SLS AMG Coupe Black Series
Tweet It! Facebook
31 Mayıs 2013 05:04

SLS AMG Coupe Black Series

“Bir GT3 yarışçısının sivil şekli olan SLS AMG Coupé Black Series, 631 HP ve 635 Nm ile 315 km/h'lik maksimum hıza ulaşıyor, bu arada da 0-100 km/h tırmanışını da 3.6 saniyede tamamlıyor!”

Bir GT3 performansı düşünün, 100 km'de sadece 13.7 lt tüketiyor… Karma karbon emisyonu da 321 gr/km!.. Yarış tipi lastikler, pist ayarlı suspansiyonu, kaslı tasarım ayrıntıları ile bildiğimiz ve hayranı olduğumuz 6.2 litrelik AMG V8'i!..

Önde her bir tarafta 13 mm arkada da her iki yanda 26 mm'lik ekstra genişlik… SLS AMG GT3'lerdeki gibi!.. Tasarımı abartmak için değil, sadece öndeki 19" arkadaki 20" parlak çemberli mat siyah jantları sığdırabilmek için!..

Bunların aralığından da önde 402 mm, arkada da 360 mm'lik seramik fren diskleri fark ediliyor!..

İz açıklıkları önde 20 mm, arkada 24 mm daha geniş!.. Elbette, "normal" bir SLS AMG'ye göre!..

Karbon fiberden yapılmış ön splitter ve arka difüzör ile hava ağızlı motor kaputu, otomobilin altındaki hava geçişini düzenlerken, 8.000 devir çeviren 6.2 litrelik dev motorun termik rahatlığı için yerlerini almışlar.

Bu kadar büyük bir V8'in bu kadar yüksek devir çevirmesi, çok hassas bir motor mühendisliği gerektiriyor… M159 kodlu bu motorun sürekli "çılgınca" çalışması, değiştirilmiş supap mekanizması, geometrisi farklı eksantrik milleri, özel supap iticileri, hızlı emmme manifold geçişi, yüksek devire dayanıklı çarklar, dişliler ve zincirler… Hepsi, 631 beygir gücü için hatasız bir araya getirilmiş!..

Yeni bir yağ pompası, krank milindeki modifiye yağ oyukları, yepyeni bir krank yatağı, çok sıkı bağlantı noktaları, 7 ileri çift kavramalı şanzımanın geliştirilmiş su ve yağ soğutması da 635 Nm'lik maksimum torku garantilemek için yeniden "çalışılmış"!.. Bu arada bu AMG Speedshift şanzımanın 10 cm daha aşağı monte edilebilmesinin, genel dinamizme de büyük avantaj kazandıracağının altını çizelim.

GT yarışçılarında bile bu kadar aşağıda olmayan bu şanzıman pozisyonunun, sertlik kazandırarak C ve S modlarında GT yarışçılarından bile yüzde 20 ila yüzde 30 oranında daha hızlı vites değişimi garanti ediyormuş!.. S+ ve M modlarında ise vites dişlileri 90 milisaniyeden daha kısa sürede buluşabiliyorlar ve reaksiyon zamanını daha da kısaltıyorlar!..

BMW'nin M'i ve Audi'nin RS'i varsa, Mercedes'in de AMG'si var!.. Fakat, AMG'nin de üstünde Black Series'i var!.. Black Series, teknoloji ve mühendisliğin motor sporlarından yollara aktarımının yüzde yüz başarıya ulaşan sonucu olarak açıklanıyor!.. Sayısız hafif bileşenler ve üstün sürüş dinamikleri ile Black Series, saf ve katkısız bir sürüş performansını garanti ediyor. 

SLS AMG’nin performansını GT3 yarış otomobillerinin hızına çıkarmak için basit(!)çe bu Black Series ekstraları gerekiyor!.. 

“SLS AMG Coupé Black Series, hızlı turlar ve hassas sürüş deneyimi için olabilecek en iyi seçim.” deniliyor..
Sürüş dinamizmi başlığında bir sembol olan SLS AMG Coupé Black Series, 6.208 cc'lik modifiye AMG V8 motoruyla günümüzün en güçlü içten yanmalı motora sahip yüksek performanslı AMG otomobili oluyor. Maksimum hızı 315 km/h!.. Yarış otomobili performansına ve en canlı devirlenmeye, titanyum kullanılarak üretilmiş yeni tasarım AMG spor egzost sistemi de etki ediyor… Çıkışta da dual kare çift çıkışlı krom egzost uçları parlıyor!..

SLS AMG Coupé Black Series’in arka bölümü aracın ön bölümü kadar güçlü bir görünüm sergiliyor. Geniş kanatlar ve arka tampon difüzörü araç tasarımındaki vurgulu özellikler arasında… Tampon difüzörü otomobilin arka bölüm profilini genişletiyor ve arka aksının "downforce"unu destekliyor. Böylece yüksek hızlarda yol tutuş derdi azalıyor… 

Martı kanatlı süper sport otomobilinin gücünün ve dinamizminin başka bir görünen kanıtı ise, ayrıca opsiyonel “AMG Aerodynamics” paketinin eklenebilmesi!.. Bu pakette 120 km/h hızın üstüne çıkıldığında otomatik olarak açılan standart hareketli kanat yerine SLS AMG GT3 stilinde sabit ve sadece elle ayarlanabilir karbon fiber bir dev arka kanat bulunuyor.

El işçiliğinin ve zarif detayların kanıtı olan yüksek kalite materyaller ile tasarlanmış fonksiyonel yarış otomobili atmosferi, SLS AMG Coupé Black Series’in kabin içinde kendini gösteriyor. İç tasarımda Alcantara'dan siyah ya da siyah/kırmızı kombinasyonu olarak iki renk seçeneği bulunuyor. Çift renk kullanımında kapı paneli, orta konsol ve torpido gözünün üst bölümünde kırmızı renk fark ediliyor… 

Black Series’e özel üç boyutlu dikiş olarak da ifade edilen yüksek kaliteli detay, gösterge panelinde yatay şekilde kullanılmış. İnce bir Alcantara şeridi antrasit rengi deri kaplamanın genişliği boyunca devam ediyor. Derideki kontrast yaratan kırmızı dikiş, el yapımı karakteri vurgulayarak üç boyutlu dikişin fark edilmesini sağlıyor. Koltuk kafalıklarındaki kabartmalı AMG amblemleri de göz alıyor!..

Paul Ricard yarış pisti üzerinde ve VAR bölgesinin dar viraj silsilesinde çekilmiş görüntülerden anladığımız kadarıyla, GT3'ler ile tıpatıp aynı görünen SLS AMG Coupe Black Series, GT3'ler gibi "gidebiliyor"!.. Michelin Pilot Sport Cup 2 lastiklerinin de hakkını verebiliyor!..

Modifiye eksantrik milleri ve tümüyle revize edilmiş supap sistemine sahip 6.2 lt V8 motorunun dışı da içi de özel olarak yarış otomobilleriyle "aynı" hale getirilmiş!.. 

Ve 1.550 kg'lık bu gerçek yıldızın, asfalttan havalanmadan "uçması" sağlanmış!..

Beygir gücü başına 2.5 kg ile 0-200 km/h akselerasyonu 10.5 saniyede gerçekleştirmek isteyenlerin, SLS AMG Coupé Black Series için Avrupa'da Çeyrek Milyon Euro'yu gözden çıkarmaları gerekecek!.. Bu vahşi "yıldız"ın Türkiye'deki fiyat etiketinde ise, yaklaşık 575.000 Euro yani en az 1.323.000 TL yazarse, hiç şaşırmayalım!..

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

KARDEŞ PORTALIMIZ

Kobitek

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.