Maço Pick-Up
Tweet It! Facebook
08 Şubat 2016 20:05

Maço Pick-Up

“Görüntüsü kadar tekniğiyle de tam bir sert erkek aracı!.. Mas Macho Rebel, RAM’in en yeni, en arazici, en dinamik Pick-Up modeli!..”

Pick-Up’lar, zorlu şartların araçları… Ağır işlerin taşıyıcıları… 4x4 olanları ise, engel tanımayan en zorlu şartlar için hazırlanıyorlar… Yani, 4x4 Pick-Up’lar, çocuk oyuncağı değil, sert erkeklerin Pick-Up’ı!..

Tayland, her ne kadar kompakt Pick-Up’ların en çok üretildiği ülkelerden biri olsa da, ordan Türkiye’ye gelen L200, HiLux, D-Max, Ranger, Navara gibi Pick-Up’lar, buralar için iri görünseler ve biz Türk erkekleri arasında büyük beğeni alsalar da; gerçek “full-size” Pick-Up kavramı ve asıl büyük üretim ABD’ye ait!.. Tek kabinlilerden Super Crew’lara, Heavy Duty’lerden 4x4 OffRoad versiyonlarına ABD’nin en çok satılan araç tipidir, Pick-Up!.. Hatta, F-150’nin toplamda dünyanın en çok satılan modeli olduğunu bile hatırlatmalıyız… Bu kadar büyük talep gören ve halen satış rekorları kıran bir araç segmentinde de, elbette mantıklı ortalama modellerin yanında en çılgın yüksek performans modelleri de üretiliyor… Ford Raptor, Chevy Z-71 ve elbette Ram’in en yeni modeli Rebel!.. Bunlar, tam olarak maço erkeklerin Pick-Up’ları!.. En zorlu koşullarda mücadele etmek, Jeep’lerin geçebildiği heryerde oyun oynamak, ve görüntüyle motor sesinin keyfini yaşamak için!..

“Big American Five” denilen Silverado, RAM Power Wagon, F-150 Heavy Duty, Toyota Tundra ve Nissan Titan beşlisiyle, her kış ABD’nin en soğuk bölgelerinden biri olan Michigan Gölü’nün etrafında uzun ve zorlu yolculuklara çıkmaya çalışıyoruz… Amacımız, hem Avrupa’da kullanamayacağımız bu dev Pick-Up’ların keyfini çıkarmak, hem de ABD’nin bu en çok satılan modellerini inceleyip sizlerle paylaşmak…

Bu yıl, RAM’in en sert ve en yeni modeli Rebel ile tam 5 günde 5 eyalet geçip 2.000km yol yaptık!.. Üstelik, Polar Vortex denilen, Kuzey Kutbundan aniden gelen soğuk hava ve buz fırtınasını kovalamaya çalışarak… Fakat, Ocak başında aşırı soğuklara denk gelemeden, RAM Rebel sürüşümüzü, nispeten iyi hava şartlarında tamamlamak zorunda kaldık… Oysa, en sert iklim ve yol şartlarına en uygun, muhteşem bir 4x4 Pick-Up’ımızla hazırdık!..

Koç anlamındaki RAM, bildiğiniz gibi artık Dodge markasının bir modeli değil… RAM, FCA Grubu’nun ticari ve binek Pick-Up ve vanlarının yeni markası… Malum, yeni Fiat Doblo da, Türkiye’de üretilip, ABD’ye RAM ProMaster City ismiyle ihraç ediliyor!.. 

Rebel ise, asi anlamında… Yani, tüm RAM ailesi içindeki en asi, sert ve maço “çocuk”!..

Bobin yaylı suspansiyon ve modern V6 dizellerle donanmış, ayrıca tasarımıyla da diğer tüm Amerikan Pick-Up’lardan ayrılan RAM’lerin zirvesinde Power Wagon yer alır… Standart 10 tonluk vinçi, özel Mopar arazi suspansiyonu ve Jeep Wrangler’ların üstündeki OffRoad kapasitesiyle RAM Power Wagon’a rakip kabiliyette tek rakip, Ford F-150 Raptor idi… Fakat, Raptor’u daha dinamik yapan “bir tık” küçük ölçüleriydi… RAM mühendisleri, müşterilerin gözünde en yüksek prestije sahip Pick-Up’ların “Ferrari’si” markalarını geride bırakmamak için, çok daha “maço” bir Pick-Up yarattılar… Üstelik RAM tasarım anlayışının dışına çıkmayı bile göze aldılar… Böylece “asi çocuk” Rebel ortaya çıktı… Power Wagon’ların tüm kapasitesinin üstüne, daha hafif ve küçük bir gövde, çok yüksek malzeme kalitesi ve olabilecek en dayanıklı parçaları Rebel için kullandılar… Ve şimdi nihayet Raptor’u geçecek bir RAM var!..

Tam ismi RAM 1500 Rebel olan bu çılgın Pick-Up, gündelik asfalt üstü kullanımda da, yol dışı engebelerin üstünde de müthiş bir kullanım kolaylığı sunuyor…

Fakat, en büyük kozunun 400 beygir gücündeki 5.7 litrelik V8 HEMI motoru olduğunu da hatırlatalım… Chrysler çatısı altında üretilmiş en hızlı tepki veren ve en güzel sesli bu motor, 33 inçlik A/T lastikleri çılgınca çeviriyor, kuru zeminde en keyifli drift’lerle eğlendiriyor!.. Power Wagon’lar kadar yerden 28 santimetrelik yüksek yapısına rağmen, binek otomobiller kadar iyi yol tutuyor; hatta, havalı suspansiyonu sayesinde üç kademede 25 milimetre daha da yükselerek arazi şartlarında daha fazla engel aşmaya çalışıyor. OffRoad tipi Bilstein amortisörlerin ve arka akstaki yumuşatılarak modifiye edilmiş stabilizatörün asfalt dışı ve asfalt üstünde aynı nitelikte yol tutuş sağlaması, gerçekten şaşırtıcı!.. 

Koç başı RAM logosunun yerine mat siyah devasa RAM yazısı ve bufalo kafasını andıran ön panjur yapısıyla, fazlasıyla agresif görünen Rebel, farlarında LED gündüz farları ve kaputunun üstündeki iki taraflı hava girişleriyle gerçekten çok havalı duruyor… Görüntüsünün karşılığını dolduran; orta göğüsteki yuvarlak bir elektrikli “shift lever”la ayarladığınız 8 ileri otomatik şanzımanla kontrol ettiğiniz 556 Nm’lik maksimum torkuyla da, 4H ve 4L arazi şanzımanının tüm heyecanını güvenle yaşatıyor. Son dişli tahrik oranının da Rebel’a özel 3.92:1 olduğunu da vurgulayalım!.. Çok büyük gri alt koruma sacının süs için olmadığını ve arazideki çıkıntıları adeta kırarak geçtiğinizi de belirtelim!.. Arkasındaki büyük çaplı çift krom egzost ucu, mat siyah kalın tamponun hemen altından homurdanırken, RAM Box denilen arka kasanın iki tarafında uzunlamasına duran fazlasıyla fonksiyonel özel kilitli eşya bölmelerinin kasanın daha kaslı görünmesine de katkı sağladığını belirtelim… Arka açık kasasının özel korumalı kaplaması ve LED ışıklarla aydınlatması, kabin içinde Radar Red yıkanabilir vinil döşemenin üstündeki taştan oyulmuş gibi rustik sanatına benzetilmiş Rebel ve RAM logoları, oturma alanlarının ve gösterge grafiğinin zeminindeki arazi tekerlek izi, döşeme ve kaplamaların kenarındaki kırmızı fitil ve şeritler, hava sıcaklığına duyarlı otomatik direksiyon ve koltuk ısıtmaları, kol dayanağının altında USB beslemelerin olduğu çift kademeli büyük eşya bölmesi, SiriusXM uydu radyo sistemi, geri görüş kamerası ve internet uygulamalarının da kullanılabildiği en gelişmiş Uconnect sistemi… Yani, tamamiyle bir hobi aracı… Eğlenceye direksiyon çevirebileceğiniz nefis bir arazi canavarı!.. Treyler çeki sistemi ve sinyaller için elektrik bağlantısı gibi ekstraların yanında “sway” kontrol sistemiyle arkadaki çekilen tekerleklinin savrulmasını engelleme sistemine bile sahip olan Rebel, bunu kumanda eden ünitenin yanında 2.64’lik arazi vitesinin ve diferansiyel kilitlerinin olduğu kullanımı çok kolay düğmelere sahip. 

3.6 metrelik dingil mesafesi üzerinde 5.8 metrelik boyu, 2’şer metrelik yüksekliği ve genişliği, 25.4 karın, 25.3 yaklaşma ve 23 derecelik uzaklaşma açıları, 1.7x1.7x0.5 metrelküplük yükleme alanı, arka koltuk minderlerinin kaldırıldığında zeminde düz bir ek yükleme alanı oluşturan özel ayaklı sağlam zemin, elektrikli açılan arka cam bölmesi, ön ve arka gerçek elektrik prizleri… Ve hepsinden önemlisi, 7.5 saniyelik 0-100km/h akselerasyon!..

American Pick-Up’ları arasında yerden en fazla yüksekliğe sahip olan RAM 1500 Rebel, sert lezzetli yaylanmasıyla spor otomobillerin tokluğunu hissettirirken, hassas direksiyonuyla devasa gövdesini milimetrik olarak kontrol edebiliyorsunuz!..

Buzlu ve karlı zeminde geçtiğimiz uzun yol boyunca, konforu ve eğlencesini aynı anda sunmaktan hiç vazgeçmeyen “sert erkek”, kullanımını hiç unutmayacağınız en özgün Pick-Up’lardan biri!.. 

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

KARDEŞ PORTALIMIZ

Kobitek

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.