Tofaş Egea
Tweet It! Facebook
12 Ekim 2015 13:08

Tofaş Egea

“28 Eylül 2015, Türkiye Otomotiv Endüstrisi'nin ve Tofaş'ın tarihi günlerinden biriydi!.. Evet, tüm dünyaya satılacak, AutoBest yani yılın en mantıklı otomobili olmaya aday, en yeni "yerli" otomobilimiz, Egea, artık yollara çıkıyordu!.. ”

Fiat Egea’nın üretiminin başladığı 28 Eylül günü, gerçekten Türkiye Otomotiv Endüstrisi için bir kilometre taşıydı!.. Yaklaşık bir yıl önce, yine Tofaş'ta Doblo modelinin Amerika’ya ihracatı başlamıştı... Doblo’nun yenilenmesi ile başlayan yatırımlarına Tofaş, hız kesmeden devam ediyor... 

Türkiye’nin istikrarlı büyümesi için kalıcı sanayi projelerine ihtiyacı var. Sanayi yatırımlarının artması ve bu alandaki adımların çok boyutlu düşünülerek atılması büyük önem taşıyor.  Sanayi projelerinin iç pazarın yanı sıra ihracata yönelik olarak geliştirilmesi; bunlarla birlikte ilave istihdam da yaratması gerekiyor.  

Egea, Türkiye’nin en büyük sanayi yatırımlarından biri olarak gerçek bir örnek!.. Tofaş'ın ortağı, FCA ile birlikte geliştirilen Egea projesinin ilk modeli olan sedan tipinin üretimi, başlarken, Türkiye'nin otomobil üretme kalitesi de, birkez daha tescilleniyor ve hatta AutoBest gibi dünyanın en önemli otomobil ödüllerinden birini kazanmaya şimdiden aday gösteriliyor!..

Fiat Egea, “akıllı bir proje”! olarak değerlendiriliyor!..
Akıllı, çünkü… Çok sayıda araştırma yapılarak, Türkiye’nin beklentilerine uygun ve geniş kitlelerin ulaşabileceği bir otomobil olarak geliştirildi. Türk tüketicisini odağına alarak tasarlanan yeni modelimize isim verilirken, Ege Denizi’nden esinlenildi.
Akıllı bir araç, çünkü… İç pazarın yanı sıra Batı ve Doğu Avrupa müşterisine de hitap ediyor. Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da 40 ülkeye ihraç edilecek.
Aynı platformda sedan dışında hatchback ve station wagon olmak üzere, büyük oranını ihraç edilecek iki ayrı araç daha üretilecek. Bu da projeyi akıllı kılan bir diğer unsur. 

Türkiye’den dünyaya açılan bu çaptaki ilk binek araç projesi Egea’nın her anlamda çok başarılı olacağına herkes inanıyor!..

Sergio Marchionne ile Mustafa Koç, Egea’yı birkaç hafta önce test etmişler. İkisi de, çok beğenmiş. İç ve dış tasarımı çok şık, geniş iç hacme sahip, tam bir aile aracı...
Koç Holding ve FCA’in uzun yıllara dayanan güçlü ortaklığı ve Tofaş’a duyulan güven sayesinde, yeni modellere yapılan yatırım miktarı 1.5 Milyar dolara ulaştı. Bu yatırımların önemli bir bölümünün Ar-Ge ve inovasyona ayrılmış olması ayrıca değerli!.. Koç Topluluğu, teknoloji ve inovasyona yatırım yaparak, ülkemiz için yarattığı katma değeri sürekli artırıyor ve ülkemizin rekabet gücünü geliştiriyor. Egea projesi de, bu yaklaşımının en güçlü örneği... Egea’nın Türkiye’de üretilmesi, Tofaş’ın hem Ar-Ge’ye hem de dünya klasında üretime yaptığı yatırımın ve böylelikle kazandığı yetkinliklerin sonucu...

Egea projesi, Tofaş mühendisliğinin ve işçiliğinin küresel arenadaki başarısını da ortaya koymaktadır. 
Bu yatırım, Tofaş’a olduğu kadar, Türkiye otomotiv sanayiine de önemli bir katma değer sağlıyor.  

Tofaş fabrikasına her geldiğimizde gördüğümüz gelişim ve yeniliklerden çok etkileniyoruz. Tofaş bugün küresel bir oyuncu! Aynı zamanda Fiat Chrysler dünyasında örnek gösterilen bir fabrika! Bu farkı yaratanlar; Türk işçileri, Türk mühendisleri ve Türk yöneticileri... 

Tofaş’ın, toplumsal hayata sağladığı faydalar ve sürdürülebilir yönetim anlayışıyla, bundan sonra da ülke ekonomisine, sektöre ve tüm paydaşlarına yarattığı katma değerin artarak devam edeceğine olan inanç, biz otomobil gazetecilerinde de eksiksiz devam ediyor... Biz, otomotiv medyasının, ülkemizin ve aslında herkesin gururlandığı bu Egea projesinin üretiminin başlaması, Tofaş tarihinde yeni bir dönüm noktası…Egea projesi, yarım asırlık üretim tecrübesinin bir eseri...
Tofaş, kuruluşundan bu yana, Türkiye için değer yaratan bir şirket oldu. Koç Holding'in güçlü ortağı Fiat-Chrysler’in destekleriyle, bu dönemece uzun yıllardır hazırlanan Tofaş'ın çabaları artık çok daha büyük ölçeklere taşınıyor!..
90’lı yıllardan itibaren Ar-Ge’ye yapılan yatırımlar, Tofaş’ı Fiat-Chrysler’in Avrupa’daki 2. büyük Ar-Ge merkezi konumuna getirdi. Tofaş, otomotivin ana vatanı kabul edilen ülkelere araç geliştirip üreten bir oyuncu oldu.
2006 yılında başladığı WCM Dünya Kalitesinde Üretim yolculuğunda Tofaş, önce FCA içinde ilk gümüş fabrika olmuş, 2012'de de altın seviyeye ulaşmıştı.
Ürün geliştirme ve üretim alanlarındaki artan yetenekleri, bu küresel projelerin Tofaş’a gelmesinde anahtar rol oynamışlardı...
Egea, başından sonuna, Tofaş imzasını taşıyan bir proje olarak şirket tarihinde ve Türkiye otomotiv sanayiinde şimdiden özel bir yere sahip oldu... Ürün geliştirme sürecinde 2.000 Tofaş ve FCA çalışanı görev aldı. Tofaş mühendisleri bu 3 yıl boyunca, projede etkin rol aldılar... Maliyet, yatırım, kalite ve zaman planına uyum konularında örnek teşkil eden başarılı sonuçlara imza attılar... %40’ı yol testleri olmak üzere, 3.700’ü aşkın test gerçekleştirilmiş.  Onlarca prototip Güney Amerika’dan kutuplara, dünyanın pek çok yerinde denenmiş... 40’tan fazla ülkede satışa sunulacak olan Egea, bu testler sırasında 8.7 Milyon kilometre yol kat ederek, dünyanın çevresini şimdiden 200 kez dönmüş kadar yol yapmış. Ürün geliştirme aşamasında, mühendislik çalışmaları ve testler ön plana çıkmış; şimdi ise, bayrak 5.000 kişilik Tofaş üretim ekiplerine devredilmiş. Belirlenen kalite standartlarına ve üretim hacmine, artık Türk işçisinin özeni, dikkati ve emeği ile ulaşılacak!..

Egea projesinde en önemli hedefin, yüksek beklentileri olan müşterileri memnun etmek ve onların Fiat markasına olan bağlılığını arttırmak olacağı belirtiliyor!.. Müşterinin sesine ne kadar önem verildiği ve önceliklerin ne kadar hızla müşterilere göre belirlendiği, ürünlerin başarısında belirleyici olduğu bu günlerde; Tofaş'ın kendini sürekli yenileyerek, müşterilere ve paydaşlarına daha çok değer yaratmayı hedeflemesi, akılcı yönetimin doğru stratejisi!.. Böylece Tofaş, önümüzdeki dönemlerde de aynı inanç ve kararlılıkla yatırımlar yapmaya devam ederse, sektörün lokomotifi olmaya da devam edecektir.

Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu, "Başarımızı, işini heyecanla yapan Tofaşlıların azmi ve bu kuruma olan bağlılıklarıyla elde ettik. Yüreğimizi koyduğumuz Egea projemiz için, gece gündüz demeden çalıştık. Hedefimizi, kusursuz bir şekilde gerçekleştirmek için tek vücut olduk. Burada sizlerin huzurunda, bütün çalışma arkadaşlarıma, Egea’nın hayata geçmesinde gösterdikleri olağanüstü çaba ve özveri için şahsım ve yönetimimiz adına bir kez daha teşekkür ediyorum." söyleriyle ilk Egea'nın Tofaş bantlarından inişini kutluyordu!..

Fakat, elbette, Tofaş'ın bu büyük atağının ardında, başka büyük imzalar da var!..

Fiat Chrysler Otomobilleri, yeni oluşumlarına başladıklarından bu yana Sergio Marchionne’nin otomotiv sektöründe hiç alışkın olmadığımız kadar farklı ve akılcı çözümleriyle gizli gizli büyümeye devam ediyor.

Otomobil dışı birimler olan Iveco, New Holland, Case, Magirus, FPT büyük makinelerinin oluşturduğu CNH Industrial, otomobil kavramının zirvesi Ferrari’nin FCA oluşumundan ayrı tutulması, oldukça ilginçti… FCA’nın Kuzey Amerika tesislerindeki büyük yenilikler, model hamleleri ve çalışanlarla yeni anlaşmaların yapılması da, grup içindeki ivmelenmeye örnekti…

Şimdi sıra bizi ilgilendiren Tofaş’a geldi… Koç Grubu’yla birlikte gerçekleştirilen 1.5 Milyar USD’ye yaklaşan devasa bir yatırımla Tofaş fabrikası, adeta baştan aşağı yenilendi ve yepyeni Aegea Projesi’ne başladı…

Avrupa'da Tipo, Türkiye’de ise Egea ismiyle satılacak olan C-Segmenti sedan modelin ardından hatchback ve station wagon modeller gelecek…

Egea’lar Tipo ismiyle şimdiden 40 ülkeye ihraç edilecek ve Tofaş’ın üretim kabiliyeti ve kalitesini, dolayısıyla Türkiye Otomotiv Endüstrisinin ulaştığı seviye, bir kez daha tüm dünyaya gösterilecek…

Aegea projesinin bir önemli başarısı da, tasarım hariç tüm Ar-Ge ve mühendisliğin Tofaş imzasında olması!.. Yani neredeyse tümüyle “yerli” bir otomobil ortaya çıkmış oldu!.. Bu başlığın altına ise, ilk kez bir binek otomobil tüm aşamalarıyla Türkiye’de geliştirilmiş ve üretilmiş olarak tüm dünyaya ihraç edilmeye başlıyor, diye de yazabiliriz!..

HB ve SW modellerinden önce sedan şekliyle Amerika kıtasına kadar ulaşacak olan “bizim otomobilimiz” Egea, sanayimizin bayrak gemisi olarak, dünyanın birçok dilinde “Türkler de otomobil yapıyor! Üstelik, iyisinden!..” dedirtecek!..

Elbette, Türkiye’nin ilk otomobil ya da ticari araç ihracatı değil, Aegea Projesi!.. Fakat, “yerli” otomobil arayışlarının hızla devam ettiği bugünlerde, yüzde 70’i geçen yerliliğiyle “milli gururumuz” olmayı da en çok hak eden, en yeni “deplasman oyuncumuz”!..

Türkiye’deki Tofaş’ın bu atağı, FCA üst yönetiminin küresel taktiklerinden sadece biri… Çin, Latin Amerika ve hatta merkez İtalya’da da Fiat grup markalarının sürprizleri ardı ardına gelecek ve Chrysler grup markalarının ivmelenmesine yetişilecek!..

Agnelli ailesinin tam yetkisiyle tüm operasyonları zekice yükselten Marchionne için, sanıyoruz, 21. Yüzyılın En İyi Otomotiv Yöneticisi dememiz, yanlış olmaz!..

Diğer yanda da, bir dönem Tofaş CEO'luğu görevinde bulunmuş, MiniCargo ve Doblo projelerinin küreselleşmesindeki en önemli imza sahibi olan Alfredo Altavilla, artık FCA EMEA, yani Fiat Chrysler Otomobilleri Grubu'nun Avrupa, Orta Doğu ve Afrika ülkelerinin Başkanı!.. Kendisi Tofaş'ın kapasite ve kabiliyetlerini en iyi bilen üst düzey yöneticilerden biri olarak, Türkiye'ye tam güven duyarak, Tofaş'ın önünü açan projelerle görevlendirilmesinde de önemli bir yönlendirici!.. Egea'nın Tofaş tarafından başarılacağına fazlasıyla inanarak, Fiat markasının kompakt otomobil sınıfında yeniden kalkınmasını sağlayacak bu kadar önemli iş girişiminde sadece Tofaş'ın sorumlu olabilmesine ilk imzayı atan da, kendisi!..
Şimdi; Ægea projesinin ilk modeli, güçlü sedan ölçüleriyle, kaliteli proje altyapısıyla ve eşsiz İtalyan tarzı dokunuşlarıyla birlikte konfor, verimlilik ve teknolojinin muhteşem bir kombinasyonu olarak Türkiye’den doğdu!.. Fiat’ın yeni kompakt sedanı, Dünya Klasında Üretim değerlendirmelerine göre Altın Madalya kazanarak kanıtlandığı üzere, dünyanın en iyi endüstriyel otomotiv tesislerinden biri olan Bursa’daki Tofaş tesislerinde üretilmeye başlandı... Kasım ayından itibaren öncelikle Türkiye’de satışına başlanacak olan kompakt sedan sonrasında ise kademeli olarak EMEA Bölgesi’ndeki diğer ülkelere açılacak.

Tofaş, 1971 yılında, yılda 20 bin adetlik üretim kapasitesi, 600’e yakın çalışanıyla mütevazı bir fabrikada Murat 124 modeli üretirken bugün yılda 400 bin adetlik üretim kapasitesi, 7 bini aşkın çalışanıyla, 6 marka için üretim yapan ve 80’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren, otomotiv sektöründe global bir oyuncu haline geldi.  Tofaş, Fiat’ın model ailesindeki, 131 Serisi’nden Tempra’ya, Siena ve Marea’dan Albea ve son olarak Türkiye’de kendi sınıfının en çok tercih edilen modeli unvanını yakalayan Linea’ya uzanan bir sedan otomobil geçmişiyle, aslında kendini bugünlere çoktan hazırlamıştı. Türkiye otomotiv pazarının çok önemli modellerinden Fiat Linea  yollara çıktığı 2007 yılından bugüne kadar yaklaşık 250 bin adetlik üretim rakamına ulaştı. Fiat Linea, geçtiğimiz yıllarda defalarca iç pazarda kendi sınıfının en fazla tercih edilen otomobili oldu. Bu anlamda, pazarın ihtiyaçlarına göre sedan otomobiller geliştirmek ve pazara sunmak konusunda Tofaş, Fiat dünyası içinde önemli bir tecrübe edindi. Bugüne kadar imza attığı projelerde farklı seviyelerde sorumluluklar üstlenen Tofaş, Fiat Egea’nın ürün geliştirme sürecinde çok büyük bir rol aldı.  Tofaş tarihindeki en fazla Türk mühendisin imzasını taşıyan model unvanı da yine Fiat Egea’nın oldu. Fiat Egea Projesi’nin tasarımında Tofaş ekiplerinin verdiği bilgi ve yönlendirmelerin önemli katkısı oldu. Farkını da, bugüne kadar daha sempatik ve yuvarlak hatlarıyla görülen Fiat modelleri içinde daha agresif ve kaslı görüntüsü ile ortaya koyuyor. 

Ve nihayet; 520 milyon dolarlık yatırım sürecinin ardından Tofaş’ın Bursa fabrikasında seri üretimine başlanan kompakt sedan modeli Fiat Egea, nihayet otomobil severlerle buluşuyor. Gerek projenin kapsamı gerekse hedefleri açısından Türkiye otomotiv tarihinde dönüm noktası olmaya aday olan Fiat Egea, 15 Ekim’den itibaren Fiat bayilerinde... Öncelikle Türkiye’deki tüketicilerin ihtiyaçları göz önüne alınarak tasarlanan ve geliştirilen Fiat Egea’nın başlangıç fiyatı 49 bin 900 TL olarak belirlenirken, en üst versiyonu 70 bin 900 TL’den satılacak. İlk etapta 1.4 litre 95 PS benzinli, 1.3 litre 95 PS Multijet dizel ve 1.6 litre 120 PS Multijet motor seçeneklerinin satışına başlanacak. Yılbaşına kadar 5 ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanlarla satın alınabilecek Fiat Egea’nın sadece 6 ileri otomatik şanzımanla kombine edilen 110 HP’lik 1.6 litrelik e-Torq motorlu versiyonu ise yılbaşından itibaren satışa sunulacak. 1.6 litrelik Multijet turbo dizel motor seçeneğinin DCT otomatik şanzımanlı versiyonu ise 2016 yılının 2’nci yarısında satışa sunulacak.

Easy, Urban ve Lounge adı verilen 3 donanım paketiyle müşterilerinin beğenisine sunulacak Fiat Egea, giriş versiyonundan itibaren tüketicinin ihtiyaçlarına tam cevap verebilecek kadar zengin donanımıyla ayrıca dikkat çekiyor. 

Giriş seviyesini temsil eden Easy donanım paketinde; krom kapı kolları, 16 inç sac jantlar, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, elektrikli ön ve arka camlar, Uconnect Radio/MP3 Çalar, USB/AUX girişi, çok fonksiyonlu direksiyon, ön hava yastıkları, ABS, Elektronik Stabilite Programı (ESP), Yokuş Kalkış Destek Sistemi gibi donanımlar yer alıyor.

Bir üst donanım paketi olan Urban ise Fiat Egea’yı tam anlamıyla dolu dolu bir aile otomobili haline getiriyor. Krom ön ızgara, 16 inçlik alaşımlı jantlar, sis farları, deri direksiyon simidi ve vites topuzu, otomatik klima, hız sabitleme sistemi, park sensörü, Uconnect 5 inçlik dokunmatik ekran, 3.5 inçlik TFT yol bilgisayarı ekranıyla yan ve perde hava yastıkları gibi unsurlar bu donanım seviyesinde standart olarak yer alıyor.

Fiat Egea’nın en üst donanım paketi olan Lounge ise adeta otomobil severlerin tabiriyle “full’ün full’ü” bir donanım seviyesine sahip olarak müşterilerin karşısına çıkıyor. Fiat Egea’nın Lounge donanım seviyesinde; Urban donanım seviyesine ek olarak 17 inçlik alaşımlı jantlar, krom bagaj ve cam altı çıtası, elektrokromik iç dikiz aynası, far/yağmur sensörü, elektrikli bel destek ayarlı sürücü koltuğu, arka kolçak, navigasyon ve geri görüş kamerası gibi unsurlar yer alıyor. Bu kombinasyonlar sayesinde küçük ve kompakt sınıf sedan müşterisinin gerçekten ihtiyacı olan her şeyi tamı tamına sağlayan Fiat Egea, ezber bozan bir anlayışla müşterilerinin karşısına çıkıyor. 

Önce AutoBest jüri üyelerinin gerçekleştirdiği Tofaş ziyaretinde Gemlik yollarında, ardından yine AutoBest jüri üyelerinin İtalya Torino ve Alba arasındaki uzun virajlı yollardaki ilk uluslaraarası test sürüşlerinin ardından, Fiat Egea, asıl adını Ege Denizi’nden aldığı için Çeşme-Alaçatı’da düzenlenen bir test sürüşü etkinliğiyle Türikeye'deki gazeteciler için ilk kez yollara çıktı.
Test sürüşü kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, Egea’nın kısa sürede Türkiye pazarının en çok tercih edilen modeli olmasını hedeflediklerine dikkat çekti. Aytaç, “Türkiye pazarının yüzde 35’ini oluşturan küçük ve kompakt sınıfı sedan pazarındaki potansiyeli lehimize çevirmeyi hedefliyoruz. Fiat Egea, özgün tasarımı, konforu, geniş iç hacmi, kullanışlılığı ve kolay ulaşılabilir olması sayesinde tüm kompakt sedan müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayacak.  Bu anlamda kompakt sedan sınıfının en ulaşılabilir sedanı olacak” diye konuştu. 

Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, “Türkiye’de otomobil pazarındaki varlığımızı daha da güçlendirecek yeni bir otomobil tasarlamak üzere beyaz bir sayfa ile masaya oturduğumuzda, ilk önce sedan müşterilerinin ihtiyaçlarını analiz ettik. Sedan alıcılarının seçim kriterlerinin başında çekici tasarım; ekonomik satın alma ve kullanım maliyetleri ve kullanım özellikleri yer alıyordu. Bu yüzden Fiat Egea’nın tasarım önceliklerinde bu üç noktayı öne çıkardık. Hem çekici ve donanımlı; hem kullanışlı ve geniş hem de kolay ulaşılır ve kullanılır bir otomobil yapmak için mühendislerimizden üç ana alana odaklanmalarını istedik” dedi. Altan Aytaç, Fiat Egea’nın göz alıcı tasarımı hakkında ise “Fiat Egea’nın tasarımını oluştururken hem İtalyan tasarım gücünü taşımasını hem de uluslararası trendleri takip etmesini hedefledik. Güçlü ve agresif hatlara sahip ancak hızla yaşlanıp eskimeyecek bir stile sahip olsun istedik. Bu yüzden tasarımcılar hiçbir kısıt olmadan sıfırdan özgün bir tasarım geliştirdiler”  açıklamasını yaptı. 

4532 mm uzunluğa, 1792 mm genişliğe, 1497 mm yüksekliğe sahip Fiat Egea, Tofaş tarafından geliştirilen 356 kodlu esnek ve modern platformunun sunduğu 2636 mm’lik aks mesafesiyle küçük sınıf sedanların üzerinde, kompakt sınıf sedanlarla ise rekabet eden boyutlara sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. 520 litrelik bagaj hacmi sunan sedan Fiat Egea, 5 yetişkinle birlikte bagajlarını da taşıyacak geniş alanı sunabiliyor. Ayrıca bagaj büyük açılma ağzı ve yükleme eşiğinin alçak olması sayesinde kolayca yükleme ve erişim avantajı sağlıyor. Tüm bunların yanında Fiat Egea, bagajın otomatik açılma sistemi sayesinde sınıfının en verimli yük alanını sunuyor. Bununla birlikte Fiat Egea tüm yolcularına çok geniş bir iç alan sunuyor. İç uzunluk konusunda sınıfının en iyi değerlerinden birini sunarak hem ön hem de arka yolculara geniş bir diz mesafesi sağlıyor. Yani Fiat Egea doğuştan bir sedan olması sayesinde “geniş bir iç mekân ancak büyük bir otomobilde bulunur” anlayışını da yıkıyor. 

Fiat Egea, yüzde 80’e varan yüksek dayanımlı çelik kullanımı ve bütünsel gövde tasarımı sayesinde mükemmel bir sürüş dinamiğine sahip. Bu sayede yüksek gövde rijiditesi ve çarpışma performansına rağmen düşük bir ağırlığa sahip olmasıyla dikkat çeken Fiat Egea, 100 bin dekanewtonmetrelik burulma direnci titreşim ve sesleri azaltırken mükemmel bir sürüş konforu da sağlıyor. 

Aynı etkinlikte modelin pazarlama stratejilerine yönelik bilgi veren Fiat Pazarlama Müdürü Süslü ise üç zengin donanım seçeneğiyle kompakt sedan müşterilerinin gönlünü fethedecek Fiat Egea’nın, her şeyiyle tam ve erişilebilir bir aile otomobili olduğuna dikkat çekti. Fiat Egea sahibi olacak ilk 2000 müşteriye bir ayrıcalık daha sunmak istediklerinin altını çizen Süslü, “Bu çok özel ilk 2000 müşteriye kasım ayının ortasına kadar Egea’ya 2000 TL’lik bir avantajla sahip olma fırsatı sunacağız” açıklamasını da yaptı. Süslü, Fiat müşterilerinin yüzde 70’e varan çoğunluğunun aracını yenilerken kredi kullandığını da unutmadıklarını dile getirerek, “Bu yüzden Koç Fiat Kredi ile Fiat Egea için özel bir finansman çözümü geliştirdik. Fiat Egea’yı tercih eden müşterilerimize 20 bin TL’ye kadar kullanacakları kredilerde 20 aya kadar vadede aylık 0.99 faiz seçeneği de sunacağız” dedi.

Süslü ayrıca; “Yaptığımız araştırmalarda kompakt sedan kullanıcılarının araçlarını her dört-beş yılda bir yenilediğini görüyoruz. Araçlarını beş yıl boyunca gönül rahatlığı ile kullansınlar diye müşterilerimize Fiat Egea’da 5 yıl garanti sunmaya karar verdik. 5 yıl /100.000 kilometre garanti bugün otomobil pazarındaki en iddialı garanti. Bu, bizim hem ürünümüze hem de Bursa’daki Tofaş fabrikamızın üretim kalitesine duyduğumuz güvenin bir sonucudur” açıklamasında bulundu. 

Tekrar edecek olursak; bugüne kadar imza attığı projelerde farklı seviyelerde sorumluluklar üstlenen Tofaş, Fiat Egea’nın ürün geliştirme sürecinde çok büyük bir rol aldı. Tofaş'ın 47 yıllık tarihindeki en fazla Türk mühendisin imzasını taşıyan model unvanı da yine Fiat Egea’nın oldu. Fiat Egea’nın tasarımında Tofaş ekiplerinin verdiği bilgi ve yönlendirmelerin önemli katkısı oldu.

Avrupa'nın en önemli, en mantıklı otomobil tercihi konusunda yönlendirme gerçekleştiren, İngiltere'dan Rusya'ya tam 26 Batı ve Doğu Avrupa ülkesinin en iyi otomobil gazetecilerinden oluşan AutoBest jürisi, Türkiye'nin bu milli gururunu "Best Buy Car" olarak onurlandırmak da istiyor... Tasarım ve Ar-Ge aşamalarından üretim başlangıcına kadar Egea'yı tüm aşamalarında inceleyen AutoBest jürisi, yeni "yerli"mizi şimdiden finalist 5 otomobil arasında favori olarak gösteriyor!.. Fiat Egea'nın, Avrupa pazarlarındaki ismi Tipo'nun, "değer" kavramında en yüksek puanları toplaması bekleniyor!.. "Born To Be Sedan" sloganıyla tasarmanmış, geliştirilmiş ve üretimine başlanmış olan Egea'mız, 4 kapılı C-Segmenti otomobil arasında, şıklık ve kalitenin ekonomik feyatla da sunulabileceği iddiasıyla büyük bir şansa sahip!..

Unutmadan söyleyelim; Avrupa'ya ilk ayak basan ve Avrupalı gazetecilerin ilk kullandıkları Fiat Egea'ların tamamının Türkiye plakalı olması da, tüm dünyaya ayrı bir gurur verici bir mesajdı!..

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.