Haber BaşlığıTarih

Hennessey Venom F5

İsmini Fujita kasırga şiddeti ölçümünde rüzgar hızının 512 km/h’ye ulaştığı en üst derecesi F5 kategorisinden alan yeni Venom, Hennesey’in 30. yıldönümünde yeni hız rekorunu kırmaya çalışacak. Dünya gazetesinin Hafta dergisinde yayınlanan bu çılgın "kovboy" beygirini, burada da paylaşmak istiyorum...

Rekortmen Tuatara

Amerikalılar, 5.9 litrelik twin turbo V8’iyle 1.774 beygir gücündeki SSC Tuatara ile Dünya Hız Rekorunu Avrupalılardan geri aldı!.. Bir çok rakip marka bu rekora itiraz etse de, Tuatara resmen 500 km/h hız barajını geçmiş oldu!..

MegaWatt Lotus Evija

Her biri 368 kW’lik 4 elektrik motorlu, 18 dakikada tamamı dolan 70 kWh bataryalı, 1471 kW sistem gücüyle 9 saniyenin altında 300 km/h hıza ulaşan, 1.680 kg ağırlığında 1.88 milyon Euro’luk bir “ultra” İngiliz... Lotus Evija, dünyanın en güçlü seri üretim otomobili sıralamasında şimdilik zirvede!..

Brabham BT62R

Bir “eski kafa” mekanik canavar da, Avustralya’dan… Brabham efsanesine yakışacak, güç, aerodinamik ve şasi dinamiklerinin karışımında, pist veya yol düzenlemeleriyle sınırlandırılmamış, dünyanın en pist odaklı süper otomobili…

Port Bagajla Seyahat Ederken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir?

Yaz aylarında arabayla yapılan yolculuklar artar, yollarda ağzına kadar eşyayla dolu araçlar daha sık görülür. Çoğunluğu tatil yolunda olan bu araç sakinleri, kimi zaman bagaja ya da arka koltuğa sığmayan eşyalarını port bagaj yardımıyla beraberlerinde götürürler. Bu yazımızda, aracın ekstra yük taşıması için birebir olan port bagajla seyahat ederken dikkat etmeniz gereken önemli noktalara değineceğiz.

Bayburt Of Geçidi

#EgeaDunyaTuru fotoğrafçısı Savaş Yılmaz, 41 bin kilometrelik Devr-i Alem macerasına başlamadan hemen önce, bir Ford Ranger ile, sadece Türkiye'nin değil dünyanın en zorlu dağ geçitlerinden biriyle mücadele etmişti...

İlk Otomobil

Hepimiz, bilinen ilk otomobil fikrinin 1768 yılındaki Cugnot’nun Buharlı Çekici’si olduğunu sanıyoruz… Oysa, önce, Leonardo Da Vinci’nin 1495 yılına ait Carro Semovente’sini hatırlamamız gerekiyor!..

Süper Reklamlar

Super Bowl, Amerikan futbolunun süper kupası... Senede bir düzenleniyor ve dünyanın en çok izlenen spor organizasyonlarından biri... Elbette, reklamcıların da en önemli "maç"ı!.. En iyi otomobil reklamlarının da savaş alanı!..

Doblo Amerikaya

#DobloAmerikaya maceramızı tam 1 yıl önce tamamlamıştık!.. Yerli Doblo ile ihracat rotasına paralel, kış şartlarında tam 105 saatte 7.000 km geçerek, Bursa Tofaş üretim bantlarından Detroit Fiat Chrysler merkezine ulaşmıştık!..

Ford'un Yakın Geleceği

Ford Mondeo, nerede kaldı?.. Halen, sonbaharda gelecek deniliyor?!.. Ford Avrupa Ürün Geliştirmeden sorumlu Başkan Yardımcısı Joseph Bakaj’a Ford’un geciken modellerini sorduk…

Get Lucky MIni

Daft Punk’ın son albümünün tarzı, belki de yeni nesil MINI’nin dizaynının özeti!.. 4. nesil MINI, tüm artıları, iletişim kolaylığı ve tarihinin belki de en güzel tasarımıyla geliyor!.. MINI John Cooper Works ise, yine nabzımızı yükseltiyor!..

Jaguar Saldırısı

Jaguar'ın parlak geleceğinin sırrı için; Speed Of Response, diyor, Ian Hoban, Jaguar Ürün Direktörü, markasının yepyeni segmentlere hızla girip, yepyeni müşteri taleplerine cevap verebileceğini anlatıyor!..

Makyaj Hikayesi

Her otomobil, model ömrünün tam ortasında "tazelenir"!.. Fakat, neden?..

Yardıma Gerek Yok!

Lexus LFA için bu kadar çalışmış ve bir otomotiv şaheseri ortaya çıkarmış olan Toyota mühendisleri, bugün neden GT86 için Subaru'ya, yeni Celica ve olası Supra için BMW'ye ihtiyaç duyuyor?..

İngiliz mi, Alman mı?

Bentley üretim hatlarında İngiliz "usta"lar kadar Alman mühendisler de göze çarpıyordu... İngiliz kalitesinin Alman mühendisliğiyle zirveye çıkarıldığı Crewe tesislerinde; Alman yönetimin İngilizleri nasıl "uçurudu"ğunu anlıyorsunuz!..

Fiat Zekası

Belgrad yakınlarında eskiden onbinlerce işçinin çalıştığı Zastava fabrikası, artık FIAT'ın 2400 çalışanı olan en modern robotize tesisi… Üstelik, Tofaş gibi ABD ihracatına bile başladılar!..

Zengin Caddie

Golf çantası taşıyacak kadar mütevazı, oyuncuya fikir veren asıl golf ustası, demek, Caddie!.. Mercedes-Benz CLS Shooting Brake, sürüşü de kendisi de en güzel "lüks valiz taşıyıcısı"…

Hyundai Brilliant

Tek bir reklam sloganıyla "brilliant" olmak mümkün mü?.. Hyundai, "modern & premium"u tamamlamadan mı, "brilliant" olmaya çalışıyor?..

Volkswagen MQB

Daha hızlı ve ekonomik üretim ile Ar-Ge maliyetlerinin düşürülmesi için ortak platorm mantığı, artık esnek platforma dönüşüyor. Bu müthiş fikre en iyi örnek ise, VW Modulare Querbaukasten!..

Başkan Otomobilleri

Obama'nın US 1 plakalı Cadillac'ına dizel yerine benzin konulunca, aklıma geldi... Car dergisi Nisan 2012'de yayınlanmış bu yazım, sanıyorum, "sıcak gündem"e ek bilgi sağlayacaktır...

Ford B-Max AutoBest 2013

Car Ocak 2013: 2013'ün "Best"i Ford B-Max AutoBest 2013 ödülüne kavuşurken, 2012'nin "Best"leri olarak da sektör yönetici ve şirketleri geçen yılın "en iyi"leri olarak ayrıca onurlandırılıyorlar!

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.