Haber BaşlığıTarih

Tam Elektrikli Lexus'lara Doğru

Premium markalardan hiçbiri hibrit yapmazken bile ısrarla %100 Hybrid seçeneklerini tüm dünyaya kabul ettiren Japon iddiası Lexus, şimdi tam elektrikli serisine de başlıyor... Toyota'nın e-TNGA platformu üzerinde akıllı direksiyon ve dört çeker sistemleriyle donanmış LF-Z konsepti 600 km menzilli kapasitesiyle, geleceğin elektrikli Japonlarının en lüksü olarak gösterildi.

Upgrade Tucson

Hyundai Motor Company, uzun zamandır merakla beklenen Yeni Tucson modelinde sınıf lideri yepyeni teknolojiler ve devrimsel tasarımla C-SUV standartlarını yükseltiyor. Yeni parametrik gizli farlar, ileri seviye güvenlik donanımları ve şık iç mekandan ayrıca Yeni Tucson, hibrit, plug-in hibrit ve 48V hafif hibrit motor seçenekleriyle de sınıfına yine öncülük edecek.

Nissan Ariya Dönemi

% 100 elektrikli Ariya, sadece yepyeni bir BEV değil, aynı zamanda Nissan markasında yeni bir dönemi başlatan çok önemli bir model... Japonya WLTC ölçümlerine göre 610km'ye kadan menzili olan yepyeni platformdaki bu şık Nissan, 0-100km/h hızlanmasını da 5.1 saniyede tamamlıyor. Yarım saatte 375km menzillik şarjını da tamamlaması, kendi kendine şerit değiştirebilen ProPilot 2.0 robotik sistemi de, Alexa gibi bağlanabilirliği de, gerçekten başarılı...

Zarif Mazda PickUp

Ford platformundan sonra Isuzu altyapısına geçen yeni Mazda BT-50 ile hedeflenen sanki arazide dolaşmak isteyecek Pick-Up müşterileri değil!.. Mazda CX serisi SUV'lar kadar zarif görünen yeni BT-50 üzerinde Off-Road modifikasyonu yapmak, aracın tüm güzelliğini bozabilir...

Amerikan Harrier Venza

Toyota'nın Japon iç pazarına sunduğu yeni Harrier, artık Kuzey amerika için Venza oldu... Yeni nesil Toyota Hybrid sistemine sahip bu CrossOver, çok yakında göreceğimiz Corolla CrossOver'ına da bir işaret...

İşte Hyundai Kona

Hyundai, B-SUV yani Küçük Sınıf SUV pazarına müthiş iddialı bir yeni model hazırladı!.. Kona ismindeki bu yepyeni model, Nissan Juke'un tam karşısına çıkıyor ve hatta 4x4 seçeneğiyle arazide bir adım bile öne geçiyor!..

Mercedes G-Code SUC

Pekin'de yeni açılan Ürün Mühendislik Merkezi’nin içindeki en yeni tasarım stüdyosundan ilk bebeğini çıkaran Mercedes-Benz, geleceğin GLC'sini mi, şimdiden gösteriyor, acaba?..

Type R, Göründü!

Merakla beklenen, hatta tam 1.5 yıldır, tüm özellikleri yavaş yavaş ortaya çıkan Honda'nın yeni "caddeci"si, Civic Type R, Paris fuarıyla son prototipini gösteriyor!..

Kaplan Burunlu

3. nesil yeni Sorento da ortaya çıktı!.. Fakat bu gösterilen Güney Kore versiyonunun daha da lüksünü Avrupa ve Türkiye’de görmek istiyoruz…

Supra yolunda “Waku-Doki” FT-1

Vision GT, ya da gerçek adıyla FT-1, Toyota’nın yeni nesil yarışçı Supra’sına doğru en gerçekçi sunumu…

Jetta CC mi?

VW, Passatw'ı Orta Sınıfı'n üstünde, Jetta'yı da Orta Sınıf olarak görüyor... Belki de o sebeple, Passat CC'nin altına koyduğu yeni Coupe formlu 4 kapılı sportif model fikrini, New Midsize Coupe olarak adlandırıyor...

Tekten Çifte

Sektör artık dikey değil, yatay gelişecek!.. Carlos Ghosn bile, yerine tek bir ismin geçmesini istemiyor!..

Subaru BRZ JDM

Subaru, 2014 model "S" ve "RA" versiyonlarının yanında, şimdilik sadece Japonya pazarına sunulacak olan "STi' logolu BRZ'sini satışa çıkarıyor... Sınırlı sayıda üretilecek olan bu "tS by STi" BRZ'lerin GT şekli ise, müthiş görünüyor.

MG'nin Dönüşü

Tereciye tere satılmaz, denir!.. Fakat, vaktiyle safkan İngiliz olan Morris Garages, yeni modelleriyle artık Çinli MG Motor olarak, İngilizlerin yeni gözdesi!.. Özellikle de MG3, şu anda en popüler yeni "ingiliz"!..

Sanal Gerçeklik

Yeni otomobil modellerini hazırlamak, artık eskisi kadar uzun zamanda gerçekleşmiyor... Eskiden 7 yılda üretime hazır hale gelen fikirler, artık bir iki yılda ortaya çıkarılabiliyor... Bazen, "olmayanlar" bile gerçekmiş gibi gösteriliyor ve meraklıların ilgi ve yorumları toplanıyor!..

Yeni SsangYong

Yeni Korando ile ekonomik SUV segmentindeki başarılarını yükseltmek isteyen SsangYong, "C" adını verdiği son yeniliklerinde özellikle modern donanıma öncelik tanımış!..

Yeni Jazz Türü

Honda Jazz, nam-ı diğer Fit, Honda'nın yeni tasarım anlayışı doğrultusunda baştan aşağı tazelendi!.. Aslında yeni Jazz, Honda Insight'tan esinlenmiş, küçültülmüş bir forma sahip.

Volvo'nun Ejderha Gücü

Volvo, baştan aşağı yenilediği otomobillerine "dragon" dövmesi yaptırıyor!.. Volvo'nun Yeni "Ejderha" Gücünün ardında Zhejiang Geely Holding Group ve yeni yöneticileri var.

Toyota 2018 planları

Modüler ürün geliştirme anlayışı ve VW'nin MQB'sinden sonra, şimdi sıra Toyota'nın TNGA'sinde!.. Ofansif bir "oyun"a girişen Toyota, TNGA ile 10 Milyon adetlik barajı aşmayı planlıyor!

Hyundai Brilliant

Tek bir reklam sloganıyla "brilliant" olmak mümkün mü?.. Hyundai, "modern & premium"u tamamlamadan mı, "brilliant" olmaya çalışıyor?..

Hyundai ix35 FCEV

Sıfır emisyonlu Plug-In elektrikli araçlar, kısa menzillerinin dışına çıkamazlarken Hyundai, uzun yol için FCEV'lerin şart olduğuna inanıyor!.. ix35 FCEV, 5.6 kg hidrojen ile 525 km yol alabiliyor!..

KIA pro_cee'd GT

Kia "Hot Hatch" klasmanı için cee'd ve pro_cee'd modellerini seçti... 0-100 km/h ivmelenmeyi 8 saniyenin altında gerçekleştiren bu Kia GT versiyonları, 2013 Mayıs'ta yollarda!..

Hyundai Minikleri

14 Ocak 2013 AutoShow AutomotiveInsider: Benzinli motorların kapasiteleri yeniden keşfediliyor!.. Sektörde küçülme sadece araç gövdesinde değil, motor bölümünde de devam ediyor!.. Küçük hacimli büyük performanslı modern benzinli motorlara bir seçenek de, Hyundai'den...

Kia Başkanı

4 OCAK 2013 AutoShow AutomotiveInsider: Tasarımcı Başkanlar! Peter Schreyer gibi markaların "kaderini çizen" baş tasarımcılar, artık başkanlık koltuklarında da oturuyorlar. Volkswagen'in "patron"u Ferdinand Piech, Schreyer için, "Onun gitmesine izin vermemeliydik!" demişti…

Honda NSX II'ye doğru

Detroit'te sergilenen Acura NSX II protopiyle Honda yeni NSX için geriye sayımını tamamlıyor!.. Yeni NSX'in bir süper hibrid olacağını şimdiden söyleyebiliriz!..

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.