Haber BaşlığıTarih

Hayalet Phantom

Otomobil piramidi diye bir şey varsa, yeni Phantom onun zirvesinde duruyor!.. Ve yeni nesil Phantom ile, otomobil kavramının konfor ve bireysel zevkler konusunda nasıl abartılabileceği gösteriliyor!..

Lüks Fransız DS7

Audi, BMW ve Mercedes gibi Alman Premium'larının modern SUV’larına karşı Fransız Lüksü!.. DS, 7 Crossback ile eski modellerini unutuyor ve yepyeni bir maceraya başlıyor.

Yeni 8 Serisi

Efsane geri döndü!.. Yeni 8 Serisi büyük BMW sporcusu, ilk 8'lerin üretilmesinin durdurulmasından tam 19 yıl sonra yeniden ortaya çıkarıldı!.. Üstelik, gerçekten seksi bir tasarım ve müthiş bir motorla...

Türkiye'de Yılın Otomobili

Otomotiv Gazetecileri Derneği OGD tarafından ilki düzenlenen Türkiye’de Yılın Otomobili TYO yarışmasının 2016 Birincisi, tüm zorlu rakiplerini geride bırakmayı başaran Skoda Superb olmuştu!..

75. Yıl Jeep Kampı

Dünyanın en büyük 4x4 markası Jeep, artık 75 Yaşında... Ve bu devasa OffRoad tutkusu ve tecrübesinin doğum günü de layıkıyla İspanya Pireneleri'nde kutlandı!..

Müthiş F-PACE

F-Pace ile Jaguar hem ilk SUV'sini yapıyor, hem de premium rakiplerine bu işi nasıl yapmaları gerektiğini öğretiyor!.. Hem sportif hem lüks hem de arazici nasıl bir arada olunabileceğini herkese gösteriyor!..

Daha Dinamik Giulietta

Alfa Romeo Giulietta TCT otomatik şanzımanlı yeni 1.6 JTDM 120 HP turbo dizel motorlu ve tüm seride mevcut durumda olan Uconnect sistemiyle, artık sadece yollarda değil pazarda da daha dinamik!

Yeni Ford GT

Ford Motor Company, nihayet bir gerçek SuperSport hazırladı!.. Galibiyet için Ford yeni GT, sadece pistlerde değil, normal yollarda da liderliğe koşmak istiyor! Kapalı kapılar ardındaki bilgilere arkadaşımız JOSÉ CAETANO ulaştı...

Modern Navara

NP300 mü, Navara mı?.. Yoksa sadece D23 mü?.. Ya da boşverin bu tartışmaları... İşte; yeni Nissan Pick-Up!.. Üstelik daha modern, daha sağlam ve çok daha ekonomik!..

Pazarlama Dehası

Bir reklam dehası olan Olivier François, Fiat Chrysler Automobiles’in CMO’su, yani tüm FCA markalarının pazarlama patronu, 2015 yılının en iyi sektör yöneticisi seçildi!

Alpine Geri Geldi

Renault Grubu içinde artık sportif Alpine de yer alacak!.. Vision konseptiyle 2017 model Alpine fırtınasını başlatan Alpine markası, Fransa'da üretilecek ve Amlan sporcularının karşısına çıkacak!..

Maço Pick-Up

Görüntüsü kadar tekniğiyle de tam bir sert erkek aracı!.. Mas Macho Rebel, RAM’in en yeni, en arazici, en dinamik Pick-Up modeli!..

Doblo Amerikaya

#DobloAmerikaya maceramızı tam 1 yıl önce tamamlamıştık!.. Yerli Doblo ile ihracat rotasına paralel, kış şartlarında tam 105 saatte 7.000 km geçerek, Bursa Tofaş üretim bantlarından Detroit Fiat Chrysler merkezine ulaşmıştık!..

Nissan GT Academy

Yok böyle bir şans, gerçekten! Önce sanal ortamda yarışçı, sonra gerçek pistlerde profesyonel yarış pilotu olmak mı?.. Şaka değil!.. 2015 yılının en güzel yarışması, Nissan GT Academy idi!

Biyolojik Metan Seçeneği

New Holland’ın yeni nesil çevreci tarım makinaları, çiftçilerin kendilerinin üretebileceği biyolojik metan gazıyla maliyetleri de yarı yarıya düşürecek!.. Ne dersiniz?.. Acaba, otomobillerimiz için biz de mi yapsak?..

AutoBest, artık tam Avrupalı!

Tam 15 yıl önce, Avrupa'nın etrafındaki gelişmekte olan pazarları kapsayan, ortalama müşterilerin ulaşabileceği “en iyi” yeni otomobilleri duyurmaya çalışan AutoBest, artık Batı Avrupa’yı da kapsıyor!.. O sebeple de, bu yılın seçimleri çok daha zor ve hassas!..

SuperDragon X8

Hep en hızlı gidenlerden bahsediyorduk… Şimdi sıra, en hızlı söndürende!.. Bu bir Su Püskürten Ejderha!..

Lüks HiLux

Hi-Cruiser versiyon ismiyle, adeta Land Cruiser'ların Pick-Up şekli olan yeni HiLux, artık gösterişli SUV piyasasında bile seçenek!..

SUV değil Cross Country

SUV'ler şu an için moda olsa da, asıl trend Cross Country araçlara doğru ilerliyor... Bunun da "usta"sı, Volvo!.. V60 Cross Country, şimdilik en mantıklı "geleceğin araç tipi" olarak kabul ediliyor!..

Onların da hakkı!

Türkiye Otomotiv Üretimi, dünyanın yıldızı!.. Fakat, ya bu üretimi gerçekleştirenlerin hakları?..

Yeni Defender'a Doğru

Jaguar Land Rover’ın iki misli artan üretimi ve yepyeni modelleri, yeni fabrika arayışlarını hızlandırdı... Hatta, yeni Defender'ın Türkiye’de üretilmesi bile mümkün!

Skoda’nın SUV’u

Cenevre’de buluştuğumuz ManBest ödüllü Skoda'nın Başkanı Vahland’ın bir sürprizi vardı…

Hırıltıdan Fısıltıya

Opel’in yeni geliştirdiği CDTI motorlar, “teneke gürültülü dizel” rahatsızlığını bitiriyor!.. Astra'lardan sonra şimdi sıra yeni Corsa, yenilenen Mokka ve son Insignia'larda...

Ford'tan Türkiye'ye Övgü

Ford Otosan’ın “ticari araç” başrolü, yeni Ford Avrupa Başkanı Jim Farley tarafından da onaylandı!..

Discovery Sport İzlanda'da

İzlanda Kışı’na, en şiddetli kar fırtınalarına, Land Rover’ın en iddialısını, yeni Discovery Sport’u en zorlu şartlarda kullanmaya gittik!..

Jaguar Kükremesi

İngiliz vahşi kedileri, Türkiye yollarında artık daha yüksek sesle kükreyecekler! Nasıl mı? Elbette, Land Rover'ları zirveye çıkaran Borusan Otomotiv'in kontrolünde...

Bulgar SuperSport'u

SIN Cars, İngiliz mühendisliğinin desteklediği bir Bulgar markası... R1 GT ise, son yıllarda gördüğümüz en ilginç ve ekonomik SuperSport!

Genç Komutanlar

Yeni Yıla girerken, modeller gibi markaların yöneticileri de yine “taze”leniyor!..

BMW M'den Hyundai N'ye

BMW M Mühendislik Başkan Yardımcısı Albert Biermann, artık Hyundai ve Kia'ları "çılgın"a çevirecek!..

Hendek Testi

Yeni Volvo XC90 en güvenli Volvo olarak üretime giriyor. Hatta, yoldan çıktığında bile güvenli olacak!..

Gizli Güç

Markalar elbette sürüş güvenliğini geliştiriyor… Fakat, bu teknolojilerin ardında Bosch gibi bir dev tedarikçi var!..

Ford’da “U” Dönüşü

2013'te 1.6 ve 2014'te 1.2 Milyar Dolar zarar!.. Ford’un yeni Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Başkanı Jim Farley, markayı zarardan döndürebilecek mi?

Japon Kovboy

Toyota’nın Amerikan PickUp imparatorluğuna karşı, çok güçlü bir şövalyesi var!.. Tundra 1794 Edition CrewMax, VVT-i 5.7 lt FORCE tipi dev V8 motorunun 381 HP ve 544 Nm performansı ve süper ECT-i şanzımanıyla üstünlüğü de var!..

Yeni Corsa

8 yıl sonra 5. nesline geçen 32 yaşındaki Corsa, tüm yenilikleriyle küçüklerin en iyisi olmaya çalışıyor.

Kibar ve Winterkorn

Paris Mondial de l’Automobile fuarının en büyük sürprizlerinden biri de Ali Kibar ile Martin Winterkorn’un kısa sohbetiydi…

Mütevazı Yıldız

Aile tipi Mercedes’lerin en mütevazı modeli, B-Klasse de, hafifçe yenilendi...

Karşınızda Jaguar XE

BMW 3, Mercedes C ve Audi A4'ler, artık seçeneksiz değiller. Jaguar'ın yepyeni Orta Sınıf modeli XE, bırakın onlara yetişmeyi, onları sollamaya geliyor!..

Montezemolo Ayrılmıyordu, Fakat

"Dedikodular halen devam etse de; Montezemolo, Ferrari’yi bırakmıyor!.." demiştik, fakat...

Moskova Güzelleri

AB Ülkeleri ile Rusya arasındaki ambargo krizi, otomobilleri de etkiliyor… O sebeple, Rusya'da "yerlileşmek şart" diyebiliyoruz!.. Peki ya, Cenevre Fuarı ile Moskova Fuarı arasındaki güzellik yarışı?..

Beklenen Şarkı

Adeta, eski bir sanatçıyı yeniden zirveye çıkaracak herkes tarafından çok sevilecek yeni eseri gibi; Volvo’nun yeni XC90’ı artık karşımızda…

Gerçek Sanallık

Jaguar ve Land Rover, birçok markanın aklına bile gelmeyen yepyeni teknolojiler hazırlıyor.

Jaguar Borusan'da

Tam 29 yıldır Ortaklar'ın getirdiği Jaguar, artık sadece 1 yaş daha büyük Borusan Otomotiv'in distribütörlüğünde Türkiye satışlarını arttırmaya çalışacak!..

N, ne demek?

"N" yani Hyundai'nin Ar-Ge üssü Namyang adı verilen proje ile aslında Hyundai, ralliyi bir laboratuarı olarak kullanıp, yeni nesil sportif modellerin hazırlığını yapıyor!..

XC90’a Çok Az Kala

Volvo, tümüyle kendine ait teknik ve tasarıma önce en büyük boy bir modelle başlıyor!..

Geleceğin Yakıtı

Gelişen motor teknolojileriyle yükseyen hassasiyet, yakıtların niteliklerini de değiştirecek.

Büyük Hyundai “van”ı

Hyundai, Türkiye üretimine yepyeni ve çok büyük bir model kazandırdı!.. Üstelik Karsan tesislerinden!..

Direksiz Kapılılar

Eskiden sadece lüks Coupe’lerde olan direksiz kapılar, artık Coupe formundaki 4 kapılı “niş”lerde…

Lamm Olmadı!

Otomobil tasarımının ustalarından Martin Smith, yerini Joel Piaskowski’ye bıraktı.

Büyük ve Yepyeni i20

Yeni "yerli" i10'un ardından Hyundai Assan'dan tüm Avrupa'ya daha da yeni "yerli" i20'yi göndermeye başlıyoruz!..

Brezilya Kupası

FIFA Dünya Kupası’nı uzaktan izledik, fakat Brezilya otomobil pazarına lakından bakalım… Bu arada, Brezilyalıların otomobilleri nasıl sevdiğine en güzel örneğin Ayrton Senna olduğunu hatırlayalım...

Sadece 4 Yıl Sonra

2018 yılında küresel elektrikli otomobil satışlarının 2.7 Milyon adete çıkması bekleniyor.

Hızlı Çapkın

Gelecek nesiller, acaba E-Type Coupe’yi mi, yoksa Jaguar F-TYPE R Coupé’yi mi hatırlayacaklar?.. İşte, bu süper İngiliz ile, dağ virajları ve yarış pisti üstünde yaşadığımız adrenalin dolu günler...

1 litreyle 3.300 km!

Shell Eco-Marathon, sadece genç fikirlerin bir araya gelmesi değil, mobilite kavramının da geleceği!.. Yani; asıl başarı, 100 km'de 5 litre ile gitmek değil, binlerce kilometrenin 1 litre ile geçilmesidir!..

Ultra Yüksek Performans

Otomobiller hızlanıyor ve artık lastikleri de yüksek hızlar için uygun hale geliyor!.. BriSa da, tüm bu hızlı değişimi, öncelikle karşılıyor ve yeni yatırımlarla ultra yüksek perforsans lastiklerini üretmeye başlıyor.

FIAT ile 2018’e Kadar

FIAT'ın "kaptan"ı, Marchionne’yi önce Cenevre’de dinledik… Sonra da Mayıs ayındaki Yatırımcı Günleri’ndeki açıklamalarını derledik… Ve, Tofaş'ı da ilgilendiren önemli bilgileri Sizlerle paylaşıyoruz...

Discovery Devrimi

Bazen bazı fikirler, yığınların ana akım yönünü değiştirebilir… Virgin Galactic’in uzaya çıkabilmesi gibi, Land Rover da çığır açıyor ve OffRoad’u çocuk oyuncağı yapabiliyor…

Ford'ta Gençleşme

1 Temmuz 2014’ten itibaren Ford Motor Company CEO’su Mark Fields oluyor. Ford'u en zorlu dönemlerden başarıyla geçiren Alan Mulally ise çok uzağa gitmiyor...

Manhattan Tarzı

Biraz ukala fakat tarzı olan yeniliklerle New York fuarı, yine ilginç ve göz alıcıydı…

Görev X

Yeni Aygo’nun ön yüzündeki “X” motifinin, Toyota için nasıl bir anlamı var?.. Toyota Avrupa kıdemli Başkan Yardımcısı Karl Schlicht'e yeni Aygo'yu sorduk...

İskoç Amerikan

Halen, "safkan" Amerikan mı?.. Yoksa, tüm dünya için biraz "yumuşadı" mı? Ford'un yeni baş tasarımcısı Moray Callum ile yeni EcoBoost Mustang’ler üzerine konuştuk…

Umparken Im Kopf*

*Kafalardaki yeri değiştirmek, sloganıyla Opel, yepyeni bir ivme ile önce 2016’ya sonra 2022’ye doğru yola çıktı!

Zeka ve Duygu

Yanında 440 tasarımcıyla birlikte Mercedes-Benz’in günümüzü ve geleceğini şekillendiren Prof. Gorden Wagener ile yeni S-Klasse Coupe ve 5 “yıldızlı” tasarımı konuştuk…

Tasarımda Sınır Yok

Infiniti baştasarımcısı Alfonso Albaisa ile Detroit sohbetimiz, aslında lüks trendinin sportifliğe doğru değiştiğini özetliyordu.

Tekten Çifte

Sektör artık dikey değil, yatay gelişecek!.. Carlos Ghosn bile, yerine tek bir ismin geçmesini istemiyor!..

Huysuz Amerikan

Chevrolet Corvette Stingray Z51 ile aslında biraz lastik yakacaktık, fakat ıslak zeminde, ancak kar suyu kaynatabildik…

Yeni Yıl Değişimi

Otomotiv sektöründe yıl sonu geldiğinde sadece modeller değişmiyor!.. "Modelleme"leri yapanlar da değişiyor!..

Porsche Turbo'da ARWS

“Four Wheel Steering” yani dört tekerden yönlendirme, eski bir teknik; fakat, Porsche’ninki çok farklı!.. Üstelik, 2014 Turbo'larda standart!..

Range Rover Lounge

Trafik artık daha da sıkışabilir!.. Range Rover LWB’in arka koltukları tam bir Lounge!..

Los Angeles Hatırası

Detroit’ten sonra ABD’nin ikinci büyük fuarı Los Angeles Auto Show, bu yıl Avrupalıların işgali altındaydı!..

California Dreamin’

Porsche Macan, beklenildiği kadar iyi! Hatta, daha da iyi görünüyor!..

Flamenco Cajón*u

Hafif Ticari Adaçlara gelen yeni “zorluklar”, Türkiye’de SW satışlarını arttırabilir. Seat Leon ST de, bu rüzgarda sesini duyurabilir…

9 ileri Evoque

2014 model Land Rover'lar, tüm olası rakiplerinin önüne geçmek üzere kuşanmışlar!.. Küçük Range Rover Evoque ise, alt yapısını kusursuzlaştırmış...

Tahminlerin Ötesinde

Rakiplerine göre bu çok yüksek donanım seviyesiyle fark yaratacak olan yeni i10, sessiz kabini ve estetik kokpit dizaynıyla da ön plana çıkıyor. “Yeni Yerli"miz i10, artık yollarda. Fakat, i10’nun asıl sürprizi, otomatik versiyonu…

Corps à Corps

İki eskrimci birbirine çok yakın duruma geldiğinde, vücut teması varsa, bu duruma “kor a kor” (corps à corps) denir. Yeni Range Rover Sport da, olası SuperSport SUV rakiplerine karşı, şimdiden kılıç kuşanıyor!..

Mirage İsmi

Otomobil isimlerine karar vermek, patentlerini korumak, hiç kolay değil…

Alpinist MINI’ler

Alplerin virajlı kaygan yollarına özel “All4" ve MINI Paceman John Cooper Works!..

Altın Direksiyon

Batı Avrupa’nın en prestijli otomobil ödüllerinden Das Goldene Lenkrad'ın Türkiye töreninde Altın Direksiyon'lar, sahipleriyle buluştu.

Hibrid Range Rover

Aluminyum teknolojileriyle ağırlığının yüzde 20’sini üstünden sıyıran ve diyetine şimdi yürür aksamda devam eden büyük Range Rover, dünyanın ilk dizel/hibrid SUV’unu ortaya çıkardı.

En Mantıklı Tercih

Trax, Space Star, Note, i10 ve 2008, AutoBest 2014 adayları… Acaba, hangisi "Best Buy" seçenek?..

En Son Discovery

Başta Discovery olmak üzere Land Rover, 2014 model yılı için tüm serisini en yüksek teknolojiler ile bir kez daha yeniledi!

Riske Yatırım

Dev otomobil markaları, bazen en güvendikleri yerlerdeki yatırımlarının tehlikeye dönüşmesiyle yüz yüzeler.

Ders: CLA

CLA atağıyla Mercedes-Benz, Audi ve BMW ardındaki farkı kapatıyor!..

V8'ler Artık Dinozor!

Volvo, yeni Drive-E motor ailesiyle, 4 silindirlilerde eski 8 silindirlilerin gücüne tırmanıyor!

Yeni Nesil Hatchback

Skoda, ekonomik Rapid'ini modern hatchback formuyla Avrupalılaştırdı ve Spaceback yaptı... Fakat, Audi A3 Sportback gibi görünse de, aslında iri bir B segmenti!..

Elveda Defender

Land Rover, markasını bugünkü popülerliğine sırtlamış iki modelinin, Defender ve Freelander modellerinin, üretimini bitirecek ve yepyeni "giriş" modelleri hazırlayacak!..

Satın Alırken

Yeni bir otomobil satın almak keyif işidir. Müşterinin mutluluğuna zarar vermemek gerekir!..

Elektrikliler, yeni mi?

Herkes, elektrikili otomobiller ne zaman geliyor, diye soruyor. Oysa, önce elektrikliler vardı!..

Macan ile 200.000 Porsche

Los Angeles Auto Show'da sergilenecek yeni kompakt SUV'u Macan ile Porsche'nin yıllık satışları 200 bin adetlere çıkıyor!.. "Konsantre" Porsche Macan'ın Range Rover Evoque satışlarını bile sollaması bekleniyor!..

Otomobillerin İsimleri

Otomobillerin tasarımı, performansı ve sağlamlığı kadar, isimleri de akılda kalmalarını sağlıyor!..

Savaş Fabrikası

Otomobil endüstrisi, savaş endüstrisine dönebiliyorsa, bir uçak fabrikası da, otomobil fabrikasına çevrilebilir!.. 2. Dünya Savaşı'nda Spitfire ve Lancester üreten Castle Bromwich'in şumdu Jaguar üretiyor olması gibi...

Yağcılık Zanaatı

Sentetik yağ işi, şaşırtıcı bir yüksek mühendislik gerektiriyor. Castrol'ün İngiltere Pengbourne Teknoloji Merkezi'nde neredeyse her markaya ayrı bir "terzi işi" formül araştırılıyor ve geliştiriliyor.

Yeni Range Rover Sport

Adı üstünde... Range Rover Sport, sadece usta bir arazici değil, yeni nesliyle artık tam bir spor otomobil!.. En büyük kozları ise, modern tasarımı ve kullanım kolaylığı!..

MG'nin Dönüşü

Tereciye tere satılmaz, denir!.. Fakat, vaktiyle safkan İngiliz olan Morris Garages, yeni modelleriyle artık Çinli MG Motor olarak, İngilizlerin yeni gözdesi!.. Özellikle de MG3, şu anda en popüler yeni "ingiliz"!..

Facebook ve Twitter Yasaklanmalı!

Her ne kadar sosyal medya, hayatımızın bir parçası olduysa da, direksiyondaki sürücülerin internet kullanması, sürüş güvenliğini tehlikeye sokuyor!..

Volvo'nun Rüşt İspatı

Volvo, 2015 yılına girer girmez, Ford logolu nesi kaldıysa, bırakıyor, kendi patentlerini devreye alıyor. Başlangıç ile yeni XC90 ile olacak!.. Diğer modellerin de 2018 sonuna kadar tümüyle "Volvo" olması sağlanacak!..

Otomobil İletişim Standardı

Çok yakında yollardaki otomobiller birbirleriyle "konuşmaya, anlaşmaya" ve birbirlerine "haber" vermeye başlayacaklar!.. Fakat, neden otomobillerdeki iletişim cihazları, her markada farklı bir zeminde çalışır?.. Niye bir standart yok?..

Çift Kanatlı Üstsüz

Tavanı açıkken fırtınalar estiren, kapalıyken rüzgar fısıltısını bile duyamadığınız, sadece V8 motorun sportif gürlemesiyle, belki de dünyanın en iyi Cabriolet'si!..

1.5 Milyon Audi

VW Grubu içinde küresel mali kriz döneminde bile karlılığına devam eden Audi, "Vorsprung"una devam ediyor ve 2013 yılını 1.5 Milyon adetle bitirip, Mercedes-Benz'ten sonra BMW'yi de sollamaya çıkıyor!..

Görünmeyen Güçler

Bir marka, bir teknolojiyi ortaya çıkardığını açıkladığında, tüm başarı o markaya aitmiş gibi algılanır. Oysa otomobillerdeki teknolojiler, çoğunlukla o otomobil markalarına ait değildir!..

Ucuz Fakat Yeterli

Renault Nissan ittifakının yeni bebeği Datsun GO, nihayet yüzünü gösterdi. Ultra Low Cost Vehicle olarak, hem markası hem de müşteriler için düşük maliyetli bir otomobil olacak!..

sonraki
 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.