’de ön üretimine şu anda başlanan yeni Civic Sedan için Kuzey Amerika ve Güney Asya pazarları önce davrandı ve 10. Nesil Civic’i şatışa çıkardılar. Yerli Civic Sedan, Türkiye’de sonbaharda yollara çıkacak!.

Egea Amerikaya

Tofaş Doblo Amerikaya ihracatından sonra şimdi de Egea Amerikaya projesini başlatıyor!.. Dodge Neon olarak Meksika üzerinden Amerika Kıtasına ayak basacak olan Egea, artık tam bir Dünya Otomobili oldu!.. Bu, otomotiv endüstrimiz için yeni ve çok önemli bir kilometre taşıdır!..

BMW 1 Serisi Sedan

Mercedes CLA ve Audi A3 Sedan'ın liderliğindeki kompakt premium sedan pazarı, asıl şimdi karışacak!.. BMW de, 1-Serisi'nin Sedanıyla geliyor!..

AutoBest Finalisti Astra

Daha hafif, daha tutumlu, daha performanslı, daha konforlu ve daha geniş iç hacim sunan yeni Opel Astra, bu yıl layık görüldüğü SafetyBest ödülünün yanında büyük AutoBest 2016 ünvanı için de son 5 finalistten biri!..

Tofaş Egea

28 Eylül 2015, Türkiye Otomotiv Endüstrisi'nin ve Tofaş'ın tarihi günlerinden biriydi!.. Evet, tüm dünyaya satılacak, AutoBest yani yılın en mantıklı otomobili olmaya aday, en yeni "yerli" otomobilimiz, Egea, artık yollara çıkıyordu!..

Ægea Start Aldı

Fiat Ægea, FCA üst yönetimi ve Koç Holding'in katıldığı "onay" töreninin ardından, Bursa Tofaş tesislerinde ön üretime başladı!..

4. Megane

4. Nesil yeni Renault Megane, 2016'da yollara çıkıyor... Fakat, daha "Alman" görünüm ve özelliklerle...

Ve 270HP'lik 308 GTI

Peugeot Sport, uzun süredir beklenen en ateşli modelinin gerçek üretimini nihayet gösterdi! 308 GTi, Japonlar kadar olmasa da, Alman rakipleri kadar olmuş!..

Dacia İstanbul AutoShow

Türkiye’nin yükselen markası Dacia, İstanbul Autoshow’da Lodgy Stepway, Duster, Logan MCV, Sandero Stepway ve Dokker Stepway ile sahnesini doldurdu.

DS İstanbul AutoShow

Fransız tarzı lüks anlayışının simgeleyen premium otomobil markası DS, İstanbul Autoshow Fuarı’nda Citroen'dan ayrı olarak kendi standında otomobilseverlerle buluştu... Üstelik 47 yaşındaki bir klasik DS 21 Pallas ile...

Seat İstanbul AuttoShow

SEAT, İstanbul Autoshow’da, başarılı model ailesi Leon’un Türkiye’de satışına başlayacağı iki yeni modeli; Leon X-PERIENCE ve Leon Cupra 280’i tanıttı.

Ve Yepyeni Astra

C-Segmenti, yani Alt Orta Sınıf'ın en iddialı modeli Astra, yepyeni boyutlarda ve yepyeni bir tasarımla 5. nesline geçiyor!.. İşte, yeni Astra "K"nın ilk bilgileri!..

Süper 308

500 beygir motor gücü ve dört çekiş özelliği ile 308 R Hybrid, segmentinin sınırlarını ve Peugeot'nun hayal gücünü zorluyor!..

Tam Otomatik Dizel

Peugeot'nun tüm niteliklerinde "Almanlaştı"ğı yeni 308 modelinin en büyük kozu, tam otomatik şanzımanlı 1.6 lt dizel seçeneği!..

Önden Çekerli BMW

BMW'nin ilk önden çekerli modern otomobili, bir kompakt MPV... Daha doğrusu, modern tanımıyla, bir CrossOver, 2-Serisi Active Tourer...

i40 ve i30 da 2015 makyajında

Hyundai, sadece akıcı estetik ve premium görünümle değil, geleceğin sportif modellerin kodu "N" için de ilk adım olan 186 HP Turbo GDI ile, 2015'e sürprizlerle giriliyor

Mazda'nın Küçük SUV'u

Mazda, SKYACTIV Teknolojisi ve KODO-Hareketin Ruhu tasarımı özelliklerine sahip yepyeni kompakt CrossOver SUV'u Mazda CX-3 lansmanını yaptı.

Mercedes G-Code SUC

Pekin'de yeni açılan Ürün Mühendislik Merkezi’nin içindeki en yeni tasarım stüdyosundan ilk bebeğini çıkaran Mercedes-Benz, geleceğin GLC'sini mi, şimdiden gösteriyor, acaba?..

Küçükler de Lüks Olabilir!

Mercedes-Benz Binek Otomobiller Tasarım Şefi Robert Lesnik, premium olmanın araç ölçüleriyle ilgisiz olduğunu anlatıyor.

Type R, Göründü!

Merakla beklenen, hatta tam 1.5 yıldır, tüm özellikleri yavaş yavaş ortaya çıkan Honda'nın yeni "caddeci"si, Civic Type R, Paris fuarıyla son prototipini gösteriyor!..

Mütevazı Yıldız

Aile tipi Mercedes’lerin en mütevazı modeli, B-Klasse de, hafifçe yenilendi...

BMW 2 Cabrio

1-Serisi Cabrio’nun yerini alan 2-Serisi Cabrio, kışın bile kullanılabilecek bir kompakt BMW!..

Yeni Megane

Megane HB ve Megane Sport modelleri de Renault’nun yeni tasarım kimliğine kavuşurken, rakiplerine göre olan avantajları, hiç az değil…

Yakışıklı Elantra

LED farlarla yenilenen Hyundai Elantra, artık 132 HP 1.6 benzinlisinin yanında 128 HP 1.6 dizel ve 6 ileri otomatik seçeneğiyle... Üstelik, internet bağlantılı multimedya donanımı da günümüzün ihtiyacı...

Jetta CC mi?

VW, Passatw'ı Orta Sınıfı'n üstünde, Jetta'yı da Orta Sınıf olarak görüyor... Belki de o sebeple, Passat CC'nin altına koyduğu yeni Coupe formlu 4 kapılı sportif model fikrini, New Midsize Coupe olarak adlandırıyor...

Flamenco Cajón*u

Hafif Ticari Adaçlara gelen yeni “zorluklar”, Türkiye’de SW satışlarını arttırabilir. Seat Leon ST de, bu rüzgarda sesini duyurabilir…

Ders: CLA

CLA atağıyla Mercedes-Benz, Audi ve BMW ardındaki farkı kapatıyor!..

Yeni Nesil Hatchback

Skoda, ekonomik Rapid'ini modern hatchback formuyla Avrupalılaştırdı ve Spaceback yaptı... Fakat, Audi A3 Sportback gibi görünse de, aslında iri bir B segmenti!..

BMW 2 Coupe

BMW, durdu durdu, gençleri yeniden peşinden koşturacak bir model daha ortaya çıkardı!.. Sadece gençler mi?.. 2-Serisi Coupe (F22), 7'den 77'ye herkesin duvarını ya da garajını süsleyecek!..

Infiniti Q30

Infiniti Q30 konsepti, Mercedes-Benz A-Klasse ile Renault Megane arasında hazırlanmış. Fakat, lüks özellikleriyle Citroen DS4'ün bir rakibi olmaya aday...

Yeni Golf Plus Mantığı

Volkswagen, C-segmenti yani Alt Orta Sınıf kompakt minivan pazarındaki diğer araçların karşısında Golf Plus'u da yenilemesi gerekiyordu... Golf Sportsvan konsepti, işte bunun için...

Megane da Değişti!

Renault markasının facelift ya da makyaj denilen model tazeleme aralıklarını kısalttığı fark ediliyor!.. Acaba bu, tasarımda bir kararsızlık mı, yoksa yepyeni ürünlere göre "aile uyumu" mu?..

Delta 2014

Lancia Delta, Fiat Grubu'nun Alfa Romeo Giulietta'yla birlikte Alt Orta Sınıf yani C-segmentindeki en iddialı iki modelinden biri... 2014 model yılı için değişiklikleri daha mütevazı olan Delta, yine çok zarif...

2014 Giulietta

Alfa Romeo 2014 model Giulietta'sını, gösterirken, aracın ayrıntılarındaki "fine tuning"e dikkat çekiyor.

Asıl Oğlan

Peugeot'nun, büyük "C segmenti" oyunundaki "asıl oğlan"ı yeni 308, en güçlü rakiplerinin olduğu Almanya pazarında gün ışığına çıkacak!.. Acaba, yeni 308, o kadar "Alman' olabildi mi?

Peugeot IAA Sürprizleri

Peugeot yeni 308'ini, "En az Almanlar kadar iyi!" iddiasıyla Frankfurt'ta ilk kez herkese gösterirken, 308 R konseptiyle de, hepimizi şşırtmayı başarıyor!..

Yeni Golf R 300HP

Önceki şekline göre +30HP ve +30Nm olarak, tam 300 HP ve 380 Nm ile, 0-100 km/h hızlanmasını 4.9 saniyede gerçekleştirecek olan yeni Golf R, dördüncü nesliyle de, en hızlı "Halk Arabası"!..

MG'nin Dönüşü

Tereciye tere satılmaz, denir!.. Fakat, vaktiyle safkan İngiliz olan Morris Garages, yeni modelleriyle artık Çinli MG Motor olarak, İngilizlerin yeni gözdesi!.. Özellikle de MG3, şu anda en popüler yeni "ingiliz"!..

İlk Civic Tourer

Honda Civic hatchback'lere "dar" diyenler için, aileler veya büyük bagaja ihtiyaç duyan sportif yaşayanlar için, Honda'nın yeni modeli Civic Tourer!.. Bu model ile Civic ailesinin ilk station wagon'u da yaratılmış oluyor.

Zorlu Fiat

Onlarca yeni modeli, sadece 2014 yılı için planlayan FIAT Grubu, Alfa Romeo'dan Jeep'e üreteceği yeni ürünler için İtalyan hükümetiyle ciddi bir pazarlık yapıyor... İtalya'daki iş şartları iyileşmezse, yeni yatırımlarına başka ülkelerde devam edebileceklerini fısıldıyor.

Yeni Corolla 10'da 11

Türkiye üretimine geri dönen ve son şekliyle en iddialı tasarım markalarını bile kıskandıran yeni Toyota Corolla, 11. nesliyle artık sadece mantığa değil, duygulara da hitap ediyor…

İlk Mazda3 Sedan Görseli

Mazda3 Hatchback lansmanında bile herkes yeni Mazda3 Sedan'ın nasıl müthiş birşey olacağını konuşuyordu... İşte Rusya'daki meslektaşlarımızın yardımıyla ilk Mazda 3 Sedan görselleri... Bakın, ne kadar "müthiş"?!..

Fiat Zekası

Belgrad yakınlarında eskiden onbinlerce işçinin çalıştığı Zastava fabrikası, artık FIAT'ın 2400 çalışanı olan en modern robotize tesisi… Üstelik, Tofaş gibi ABD ihracatına bile başladılar!..

Yeni Nesil Peugeot 308

Peugeot, 2008 sunumunun hemen ardından ve yenilenecek 3008'i göstermeden, ikinci nesil 308'ini ortaya çıkardı!.. 308, aslında Peugeot markasının en önemli modeli...

Toyota 2018 planları

Modüler ürün geliştirme anlayışı ve VW'nin MQB'sinden sonra, şimdi sıra Toyota'nın TNGA'sinde!.. Ofansif bir "oyun"a girişen Toyota, TNGA ile 10 Milyon adetlik barajı aşmayı planlıyor!

Süper Golf

Volkswagen'in Avusturya'daki Wörthersee "tuning" buluşmasında gösterdiği Design Vision GTI konsepti, tam 503 HP ve maksimumda 560 Nm!.. Yani, bu bir Süper Golf!..

Citroen C4 Picasso

7 koltuklu C4 Picasso da geliyor! Fakat, Citroen, şimdilik sadece daha hafif ve daha kompakt yeni C4 Picasso ile yola çıkıyor. Üstelik, Technospace konseptini fazla değiştirmeden!..

Volkswagen MQB

Daha hızlı ve ekonomik üretim ile Ar-Ge maliyetlerinin düşürülmesi için ortak platorm mantığı, artık esnek platforma dönüşüyor. Bu müthiş fikre en iyi örnek ise, VW Modulare Querbaukasten!..

Mercedes-Benz CLA 45 AMG

En ekonomik AMG sedanı, CLA 45 AMG, artık resmen karşımızda! CLS'in "yavrusu" olarak gösterilen CLA'nın bu 45 AMG versiyonu, belki de CLS'in tasarımının içindeki sportifliğe en yakın şekli...

Honda Civic Type R

Gelecek yıl yollara çıkacak olan yeni Civic Type R'ın 300 beygir gücünde olacağı söyleniyor! WTCC yarışlarına katılabilmek için tümüyle FIA kuralları altında geliştirilen yeni Type R, Nürburgring'te test edilmeye başlandı.

Audi RS Q3

Kompakt SUV'lar arasındaki ilk sportif seçenek olacak olan Audi RS Q3'ün gerçek üretim şekli, mütevazı dursa da, bu görüntünün altında hırçın bir performans saklı!..

Ekonomik Mercedes CLA

Ne A ne de C... Mercedes-Benz CLA, A- ile C-Klasse'lerin tam arasında, fakat C'lerden bile sportif ve heyecan veren bir tasarımla hazırlanmış... Önden çekerli olması, C'lere göre en önemli farkı!..

KIA pro_cee'd GT

Kia "Hot Hatch" klasmanı için cee'd ve pro_cee'd modellerini seçti... 0-100 km/h ivmelenmeyi 8 saniyenin altında gerçekleştiren bu Kia GT versiyonları, 2013 Mayıs'ta yollarda!..

Hyundai Minikleri

14 Ocak 2013 AutoShow AutomotiveInsider: Benzinli motorların kapasiteleri yeniden keşfediliyor!.. Sektörde küçülme sadece araç gövdesinde değil, motor bölümünde de devam ediyor!.. Küçük hacimli büyük performanslı modern benzinli motorlara bir seçenek de, Hyundai'den...

Ford B-Max AutoBest 2013

Car Ocak 2013: 2013'ün "Best"i Ford B-Max AutoBest 2013 ödülüne kavuşurken, 2012'nin "Best"leri olarak da sektör yönetici ve şirketleri geçen yılın "en iyi"leri olarak ayrıca onurlandırılıyorlar!

Alfa Romeo Giulietta yakınlaşması

Alfa Romeo, nihayet, Giulietta'nın "ruh"unu daha anlaşılır şekilde, çizgilerle, göstermeye başlıyor... Yeni "çizgi film" ile normal filmlerde vurgulanamayan öğeler ortaya çıkarılıyor..

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.