G22 BMW 4 Coupe
Tweet It! Facebook
02 Haziran 2020 23:26

G22 BMW 4 Coupe

“BMW 4-Serisi Coupé G22 kasa koduyla nihayet yüzünü gösterdi... 11HP'lik Mild Hybrid destekli 374HP 500Nm M440i xDrive hali bile, M4'ü aratmayacak kadar dinamik...”

BMW'nin tüm gelecek tasarımını değiştirecek olan G22 kasa 4-Serisi Coupe, nihayet gösterildi...
Elektronik olarak yeni 5-Serisi, teknik olarak son 3-Serisi ile aynı özelliklerde fakat sportif karakter olarak 3'lerin ötesinde olarak hazırlanmış olan yeni 4'lerin bu ilk örneği yeni Coupe, aslında bir çok ayrıntısında yeni 8-Serisi'nin kardeşi gibi duruyor... Almanya başlangıç fiyatı da 45.800Euro!..


Ön böbreklerin tasarımı ilk bakışta beğenilmese de BMW tasarımcılarının elektrikli i4 yolunda ilerlediklerini kabul etmemiz gerekiyor... Böylece iri burunlu bir sportif Coupe haline gelen yeni 4-Serisi, diğer tam markalardan kolayca ayrışacak, hatta yakın geçmişteki diğer nesil BMW'lerinde artık mazide kaldıklarını hatırlatacak...
Aero-Carbon ve M Performance paketli ekstralarını da göstermeye çalıştığım en aşağıdaki fotoğraflarda, ayrıntılı detaylarını gördügünüzde ve dikkatle incelediğinizde G22 tasarımının özellikle ince detaylarnın tümüyle fonksiyonel tasarıma yönelik çalışıldığını fark edeceksiniz...
Tümüyle downforce için geliştirilmiş dış gövde hatlarındaki iç ve dış bükey ayrıntıların ayrıca minimum rüzgar sürtünmesi için şekillendirildiği de görülüyor...


Çok eleştirilen, fakat aslında 1933 yılının 303 modeliyle başlamış olan) "böbreklerin" ortasındaki plaka kısmının altı da, aslında tamponun bir parçası olarak, çarpışmalarda darbe şiddetini sönümleyen geri birimlerle dolu olduğu da fark ediliyor... Bu "Niere" kısmının farlara ve kaput üstüne doğru uzayan "oyuk"lukları ise, 4-Serisi tasarımının belki de en ilginç ve başka markalarda görmediğimiz tasarım "oyun"ları...

Her zamankinden daha keskin çizgileriyle yeni tasarım dilini öne çıkaran ve BMW’nin coupé geleneğinde ulaştığı en son noktayı temsil eden Yeni BMW 4 Serisi Coupé, Ekim ayından itibaren showroom’larda BMW tutkunlarıyla buluşmaya ve Kasım ayından itibaren yollarda olmaya hazırlanıyor. Yeni BMW 4 Serisi Coupé, Türkiye’de ilk etapta 1.6 litre 170HP benzinli motora sahip 420i modeli ile satışa sunulacak.


Çarpıcı gövde tasarımı ve benzersiz orantılarıyla Yeni BMW 4 Serisi Coupé, BMW dikey Böbrek Izgara tasarımına yeni bir yorum getiriyor. Güçlü omuz çizgisiyle coupé görünümünü gözler önüne seren Yeni BMW 4 Serisi Coupé, standart olarak sunulan LED farlarıyla modern görünümünü kuvvetlendirirken, opsiyonel olarak sunulan BMW Laserlight da tercih edilebiliyor. Yeni BMW 4 Serisi Coupé, göz alıcı L-şekilli ışık çubuklarına sahip karartılmış LED stoplarla birlikte çarpıcı dış tasarımına son noktayı koyuyor.

Hassas şekilde optimize edilen gövde yapısı ve şasi teknolojisiyle Yeni BMW 4 Serisi Coupé, tutkunlarına karakteristik bir sürüş deneyimi sunuyor. Ağırlık merkezinin 21 milimetre daha alçağa çekilmesiyle, arka aks izi Yeni BMW 3 Serisi Sedan'dan 23 milimetre daha geniş olarak tasarlanan Yeni BMW 4 Serisi Coupé, hafifletilen gövde ve şasi yapısıyla 50:50 ağırlık dengesi elde ederken, aynı zamanda eşsiz aerodinamisiyle birlikte kullanıcılarına benzersiz bir sürüş deneyimi sunuyor.

Sportif sürüş keyfine odaklanan iç tasarımıyla Yeni BMW 4 Serisi Coupé, sürücü odaklı kokpitiyle dikkatleri üzerine çekiyor. 10.25 inç’lik bilgi-eğlence ekranının yanında, tamamen dijital 12.3 inçlik gösterge paneli de modelde kullanılan en son teknolojilere ışık tutuyor. Sportif görünümünü M Sport tasarım seçeneğiyle en üst seviyeye çıkaracak Yeni BMW 4 Serisi Coupé’de, M Sport’a özgü tasarımlı Deri Direksiyon ve M Sport Koltuklar göz alıcı bir iç tasarım yaratacak. Opsiyonel olarak sunulan yeni nesil BMW Head-Up Display yüzde 70 daha geniş projeksiyon yüzeyi sunarken, dijital gösterge kümesindeki çevrenin yenilikçi 3D görselleştirmesi, sürücüler için otomobilin ve çevresinin yanı sıra aktifleştirilmiş yardım sistemlerinin sunduğu işlevleri de daha rahat takip edilebilmesine olanak sağlıyor. Ayrıca, Yeni BMW 4 Serisi Coupé’de, önceki modele göre önemli ölçüde geliştirilen sürücü destek sistemlerine eklenen otomatik fren yapma özelliğine sahip ve direksiyonu da yönlendirebilen Şerit Terk Uyarısı da standart olarak sunulan özellikler arasında.

Yeni BMW 4 Serisi Coupé, BMW’nin en gelişmiş donanımlarıyla yollarla buluşacak. Yeni BMW 4 Serisi Coupé’de standart olarak sunulan Sürüş Asistanı, otomatik park özellikli Park Asistanı ve Geri Sürüş Asistanı sistemlerine ek olarak; en modern multimedya teknolojisine sahip BMW Live Cockpit Professional, 16 hoparlörlü Harman Kardon Ses Sistemi, kablosuz şarj fonksiyonuna sahip Akıllı Telefon Bağlantı Sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto özelliklerini içeren Akıllı Telefon Arayüzü BMW tutkunları için öne çıkan donanımlar olacak.​

Türkiye'ye siparişle gelecek diğer 4-Coupe'lerin versiyonları ise şöyle;

BMW 420i Coupé: 
Sıralı 4 silindirli benzinli, 8-ileri Steptronic
1,998 cc 135 kW/184HP 300 Nm
0 – 100 km/h 7.5 saniye

BMW 430i Coupé: 
Sıralı 4 silindirli benzinli, 8-ileri Steptronic
1,998 cc 190 kW/258HP 400 Nm
0 – 100 km/h 5.8 saniye

BMW M440i xDrive Coupé: 
Sıralı 6 silindirli, 48V mild hybrid (8 kW/11HP), 8-ileri Steptronic, BMW xDrive.
2,998 cc 275 kW/374HP 500 Nm
0 – 100 km/h 4.5 saniye

BMW 420d Coupé: 
Sıralı 4 silindirli dizel, 48V mild hybrid (8 kW/11HP), 8-ileri Steptronic
1,995 cc 140 kW/190HP 400 Nm
0 – 100 km/h 7.1 saniye

BMW 420d xDrive Coupé:
Sıralı 4 silindirli dizel, 48V mild hybrid (8 kW/11HP), 8-ileri Steptronic, BMW xDrive.
1,995 cc 140 kW/190HP 400 Nm
0 – 100 km/h 7.4 saniye

BMW 430d xDrive Coupé 
Sıralı 6 silindirli dizel,, 48V mild hybrid (8 kW/11HP), 8-ileri Steptronic, BMW xDrive.
2,993 cc 210 kW/286 650 Nm
0 – 100 km/h 5.2 saniye

BMW M440d xDrive Coupé
Sıralı 6 silindirli dizel, 48V mild hybrid (8 kW/11HP), 8-ileri Steptronic, BMW xDrive.
2,993 cc 250 kW/340 700 Nm
0 – 100 km/h 4.7 saniye

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

KARDEŞ PORTALIMIZ

Kobitek

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.