Önden Çekerli BMW
Tweet It! Facebook
15 Aralık 2014 02:06

Önden Çekerli BMW

“BMW'nin ilk önden çekerli modern otomobili, bir kompakt MPV... Daha doğrusu, modern tanımıyla, bir CrossOver, 2-Serisi Active Tourer...”

2012 sonbaharında gerçekleşen Paris Otomobil Fuarı sırasında hem ziyaretçiler hem de gazeteciler çok yönlü bir iç tasarımı dinamik BMW tasarımıyla birleştiren ve premium kompakt sınıfında gerçek bir ilki temsil eden BMW Concept Active Tourer modelinin etkileyici dünya prömiyerine şahit olmuştu. 2014 Cenevre Otomobil Fuarı’nda dünya prömiyeri gerçekleşen BMW 2 Serisi Active Tourer ile bu büyüleyici konsept gerçeğe dönüştürüldü. BMW 2 Serisi Active Tourer yeni bir otomobil kategorisi dönemini başlatıyor....

Yeni BMW 2 Serisi Active Tourer markaya özgü yuvarlak farları, geniş böbrek ızgaraları ve dikkat çekici motor kaputu tasarımı ile şüphesiz gerçek bir BMW. 

Bir bakışta öne çıkanlar:

  • ­  BMW 2 Serisi Active Tourer, ­ premium kompakt segment
    için yeni bir çağ.­

  • Kompakt boyutlar, dinamik ­ tasarım ve mükemmel çok yönlülük.

  • BMW modellerinde ilk kez sunulan üç silindirli verimli motor.

  • Standart 6 ileri Steptronic şanzıman.Önden çekiş ve yatay yerleştirilmiş motor.

  • Heyecan verici önden çekişli sürüş çevikliğine sahip ilk BMW. 

Yeni BMW 2 Serisi Active Tourer ile BMW premium kompakt MPV segmentini yaratıyor. Bugüne kadar premium kompakt sınıftaki hiçbir modelde bir arada sunulmayan sportif tasarım, geniş iç mekan, çok yönlülük ve dinamik performans Ekim ayı itibariyle Türkiye’de satışa sunuluyor. BMW 2 Serisi Active Tourer modelinde bir araya getirildi. Yalnızca 4,34 metre uzunlukta bu modelde kendi sınıfnda ferah iç mekan çok yönlülük ve bir BMW’yi diğer otomobillerden ayıran özellikler (çarpıcı tasarım, sportif premium olgusu, çeviklik, performans ve mükemmel yakıt tasarrufu) bir araya geliyor. 

Yenilikçi, sportif ve şık gövde tasarımı BMW için bir ilk olsa da BMW 2 Serisi Active Tourer modelinin BMW ailesinin bir üyesi olduğu hemen anlaşılır. Bunu sağlayan, otomobilin yenilikçi, sportif ve şık gövde tasarımının yanı sıra BMW markasıyla özdeşleşmiş diğer tasarım detaylarıdır;

  •   hafif öne eğimli BMW böbrek ızgaraları ve yuvarlak ikiz farları içeren ön tasarım,

  •   her açıdan sportif bir görünüm sağlayan orantılar

  •   otomobilin uzun aks aralığı

  •   otomobilin ön ve arkada bölümlerinde yer alan kısa çıkıntılar

    Görsel özellikler:

    • ­  Kompakt boyutlar: uzunluk 4,34 m, en 1,80 m, yükseklik 1,56 m, aks aralığı 2,67 m.

    • ­  Alçak böbrek ızgaraları, dinamik tasarıma sahip yuvarlak ikiz farlar, geniş hava girişleri ve dikkat çekici motor kaputu ile ayırt edici BMW ön tasarımı.

    • ­  C sütununun alt kısmında tipik BMW Hofmeister kıvrımı. Arka spoyler tavan çizgisinin uzantısı şeklinde tasarlanmış ve kullanılmadığında arka sileceklerinin görünmemesini sağlar.

    • ­  Geniş, L şeklinde arka farlar yan kısımlara doğru uzayarak arka kısma sportif ve güçlü bir görünüm kazandırır.

    • ­  Tamamen LED ikiz farlar üç boyutlu stilde tasarlanmıştır (opsiyonel). 

Gösterge panelinin ve kapı kaplamalarının yatay tasarımı iç tasarımın şık bir görünüme sahip olmasını sağlar. Sürücü odaklı tasarım mükemmel ergonomik özelliklerin yanı sıra BMW 2 Serisi Active Tourer modelinin sportif cazibesini de vurgular.

603 milimetrelik koltuk yüksekliği ile BMW 2 Serisi Active Tourer otomobile binmeyi ve otomobilden inmeyi kolaylaştırır ve çok daha iyi görüş sağlar.

Opsiyonel LED teknolojisine sahip uzun ve kısa huzmeli dikkat çekici yuvarlak ikiz farlar, gündüz farları ve viraj farları geniş hava girişleriyle bir araya gelerek BMW 2 Serisi Active Tourer’a sofistike ve premium bir görünüm kazandırır.

Arkada oturan yolcular otomobilde sunulan bol miktarda alanın keyfini çıkarabilir. İstenildiğinde, arka koltuklar ayrı ayrı hareket ettirilebilir ve üç arka sırtlığın her biri, daha fazla çok yönlülük sunmak amacıyla ayarlanabilir ve bölünebilir. Geniş panorama cam tavan son derece aydınlık bir iç tasarım sunar.

Geniş bagaj kapağı oldukça geniş bir açılma açısına sahiptir. Opsiyonel olarak bir düğme dokunuşu ile veya arka rüzgarlığın altında ayak hareketi ile Akıllı Açılış seçeneği kullanarak otomatik olarak açmak ve kapatmak mümkündür.

Üç silindir! 

Bu yeni motor ilk kez markanın temel bir modelinde kullanılmıştır. BMW TwinPower Turbo teknolojisi; son derece güçlü TwinScroll turboşarj, direkt benzin enjeksiyonu, Çift VANOS ve düşük sürtünme oranına sahip VALVETRONIC kontrol sistemini içerir.

Tavan spoyleri, D sütununda yer alan hava çubuğu ve arka farların aerodinamik tasarımı otomobilin sürtünme katsayısına katkıda bulunur. Tavan spoyleri aynı zamanda kullanılmadığında arka sileceği gizler.

Yepyeni bir ferahlık hissi sağlayan önden çekiş: Önden çekiş özelliği, çok yönlülük ve işlevsellik açısından sıradışı talepleri karşılamak için mükemmel bir seçenektir. Teknik bileşenlerin çok daha kompakt şekilde sunulmasını sağlar.

Performans Kontrolü Daha fazla çeviklik ve yön dengesi sunar. Hızlı viraj dönüşlerinde ön iç tekerlek otomatik olarak bir miktar fren yapar. Bunun sonucunda oluşan az miktarda döndürücü kuvvet savrulmayı önler.

Dinamik Amortisör Kontrolü: Sürüş Deneyimi Kontrolü ile amortisör tepkileri ilgili sürüş durumuna göre iki farklı ayar arasından seçim yapılarak ayarlanabilir. Bu ayarlar sürüş konforunu veya dinamik performansı artırmaya yöneliktir.

Sınıfında bir ilk olan tam renkli BMW Head-Up Display, gösterge paneli ve ön cam arasındaki camdan bir panele yansıtılan, benzersiz zenginlikte bilgiyi sürücüye sunar.

Takip asistanı. Sürüş Asistanı Plus konfor ve güvenlik paketinde yer alan Aktif Cruise Control, otomobillerin oluşturduğu bir kuyrukta öndeki otomobiller aradaki mesafeyi korur. Bununla birlikte maksimum 40km/sa hızda takip asistanı otomobili şeritte tutar.

BMW ConnectedDrive ile bu sınıfta benzersiz özellikler.

BMW 2 serisi Active Tourer, otomobil içinde geçirilen süreyi daha güvenli ve daha konforlu hale getirmek üzere standart veya opsiyonel olarak sunulan son derece gelişmiş sürücü yardım sistemlerinden yararlanır. Ayrıca, otomobil içinden akıllı bağlantı, geniş bir çeşitlilikteki bilgi ve eğlence seçeneklerine erişim sağlar.

Sınıfındaki tek otomobil olan BMW 2 Serisi Active Tourer, çok çeşitli bilgileri sürücünün görüş alanı içerisine, katlanabilir bir cam panel üzerine olağanüstü bir çözünürlükte yansıtan tam renkli bir Head-Up Display (opsiyonel) sunar.

Sürüş Asistanı Plus (opsiyonel) yeni nesil kamera tabanlı yardım sistemlerini içerir. Yaklaşma Uyarısı veya şehir içi frenleme işlevine sahip Yaya Uyarısı gibi fonksiyonlar özellikle şehir içinde otomobil kullanırken güvenliği artırır ve sürücünün üzerindeki yükü önemli ölçüde azaltır. Paket aynı zamanda, trafik tıkanıklığında ve otomobil kuyruklarında aynı hareketlerin sürekli olarak yapılmasından kaynaklanan yükü azaltan ve böylelikle sürüş konforunu artıran Dur-Kalk İşlevli Aktif Cruise Control fonksiyonunu da içerir.

Bu sınıfta benzersiz diğer bir özellik de Aktif Cruise Control fonksiyonuna entegre Takip Asistanı'dır. Maksimum 40km/sa hızda gündüz otomobil kullanırken, otomobillerin kuyruk oluşturduğu durumlarda yönlendirme görevini üstlenir.

BMW ConnectedDrive ile akıllı acil durum çağrısı da standart olarak sunulur. Bu sınıfta sadece BMW'nin sunduğu sabit SIM kart, Danışmanlık Hizmetleri veya RTTI (Gerçek Zamanlı Trafik Bilgisi), Navigation System Plus (opsiyonel) rota kılavuzluğu gibi diğer yararlı hizmetlere erişim sağlar.

Son olarak BMW 2 Serisi Active Tourer'ın yolcuları, bilgi ve eğlence hizmetleri ve özel akıllı telefon uygulamaları aracılığıyla dijital dünyanın keyfini çıkarabilirler. BMW ConnectedDrive Hizmetleri daha sonraki bir tarihte ve istenen süreyle sipariş edilebilir. Bu özellikte bu segmentte benzersiz.

BMW 218i Active Tourer Türkiye’de standart altı ileri otomatik şanzıman ile sunuluyor. Elbette BMW 2 Serisi Active Tourer tüm BMW EfficientDynamics önlemlerini de barındırır, bunlardan bazıları şunlardır:

  • ­  BMW TwinPower Turbo teknolojisi.

  • ­  Otomatik Start-Stop işlevi, fren enerjisi geri kazanımı, elektrikli

    direksiyon, elektrikli yardımcı sistemler.

  • ­  Seyir işlevini de içeren ECO PRO modu.

  • Havalandırma kontrolü, ön tekerleklerde Hava Perdeleri ve bagaj

          kapağına entegre tavan spoyleri gibi aerodinamik geliştirmeler.

BMW Active Tourer: “Önden çekişli otomobillerin arasındaki BMW”.

Kompakt boyutları ferahlıkla birleştirecek bir otomobil tasarlamak bileşenlerin mümkün olduğunca datylı çalışmalar sonucunda yerleştirilmesini gerektirir. Bu sebeple BMW, 2 Serisi Active Tourer için gelişmiş önden çekiş sistemi ve enlemesine yerleştirilmiş motoru tercih etmiştir. Bu konsept o kadar iyi bir şekilde hayata geçirilmiştir ki, günlük sürüşte arkadan itişli bir BMW modeline dahi dinamik becerileri açısından yakındır. BMW 2 Serisi Active Tourer, bu segmentte benzersiz olan tipik BMW sürüş deneyimini sunar.

Active Tourer’da tork savrulması yaşanmaz.

Tipik BMW yürüyen aksam ayarı ve elektrikli kremayerli direksiyona hissedilmeyen elektronik müdahaleler BMW 2 Serisi Active Tourer’ın “önden çekişli otomobiller arasında bir BMW” olarak konumlanmasını sağlar. Ön tekerlekler otomobili hem sürme hem yönlendirme görevini üstlendiği için önden çekişli otomobillerde genellikle rastlanan tork savrulması BMW 2 Serisi Active Tourer’da sürücünün hiçbir zaman hissetmediği bir şeydir.

Ayrıca Performans Kontrolü özelliği virajlarda iç ön tekerleğe hafifçe fren yaptırarak daha çevik viraj dönüşü sağlar. Bu da otomobilin virajı takip etmesine yardımcı olan ilave dönüş gücü oluşturur. Ayrıca, otomobilin yürüyen aksamı kompakt sınıfta beklenmeyen bir sürüş konforu seviyesi sunar.

Tüm otomobil kullanımında esneklik sağlayan Dinamik Amortisör Kontrolü.

İsteğe bağlı Dinamik Amortisör Kontrolü yürüyen aksamın tutumunu ayarlar. Ayrıca Servotronic, Değişken Spor Direksiyon, M Sport süspansiyon veya süspansiyon ayarlı M Sport paketi gibi sportif sürüşe yönelik çeşitli seçenekler mevcuttur. Sürüş Deneyimi Kontrolü’nü kullanarak sürücüler aktif sürüşü ve yürüyen aksam bileşenlerini ihtiyaçlarına göre ayarlamak için Sport, Comfort ve ECO PRO modları arasından seçimini yapabilir.

Yürüyen aksam özelliklerine genel bakış:

  • ­  Elektromekanik direksiyon: Tipik BMW sürüş deneyimi sunan elektrik destekli direksiyon hızlı ve doğrudan tepki verir, hassas yol geribildirimi sağlar ve tork savrulmasını önler.

  • ­  Sportif seçenekler: Seçenek olarak Servotronic, Değişken Spor Direksiyon, Dinamik Amortisör Kontrolü ve M Sport paket (Kasım 2014 itibariyle) sunulmaktadır.

  • Yürüyen aksam kontrol sistemleri: Dinamik Denge Kontrolü (DSC) ve Dinamik Çekiş Kontrolü (DTC) ve Performans Kontrolü otomobilin dinamik performansını artırır.

Kompakt BMW 2 Serisi Active Tourer iç tasarımı havadar bir ortam ve cömert bir alan kullanımı sunar. Arkadaki yolcular, özellikle ayarlanabilir sırtlık açısına sahip ön ve arkaya doğru ayarlanabilen arka koltuklarla neredeyse lüks sınıfta sunulan bir diz mesafesinin keyfini çıkarabilir. Ayrıca koltuk konumu baş mesafesini sınırlandırmadan sedan modellere göre daha fazla yükseltilmiştir.

İç tasarımda öne çıkan özellikler:

  • ­  13 cm ön-arka ayarı ve 60:40 oranında bölünebilen opsiyonel arka koltuk, 40/20/40 oranında bölünebilen arka koltuk sırtlığı.

  • ­  Opsiyonel üç yönlü ayar ile sırtlık açısı (Normal, Konfor, Kargo). Böylece bavullar için daha fazla alan açılabilir ya da arka koltukta oturan yolculara daha fazla alan sunulabilir.

  • ­  Opsiyonel olarak sunulan katlanabilir ön yolcu sırtlığı 240 cm uzunluğunda eşyaların ve spor malzemelerinin taşınabilmesini sağlar.

  • ­  Daha fazla rahatlık için ön ve arka kapılarda bardak tutucular ve şişe tutucular içeren akıllı saklama konsepti.

  • ­  Diğer konfor özellikleri arasında şunlar yer alır: Elektrikli uzaktan sırtlık ayarı (opsiyonel) ve ayak hareketiyle etkinleştirmeyi de içeren otomatik bagaj kapağı kumandası (opsiyonel).

  • ­  Geniş açılma açısına sahip bagaj kapağı, alçak yükleme eşiği ve çok amaçlı kutu içeren katlanabilir bagaj zemini.

  • ­  Bagaja kolay erişim için geniş açılma açısı. Bagaj kapasitesi: 468-1510 litre.

­  Yükseltilmiş koltuk konumu otomobile binmeyi ve otomobilden inmeyi hem ön hem de arkada oturan yolcular için kolaylaştırır ve daha iyi görüş sağlar.

Yeni nesil üç silindirli motor.

BMW TwinPower Turbo Teknolojisine sahip yeni nesil hafif ve güçlü motor serisinin bir parçası olan yeni üç silindirli benzinli motor sportif performans sunmasının yanı sıra mükemmel yakıt tasarrufu ve oldukça düşük emisyon değerleri sunar. Türkiye’de satışa sunulan BMW 218i Active Tourer modelinde yer alan üç silindirli yeni motor serbest devri, gaz pedalına son derece hızlı tepki vermesi ve sportif sesi ile oldukça etkileyicidir.

­ BMW 218i Active Tourer: 1.5-litre üç silindirli benzinli motor, 136 HP, 220 Nm (overboost ile 230 Nm), 0–100 km/h: 9,6 sn (9,3 sn), azami hız: 200 km/h, EU yakıt tüketimi: 5,1 l/100 km (4,9 l/100 km), CO2: 119 gr/km (115 g/km).

BMW 2 Serisi Active Tourer ailesine eklenecek, 1.5 dizel motorlu BMW 216d Active Tourer ise 2015 başında Borusan Otomotiv Yetkili Satıcıları’nda satışa sunuluyor. 

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.