Haber BaşlığıTarih

Togg CES 2022 Çıkarması

Togg, dünyanın en büyük Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022’de Consumer Electronics Show geleceğe bakışını vurgulayan ‘Transition Concept Smart Device’ adını verdiği akıllı cihazıyla dünya sahnesine çıktı. Murat Günak liderliğinde Pininfarina stratejik ortaklığıyla tasarlanıp, Turkish Cargo uçağıyla ABD’ye getirilen otomobil, Togg DNA’sında bulunan stilistik özelliklerin korunduğu, dinamik ve yenilikçi bir fastback...

TYO2020 Renault Clio

Otomotiv Gazetecileri Derneği(OGD) tarafından 2016 yılından bu yana yapılan 'Türkiye'de Yılın Otomobili' yarışması sonuçlandı. Bu yıl 5’inci kez düzenlenen yarışma sonucunda OGD üyelerinin puanlarıyla birinciliği elde eden Renault Clio, 5.000 puan alarak finale kalan 7 otomobil arasından seçildi.

Port Bagajla Seyahat Ederken Nelere Dikkat Etmeniz Gerekir?

Yaz aylarında arabayla yapılan yolculuklar artar, yollarda ağzına kadar eşyayla dolu araçlar daha sık görülür. Çoğunluğu tatil yolunda olan bu araç sakinleri, kimi zaman bagaja ya da arka koltuğa sığmayan eşyalarını port bagaj yardımıyla beraberlerinde götürürler. Bu yazımızda, aracın ekstra yük taşıması için birebir olan port bagajla seyahat ederken dikkat etmeniz gereken önemli noktalara değineceğiz.

Bayburt Of Geçidi

#EgeaDunyaTuru fotoğrafçısı Savaş Yılmaz, 41 bin kilometrelik Devr-i Alem macerasına başlamadan hemen önce, bir Ford Ranger ile, sadece Türkiye'nin değil dünyanın en zorlu dağ geçitlerinden biriyle mücadele etmişti...

Türkiye'de Yılın Otomobili

Otomotiv Gazetecileri Derneği OGD tarafından ilki düzenlenen Türkiye’de Yılın Otomobili TYO yarışmasının 2016 Birincisi, tüm zorlu rakiplerini geride bırakmayı başaran Skoda Superb olmuştu!..

Daha Yeni Clio

En büyük üretimi OYAK-Renault fabrikasında gerçekleşen Renault Clio, 4. neslinin en önemli makyajıyla yenilendi!.. Yepyeni full-LED Pure Vision farlarıyla 20 yıldır üretilen 13 Milyon Clio arasında, belki de en güzeli!..

İşte Civic Sedan!

Honda Türkiye’de ön üretimine şu anda başlanan yeni Civic Sedan için Kuzey Amerika ve Güney Asya pazarları önce davrandı ve 10. Nesil Civic’i şatışa çıkardılar. Yerli Civic Sedan, Türkiye’de sonbaharda yollara çıkacak!.

Egea Amerikaya

Tofaş Doblo Amerikaya ihracatından sonra şimdi de Egea Amerikaya projesini başlatıyor!.. Dodge Neon olarak Meksika üzerinden Amerika Kıtasına ayak basacak olan Egea, artık tam bir Dünya Otomobili oldu!.. Bu, otomotiv endüstrimiz için yeni ve çok önemli bir kilometre taşıdır!..

Doblo Amerikaya

#DobloAmerikaya maceramızı tam 1 yıl önce tamamlamıştık!.. Yerli Doblo ile ihracat rotasına paralel, kış şartlarında tam 105 saatte 7.000 km geçerek, Bursa Tofaş üretim bantlarından Detroit Fiat Chrysler merkezine ulaşmıştık!..

AutoBest, artık tam Avrupalı!

Tam 15 yıl önce, Avrupa'nın etrafındaki gelişmekte olan pazarları kapsayan, ortalama müşterilerin ulaşabileceği “en iyi” yeni otomobilleri duyurmaya çalışan AutoBest, artık Batı Avrupa’yı da kapsıyor!.. O sebeple de, bu yılın seçimleri çok daha zor ve hassas!..

AutoBest Finalisti Astra

Daha hafif, daha tutumlu, daha performanslı, daha konforlu ve daha geniş iç hacim sunan yeni Opel Astra, bu yıl layık görüldüğü SafetyBest ödülünün yanında büyük AutoBest 2016 ünvanı için de son 5 finalistten biri!..

AutoBest Finalisti Tucson

IIHS ve Euro NCAP çarpışma testlerinden yüksek başarıyla geçen Hyundai Tucson, şimdi de Batı ve Doğu Avrupa’nın en prestijli otomobil ödülü AutoBest 2016 için son finalistlerden biri!..

AutoBest Finalisti HR-V

Eski HR-V adeta bir devrimdi... B-SUV segmentininin yaratıcısıydı... Şimdi ise yeni şekliyle, daha yüksekleri hedefliyor ve hatta AutoBest 2016 için aday olacak kadar iddialı olduğunu gösteriyor!..

AutoBest Finalisti CX-3

CUV ya da B-BUV veya CrossOver olarak sınıflandırabileceğimiz Mazda CX-3, Türkiye ve Avrupa'ya hızlı girişinin ardından, şimdi de AutoBest 2016 finalistlerinden biri!..

Mercedes Hoşdere

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası, 20. yaşını, artık dünyanın en iyi otobüs fabrikalarından biri olarak 75.000’inci otobüsle kutluyor.

Ford İstanbul AutoShow

2015 yılını “Otomobil Yılı” ilan eden Ford, İstanbul Autoshow’da yeni Mustang, C-MAX ile Grand C-MAX, Focus ST ile Fiesta ST, Mondeo Vignale ve S-MAX Vignale Concept'leri, EcoSport ve Edge modellerini görücüye çıkardı...

Renault İstanbul AutoShow

İstanbul Autoshow’un yıldızlarından biri olan Renault, ilk C Crossover modeli Kadjar’ın Türkiye prömiyerini gerçekleştirdi!..

Peugeot İstanbul AutoShow

Peugeot'nun füturistik kavram araçları, Dakar yarışçıları ve yeni modelleri kadar, "TweetCar" eğlencesi de, İstanbul AutoShow'un en çok konuşulanlarındandı...

Honda İstanbul AutoShow

İstanbul Autoshow 2015 fuarına tam 6 yeni modelle gelen Honda, CR-V dizel otomatik, Civic Sedan Black Edition ve Civic HB’in yanında Civic Type R, HR-V ve Jazz modellerini sergiledi...

İstanbul AutoShow 2015

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde otomobil tutkunlarını “dünyanın yeni harikaları” ile buluşturan İstanbul Autoshow 2015’te 3’ü dünya lansmanı olmak üzere 60'ın üzerinde yeni model Türkiye’de ilk kez tanıtıldı!..

Hyundai İstanbul AutoShow

Hyundai’nin İstanbul Auto Show 2015’te lansmanını gerçekleştirdiği SUV modeli Tucson, 177 beygirlik benzinli turbo motorlu olarak Ağustos ayında Türkiye’de satışa sunulacak.

SsangYong İstanbul AutoShow

Türkiye'de en mantıklı SUV markası olarak gösterilen SsangYong'un Tivoli modelinin sunumu, en önemli İstanbul AutoShow lansmanlarından biriydi...

Lexus İstanbul AutoShow

Yıllardır beklenen yüksek teknoloji ve lüks Lexus da, İstanbul AutoShow ile nihayet meraklılarıyla buluştu... Bu arada yeni RX modelinin Dünya Prömiyerinin yapıldığı ise, nedense vurgulanmadı!..

Jaguar İstanbul AutoShow

Ve Jaguar, Borusan Otomotiv ile ilk kez İstanbul AutoShow'a geldi... Özellikle XE modeline olan ilginin fark edildiği bu buluşmada, başı en kalabalık model ise F-Type oldu...

Aston Martin İstanbul AutoShow

İstanbul AutoShow'un büyük sürprizi!.. Yeniköy Motors, Aston Martin tüm Türkiye haklarının sahipliği anlaşması sonrasında D&D Motor A.Ş.‘yi kurarak Aston Martin Türkiye’yi bünyesine alıp yepyeni bir yolculuğa daha çıkıyor.

Mazda İstanbul AutoShow

İstanbul AutoShow'da Mazda markasının durgunluğunu bitirecek olan yepyeni Mazda CX-3’ün fiyatları da açıklandı...

Alfa Romeo İstanbul AutoShow

Alfa Romeo, İstanbul AutoShow ziyaretçilerini yılda sadece 1.000 adet üretilecek olan agresif tasarımlı 4C Spider modeliyle karşıladı...

Opel İstanbul AutoShow

Türkiye'deki 25. Yılını kutlayan Opel'in tüm yeni modelleri arasında İstanbul AutoShow'da en çok ilgi çeken seçeneği yeni küçük Karl oldu!..

Maserati İstanbul AutoShow

Maserati, kendisini yepyeni bir boyuta taşıyacak SUV modeli ortaya çıkmadan, belki de son kez sadece Coupe, Cabrio ve Sedan versiyonlarıyla bir fuardaydı... Fakat, İstanbul AutoShow'un en güzel sergilerinden biriydi...

Kia İstanbul AutoShow

cee'd GT Line ve yeni Sorento gibi popüler modelleriyle İstanbul AutoShow'da sahne alan Kia, sessizce satış adetlerinde rekorlar kırıyor...

Fiat Doblo İstanbul AutoShow

Yeni Doblo, geçmişteki tüm başarılı nesillerini bile sollamaya başlıyor... İstanbul AutoShow salonlarında gösterilen Trekking versiyonu ise, sadece sol şeritte değil, “Traction Plus” özelliğiyle sıradışı patikalarda bile önde gidecek!..

Onların da hakkı!

Türkiye Otomotiv Üretimi, dünyanın yıldızı!.. Fakat, ya bu üretimi gerçekleştirenlerin hakları?..

Yeni Defender'a Doğru

Jaguar Land Rover’ın iki misli artan üretimi ve yepyeni modelleri, yeni fabrika arayışlarını hızlandırdı... Hatta, yeni Defender'ın Türkiye’de üretilmesi bile mümkün!

Ford'tan Türkiye'ye Övgü

Ford Otosan’ın “ticari araç” başrolü, yeni Ford Avrupa Başkanı Jim Farley tarafından da onaylandı!..

Jaguar Kükremesi

İngiliz vahşi kedileri, Türkiye yollarında artık daha yüksek sesle kükreyecekler! Nasıl mı? Elbette, Land Rover'ları zirveye çıkaran Borusan Otomotiv'in kontrolünde...

Gizli Güç

Markalar elbette sürüş güvenliğini geliştiriyor… Fakat, bu teknolojilerin ardında Bosch gibi bir dev tedarikçi var!..

Son Yerli i20 Coupe

Yeni i20 modelinden sonra şimdi de beş kapılı kardeşinden çok farklı bir tasarıma sahip sportif i20 Coupe, Hyundai Assan'da üretime giriyor!

Volvo Benimle

Volvo Benimle, demekten memnun olacak bir müşteri kitlesi yaratmak istiyor... Üstelik, bu projenin Volvo dünyasında bir ilk olduğunu da belirtmeliyiz...

Yerli D-Max

2014 yılının en çok hoşumuza giden haberlerinden biri de, Isuzu D-Max'in Türkiye'de üretilmeye başladığının açıklanmasıydı!..

Kibar ve Winterkorn

Paris Mondial de l’Automobile fuarının en büyük sürprizlerinden biri de Ali Kibar ile Martin Winterkorn’un kısa sohbetiydi…

Renault mu, Dacia mı?

Dacia’nın tahminlerin çok ötesine ulaşan satış başarısı, artık Renault için de can simidi oldu!..

3. Nesil Doblo Mu?

Hannover'de gösterilen yeni Doblo, aslında 2. nesil Doblo'nun ara yenilemesi!.. Asıl 3. Nesil YENİ Doblo, 2016 yılındaki bir sonraki Hannover IAA'da gösterilecek!..

Ve Yeni Doblo!

Benzese de, önceki şeklini sadece andıran Doblo, yepyeni bir formda Hannover IAA Ticari Araçlar Fuarı'nda sahneye çıktı...

Hyundai Yöneticileri

Nissan'daki başarılarını hep birlikte takip ettiğimiz, genç otomobil pazarlama ustası Mehmet Akın, Hyundai Assan’a Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı olarak transfer oldu!..

Yeni i20 Ayrıntıları

En yeni "yerli"miz i20'in Avrupa gösterimleri başlıyor... En çok ise yeni i20 Coupe ve i20 WRC'yi merak ediyoruz!..

Jaguar Borusan'da

Tam 29 yıldır Ortaklar'ın getirdiği Jaguar, artık sadece 1 yaş daha büyük Borusan Otomotiv'in distribütörlüğünde Türkiye satışlarını arttırmaya çalışacak!..

Bu da bizim ralli!

Castrol Ford Team Türkiye’den Murat Bostancı-Onur Vatansever ekibinin zaferine sahne olan Türkiye’nin en köklü otomobil sporları organizasyonu AVIS Boğaziçi Rallisi başarılı bir organizasyon ile geride kaldı…

Büyük Hyundai “van”ı

Hyundai, Türkiye üretimine yepyeni ve çok büyük bir model kazandırdı!.. Üstelik Karsan tesislerinden!..

Küçüklerin Lideri

Volkswagen Binek Araç, Küçük Sınıfın lideri Polo’nun daha verimli motorlara ve daha dinamik sürüş özelliklerine sahip yeni neslinde de başa koşuyor.

Otomobil Satmanın 7 Kuralı

Arazi sürüş tekniklerini bilirseniz, Türkiye’nin zorlu “otomobil satıcılığı” yollarını da aşarsınız!..

Büyük ve Yepyeni i20

Yeni "yerli" i10'un ardından Hyundai Assan'dan tüm Avrupa'ya daha da yeni "yerli" i20'yi göndermeye başlıyoruz!..

Ultra Yüksek Performans

Otomobiller hızlanıyor ve artık lastikleri de yüksek hızlar için uygun hale geliyor!.. BriSa da, tüm bu hızlı değişimi, öncelikle karşılıyor ve yeni yatırımlarla ultra yüksek perforsans lastiklerini üretmeye başlıyor.

FIAT ile 2018’e Kadar

FIAT'ın "kaptan"ı, Marchionne’yi önce Cenevre’de dinledik… Sonra da Mayıs ayındaki Yatırımcı Günleri’ndeki açıklamalarını derledik… Ve, Tofaş'ı da ilgilendiren önemli bilgileri Sizlerle paylaşıyoruz...

Yeni Opel Dizeli

1.6 CDTI, özellikle Türkiye'de eksikliği fazlasıyla hissedilmiş, yeni nesil ekonomik Opel dizeli!.. Astra HB, yeni nesil dizel motoru ile liderlik ünvanını korumayı hedefliyor.

Tahminlerin Ötesinde

Rakiplerine göre bu çok yüksek donanım seviyesiyle fark yaratacak olan yeni i10, sessiz kabini ve estetik kokpit dizaynıyla da ön plana çıkıyor. “Yeni Yerli"miz i10, artık yollarda. Fakat, i10’nun asıl sürprizi, otomatik versiyonu…

Altın Direksiyon

Batı Avrupa’nın en prestijli otomobil ödüllerinden Das Goldene Lenkrad'ın Türkiye töreninde Altın Direksiyon'lar, sahipleriyle buluştu.

Satın Alırken

Yeni bir otomobil satın almak keyif işidir. Müşterinin mutluluğuna zarar vermemek gerekir!..

Yeni Corolla 10'da 11

Türkiye üretimine geri dönen ve son şekliyle en iddialı tasarım markalarını bile kıskandıran yeni Toyota Corolla, 11. nesliyle artık sadece mantığa değil, duygulara da hitap ediyor…

Bohr'suz Bosch

Otomobilleri artık sürücüsüz gitmeye doğru geliştiren Robert Bosch'un otomotiv patronu Bernd Bohr, BOSCH'un CEO'luğuna adayken, emekli olmaya karar verdi.

Otomobil Fuarı Gibi

2013'te yani bu yıl, Türkiye'de otomobil fuarı olmuyor diye üzülmeyin! 2013, Detroit, Cenevre, Chicago, Bangkok ve şimdi de New York ve Shanghai otomobil fuarlarıyla son sürat devam ederken, CarsNews.TV tüm yeni modellerle Sizlerle!..

Ford Transit Courier

Transit Courier ile Ford Hafif Ticari Araçlar, yepyeni bir boyuta geçiyor. Aslında daha küçük bir boyuta, Fiat Fiorino klasmanına giriyor ve yeni bir "Made In Turkey" Ford, yollara çıkıyor!

Hyundai Brilliant

Tek bir reklam sloganıyla "brilliant" olmak mümkün mü?.. Hyundai, "modern & premium"u tamamlamadan mı, "brilliant" olmaya çalışıyor?..

OYAK Renault ve Clio IV

Türk Malı otomobili uzaklarda aramaya gerek yok!.. OYAK-Renault, bunu yıllardır yapıyor. Hatta, yeni Clio IV ile bile...

Hyundai Minikleri

14 Ocak 2013 AutoShow AutomotiveInsider: Benzinli motorların kapasiteleri yeniden keşfediliyor!.. Sektörde küçülme sadece araç gövdesinde değil, motor bölümünde de devam ediyor!.. Küçük hacimli büyük performanslı modern benzinli motorlara bir seçenek de, Hyundai'den...

Ford B-Max AutoBest 2013

Car Ocak 2013: 2013'ün "Best"i Ford B-Max AutoBest 2013 ödülüne kavuşurken, 2012'nin "Best"leri olarak da sektör yönetici ve şirketleri geçen yılın "en iyi"leri olarak ayrıca onurlandırılıyorlar!

Opel Korunacak!

28 Ocak 2013 AutoShow AutomotiveInsider: "Opel'siz Olmaz" diyen GM Başkanı Dan Akerson, General Motors'un Opel'i gözden çıkardığına dair tüm dedikoduların asılsız olduğunu söylüyor ve kurtarma çalışmalarına dikkat çekiyor!..

Alfa Romeo Giulietta yakınlaşması

Alfa Romeo, nihayet, Giulietta'nın "ruh"unu daha anlaşılır şekilde, çizgilerle, göstermeye başlıyor... Yeni "çizgi film" ile normal filmlerde vurgulanamayan öğeler ortaya çıkarılıyor..

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.