Büyük ve Yepyeni i20
Tweet It! Facebook
12 Ağustos 2014 20:43

Büyük ve Yepyeni i20

“Yeni "yerli" i10'un ardından Hyundai Assan'dan tüm Avrupa'ya daha da yeni "yerli" i20'yi göndermeye başlıyoruz!..”

Tüm dengeleri değiştirmek üzere kendini gösteren Yeni Hyundai i20, modern tasarımı, sınıfını aşan donanımı ve neredeyse "C-Segmenti" ölçüleriyle herkesi şaşırtmak üzere...

Gelişimini hızla sürdüren Hyundai, en son tanıttığı Yeni i20 birlikte Avrupa Pazarında daha fazla söz hakkı elde edecek. B segmentinde, 2002 yılından bu yana bir milyonun üzerinde satış gerçekleştiren Hyundai, i20 sayesinde popülerliğini artırdı. Küçük sınıf üyesi i20, böylelikle Avrupa’da en çok satılan Hyundai modeli olarak adını tarihe yazdırdı.

Yeni i20’nin en önemli hedefi, gelişmiş kalitesi ve konforuyla daha geniş kitlelere ulaşarak Hyundai’nin pazardaki etkinliğini artırmak olacak. Ayrıca marka algısının bölgede geliştirilmesi ve gerçek bir Avrupa otomobili olarak beğeni toplaması planlanıyor.

Hyundai’nin Rüsselsheim-Almanya’da bulunan Tasarım Merkezi’nde hazırlanan ve baştan aşağıya yenilenen i20, markayla özdeşleşen akıcı tasarım felsefesinin ikinci nesli olan “Fluidic Sculpture 2.0” isimli tasarıma sahip. Hyundai, bu tasarım felsefesini gelecekte üreteceği diğer modellerde de kullanarak marka imajını, kalitesini ve konforunu daha da yukarı taşımış olacak. 

Yüksek donanım seviyesiyle donatılan otomobilin en büyük yeniliği ise rakiplerinde olmayan komple cam tavanı ve yine sınıfın en geniş iç mekanı olacak. Yukarı doğru yarım açılabilen cam tavan, istendiği zaman arkaya doğru kayarak komple açılabiliyor. Doğal ışık ve temiz havayı kabine dolduran cam tavanın yanı sıra entegre arka görüş kamerası ve ön LED aydınlatmalar da yeni nesil otomobilin en belirgin özellikleri arasında yer alıyor.

Oldukça modern çizgilerle ve dikkat çekici ayrıntılarla hazırlanan yeni tasarımla birlikte i20’nin uzun ön kaputu ve güçlü duruşu ön plana çıkıyor. Sade ve anlaşılır bir dizayna sahip olan gövdede özellikle profildeki çizgiler ve koyu renkli C-sütunu ayrı bir görünüm sunuyor ve aracın uzun boyutlarını vurguluyor. Eskisine oranla daha oval ve daha karakteristik bir arka görünüme kavuşan i20, böylelikle ön kısımdaki zarafetini arkada da destekliyor. Ön tasarımda Hyundai’ye özgü altıgen ızgara ve hemen üstünde farların arasında yer alan şerit de çok dikkat çekiyor. 

Yüksek teknolojisi, konfor artırıcı özellikleri ve rakiplerine göre daha rafine iç mekan tasarımıyla sınıfının lideri olmaya hazırlanan Yeni i20, kullanıcılarına önemli ayrıcalıklar sunacak. Yeni bir platform geliştirilerek üretilen Hyundai i20, 4035 mm uzunluğa sahip ve ayrıca 2570 mm'lik dingil mesafesi sunuyor. Selefinden 45 mm daha uzun olan Yeni i20, beş yetişkin yolcunun rahatlıkla seyahat etmesine imkan tanıyor. Yeni i20’de yer alan saklama bölmeleri de kullanışlılığı artırıyor. Ön ve arka diz mesafesi ise toplam 1892 mm olan otomobil, genişlik ve ferahlık bakımından rakiplerinden üstün. Buna ek olarak Yeni i20, 326 litrelik bagaj hacmiyle de segment lideri olduğunu kanıtlamış oluyor.

B segmentine yepyeni bir bakış açısı kazandıracak Hyundai i20’nin dünya lansmanı, Ekim ayındaki Paris Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilecek ve daha sonra tüm Avrupa’ya sadece Türkiye’den ihraç edilecek.

Hyundai Assan:

Hyundai’nin globalleşme programı dahilinde Kore haricindeki denizaşırı ülkelerde kurduğu ilk üretim merkezi olan Hyundai Assan İzmit Fabrikası, 1 milyonuncu aracını bantlarından indirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyor. 

Fabrika için 2013 yılı Eylül ayında 1.2 milyar TL tutarındaki yatırımla birlikte i10 modelinin üretimine başlanmış ve yıllık üretim kapasitesi ikiye katlanarak 200 bin adede çıkarılmıştı. Fabrikada üretilen 1 milyonuncu araç da, Almanya’ya ihraç edilmek üzere üretilen bir i10 modeli oldu.

Hyundai Assan CEO’su Won-Shin Chang konuyla ilgili, “İzmit Fabrikamız’da üretilen 1 milyonuncu araç, Hyundai Motor Company’nin Türk otomotiv endüstrisi ve ülke ekonomisi için sağladığı katkının önemli kilometretaşlarından biri. Özellikle Türkiye ve Avrupa pazarları için dünyanın en kaliteli modellerini en yüksek teknolojiyle üretmeye devam edeceğiz” dedi. 

İlk kez 1997 yılında üretime başlayan fabrika, 2002 yılı itibariyle üretime alınan Starex hafif ticari aracıyla Avrupa ve tüm bölge ülkelerine ihracata başladı. 2007 yılında fabrikanın kapasitesi önce 100 bin adede, 2013 yılında da 200 bin adede çıkarıldı. 

Hyundai Assan İzmit Fabrikası, şu an itibariyle 3 vardiyalı sistemle i10 ve i20 modellerinin üretimini gerçekleştiriyor. 2014’ün ilk 6 aylık döneminde yaklaşık 100 bin aracı banttan indiren fabrika, bu araçların yaklaşık 90 bin adedini başta Avrupa olmak üzere 30’dan fazla ülkeye ihraç etti. Avrupa’nın ve Türkiye’deki kompakt segmentin yeni yıldızı olan i10 modeli, şu an fabrikanın üretim ve ihracat rakamlarında yüzde 50’den fazla bir paya sahip oldu.

Yıllık 300 bin adetlik kapasiteye sahip Çek Cumhuriyeti Fabrikası ile birlikte Avrupa’daki iki üretim merkezinin toplam üretim kapasitesini 500 bin adede çıkaran Hyundai, böylece bölgede satılacak araçların yüzde 90’dan fazlasını Türkiye ve Çek fabrikalarında üretmiş olacak. 

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

KARDEŞ PORTALIMIZ

Kobitek

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.