Lüks Fransız DS7
Tweet It! Facebook
18 Haziran 2018 05:26

Lüks Fransız DS7

“Audi, BMW ve Mercedes gibi Alman Premium'larının modern SUV’larına karşı Fransız Lüksü!.. DS, 7 Crossback ile eski modellerini unutuyor ve yepyeni bir maceraya başlıyor.”

4 yıl önce DS Automobiles, Citroen’in altında bir lüks donanım şekli değil de artık yepyeni bir PSA markası olarak lanse edildiğinde, Toyota’nın Lexus, Honda’nın Acura, Nissan’ın Infiniti’si ve Ford’un da Lincoln’ü gibi bir lüks seviye tutturulabileceğini tahmin etmiştik…

Fakat, PSA’nin Alman premiumlarının karşısına bu kadar güçlü çıkabileceğini düşünmemiştik… 

1 Haziran 2014'ten bu yana sadece DS logolu modelleriyle yeni marka, geçmişin cesur inovasyonlar, üstün teknolojiler ve saf sürüş keyfi gibi kavramlarla müşterilerin beğenisi kazanan Fransız otomobil endüstrisinin seçkin baş harflerine yeniden hayat vermeye çalışıyor. Fakat, DS5 ve DS3 gibi modellerin halen Citroen ile fazlasıyla ilgili olması nihayet yeni nesil DS modellerinin ilki olan DS 7 Crossback’in tasarım ve geliştirme sürecinin tamamlanmasıyla aşılıyor…. DS 7 Crossback; gövde orantıları, zarif tasarımı ve bünyesinde barındırdığı teknolojilerle Fransızların uzun yılların ardından ilk premium modeli oluyor.  

DS 7 Crossback, DS markasına has sadece DS mağazaları ve DS showroomlarıyla sınırlı olmayan, aynı zamanda dijital olarak müşterilere ulaşmayı hedefleyen sanal gerçeklikle modellerini oluşturabilecekleri, yenilikçi, bir yöntem aracılığıyla pazarlanıyor.

Marka bunun için alışagelmiş showroom’lar yerine DS Virtual Vision konsept otomobiliyle başlayan sanal ilişkiyi devam ettirecek lüks mağazaları satış noktası olarak kullanacak. Dünyanın farklı noktalarında her geçen gün yeni DS satış noktaları açılırken Ocak 2018 itibariyle bunların sayıları 400 olacak. Türkiye’de de İstanbul Etiler'de ilk DS stüdyosu, 26 Haziran günü açılacak ve satışlara da hemen başlanacak.

DS, ‘Sadece Siz’ programı kapsamında; kiralayarak ürün gamını yakından tanıma imkanı sunan DS Rent veya farklı concierge tarzı hizmet çözümleri sunan MyDS uygulaması da dahil olmak üzere geniş bir hizmet yelpazesi de açıyor. Yani vale hizmetlerinden, “küfe” hizmetlerine çok ilginç ve yenilikçi şekilde DS ile herkesi tanıştırmak istiyor, marka yöneticileri… Bu şekilde otomobil sahiplenmenin dışında otomobil aboneliği sistemine de adım atmayı planlıyorlar.

Baştan aşağı sadece DS tarafından ve DS için tasarlanmış, tamamen yeni bir model olan yeni DS serisinin ilk modeli DS 7 Crossback, yeni bir dinamizm yaklaşımının yanında stil, konfor ve teknoloji bakımından da Q5, GLC ve X3 gibi Alman premiumlarına rakip olarak hazırlanmış. Fransız haute-couture tarzı çok farklı tasarım, LV ve Dior gibi markaları hatırlatan pahalı ve prestijli malzeme ve modern teknolojilerdeki noksansızlığıyla Fransız lüks dünyasının en son ve otomobil dünyasındaki yeni temsilcisi olmaya çalışacak. 

DS Automobiles’in yeni amiral gemisi DS 7 Crossback, Avrupa ve Çin’de üretiliyor ve markanın faal olduğu tüm pazarlarda satışa sunuluyor. Yeni nesil DS’lerin ilk temsilcisi olan DS 7 Crossback’in ideal gövde orantıları ve akıcı tasarım çizgileri de dahil olmak üzere tüm karakteristik öğeleri diğer tüm yeni DS modellerinde de devam edecekmiş. 

Mobilitenin geleceğinin elektrikli ve elektrik destekli çözümlerle şekilleneceğine inanan DS, SUV modeli 7 Crossback’in plug-in hybrid versiyonu E-Tense 4x4 ile “yeşil dünya”ya adım atacak… Otomobillerin elektrikle geleceğe hazırlanması, DS marka stratejisinin temelini oluştururken, gelecekteki tüm yeni DS modelleri ya tamamen elektrikli ya da plug-in hybrid versiyona sahip olacakmış ve 2025 yılına kadar satışlarının üçte birinden fazlasının bu versiyonlardan oluşacağı söyleniyor.

Fonksiyonellik, nitelik ve kalite algısı gibi kriterler de göz önüne alınarak 2014 yılı sonunda boyutlar 4.57 metre uzunluk, 1.89 metre genişlik ve 1.62 metre yükseklik olarak belirlenmiş ve ilk DS 7 prototipleri 2016 yılının Haziran ayında üretim bandından inmeye başlamış. 

Güvenlik ve konforu da destekleyen DS Active LED Vision ön farlar ile modelin avangart ruhu vurgularken, birbirinin üzerine geçerek tek parça ultra modern adeta konsept araçlar gibi bir görünüm oluşturan parlak stop lambaları da ayırt edici… 

20 inçlik devasa jantlar, arttırılmış iz genişliği ve uzun motor kaputu gibi ayrıntılar, keskin hatlar ve akıcı çizgiler ise dinamik ve kalite algısı yüksek bir görünümü beraberinde getirmiş. 

DS, DS 7 Crossback modelinin malzeme ve renk seçimi için iç mimarlar, renk uzmanları ve mühendisler olmak üzere otomotiv sektörü dışından, alanının en iyileriyle işbirliği yapmış. Malzeme seçimi kadar işçiliğe de büyük özen gösterilmiş. Yaşama alanı örneğin kapı panelleri veya konsol yüzeylerini süsleyen inci benzeri bir görünümü beraberinde getiren dekoratif işleme gibi detaylarla zenginleştirilmiş. DS için geliştirilen tekniğin anlaşması bile tedarikçilerle sürtünme dayanımını ve aşınmayı test etmek için dört yıldan fazla süre harcadıktan sonra imzalanmış. Tıpkı söz konusu teknik gibi ahşap yüzeyler de kalite ve kalite algısına gösterilen özeni yansıtıyor. Sadece kullanım alanının genişliğiyle değil, ahşap yüzeyler üretim ve uygulama tekniğiyle de farklı görünüyor… Lüks otomobil üreticilerinin tercih ettiği deri tedarikçileriyle işbirliği yapılmış ve 16. yüzyıldan kalma düğümlerin dışta kaldığı ters nakış süsleme yöntemi kullanılmış.

DS 7 Crossback, Inspiration DS Bastille, Inspiration DS Performance Line, Inspiration DS Rivoli, Inspiration DS Opéra ve 2019 yılında gelecek E-Tense 4x4 plug-in hybrid versiyonuyla birlikte lanse edilecek olan Inspiration DS Faubourg olmak üzere beş farklı donanım paketiyle satışa sunuluyor.

Hibrit sistemlide bile yaşama alanı daraltılmamış ve 4.45 metrelik sınıf ortalamasının 4,57 metre ile üzerinde kalınmış… Böylece özellikle arka koltuk yolcuları olmak üzere geniş ve ferah bir yaşam alanı sunulurken, 555 litre ile son derece büyük bir bagaj da oluşturulmuş.

Koltuklar ise, yüksek yoğunluklu dolgu içeriğiyle bir yandan yol bozukluklarının neden olduğu titreşimleri sönümlerken aynı zamanda kullanım ömrü boyunca yüksek dayanıklılık sunacakmış. Donanım paketine bağlı olarak sunulan masaj özelliği programlanabilir, değişken yoğunluklu hava ceplerine sahipken, ısıtma ve havalandırma özelliğine sahip koltuklar üst düzey bir konfor seviyesi sunmak için saatte 40 metreküp hava emiyor ve temizliyor.

Giriş seviyesinden itibaren tüm DS 7 Crossback versiyonlarında; motor bölmesi ile kabin arasında, çamurluk içlerinde, motor kaputunun altında, kapı içlerinde, direklerde tavan döşemesinde ve zemin halılarında kapsamlı yalıtım çözümleri uygulanmış. Lamine ön, arka ve yan camlar yalıtım paketini tamamlamış.

Focal işbirliği ile geliştirilen 14 adede kadar hoparlöre sahip gelişmiş bir ses sistemi ile donatılıyor. DS ve Focal yakın işbirliği içinde çalışarak hoparlör kalitesinden hoparlörlerin konumuna kadar otomobil içerisinde mümkün olan en iyi ses deneyimini sunmak üzere mükemmel bir ses sistemi geliştirdiler. Ses kalitesi kadar bağlanabilirlik özellikleri de günümüz kullanıcıları için çok önemli olduğu için; DS 7 Crossback; anlık trafik bilgisi veya hava durumu bilgisine erişim sağlayan internet bağlantılı navigasyon desteğinin yanı sıra Apple CarPlay ve MirrorLink akıllı telefon uyumluluğu ile günümüz araç içi bilgi ve eğlence sistemleri teknolojilerine de sahip.

Kapısını açtığınızda özenle şekillendirilmiş farklı bir kokpitle karşılaşılıyor. Sürücü koltuğunun ideal sürüş pozisyonu için ayarlanması da oldukça kolay… Anahtarsız çalıştırma özelliği ile motor canlandırıldıktan sonra, şaşırtıcı bir sessizlikte sürüş başlıyor… Giriş seviyesindeki BlueHDi 130 turbo dizel motor altı vitesli manuel şanzımanla, BlueHdi 130 ile BlueHDi 180 turbo dizeller ve PureTech 180 ve 225 turbo benzinli motorlarda ise tamamen yeni sekiz ileri otomatik şanzıman bulunuyor. EAT8 otomatik şanzıman, EAT6 otomatik şanzımanlara göre tüketimi yüzde 4 kadar düşürmüş.

PSA’nın iyi yol tutuş ile yol konforuyla bildiğimiz EMP2 platformunun yürüyen aksam elemanları, suspansiyon geometrisi, DS markasının karakterine uygun olarak yeniden ayarlanmış. Yol konforunu arttırmak için esnek arka bağlantıların yerine çok kollu bir sistem kullanılmış. Dingil mesafesi 5.5 cm arttırılmış… DS mühendisleri, ayrıca ön aks yapısını da yeniden tasarlayarak iz genişliğini arttırmışlar. DS 7 Crossback, bu platformu bu konfigürasyonla grup bünyesinde kullanan ilk otomobil olmuş.

Yepyeni, değişken, çok modlu bir amortisör sistemi olan DS Active Scan Suspension, sensörlerden elde edilen; ivmelenme, hız, direksiyon açısı gibi veriler dışında sürüş istikametini 20 metre mesafeyle tarayan ön cama entegre kameradan toplanan verilerle çalışıyor ve yol şartlarına bağlı olarak her bir amortisörü bağımsız olarak ayarlıyor. Adaptif süspansiyon sistemi konfor, güvenlik ve yol tutuş gibi birbirine zıt kavramları başarıyla harmanlıyor ve lüks kavramına uygun bir sürüş karakteri ortaya çıkarıyor… Sensörler ve kameradan elde edilen veriler anlık olarak merkezi kontrol ünitesine iletilirken, mesela, yaklaşan bir kasis olduğunda sistem otomatik olarak amortisörleri yumuşatıyor. 

Çapı büyük bir özenle ayarlanmış ve ele iyi oturan direksiyon simidi ile gelişmiş bir direksiyon sistemi de, sürücüye ‘normal’ dışında dinamik sürüşler için ‘sport’ olmak üzere iki farklı sürüş modu tercihi sunuyor. 

DS 7 Crossback E-Tense 4x4, bir plug-in hybrid versiyon olarak 2019 yılında satışa çıkacak. Hibrit sistemde 200 HP üreten 1.6 litre hacimli turbo benzinli motoru biri önde ve diğeri arkada olmak üzere iki adet 80 kW’lık elektromotor destekliyor. Böylece ortaya toplam 300 beygirlik sistem gücü çıkıyor. Dört tekerlekten çekişli sistem performans ile yakıt ekonomisiyle iyi bir sürüş verimliliği sunuyor. 

Yüksek güç ve tork üretimi sayesinde sınıfının en iyi 0-100 km/h hızlanma değerine imza atan ve 220 km/h maksimum hıza ulaşabilen DS 7 Crossback E-Tense 4x4 aynı zamanda WLTP ölçümlerinde 50 km elektrik menzili ile sıfır emisyonlu günlük kullanımı destekleyerek ortalama 40 gr/km CO2 salımı gerçekleştiriyor. Elektrikli sürüş modunda arkadan itişli çalışan sistem herhangi bir şekilde emisyon üretmeden 130 km/h’ye kadar hızlanabiliyor. Elektrikli menzilin sona ermesiyle hibrit sistem devreye giriyor ve DS 7 Crossback E-Tense elektrik destekli içten yanmalı motoruyla önden çekişli bir araca dönüşüyor. Sistem gerekli gördüğünde arka elektromotoru da devreye sokarak dört tekerlekten çekişe otomatik olarak geçebiliyor. Ayrıca istendiğinde, dört tekerlekten çekiş, manuel olarak de devreye alınabiliyor. 

DS otomobillerinin satışlarının üçte biri, 2025 yılına kadar bu “elektriklenmiş” versiyonlardan oluşacakmış…

Baz donanım seviyesinden itibaren ABS, elektronik fren gücü dağılımına sahip Acil Durum Fren Asistanı, ESP, Yokuş kalkış desteği, Otomatik acil durum freni, lastik basınç göstergesi, Sürücü dikkat dağınıklığı uyarısı, şerit takip sistemi, hız sınırlandırıcıya sahip hız sabitleme sistemi, ve trafik işareti tanımlama sistemi standart olarak sunulan DS 7 Crossback’te ayrıca opsiyonel olarak yenilikçi bir far teknolojisi olan DS ACTIVE LED VISION, otonom sürüşe doğru bir hazırlık olabilecek DS CONNECTED PILOT, gelişmiş park yardımcısı DS PARK PILOT, gece görüş yardımcısı DS NIGHT VISION, sürücünün dikkat dağınıklığını takip eden DS DRIVER ATTENTION MONITORING gibi en yeni teknolojiler de sunuluyor.

DS 7 Crossback, Türkiye pazarına PSA grubunun en yeni 1.6 litre turbo benzinli 225 HP ve 300 Nm’lik Puretech 225 ile gelecek. 100 km’de minimum 5.9 litre tüketen Puretech 225, Paris bölgesinde geliştirilen, Belchamp’da tamamlanan ve Douvrin’de üretilen safkan Fransız bir motor… Sürekli değişken emme supapları, değişken oranlı emme ve egzoz supap zamanlaması, twinscroll turbo, intercooler, 200 bar ile çalışan direkt enjeksiyon sistemi, benzin partikül filtresi, start&stop ve benzeri sistemlerle modern ve bu güç seviyesinde ekonomik bir motor.

THP 205 motoru ile kıyaslandığında yüzde 6 oranında da az benzin harcayan, bu motorun yüksek performans sırrı, dört silindir üstündeki sürekli değişken supap zamanlama sisteminin optimize edilmesi, kademeli enjeksiyon yönetiminin geliştirilerek yanma döngüleri iyileştirilmesi, daha yüksek kalitede yağ ve silindir duvar yüzeyleriyle benzeri çözümlerle sürtünmenin azaltılması… Ayrıca elektrikli waste gate ve iyileştirilmiş türbinlerle turbo besleme yeniden tasarlanmış…

PureTech 225 motorla komlbine EAT8 sekiz kademeli otomatik şanzıman, yakıt tüketiminin düşürülmesinin yanında, sekiz kademe ve hızlı vites değişimleri, hızlı tepkisi sayesinde performans için de uyum sağlamış. Eko modu ile süzülme fonksiyonu, 20-130 km/h arasındaki hızlarda sürücünün ayağını gazdan çekmesiyle şanzımanı boşa çıkartıyor. 

Benzin partikül filtresi ise, partikül emisyonlarını yüzde 75 oranında azaltırken, daha etkin termal verimlilik, optimize edilen egzoz ısısı yönetimi ve geliştirilmiş katalizör fonksiyonu ile tüm kullanım koşullarında daha düşük emisyonu sağlıyor. Yeni nesil bir oksijen sensörü de yakıt-hava karışımını hassas bir şekilde kontrol ediyor ve optimum yanma gerçekleştiriyor.

En yeni Euro 6.2 emisyon normlarına bile uygun olan motorlarıyla DS 7 Crossback, yollardaki en ilginç ”havalı” seçeneklerden biri olacak!..

DS 7 Crossback Puretech 225 otomatik tekniği:

Motor Tipi : Twin Scroll turbo, intercooler, direkt enjeksiyon, silindir başına dört supap teknolojisine sahip benzinli motor

Silindir düzeni/adedi : Sıralı/4

Maksimum güç : 225 HP, 5.000 d/d

Maksimum tork : 300 Nm, 1.900 d/d

Şanzıman : 8 kademeli otomatik şanzıman

EmisyonStandardı : AB 6.2

Sistemi : Entegre monoblok egzoz gazı arıtma sistemleri: katalizör, benzin partikül filtresi

Süspansiyon ön : MacPherson tipi bağımsız

Süspansiyon arka : Çok kollu bağımsız

Frenler ön : 304 mm x 28 mm

Frenler arka : 290 mm x 12 mm

Lastikler : 235/55 R18, 235/50 R19, 235/45 R20

Uzunluk x Genişlik x Yükseklik : 4,57 x 1,89 x 1,62 m

Ağırlık : 1.420 kg

Bagaj hacmi : 555 lt

Hızlanma 0-100 km/sa : 8,2 saniye

Maksimum hız : 234 km/saat

Yakıt tüketimi karma : 5,9 lt/100

CO2 emisyon salınımı : 137 gr/km

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.