Haber BaşlığıTarih

Büyük Dacia Sürprizi Jogger

Lodgy ve MCV'lerin yerine daha büyük daha gösterişli, hatta Stepway'lerin ötesinde Duster esinlenmesiyle daha OffRoader görünümle Extreme paketiyle 7 koltuklu yeni Dacia Jogger, tamamen yeni TCe 110 benzinli ve ECO-G 100 LPG'li motorlarının ardından otomatik şanzımanlı 140 HP'lik Hybrid sistemli de olacak.

Small Utility Vehicle Nivus

Volkswagen Brezilya'da SUV havasında, fakat sportif Coupe formunda teknoloji zengini küçük bir CrossOver hazırlanmış... Polo zeminindeki bu ekonomik SUV "Small Utility Vehicle", 2021'de Avrupa ve Türkiye'ye de gelecek.

Egea Amerikaya

Tofaş Doblo Amerikaya ihracatından sonra şimdi de Egea Amerikaya projesini başlatıyor!.. Dodge Neon olarak Meksika üzerinden Amerika Kıtasına ayak basacak olan Egea, artık tam bir Dünya Otomobili oldu!.. Bu, otomotiv endüstrimiz için yeni ve çok önemli bir kilometre taşıdır!..

Doblo Amerikaya

#DobloAmerikaya maceramızı tam 1 yıl önce tamamlamıştık!.. Yerli Doblo ile ihracat rotasına paralel, kış şartlarında tam 105 saatte 7.000 km geçerek, Bursa Tofaş üretim bantlarından Detroit Fiat Chrysler merkezine ulaşmıştık!..

AutoBest, artık tam Avrupalı!

Tam 15 yıl önce, Avrupa'nın etrafındaki gelişmekte olan pazarları kapsayan, ortalama müşterilerin ulaşabileceği “en iyi” yeni otomobilleri duyurmaya çalışan AutoBest, artık Batı Avrupa’yı da kapsıyor!.. O sebeple de, bu yılın seçimleri çok daha zor ve hassas!..

BMW 1 Serisi Sedan

Mercedes CLA ve Audi A3 Sedan'ın liderliğindeki kompakt premium sedan pazarı, asıl şimdi karışacak!.. BMW de, 1-Serisi'nin Sedanıyla geliyor!..

Fiat PickUp Seçenekleri

Fiat, tüm dünyadaki PickUp pazarlarını çok ciddiye almaya başladı ve her pazara uygun bir seçenek için kolları sıvadı!.. Şimdi de orta boy PickUp olarak FullBack'i sahneye çıkardı...

Tofaş Egea

28 Eylül 2015, Türkiye Otomotiv Endüstrisi'nin ve Tofaş'ın tarihi günlerinden biriydi!.. Evet, tüm dünyaya satılacak, AutoBest yani yılın en mantıklı otomobili olmaya aday, en yeni "yerli" otomobilimiz, Egea, artık yollara çıkıyordu!..

Ægea Start Aldı

Fiat Ægea, FCA üst yönetimi ve Koç Holding'in katıldığı "onay" töreninin ardından, Bursa Tofaş tesislerinde ön üretime başladı!..

Duster Pikap

Oroch, konsept haliyle aynı şekilde üretime girdi! Dacia'nın ekonomi mantığıyla şimdi Pick-Up kullanışlılığı da birleşiyor!

Hintli Renault Kwid

Renault, Dacia olarak üretilmeyecek bir "ucuz" otomobil daha yaptı!.. Kwid, 4.700USD'lik fiyatla Hindistan'dan gelişmekte olan dünya pazarlarına doğru yola çıkıyor!..

Dacia İstanbul AutoShow

Türkiye’nin yükselen markası Dacia, İstanbul Autoshow’da Lodgy Stepway, Duster, Logan MCV, Sandero Stepway ve Dokker Stepway ile sahnesini doldurdu.

Skoda’nın SUV’u

Cenevre’de buluştuğumuz ManBest ödüllü Skoda'nın Başkanı Vahland’ın bir sürprizi vardı…

Küçük Hyundai SUV'u

Türkiye'de Hyundai Assan'da da üretilmesi beklenen, küçük Hyundai SUV'u i20 Active, Hindistan versiyonuyla ilk kez gösterildi.

Bulgar SuperSport'u

SIN Cars, İngiliz mühendisliğinin desteklediği bir Bulgar markası... R1 GT ise, son yıllarda gördüğümüz en ilginç ve ekonomik SuperSport!

Alman Fabia

Çek üretici Skoda’nın B segmenti iddiası Fabia, 3. neslinde tasarımı, yenilikçi donanımları ve motor seçenekleriyle standartlarını yükseltiyor.

Renault mu, Dacia mı?

Dacia’nın tahminlerin çok ötesine ulaşan satış başarısı, artık Renault için de can simidi oldu!..

Moskova Güzelleri

AB Ülkeleri ile Rusya arasındaki ambargo krizi, otomobilleri de etkiliyor… O sebeple, Rusya'da "yerlileşmek şart" diyebiliyoruz!.. Peki ya, Cenevre Fuarı ile Moskova Fuarı arasındaki güzellik yarışı?..

Brezilya Kupası

FIFA Dünya Kupası’nı uzaktan izledik, fakat Brezilya otomobil pazarına lakından bakalım… Bu arada, Brezilyalıların otomobilleri nasıl sevdiğine en güzel örneğin Ayrton Senna olduğunu hatırlayalım...

FIAT ile 2018’e Kadar

FIAT'ın "kaptan"ı, Marchionne’yi önce Cenevre’de dinledik… Sonra da Mayıs ayındaki Yatırımcı Günleri’ndeki açıklamalarını derledik… Ve, Tofaş'ı da ilgilendiren önemli bilgileri Sizlerle paylaşıyoruz...

Yakışıklı Elantra

LED farlarla yenilenen Hyundai Elantra, artık 132 HP 1.6 benzinlisinin yanında 128 HP 1.6 dizel ve 6 ileri otomatik seçeneğiyle... Üstelik, internet bağlantılı multimedya donanımı da günümüzün ihtiyacı...

AutoBest 2014 Hyundai i10

AutoBest 2008 Fiat Linea, AutoBest 2009 Renault Symbol ve şimdi de AutoBest 2014 Hyundai i10! "Best Buy" mantığında uluslararası AutoBest ünvanına ulaşan üçüncü “yerli” otomobilimiz!..

Mirage İsmi

Otomobil isimlerine karar vermek, patentlerini korumak, hiç kolay değil…

En Mantıklı Tercih

Trax, Space Star, Note, i10 ve 2008, AutoBest 2014 adayları… Acaba, hangisi "Best Buy" seçenek?..

Ve Yeni Duster

Ve karşımızda "tazelenen" Dacia Duster!.. Fakat, yenilikler ilk bakışta değil, özellikle detaylarda fark ediliyor!..

1.5 Milyon Audi

VW Grubu içinde küresel mali kriz döneminde bile karlılığına devam eden Audi, "Vorsprung"una devam ediyor ve 2013 yılını 1.5 Milyon adetle bitirip, Mercedes-Benz'ten sonra BMW'yi de sollamaya çıkıyor!..

Ucuz Fakat Yeterli

Renault Nissan ittifakının yeni bebeği Datsun GO, nihayet yüzünü gösterdi. Ultra Low Cost Vehicle olarak, hem markası hem de müşteriler için düşük maliyetli bir otomobil olacak!..

VW'den Halk SUV'u

Hızla gelişen küçük SUV trendinde, VW olmazsa olmazdı!.. Taigun, Up'ların PQ12 platformunun uzatılmış şekli olarak, CrossUp'a göre bir basamak yukarıda duracak!..

Zorlu Fiat

Onlarca yeni modeli, sadece 2014 yılı için planlayan FIAT Grubu, Alfa Romeo'dan Jeep'e üreteceği yeni ürünler için İtalyan hükümetiyle ciddi bir pazarlık yapıyor... İtalya'daki iş şartları iyileşmezse, yeni yatırımlarına başka ülkelerde devam edebileceklerini fısıldıyor.

Doğru Yatırım

Doğru bir markaya yapılan yatırım, çok kısa sürede karlılığa dönüyor!.. Tata'nın Jaguar ve Land Rover'a yaptığı yatırım, artık herkesi memnun eden müthiş bir karlılığa dönmüş durumda!..

Romanyalı Ford

AutoBest 2013 ünvanına sahip B-Max'ın üretildiği Ford Romanya Craiova tesislerinin asıl gücü, Fox ve Sigma motorları... Bu arada 100.000'inci B-Max de artık bantlardan indi!..

Otomobil Fuarı Gibi

2013'te yani bu yıl, Türkiye'de otomobil fuarı olmuyor diye üzülmeyin! 2013, Detroit, Cenevre, Chicago, Bangkok ve şimdi de New York ve Shanghai otomobil fuarlarıyla son sürat devam ederken, CarsNews.TV tüm yeni modellerle Sizlerle!..

Volvo'nun Ejderha Gücü

Volvo, baştan aşağı yenilediği otomobillerine "dragon" dövmesi yaptırıyor!.. Volvo'nun Yeni "Ejderha" Gücünün ardında Zhejiang Geely Holding Group ve yeni yöneticileri var.

Fiat Zekası

Belgrad yakınlarında eskiden onbinlerce işçinin çalıştığı Zastava fabrikası, artık FIAT'ın 2400 çalışanı olan en modern robotize tesisi… Üstelik, Tofaş gibi ABD ihracatına bile başladılar!..

Hyundai Brilliant

Tek bir reklam sloganıyla "brilliant" olmak mümkün mü?.. Hyundai, "modern & premium"u tamamlamadan mı, "brilliant" olmaya çalışıyor?..

AutoBest Ödülleri

AutoBest 2013 ödül töreni Atina'da gerçekleşti. Gelişmekte Olan Pazarların en önemli otomotiv ödülleri törenine Yunanistan Ulaştırma Bakanı ve Romanya Eski Başbakanı da katıldılar.

OYAK Renault ve Clio IV

Türk Malı otomobili uzaklarda aramaya gerek yok!.. OYAK-Renault, bunu yıllardır yapıyor. Hatta, yeni Clio IV ile bile...

Ford B-Max AutoBest 2013

Car Ocak 2013: 2013'ün "Best"i Ford B-Max AutoBest 2013 ödülüne kavuşurken, 2012'nin "Best"leri olarak da sektör yönetici ve şirketleri geçen yılın "en iyi"leri olarak ayrıca onurlandırılıyorlar!

Opel Korunacak!

28 Ocak 2013 AutoShow AutomotiveInsider: "Opel'siz Olmaz" diyen GM Başkanı Dan Akerson, General Motors'un Opel'i gözden çıkardığına dair tüm dedikoduların asılsız olduğunu söylüyor ve kurtarma çalışmalarına dikkat çekiyor!..

Kia Başkanı

4 OCAK 2013 AutoShow AutomotiveInsider: Tasarımcı Başkanlar! Peter Schreyer gibi markaların "kaderini çizen" baş tasarımcılar, artık başkanlık koltuklarında da oturuyorlar. Volkswagen'in "patron"u Ferdinand Piech, Schreyer için, "Onun gitmesine izin vermemeliydik!" demişti…

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.