Direksiz Kapılılar
Tweet It! Facebook
13 Ağustos 2014 20:43

Direksiz Kapılılar

“Eskiden sadece lüks Coupe’lerde olan direksiz kapılar, artık Coupe formundaki 4 kapılı “niş”lerde… ”

Mercedes-Benz, CLA ile A-Sınıfı’nın sportif sedanını gerçekleştirmiş, fakat bildiğimiz 4 kapılılardan farklı olarak kapılardan cam çerçevesi kullanmamıştı… Bu elbette ilk değildi… Büyük CLS’te, BMW 6-Serisi Gran Coupe’lerde, birçok eski Amerikanda da bu “tarz” kullanılıyordu… Aslında Japonlar, özellikle de Subaru, otomobil 4 kapılı olsa da, yine de Coupe tarzı sportifliği sunsun, diye, kapılardaki camların çerçevelerini yıllar önce çöpe atmıştı…

Günümüzde, Coupe tavan formuna sahip irili ufaklı birçok otomobilin kapılarında cam çerçevesi yok, yani direksiz kapılı!..

Yeni S-Klasse Coupe'ler gibi otomobil sanat eseri modellere benzetilmeye çalışıtılan 4 kapılılardaki bu sportif şıklık, müşteriler tarafından büyük beğeni görünce, markalar da, bu aslında çok eski tasarım geleneğini yeniden canlandırdılar…

BMW 4 Serisi Gran Coupe gibi, “4 kapılı Coupe” formuna olan ilgi, CLA’nın çok yakın ölçülerde olmasına rağmen Mercedes-Benz’in yeni C-Sınıfı’na bile bu tarz farklı bir versiyon düşünmesine neden oluyor… Büyük CLS ve küçük CLA arasına belki ismi CLC (fakat eski CLC ile ilgisiz) olacak bir cam çerçevesiz 4 kapılı model, müşteriler tarafından da kabul görebilir… Fakat, bu versiyonda dingil mesafesinin normal sedan C’lere göre daha uzun olması da gerekebilir… Çünkü, yeni C’ler için düşünülen convertible’ın “üstlü” şekli bu yeni “CLC” olabilir!..

Malum, günümüzde “niş” otomobillerin segmentlerindeki gelişme, hiç de fark edilmeyecek gibi değil… Farklı olmak isteyenler, farklı otomobillerin anahtarlarının peşinden koşuyorlar!..

BMW Sınıfların altında segmentler, onların da altında alt segmentler açtıkça, Mercedes-Benz ve Audi de, bu trendi takip edecekler!.. 

Hatta, yıldız logolu CLA Sporting Brake, MLC, GLA Coupe gibi “yenilikler”in de geleceğini öğrendikten sonra, yepyeni bir 4 kapılı “CLC” ile Mercedes’in, BMW 4 Gran Coupe’nin karşısına çıkacağından eminiz, diyebiliriz!..

Bu arada soracak olursanız; yeni C’lerin iki kapılı gerçek Coupe’si de gelmek üzere!..

26 Mayıs 2014 Auto Show Automotive Insider konusudur.

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.