Seat Cupra değil Cupra Seat
Tweet It! Facebook
23 Şubat 2018 00:55

Seat Cupra değil Cupra Seat

“Ekstrem sportif version ismi, artık bir marka!.. Bakır logolu Cupra markası!.. Seat markası, kendisinden daha hızlı, daha gösterişli ve daha sert seçeneği ayrı bir marka olarak pazarlayacak!..”

Cupra, artık Seat logolu değil, kendine ait logosu olan bir marka olarak, standart modifiyeli sportif Seat’lar olacak. Fakat, Cupra versiyonlu Leon’lar o kadar sevilmiş ve gençlerin rüyası olmuştu ki, artık Cupra’nın AMG, M, Audi Sport gibi markalaştırılmasına karar verildi.

Kendine özel logosu, sofistike ve performans odaklı tasarımı ve elbette VW Grubu’nun en güçlü motorlarıyla donanmaya başlayacak olan Cupra’ların ilk şaşırtıcı şekilde bir SUV, yani Ateca oldu…

4Drive sistemine sahip ve yepyeni bir 7 ileri DSG şanzımana sahip, 300 beygir gücündeki 2.0 TSi motorlu Cupra Ateca’yı, TCR yarışlarında koşacak olan Cupra TCR takip edecek. Markanın TCR serisindeki ilk resmi yarış otomobili olacak olan bu canavarın yanında Cupra model ailesinde Leon Cupra R ST gelecek. Evet, bu bir station wagon, fakat hızı ve sportif sürüşü seven ailelerin station wagon’u…

Cupra ailesinin en küçük modelleri ise 2019 için planlanan Ibiza ve Arona olacakmış…

Yani Barcelonalı genç matadorların geleceği için şimdiden rengarenk diyebiliriz…

Citroen’in lüks DS versiyonları nasıl şimdi bir markaya dönüştüyse, Seat’ın da en sportif şekli Cupra artık ayrı bir marka… Elbette, Seat yönetimine bağlı, elbette VW Grubu içinde, Porsche Holdings’in malı bir marka, fakat yine de bağımsız gibi görünen bir marka… Ve elbette tüm grubun ulaşılması en kolay tam sporcu otomobillerinin Cupra logolu olacağını söylememiz gerekiyor!..

Gelecekte, sadece modifiyeli Seat modelleri gibi değil, ayrı modeller de ortaya çıkaracak olan Cupra, özgün yüksek performans karakteriyle, sanıyoruz, gelecek yıllarda en çok konuşacağımız markalardan biri olacak.

Otomobil (hastalarının) meraklılarının markası olmak isteyen Cupra, Avrupa’da ilk etapta 260 noktada satışa çıkacak. Ayrıca Seat’ın Seat Sport denilen tüm motorsporları ve yarış birimleri de Cupra çatısı altında toplanacak. 

Cupra’nın birlikte çalışacağı hassas üretimleriyle ünlü L.G.R., Trakan ve Fabike gibi stüdyo ve yarış garajlarının yanında Dainese ve Ninco gibi yarış tutkusunu paylaşacağı ürünler de ortaya çıkaracak.

Cupra Ateca

Bugüne kadar sadece premium Alman markaların bulunduğu bir sportif SUV segmentine giriş yapacak olan Cupra Ateca, gündelik kullanıma uygun sert sportif özelliklerle donanmış. dert çekerli olması, yeni geliştirilmiş 7 ileri DSG ve 300 beygir gücündeki 2.0 TSi motorunun yanında Otto Particule Filtre Sistemi gibi yepyeni bir egzost sistemiyle n yeni emisyon standartlarına uyum gösteren salım değerlerine de sahip olacak. 4Drive sisteminin Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road ve tabii ki Cupra modu, Ateca’nın en önemli kozu… Sürüş profilinde Cupra modu seçildiğinde önce motorun sesi daha sportif homurtulara dönüşüyor, sonra adaptif suspansiyon yani Dinamik Şasi Kontrolü sertliğe doğru ayar değiştiriyor…

Ön panjurunun üstündeki Cupra logusunun etrafındaki parlak siyah bal peteği doku, altta mat aluminyum CUPRA yazısının otomobilin sportifliğini ilk bakışta kabul ettirdiğini de söyleyelim. Tavan rayları, yapı aynaları, cam çerçeveleri, yan eşikler, jantlar, spoilerlar, ön panjur ile arka difüzör çerçeveleri için de parlak siyah seçilmiş… Hoşgeldin aydınlatmasında zemine yansıyan Cupra yazısı, siyah fren kaliperleri, sportif arka tampon, bakır Cupra logoları, dörtlü egzost çıkışı, 19 inçlik elmas kesim alaşım jantlar, aslında sadece dinemizmi değil şık tasarımını da vurguluyor.

Kabin içindeki Alcantara döşeme ve kaplamalar, aluminyum plakalar üzerinde parlayan Cupra logoları, yanlardaki karbon fiber efektli parçalar, sportif deri kaplı direksiyon simidi ve vites topuzu, diğer piano siyahı parlak konsol ve aluminyum pedal takımı da dikkat çekiyor. 

Bu Ateca’nın sportif tekniğinin yanında standart olarak sunduğu yüksek teknolojik donanımı da çarpıcı: 360 derece tepe görüşü sunan kamera sistemi, GSM sinyal güçlendiricisi, anahtarsız giriş ve marş sistemi, 8 inçlik navigasyon ekranı, adaptif suspansiyonu, dijital gösterge ekranı, park yardım sistemi…

Bir de Performance Pack olarak sipariş ederseniz 18 inçlik jantların altında Brambo performans fren sistemi görülebiliyor. Karbon Fiber dış paketteki arka spoiler ve dış aynalar, kabin içinde konsol da karbon fiber olarak keyifli bir görünüm sunuyor. Tek eksiklik, şu an için vücudu tam saran özel Cupra spor koltuklarının sunulması… Çok iyi ve hassas tepki veren direksiyon sistemi, aşağıya çekilmiş ağırlık merkezi, dinamik suspansiyonu, yüksek yapısına göre fazlasıyla sportif bir sürüş keyfi yaşanacağı iddiasından bahsediliyor. Maksimum hızı 245 km/h, 0-100 km/h akselerasyonu 5.4 saniye ile bu Ateca’nın sportiif bir Seat olmaktan öte, bir yarışçı otomobil olduğunu itiraf edelim.

Cupra TCR, Ibiza, Arona ve Leon Cupra R ST

Cupra markasının Touring Car yarışlarında temsil edecek TCR abartılı bakır süslemeli kompetisyon modelinden, Ibiza ve Arona gibi Seat’ın diğer tüm küçük modellerine kadar çok sayıda fikri şu anda geliştirilmeye devam ediyormuş. Fakat tüm bunların arasında bir süper station wagon tüm dikkatleri üzerinde topluyor… Seat Leon Cupra R ST, Ateca gibi 4Drive 2.0 TSİ 300 HP, sportif DSG şanzımanı, karbon fiberden aerodinamik gövde parçaları, modifiye egzost çıkışı, bakır aluminyum jantları ve performans frenleri ile gören herkesin aklına Audi RS Avant’ların gelmesine neden oluyor…

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.