Yeni Opel Dizeli
Tweet It! Facebook
10 Mayıs 2014 01:23

Yeni Opel Dizeli

“1.6 CDTI, özellikle Türkiye'de eksikliği fazlasıyla hissedilmiş, yeni nesil ekonomik Opel dizeli!.. Astra HB, yeni nesil dizel motoru ile liderlik ünvanını korumayı hedefliyor.”

‘’Sınıfının En Sessiz ve En Kuvvetli’’ dizel motoru iddiasına sahip 1.6 Astra HB, Sedan ve Sports Tourer modellerinde satışa sunuldu. Kompakt segmentinin en çok tercih edilen otomobillerinden Astra, iki farklı beygir gücü seviyesi ve farklı birçok ihtiyaca cevap veren donanım seçeneklerine sahip.

1.6 litrelik 136 HP ve 320 Nm tork üreten 6 ileri manuel şanzımanlı motor sakin çalışma karakteri ve düşük yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor. 100 km’de 3.9 litre yakıt tüketimine ve 104 gr/km emisyon değerine sahip.

110 HP ve 300 Nm tork üreten diğer manuel şanzımanlı dizel motor seçeneği ise 100 km'de 3.7 litre yakıt tüketimi ve 100 gramın altında CO2 emisyon değerine sahip.

1.6 litrelik 136 beygir gücündeki dizel motor Opel Astra HB modelinde Sport ve Cosmo donanım seçenekleriyle, Sports Tourer modelinde sadece Sport donanımıyla, Sedan modelinde Edition, Business, Sport ve Cosmo donanım seçenekleriyle satışa sunuldu. 110 beygirlik güce sahip dizel motorun başlangıç fiyatı 66.000 TL, 136 beygirlik güce sahip dizel motorun başlangıç fiyatı ise 71.000 TL. Astra HB 1.6 litre 136 beygir gücündeki dizel fiyatları 71.000 ile 77.000 TL arasında değişen Sport ve Cosmo donanımıyla satılıyor. Yeni Astra Sports Tourer modelinin tek donanım seçeneği Sport 81.000 TL. Sedan gövde tipinde ise Edition, Business, Sport ve Cosmo olmak üzere dört gövde tipi mevcut ve fiyatları 70.000 ile 82.000 TL aralığında. 1.6 litrelik 110 beygir gücündeki dizel motor seçeneği ise Yeni Astra HB modelinde Enjoy Active ve Sport olmak üzere iki donanım seçeneğiyle, Sedan modelinde Edition, Business ve Sport donanımları ile sunuluyor. Astra HB 1.6 litre 110 beygir gücündeki dizel fiyatları 66.000 ile 81.000 arasında değişiyor. Sedan gövde tipinde ise fiyatlar 68.000 TL ile 72.000 TL arasında…

Türkiye pazarında yılsonuna kadar 7 bin adetlik satış hedefleyen Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik Opel ürünlerindeki önemli bir boşluğun artık doldurulduğunu anlattı…
“Zafira Tourer ve Meriva modellerinde sunulan yeni nesil 1.6 litre dizel motorumuz, Astra ile Opel’in tüm ürün gamına yayılmaya devam ediyor. Yeni ürün ve motor-şanzımanlara sahip modellerimizi pazara sunmaya devam edeceğiz. 2016 yılına kadar 4.5 Milyar Euro tutarındaki yatırım ile 13 yeni motoru pazara sunarak motor portföyümüzün %80’ini yenilemiş olacağız.
Yeni ürün ve Yeni nesil dizel motorlarımız, Opel tarafından geliştirilmiş tümüyle yeni bir nesle atılan adımları simgeliyor. Yeni nesil motorumuzun en dikkat çeken karakteristiği Opel ürün gamımızın en sessiz ve sınıfının en güçlü motoru olması. Bizim için lokomotif misyona sahip olacak motorumuzu, Opel’in en çok satan modeli ünvanına sahip Astra’da sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Düşük yakıt tüketimini ve çevre dostu olma özelliğini sessizliğiyle birleştiren motorumuz ile 2014’te daha iddialıyız. Türkiye pazarında yeni dizel motora sahip Astra modelimiz ile bu yıl içerisindeki satış çıtamızı yükseltmeyi amaçlıyoruz.
1.6 litre dizel motorumuzu önümüzdeki yıl farklı modellerimizde otomatik şanzıman seçeneğiyle sunacağız. Dizel otomatik şanzıman seçeneğini segmentinin en çok tercih edilen otomobillerinden Astra modelimiz yanında amiral gemimiz Insignia ve geçen yıl en iyi dört çeker ödülü alan Mokka modelimizde sunacağız. ”

Özcan Keklik otomotiv pazarına yönelik sorulan soruya, kur ve faizlerde yaşanan yükselişlerin, ÖTV oranlarındaki artışın ve kredi işlemlerine yönelik getirilen sınırlamaların etkisiyle yılın ilk çeyreğinin geçen yıla göre %25 daraldığını ancak nisan ayı itibariyle pazarda bir toparlanmanın olduğunu ve sektörü ilgilendiren önemli etkenlerde bugünkünden farklı olumsuz bir gelişme olmadığı sürece yılsonunda 700 bin dolaylarında bir pazarın olacağını ifade etti. 

Opel’in geliştirdiği yeni nesil dizel motor 1.6 CDTI, 3.9 lt/100 km ve 320 Nm değerlerine sahip.
Tümüyle aluminyumdan oluşan gövdesi sayesinde yeni 1.6 CDTI motor, yeni Euro 6 emisyon standartlarını karşılıyor. Güçlü NOx Teknolojisi (LNT) kullanılarak Nitrojen Oksit (NOx) seviyeleri azaltıldı. Özel yapısı sayesinde bakım gerektirmiyor veya fazladan bir sıvı tankı bulunmuyor. Yeni motor yelpazesinin en dikkat çeken bir diğer karakteristiği ise şaşırtıcı derecede sessiz ve titreşimden yoksun olması. Overboost ile 320 Nm’ye varan anlık performans etkileyici. Yeni 1.6 CDTI dizel motor, ayrıca Start&Stop Sistemi’ni standart olarak sunuyor.
OpelAstra hatchback, notchback ve Sports Tourer modelleri için sunulan dizel seçeneği içinde, tümüyle yeni 100 kW/136 HPlik 1.6 CDTI göze çarpacak. En yeni nesil, tamamen alüminyum turbo ünitenin değişken performans düzeyleri 1,7 litrelik silindire sahip motorların yerini alarak Opel'in dizel portföyünde yeni bir çağ açacak.
Opel'in yeni nesil dizel motoru, Euro 6 emisyon standardına uyumu ile en temiz dizel olarak nitelendiriliyor. Motor, optimize edilmiş parça tasarımıyla gürültü ve titreşim üretiminde sınıfının en iyisi. Opel'in yeni 1.6 CDTI motoru sınıfında en sessiz dizel olması sebebiyle fısıltı sessizliğinde dizel adına layık görülmüş. Motorun güçlü ve temiz performansına yüksek basınçlı common rail sistemi, zayıf NOx giderici egzost son işlemi (LNT) ve kapalı çevrim yanma kontrolü özellikleri de eklenmiştir. Güçlü tepki sağlayan VTG (değişken türbin geometrisi) turbo şarjıyla birlikte bu özellikler motorların temel teknik unsurlarını oluşturuyor. 
Motor güçlü 320 Nm'lik maksimum tork üretiyor. Bu değer, önceki 130 HPlik 1.7 litre motordan yüzde yedi daha fazla. Ayrıca yakıt verimliliği de geliştirilmiş ve CO2 emisyonları daha az. 100 km’de 3.9 litrelik dizel motorda uygulanmış ve sadece 104 gr/km CO2'lik emisyon değeriyle 1.7 litrelik motordan yüzde sekize kadar daha az emisyon sağlıyor. Bu nedenle Astra 1.6 CDTI motorun Almanya'da A+ enerji tasarrufu etiketine sahip. Astra sıfırdan 100 km/h hıza 10.3 saniyede (notchback: 10.1 saniye); beşinci viteste 80'den 120 km/h hıza yalnızca 9.2 saniyede (notchback: 9.1 saniye, Sports Tourer: 9.9 saniye) ulaşıyor. En yüksek hızı 200 km/h. Opel’in, 1.6 CDTI motora yönelik Avrupa’daki üretim tesislerine yaptığı yatırım 50 Milyon Euro. 
97 gr/km CO2: 81 kW/110 HPlik 1.6 CDTI ise, yeni nesil turbo dizelin yazılımda bir düşük versiyonu… İlk kez Cenevre'de görücüye çıkmıştı. Düşük devirde yüksek tork özelliğine sahip bu motor, 300 Nm'lik maksimum tork üretiyor. NEDC testinde 100 km'de 3.7 litre dizel yakıt tüketimi sağlayan motor, 100 gramın altında CO2 emisyon değerine sahip. Emisyon değeri yalnızca 97 gr/km.
Astra hatchback, notchback ve Sports Tourer sıfırdan 100 km/h 12.0 saniyede ulaşıyor, en yüksek hızı ise186 km/h olduğu iddia ediliyor.

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

KARDEŞ PORTALIMIZ

Kobitek

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.