Ares Design S1 Project
Tweet It! Facebook
30 Nisan 2022 19:10

Ares Design S1 Project

“Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..”

1971 İstanbul doğumlu olan Dany Bahar, Isviçre’de büyümüş, pazarlama tahsilinin ardından kendini spor promosyonları dünyasında bulmuş. 2002’de geçtiği Red Bull’a Formula 1 ve NASCAR takımları kurduran, hatta içecek markasına futbol kulüpleri bile satın aldıran Bahar, parlak kariyerine 2007 yılında Luca di Montezemolo’nun davetiyle Ferrari’de devam etmişti. Proton döneminde transfer olduğu Lotus Grubu CEO’luğunu 2009-2012 arasında yürüttükten sonra, markayı yükseltmek için yaptığı yüksek harcamalarını kabullenemeyen Malezyalıları, kendi şirketini kurmak üzere terk etmişti… Ve 2014’te İtalya Modena’da Ares Design da böylece doğmuş oldu.

Ultra lüks ve ultra hızlı otomobil piyasasının “sadece bende var” isteğindeki tycoon’ların yönlendirmesiyle çok sınırlı adetlerde ya da tek bir tane olarak kabul edilecek kişiselleştirmelerle zenginleştiğini düşünen Bahar, Ares Design ile olabilecek en özgün modifiyeleri ve restomod otomobilleri hazırlamaya başlamıştı.

Ares’i zenginler için bir oyuncak dükkanı gibi düşünen Bahar, otomobillerle ilgili istenilen her şeyi yapabildiklerini anlatıyor. Sanki oligarklara değil de ne istediğini bilen girişimcilere “ısmarlama terzi işi” otomobil yaratan Ares, mitolojik savaş tanrısı miğferi logolu otomobilleriyle çok ciddi şekilde ün kazanmaya başladı.

Başlangıçta "Project Panther" gibi artık üretilmeyen otomobil efsanelerini yeniden canlandıran Dany Bahar, Lamborghini Huracán zemini üzerinde geliştirdiği Ares Design Project1 ile De Tomaso Pantera'nın modern yorumunu ortaya çıkarınca, tüm dünyada yeniden çok konuşulmaya başlandı.

Şimdi ise sıfırdan tasarlanan S1 Projesi ile Ares Design, Corvette C8 platformunun üzerinde olabilecek en farklı görsellik ve teknik olarak maksimuma nasıl ulaşılabileceğini gösteriyor. 

Egzotik otomobil dünyasına ismini yılıdırım hızında yazdıran Ares S1, aluminyum şasi üzerinde küçük bloklu V8 ile ortadan motorlu fütüristik tarzıyla bu yıl nihayet yollara çıkıyor. 

Hava direncini en aza indiren ve aynı zamanda yere bastırma kuvvetini en üst düzeye çıkaran el yapımı karbon fiber gövdesinin çok basık çarpıcı tasarımı, S1 Project’te kavisli çamurlukları ve çok ileriye taşınmış yolcu bölmesinden başka ön splitter’ının ileri doğru uzaması ve arka kanadının düşük hızlarda gövdeye çekilmesi gibi aerodinamik özellikleri de ilgi çekici… 

S1 Project’i kozmik bir yaratık gibi gösteren yuvarlak farlı yüzü, çok yukarı çıkıntı yapan dış aynaları ve arkadaki kesintisiz ışık şeridi ile sırtındaki çift egzost çıkışları ve arka görünümü domine eden dev difüzörü, atmosferik 8 silindirli motorunun 8.800 devir çevirerek 0’dan 100 km/h hıza 2,7 saniyede tırmanmasına yakışan bir kompozisyon oluşturuyor. Gürültülü kükremesiyle yanınızdan fırlayıp geçecek olan Ares S1, kendilerinin tasarladığı egzost sisteminin tuning edildiği özel ECU sistemiyle oluşturulan 710 beygir gücünün ve 715 Nm’lik torkun arkadan itişte 8-ileri çift kavramalı şanzımanla kullanılmasına izin veriyor. Forje aluminyum aksları tutan çift salıncaklı suspansiyonundaki yol ve sürüş durumuna anında uyum gösteren Magnetic Ride adaptif kontrolü, günümüzün diğer hiper otomobilleriyle bire bir rakip kalitede yol tutuş iddiasında…

Kabin içinde Alcantara ve Napa deri döşemelerin yanında üç boyutlu şık konsol çizgileri, ayrı ayrı kumanda tuşları ve sürüş dikkatini bozmayacak küçüklükteki gösterge ekranları da ilk bakışta etkileyici duruyor. 

Ön kaput, eşikler ve arka çamurlukların üzerindeki çok sayıdaki hava giriş ve çıkışlarının ayrı bir “hava” kattığı, arka camı olmayan Ares S1 projesinin en güzel ayrıntısı tavanındaki Le Mans prototiplerini hatırlatan “hava kepçesi”… Onun gerisindeki ızgara dokulu açıklık ise, 6,2 litrelik dev motorun sıcaklık dengesini düzenlemeye yardımcı oluyor.

Düz krank miliyle modifiye edildiğini tahmin ettiğimiz Amerikan Z06 motoru bir düğmeye basarak canlandırıp, direksiyon simidinin altındaki vites pedallarıyla lastikleri yakan patinajını da saliseler içinde başlatabilirken, yardımınıza gücü arka tekerler arasında en iyi şekilde dağıtan sınırlı kaymalı diferansiyel yetişiyor.

Hypercar ile SuperSport’ların tam arasına yerleşen S1, fiyat olarak da Avrupa’da tam yarım milyon Euro!..

Dany Bahar, amaçlarının en hızlı, en hafif veya en teknolojik otomobil üretmek olmadığını, sadece müşterilerinin istediklerini yapmak olduğunu ve en eğlenceli gerçek sürüş keyfiyle herkesin dikkatini çekecek en çarpıcı tasarımı bir arada sunmak olduğunu söylüyor!..

Başarabilmiş mi?.. Siz karar verin…
Fakat, Ares S1'in Speedster versiyonunun çok farklı ve özel olduğunu da belirtmeden geçmeyelim...

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

Togg CES 2022 Çıkarması

Togg, dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022’de Consumer Electronics Show geleceğe bakışını vurgulayan ‘Transition Concept Smart Device’ adını verdiği akıllı cihazıyla dünya sahnesine çıktı. Murat Günak liderliğinde Pininfarina stratejik ortaklığıyla tasarlanıp, Turkish Cargo uçağıyla ABD’ye getirilen otomobil, Togg DNA’sında bulunan stilistik özelliklerin korunduğu, dinamik ve yenilikçi bir fastback...

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

KARDEŞ PORTALIMIZ

Kobitek

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.