Yeni Mercedes A
Tweet It! Facebook
02 Şubat 2018 20:46

Yeni Mercedes A

“Mercedes W177 kasa 4. nesil yeni A-Klasse ile premium C-segmentinde rakiplerini sollamaya çalışıyor...”

Tam 3 yıldır, dijital ortamda testlerine başlanmış, ardından gerçek parçalarının testleri ayrı ayrı yapılmış ve tüm parçaların birleştirilerek geçtiğimiz 20 aydır sistem kontrolleri yapılarak prototipler, tüm dünyada farklı yollarda deneme sürüşlerine çıkarılmış… Bu prototiplerin değişik alt ve üst yapı kontrolleri de bitirildikten sonra nihayet deneme üretimine geçilmiş… Yönetime karşı mühendislerin “tamam” demelerinden sonra lansman zamanı beklenmiş…


Yeni A’nın en önemli kozlarından biri, kabin içi bilgi ve iletişim sisteminde Mercedes’in yepyeni yazılımı MBUX’e geçiliyor olması olacak… Yani aracın kendisinden araç içindekilerin dünya ile iletişimine, istenilen yere ön bulmadan, bulunulan yerin yakınlarındaki ilgi çekici noktalara, park yerleri, alternatif yollar vesaire, adeta süper bilgili bir co-pilot’un eşlik etmesini, üstelik “Hey, Mercedes” diye seslenerek kullanmaya başlanacak… Yani cep telefonlarındaki Siri ve Alexa gibi sesli yardımcı sistem kullanımı, MBUX ile bilgi ve eletro-mekanik kontrollere kadar genişletiliyor…
Ekonomik sürüş için silindir kapatma özelliğine sahip 1.4 litrelik benzinli motorun yanında motora bağlıo SCR katalitik sistemle donanmış yeni bir 1.5 litrelik dizel motor da yeni A’nın yeni özellikleri arasında… Bu dizelin AdBlue enjeksiyonu ve 23.8 litrelik AdBlue tankı da, yeni Mercedes A’larının Euro 6d gibi en ağır çevreci kriterlere uyum sağlayabileceğine işaret ediyor…


Yeni A’nın minimum tüketim iddiası 4.1lt/100km’ye kadar indirilirken, emisyonunun 48gr/km ve elektrikli versiyonunda tüketimin 11.0kWh/100km olacağı fabrika verilerinde görünüyor…
1993’te Vision A 93 ismiyle konseptini gördüğümüz ve 4 yıl sonra Mart 1997’de ancak lanse edilen ilk A-Sınıfı’nın sandwich gövde yapısının sebebi, o dönemdeki ilk önden çekerli küçük Mercedes olacak olan W168 kodlu o A’nın bir elektrikli versiyonunun olacak olmasıydı… Sonradan iptal edilen bu projeyle şekillenen yumurta gövde, sonraki nesillerde bildiğiniz C-segmenti hatchback’lere dönüşmüş idi… İlk A’nın yapılan ilk testlerinde yüksek yapısı nedeniyle takla atma riskine karşı, 20 yıl öncesinde lüks otomobillerde bile opsiyonda sunulan ESP, bu küçük Mercedes’te standart olarak sunulmuş ve sektörde adeta bir devrim yaşanarak hayati güvenlik sistemlerinin otomobillere standart donanımda konulmasını başlatmıştı… 2004 yılında 169 kasa koduna kavuşurken, 2012’de de W176 gövde tipine cevrilen A-Sınıfı, sahip olduğu platformdan CLA ve GLA gibi iki ünlü Mercedes versiyonu da çıkarılmasını başarmıştı...


Şimdi W177 kasa koduyla son şeklini ve 4. neslini ortaya çıkaran A’nın konuşarak da kumanda edilen MBUX sisteminin ayrıntılarındaki; doğal ses tanıma, aksanlı konuşmayı anlama, doğal ve değişken ses çıkarma, grafik ve akustik tepki verme, “cloud” verilerine kolay ulaşım ve bireysel datanın kolay kullanımı, Avrupa geneli yön ve yer bulma, hava durumu ve boş park yerleri gibi anlık bilgilendirme ve sistemin kendini sürekli güncellemesi yer alıyor… MBUX’in kullanıcısının konuşmasını, adeta bir küçük çocuğun dil öğrenmesi gibi doğal bir “his” ile gerçekleşeceğinden bahsediliyor… O sebeple, araç kullanırken bu iletişim sistemlerine konuşarak müdahale etmenin en güvenli yol olduğu da söyleniyor… Tüm işlemelerin yapılabilmesi için sesle kumandada en iyi şekilde söylenenin anlaşılmasına yönelik bir geniş kapasite yaratılmak istenmiş. KUllanıcının sesinin araç ve yol gürültülerinden filtrelenmesi de, düşük bağlantı hızları da ve bu özelliğin Ar-Ge maliyeti, ciddi uğraşı gerektirmiş… Böylece sürücünün dikkati dağılmayacak ve sürüş güvenli korunacakmış… Ve tüm bunların mümkün olabilmesi için aşırı sayıda yani normal adetlerin çok üstünde modelleme gerçekleştirilmiş…


Kabin içindeki enlemesine direksiyonun arkasından orta konsolun üstünü kapatacak kadar uzanan uzunlamasına HD ekran ise, tüm bu komutların göz ucuyla kontrol edilmesini ve araç ile yön bilgilerinin sürücüye en kısa bakışla anlaşılır şekilde gösteren grafiklerle doldurulmuş… Bu ekranın arkasındaki aşağı doğru alçalan göğüs hattı da, kabin içini olabilecek en geniş ve ferah şekilde hissettirmek için düşünülmüş. 

Yeni A-Sınıfı, Mercedes-Benz’in yalın tasarım felsefesinin bir sonraki adımını gözler önüne seriyor. Yeniden ele alınan ölçüler ve gövde orantılarıyla Mercedes-Benz A-Serisi’nin tasarımı yeniden yorumlandı. Yeni A-Serisi’nin sportiflik ve dinamizm odaklı dış tasarımı duyuları harekete geçiren bir görünüm sergiliyor. Aşağıya doğru kıvrılan motor kaputu ve krom süslemelerle meşale formlu gündüz farlarına sahip ince tasarımlı LED ön farlarıyla yenilikçi ön tasarım dinamik ve son derece çekici bir görünüm sunuyor. Tasarımı modernize edilen ve markanın imzası niteliğindeki ön ızgara “Yıldız”a ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Merkezi gümüş yatay çıta ile ikiye bölünen ve elmas görünümlü süslemeleriyle kalite algısını daha da arttıran ön ızgara da dâhil olmak üzere ön tasarımı otomobilin sportif ve dinamik duruşunu tamamlıyor. 

Arttırılan aks mesafesi ve yan tasarım boyunca uzanan çizgileri sayesinde araç görsel olarak daha uzun görünürken, öne doğru uzatılan motor kaputu dinamizmi destekliyor. Büyüyen çamurluklar sportifliği desteklerken aynı zamanda daha tok ve olgun bir görünümü beraberinde getiriyor. Yükseltilen cam çizgisi sayesinde daha geniş bir arka tasarım elde edilirken omuz çizgisi belirginleşiyor.

Yeni A-Serisi 0,25’lik cw değeri ve 2,19 m2’lik yüz alanı (A) ile sınıfının en aerodinamik otomobili olarak öne çıkıyor. Mercedes-Benz ilk kez kompakt sınıfta iki parçalı bir AIRPANEL’i (opsiyonel) kullanıma sunuyor. Hava girişlerinin içine entegre edilen jaluzi benzeri şerit şeklindeki plakalar serin hava gereksinimine bağlı olarak açılıp kapanıyor ve sistemin performansını arttırıyor. 

İç mekân tasarımı: Devrim niteliğindeki iç mekân yaklaşımı

Mercedes-Benz, tamamen yeni bir alan hissi ile kompakt sınıfta bir iç mekân devrimi yaparak yeni A-Serisi’nin iç mekân tasarımı ile lüks ve modern kavramlarını yeniden tanımlıyor. Devrim niteliğindeki iç mekân mimarisine yenilikçi ön konsol ve gösterge paneli yaklaşımı damgasını vuruyor. Mercedes-Benz bir ilke imza atıyor ve gösterge panelinde bir siperliğe yer vermiyor. Böylece gösterge panelinin ana gövdesinin çizgisi kesintiye uğramadan bir kapıdan diğerine uzanıyor. Kokpiti domine eden yenilikçi geniş ekran tamamen açıkta dururken türbin görünümlü havalandırma ızgaraları sportif tasarımı destekliyor. 

Geniş ekranlı gösterge paneli iki adet yatay ekrana bölünürken alt bölüm bir girinti ile üst bölümden ayrılıyor ve böylece gösterge paneli görsel olarak havada süzülüyor izlenimi uyandırıyor. Ambiyans aydınlatması bu etkiyi daha da arttırırken, isteğe bağlı olarak 64 farklı renk alternatifi sunuluyor. 

Yenilikçi gösterge paneli; iki adet 7 inç, bir adet 7 inç ile bir adet 10,25 inç ve iki adet 10,25 inç olmak üzere üç farklı kombinasyonda sunuluyor. 

MBUX – Mercedes-Benz User Experience: Benzersiz bir deneyim

Yeni A-Serisi, aynı zamanda “Mercedes me connect” teknolojisinde de yeni bir dönemin başlangıcı olan yenilikçi araç içi bilgi ve eğlence sistemi “MBUX - Mercedes-Benz User Experience” ile donatılan ilk Mercedes-Benz modeli konumunda. Bünyesinde barındırdığı yapay zekâ teknolojisiyle öğrenme özelliğine sahip olan MBUX kişiselleştirilebiliyor ve kendini kullanıcı davranışlarına uyarlıyor. Sistem bu yönüyle sürücü, yolcular ve otomobil arasında benzersiz bir bağ kuruyor. 

Donanım seviyesine bağlı olarak sunulan dokunmatik, yüksek çözünürlüklü geniş ekran, artırılmış gerçeklik teknolojisine sahip navigasyon ekranı ve “Hey Mercedes” anahtar kelimesi ile aktif hale gelen, doğal konuşma dilini de anlama özelliğine sahip olan akıllı sesli komut sistemi ve ön cama yansıtılan sanal gösterge paneli diğer önemli özellikler olarak öne çıkıyor. MBUX, dokunmatik ekran, orta konsola entegre touchpad ve direksiyona entegre dokunmatik kumanda tuşları olmak üzere üç farklı dokunmatik ara yüz üzerinden kumanda ediliyor. 

Yeni nesil bilgi ve eğlence sistemi MBUX ile birlikte yeni ve daha da geliştirilmiş Mercedes me hizmetleri devreye giriyor. Park edilen aracı bulmayı kolaylaştıran araç konumunu belirleme özelliği ve park halindeki otomobilin darbeye maruz kalması veya hareket ettirilmesi durumunda sürücünün uyarılması gibi hizmetler bunlardan bazıları. 

Yaşama alanı ve koltuklar: Daha da büyük

Artan sportif görünümüne karşın daha fazla kullanım değeri sunan yeni A-Serisi her zaman olduğu gibi genç fakat hiç olmadığı kadar olgun bir yapı sunuyor. Daha fazla omuz, dirsek ve baş mesafesi ve arka koltuklara geçiş kolaylığı kadar daha büyük ve daha kullanışlı bagaj da kullanım değerini arttırıyor. Daha da iyileştirilen çevre görüş alanı güvenlik ve alan hissini arttırıyor. Sürücü ve yolcuların görüş alanını arttırmak için kapı ve direklerin görüşü engellediği kısımlar önceki nesil ile kıyaslandığında yüzde 10 azaltıldı. 

Yeni A-Serisi, önceki nesil ile kıyaslandığında 29 litre artışla 370 litrelik bir bagaj kullanıma sunuyor. İki parçalı arka aydınlatma grubu tasarımı sayesinde bagaj ağzı genişliği 20 cm artarken bagaj zemini uzunluğu 11,5 cm daha artıyor. Arka koltuğun sırtlık eğim ayarı da kullanım değerini arttırıyor. Vites konsolunun gerisindeki saklama alanı daha da büyürken, orta konsolda 0,5 litreye kadar içecek kutuları veya şişeler için bir bardak tutucu yer alıyor.

Koltuk konforu üst sınıftan transfer edilen çözümlerle destekleniyor. İsteğe bağlı olarak sunulan ısıtmalı koltuklar dışında ilk kez bu sınıfta havalandırmalı koltuklar ve masaj özelliğine sahip ön koltuklar da sunuluyor. Yeni A-Serisi standart olarak sunulan koltuk dışında konfor tipi koltuk ve sportif entegre başlıklı koltuk olmak üzere donanım seviyesine bağlı olarak üç farklı koltuk tipiyle donatılabiliyor.

Sürüş konforu: Sessiz ve dingin bir sürüş

Her bir detayın büyük bir titizlikle ele alındığı yeni A-Serisi, sessiz, dingin ve titreşimden uzak bir sürüş sunuyor. Önceki nesil ile kıyaslandığında daha da iyileştirilen yürüyen aksam ve karoser yalıtımı ve aero akustik kadar şasi ve iskelette alınan önlemler de sürüş konforuna katkı sağlıyor. Yeni A-Serisi tasarlanırken genel karoser rijitliği dışında özellikle karoser, yürüyen aksam, motor ve aktarma organlarının birleşim noktalarının ses yalıtımına önem verildi. Özellikle yürüyen aksamdaki hareketli parçaların bağlantı ve birleşim noktalarında alınan önlemlerle yuvarlanma gürültüsü düşürülürken böylece daha dingin ve sessiz bir yolcu kabini tesis edildi. Yeni A-Serisi’nin ses yalıtım konsepti geliştirilirken soğutma sistemine ait yapı elemanlarıyla iç mekân kaplamaları ses yalıtımını destekleyecek şekilde tasarlandı. Uygulanan çözümler sayesinde yol rüzgârı önceki nesil ile karşılaştırıldığında önemli oranda iyileşme gösteriyor. 

Intelligent Drive: S-Serisi’nden transfer edilen çözümler

Yeni Mercedes-Benz A-Serisi sürücünün hayatını kolaylaştıran en güncel sürüş destek sistemleriyle yollara çıkıyor ve S-Serisi’nden transfer edilen özelliklerle sınıfının en kapsamlı aktif güvenlik seviyesini sunuyor. Yeni A-Serisi belirli sürüş koşullarında yarı otonom sürüş gerçekleştirebiliyor. Gelişmiş kameralar ve radar sistemleri sürüş istikametindeki 500 metrelik mesafeyi tarıyor. A-Serisi ayrıca sürüş destek fonksiyonlarını yerine getirmek için harita ve navigasyon verilerinden de yararlanıyor. Böylece sürüş destek sisteminin bir parçası olarak Aktif Takip Yardımcısı DISTRONIC örneğin viraj, sapak veya kavşaklardan önce konforlu bir şekilde hızı düşürerek farklı sürüş koşullarında sürücüyü destekleyebiliyor. Bunun dışında Aktif Acil Durum Fren Yardımcısı ve Aktif Şerit Değiştirme Yardımcısı gibi çözümler de sürüş esnasında sürücü destekliyor. 

Yeni A-Serisi standart olarak gelişmiş bir Aktif Fren Yardımcısı ile yollara çıkıyor. Sürücüyü etkin bir şekilde destekleyen sistem; daha yavaş ilerleyen, yavaşlayan veya duran araçlar dışında yoldan karşıya geçmekte olan yaya veya bisikletlileri de algılayarak fren yapıyor ve olası bir çarpmanın şiddetini azaltıyor veya tamamen engelleyebiliyor. 

PRE-SAFE® PLUS ise olası bir arkadan çarpma riskini tespit edebiliyor. Otomobil durur haldeyken çarpışma riskinin devam etmesi halinde sistem devreye girerek fren yapıyor ve arkadan gelen çarpmanın şiddetiyle aracın ileriye doğru hareket ederek sürücü ve beraberindeki yolcuların ikinci bir darbe ile karşı karşıya kalmalarını önlüyor. 

Yeni A-Serisi, yeni Araç Güvenliği Teknoloji Merkezi’nde (TFS) geliştirilen ilk Mercedes-Benz modeli. Bu merkezde gerçek yaşamdaki kaza vakaları incelenerek dikkate alınıyor ve elde edilen veriler ışığında araç mimarisinde önlemler alınıyor. İskelet ve şasiye ait her bir bileşen geometri, malzeme kalınlığı, bağlantı tekniği ve malzeme kalitesi bu veriler ışığında optimize ediliyor. 

Aracın en önemli güvenlik unsurunu yüksek güvenlik seviyesine sahip dayanıklı yolcu kabini oluşturuyor. Yolcu kabinin olası önden, yandan ve arkadan çarpışmaların yanı sıra takla anında da deforme olmaması için yüksek dayanımlı ve dövme çelik yapı elemanları kullanılıyor. 

Sürücü ve ön yolcu koltuğu aktif gergili üç nokta emniyet kemerleriyle donatılıyor. İsteğe bağlı olarak sunulan PRE-SAFE® Sistemi ile birlikte ön koltuklarda sıkışmayı önleyen emniyet kemerleri devreye giriyor. Arka koltuk sırasının kapı tarafındaki koltuklarında da aktif gergili ve sıkışmayı önleyen üç nokta emniyet kemerleri sunuluyor. Yeni Mercedes-Benz A-Serisi standart olarak sürücü, yolcu, sürücü diz ve perde hava yastıklarıyla donatılıyor. Çoğu rakip modelin aksine perde hava yastığı A sütununu da kaplıyor ve böylece yolculara çok daha etkin bir koruma alanı sunuyor. Ön koltuklarda standart olarak sunulan bel ve göğüs kafesini koruyan yan hava yastıkları arka koltuklarda isteğe bağlı ekipman olarak sunuluyor. 

MULTIBEAM LED ön farlar: Sürüş esnasında maksimum görüş alanı

İsteğe bağlı olarak sunulan MULTIBEAM LED ön farlar üst sınıf araçlardan transfer edilen teknolojiye bir başka örnek oluşturuyor. MULTIBEAM LED ön farlar sürüş koşullarına bağlı olarak son derece hızlı ve etkin bir şekilde aydınlatmayı elektronik olarak ayarlıyor. A-Serisi’nin her bir farında bağımsız olarak kumanda edilen 18 adet LED yer alıyor. LED’lerin gün ışığına yakın aydınlatma tonu gözleri korurken aynı zamanda konsantrasyona da olumlu etki ediyor ve yolu etkin bir şekilde aydınlatıyor. Bir başka isteğe bağlı donanım olarak LED yüksek performanslı farlar sunuluyor. 

Yüksek verimlilik seviyesine sahip yeni benzinli ve dizel motorlar

Yeni Mercedes-Benz A-Serisi; A 200, A 250 ve A 180 d olmak üzere ikisi benzinli ve biri dizel ilk etapta toplam üç motor seçeneğiyle satışa sunuluyor. 

A 200’de yeni M 282 kodlu, silindir kapatma özelliğine sahip 1,4 litre hacimli turbo benzinli motor sunuluyor. 163 BG/120 kW ve 250 Nm üreten motor 7G‑DCT çift kavramalı otomatik şanzıman eşliğinde 5,1 lt/100 km karma koşullarda yakıt tüketimi, 120 gr/km karma koşullarda CO2 emisyon salınımı değerleri sunuyor. 

A 250’de ise yine yeni M 260 kodlu bir turbo benzinli motor sunuluyor. 224 BG/165 kW ve 350 Nm üreten ve yenilenen CAMTRONIC teknolojisine sahip olan motor 7G‑DCT çift kavramalı otomatik şanzımanla 6,0 lt/100 km karma koşullarda yakıt tüketimi, 141 gr/km karma koşullarda CO2 emisyon salınımı değerleri ile yollara çıkıyor. 

Her iki benzinli motor da standart olarak partikül filtresiyle donatılıyor. 

Dizel cephesinde ise yeni OM 608 kodlu motor sunuluyor. 116 BG/85 kW ve 260 Nm üreten motor (4,1 lt/100 km karma koşullarda yakıt tüketimi, 108 gr/km karma koşullarda CO2 emisyon salınımı) yeni 7G‑DCT çift kavramalı otomatik şanzımanla kombine ediliyor. Optimize edilen turbo kadar motora yakın konumlandırılan ve AdBlue® Teknolojisi ile desteklenen emisyon arındırma sistemiyle donatılan motor yüksek verimlilik seviyesiyle dikkat çekiyor. 

Yürüyen aksam: Atak ve konforlu

Yeni A-Serisi motor seçeneği ve sürücünün isteğine bağlı olarak farklı yürüyen aksam tipleriyle donatılabiliyor. Standart olarak sunulan 16 inçlik jant seçeneği 19 inçe kadar uzanıyor. Standart olarak sunulan DYNAMIC SELECT ile birlikte isteğe bağlı olarak sunulan aktif ayarlanabilir amortisörler benzersiz ve kişiselleştirilmiş bir sürüş deneyimini beraberinde getiriyor. 

Yeni A-Serisi standart olarak çelik helezon yaylı konforlu bir süspansiyon ve DYNAMIC SELECT ile yollara çıkıyor. Bir başka seçenek olan alçaltılmış konforlu süspansiyon, otomobilin sportif tasarımına ve yol tutuşuna 15 milimetre daha alçak ayarlanmış olan sürüş yüksekliği ile katkıda bulunuyor. Üçüncü süspansiyon seçeneği ise aktif ayarlanabilir amortisörler ile yol tutuş performansı ile konfor arasında sürücüye seçim yapma imkânı sunan süspansiyon sistemi olarak sunuluyor.

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.