Doblo'nun Combo'su bitti
Tweet It! Facebook
23 Şubat 2018 02:05

Doblo'nun Combo'su bitti

“Yeni mimarisi ile beşinci nesil Combo da, artık PSA LAV Dörtlüsü'nün bir parçası... Fakat, kaslı ve güçlü tasarımı ve Opel tarzı LED çift kanat gündüz farlarıyla yine de farklı...”

Opel tamamen yenilenen hafif ticarisi Combo ile model atılımını sürdürüyor. Combo’nun binek versiyonu Combo Life, tüm ihtiyaçlara yanıt verecek kusursuz bir aile otomobili. Combo’nun beşinci nesli tamamen yeni bir mimari üzerinde yükseliyor. Alman Otomobil üreticisinin yeni hafif ticarisi geniş ve kullanışlı. İhtiyaca uygun şekilde yeni Combo beş ya da yedi koltuklu olacak şekilde kısa (4,40 m.) ve uzun (4,75 m.) versiyonda sipariş edilebilecek.

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik: “Yeni Combo, gerçekleştirmeyi sürdürdüğümüz ürün atılımında kritik bir rol oynuyor. Yeni modelimiz tüm ihtiyaçlara yanıt vermesi ve geniş hacmi ile ailelerin ilgisini çekecek. Ayrıca bir Opel’den beklenecek şekilde seyahati daha güvenli ve keyifli kılacak ultra modern sürüş destek sistemlerini de bu modelimizde sunacağız” dedi ve ekledi; “Yeni modelimizin markamızın gücüne güç katacağına ve hafif ticari segmentine güçlü dönüş yapmamıza destek vereceğine inancımız tam.”

Ultra modern sürüş destek sistemleri ve üstün teknolojiler

Yeni Opel Combo, sınıfında sunulan yüksek teknoloji güvenlik ve konfor özelliklerini bir üst seviyeye taşıyacak. Opel, müşterilerinin talebi doğrultusunda günlük sürüşü daha güvenli kılmak için birçok yeniliğini Combo’da sunmaya karar verdi.

Yeni modelde öne çıkan teknolojik özellikler:

·         Head up Display: Sürüş için kritik bilgileri sürücünün gözünün önüne yansıtan sistem, sürücünün gözünün sürekli yolda kalmasını sağlıyor.

·         Otomatik Fren Destekli Ön Çarpışma Uyarı Sistemi: Bu sistem sadece sesli ve görsel uyarı yapmıyor aynı zamanda sürücü hızlı tepki vermezse otomatik olarak fren de yapıyor.

·         Opel Eye Ön Kamera Sistemi: Opel’in Astra, Corsa ve Mokka X gibi modellerinden tanınan sistem yolu takip ederek, Hız işareti tanıma ve şerit takip sistemleri gibi özellikleri destekliyor.

·         Otomatik Cruise Control: İhtiyaç halinde önde seyreden aracın hızına uyum sağlıyor.

·         Akıllı Hız Adaptasyonu: Bu sistem hız işareti tanıma sisteminde yeni bir hız sınırı geldiğinde sürücüyü uyarıyor. Eğer Cruise control ya da hız sınırı aktif ise sürücüye yeni hıza uyum sağlamak isteyip istemediği soruyor.

·         Sürücü Yorgunluk Tespit Sistemi: Sistem sürüş tarzını takip ederek sürücünün yorgunluk seviyesini tespit ediyor ve ihtiyaç halinde ara vermesini tavsiye ediyor.  

Yeni Combo’da park manevraları da destek sistemleri ile daha kolay yapılabiliyor:

·         Yan Koruma: Opel’in geniş park/manevra destek sistemlerine bir yenisi ekleniyor. Yan koruma aracın çevresindeki 12 sensör ile sürücüyü düşük hızlarda aracın yan tarafına çarpma ihtimali olan engelleri tespit edip sürücüyü uyarıyor.

·         Panoramik Geri Görüş Kamerası: Aracın gerisinden 180 derecelik görüş imkanı sunarak yolun iki yönünden yaklaşan araçlara karşı uyarı yapıyor.

·         Gelişmiş Park Pilotu: Sistem, uygun park noktalarını tespit edip, aracı otomatik park ediyor. Benzer şekilde park noktasından aracı otomatik çıkarabiliyor. İki durumda da sürücünün direksiyona müdahalesine gerek duyulmuyor.

Combo kullanıcıları ana yollardan çıkmaları gerektiğinde de teknolojik destek sistemleri sayesinde kendilerini güvende hissedecekler:

·         Intelligrip: Grandland X’ten tanınan opsiyonel akıllı çekiş destek sistemi, gaz tepkisi, vites değişim noktaları ve tork dağılımını ayarlayarak, kum, çamur, ıslak zemin ve çamurda stabil sürüşe imkan tanıyor.

Yeni Combo’nun konfor özellikleri ile kış aylarında da keyifli sürüş mümkün olacak:

·         Isıtmalı Deri Direksiyon Simidi: Sınıfında tek sunulan özellik sayesinde Combo sürücüleri kışın ellerinin üşümesini düşünmeyecekler.

·         Isıtmalı Ön Koltuklar: Soğuğa karşı hızlı çözüm sunuyor.

·         Yardımcı Isıtma: Motordan bağımsız çalışan sistem, uzaktan kumanda ya da zamanlayıcı ile çalışıp aracı ısıtıyor.

Yeni Combo, Apple Carplay ve Android Auto destekli bilgi-eğlence sistemi de sunuyor. Yolcular birinci ve ikinci sıra koltuklardaki USB girişleri ile akıllı cihazlarını şarj edebildikleri gibi, 230V priz ile laptoplarına da gerekli gücü sağlayabiliyorlar. Dahası, uyumlu cep telefonlarını da klima kontrollerinin altında konumlanan kablosuz şarj alanında şarj edebiliyorlar.

Aile Dostu: Geniş, ferah ve her ihtiyaca uygun

Beş koltuklu standart versiyon 597 litre bagaj kapasitesi sunuyor. Daha fazla bagaj hacmine ihtiyaç duyanlar ise 850 litre bagaj hacmi sunan yedi koltuklu uzun versiyonu tercih edebileceker.

Yeni Combo’nun binek versiyonu Combo Life sadece geniş ve kullanışlı bir aile aracı değil, ihtiyaç durumunda hafif ticari araç rolünü de üstlenebiliyor. Arka koltukları katlandığında standart versiyonun bagaj hacmi 2.126 litreye kadar çıkıyor. Uzun versiyonda ise arka koltuklar katlandığında çarpıcı 2.693 litre bagaj hacmine ulaşılabiliyor.

Yeni Combo’nun iç mekan saklama alanları da sınıfında standartları belirleyecek. Orta alanda bulunan büyük göz 1.5 litre şişeden akıllı telefonlara, tabletlerden cüzdana kadar her şeyi alabiliyor. Arka koltukta seyahat eden yolcular opsiyonel olarak sunulan panoramik sunroof ile gökyüzünün keyfini sürebiliyor.

Dengeli, güçlü ve kendine güvenen görünüm

Yeni Combo sadece yüksek teknoloji sistemleri ve çarpıcı hacmi ile öne çıkmıyor. Aynı zamanda çarpıcı görünüme de sahip. Sınıfındaki diğer modellerle kıyaslandığında daha kısa ön çıkıntıya ve daha yüksek bir kaputa sahip. Bu nedenle daha dengeli, güçlü ve kendinden emin görünüyor. Önden bakıldığında Opel’in tasarım dilini tamamen yansıttığı görülüyor. Opel’in tipik “çift kanat” gündüz LED farları ön ızgarayla birlikte çarpıcı bir çizgi oluşturuyor ve ortada Opel logosunu saran kanatçıklara uzanıyor.      

İç mekanda ise sürücü ergonomisi tasarımda öne çıkıyor. Tüm kontrollere sürücünün kolaylıkla erişebileceği toplu bir tasarım ortaya koyulmuş. Orta konsol üç ana kısıma ayrılıyor. Üst kısımda bilgi-eğlence ekranı bulunuyor. Hemen altında sürücü klima kontrollerine erişebilirken onun altında ise 0.5 litrelik bir şişenin sığabileceği bir saklama gözü bulunuyor. Direksiyon simidindeki ve kapı kollarındaki krom rengi detaylar da kokpite kaliteli bir hava katıyor.

Kaputun altında Opel Combo müşterileri turbo benzinli ve dizel motorlar arasından tercih yapabilecekler. Bütün seçenekler sürüş keyfi ve yakıt ekonomisini dengeleyecek şekilde tasarlandı. Bu verimli motorlara beş ve altı ileri manuel şanzımanın yanı sıra sınıfında ilk defa sekiz ileri otomatik şanzıman seçeneği de eşlik edecek.
------------------------------------------
2020 Haziran durum güncellemesi:

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.