AutoBest Finalisti Astra
Tweet It! Facebook
18 Kasım 2015 02:31

AutoBest Finalisti Astra

“Daha hafif, daha tutumlu, daha performanslı, daha konforlu ve daha geniş iç hacim sunan yeni Opel Astra, bu yıl layık görüldüğü SafetyBest ödülünün yanında büyük AutoBest 2016 ünvanı için de son 5 finalistten biri!..”

2015 yılırda yeni Corsa'yı seçen ve 2016 için de yeni Astra'yı finalist yapan Autobest, otomotiv güvenliğindeki yeni atılımları dikkate alarak Safetybest ödülünü sunuyor. 26 ülkeden gelen üyelerden oluşan Uluslararası AutoBest jürisinin geleceğin akıllı aydınlatma sistemine verdikleri takma isim sihirli “magic”.  Yeni Astra, bu ödülle “Best Buy Car of Europe for 2015”a sahip Corsa’nın başarısını sürdürüyor.

Geleceğin akıllı aydınlatma sistemi olarak lanse edilen IntelliLux Led-Matrix far teknolojisi ilk kez kompakt sınıfta Yeni Astra'da Kasım ayında sunulmuş oldu.

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik "Safetybest 2015" ödülü ile ilgili “Yenilikleri daha erişilebilir kılmak istiyoruz ve bu yenilikleri yüksek hacimli modellerimize ekleyerek teknolojiyi daha geniş kitlelere ulaştırıyoruz. Üst segment otomobillerde görmeye alışık olduğumuz, Led-Matrix far teknolojisini ilk kez kompakt sınıfta tanıtan otomobil üreticisiyiz. LED teknolojisinin kullanılması, sürücü ve çevresindeki kişiler için güvenliği artıran olağanüstü gece sürüş performansı sunmaktadır.” şeklinde konuştu.

IntelliLux LED,  8 solda ve 8 sağda olmak üzere toplam 16 LED bölmesinden oluşuyor. Aydınlatma uzunluğunu ve ışık dağılımını otomatik ve sürekli olarak her trafik koşuluna göre ayarlıyor. Daima uzun huzmede kalarak diğer sürücülerin gözlerini kamaştırmadan sürüş gerçekleştirmesini sağlıyor. İşlem sırasında, Opel Eye ön kamera ile birlikte çalışıyot. 80 km/sa. sürüş hızındayken, sürücüler yolun kenarındaki cisimleri, normal halojen veya ksenon kısa farlar ile yaklaşık 30 ila 40 metre önce algılıyor. Kamera, karşıdan gelen veya öndeki trafikte bulunan ışık kaynaklarını algılar, ilgili bölgeye ışık yollayan LED'leri devre dışı bırakır. Yolun diğer kısmı ve çevresi parlak bir şekilde aydınlatılıyor.

AutoBest adaylığının yanında yeni Astra "Altın Direksiyon Ödülü 2015" ile 1978'de Senator A ile başlayan ve elli (50) yılda 16'nın üzerinde ödül ile devam eden geleneksel başarısını sürdürmüş oldu.

Zengin donanımları ve çeşitli motor seçenekleriyle Kasım ayında ülkemizde satışa çıkan Yeni Astra kompakt sınıf kategorisinde birincilik elde etti. Ödüllü Led-Matrix far teknolojisi, 200 kilograma kadar hafifleyen gövdesi, atletik tasarımı, üst segment otomobillerde bulunan özellikleri, yeni nesil motorları ile Yeni Astra, "Altın Direksiyon 2015"ödülüne layık görüldü.

Opel Türkiye Genel Müdür Özcan Keklik "Avrupa'da geniş bir okuyucu kitlesinin oylaması ve aynı zamanda tasarımcılar, editörler ve yazarlardan oluşan jüri üyesinin katılımı sonucunda belirlenen bu önemli ödülü Yeni Astra'mızın kazanmasından gurur ve mutluluk duyduk. "Altın Direksiyon Ödülü" emeklerimizin karşılığını aldığımızın göstergesi. Yeni Astra hafifliğin, yüksek verimli motorların, daha iyi donanımın, lüks sınıftan alınan özelliklerin, standartları değiştiren bağlanabilirliğin ve örnek gösterilecek kalitenin bileşimi diyebiliriz. Teknoloji, tasarım ve konfor anlamındaki başarısı ve iddiası da böylelikle perçinlenmiş oluyor. Opel markamızın öncü modelimiz Astra ile atakta" dedi.

Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik "Yeni Astra, sahip olduğu özelliklerle Opel’i ve kompakt sınıfın çıtasını yukarıya çekiyor. Yeni Astra çok daha verimli, çok daha hafif ve çok konforlu bir yapıya sahip. Yeni Jenerasyon Astra'nın üst segment modellerimizin teknolojileri ve yardım sistemleri ile otomobil severlerin ilgilisini çekecek. Kompakt sınıf geleneğimizin en güçlü temsilcisini küçük hacimden yüksek güç üretebilen, verimliliği, performansı ve doğa dostu özelliklere sahip motorlar ile piyasaya sunacağız. Dizel otomatik şanzımanın katılmasıyla birlikte düşük yakıt tüketimini ve sürüş konforunu en yeni modelimizde otomobil severlere sunmuş olacağız."

Keklik, Kasım ayında Türkiye'de yollara çıkan Yeni Astra modeli ile 2016 yılında 15 binin üzerinde satışa ulaşma yanında segment liderliğini de hedeflediklerini ifade etti.

Bir soru üzerinde Keklik “General Motors CEO'su Mary Barra’nın Frankfurt Otomobil Fuarında dile getirdiği üzere Opel markamız ile model ve motor atağımızı hızlandıracağız. 2016 yılından 2020 yılına kadar, 1 elektrikli otomobil ve Insignia modelimiz ile birlikte ikinci amiral gemisi dahil olmak üzere pazarlara 29 yeni otomobili sunacağız”dedi.

Yeni Astra düşük hacimden yüksek güç üreten, yüksek sürüş performansı sağlayan, oldukça sessiz çalışan karakterine, düşük yakıt tüketimine ve düşük CO2 emisyon değerlerine sahip çevreci yeni nesil motorlar ile sunuluyor;

  • Sınıfının en güçlü 1.6 litrelik 136 beygirlik dizel motoru sağladığı performansı yalnızca 3.9 litre /100 km yakıt tüketimi ve 103 g/km CO2 salımıyla elde ediyor(Manuel vites - Ortalama tüketim değerleridir),
  • 1.4 litre 150 beygirlik benzinli ECOTEC motor; 5.5 litre /100 km yakıt tüketimine ve 128 g/km CO2 salıma sahip,
  • 1.0 litre 105 beygirlik ECOTEC motor 4.4 litre /100 km yakıt tüketimi ve 102 g/km CO2 salımı elde ediyor (Manuel vites - Ortalama tüketim değerleridir).

Boyutlarının daha küçük olmasına rağmen hem iç genişliği hem de sağladığı konfor ile dikkat çeken Astra önceki modellerden 200 kilograma kadar daha hafif. Yeni mimari sadece daha hafif bir yapı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda beraberinde daha atak ve konforlu bir sürüşü de getiriyor.

Güvenlik ve sürücü desteği bakımından da zengin özellikleri ile ön plana çıkan Yeni Astra'da; şerit ihlali uyarı sistemi, trafik işareti tespit sistemi, gelişmiş park pilotu ve kör nokta uyarı sistemi, sürücü ve arka koltuklarda ısıtılabilir koltuklar, havalandırma, masaj fonksiyonu gibi özellikleri de bünyesinde barındırıyor. Soğutmalı, masaj fonksiyonlu, genişlik ayarlı deri koltuklar Yeni Astra'da opsiyonel olarak sunulacak.  IntelliLink bilgi-eğlence sistemi, tüm modellerde standart olarak sunulması otomobil severlerin konfor ve sürüş performansını arttıracak.

Aks mesafesi 20 mm artırılmış ve arka koltuk yolcuları 35 mm daha fazla ayak mesafesinin keyfini sürerken kokpitteki düğmelerin sayısı azaltılıp bu fonksiyonlar dokunmatik ekrana taşındı. Böylece kullanıcı dostu ve ergonomik bir kokpit elde edildi.  

Opel, aydınlatma teknolojisindeki öncü rolünü devam ettiriyor. Geleneksel farlara kıyasla daha güçlü bir aydınlatma sağlayan, uzun ömürlü, uzun farda diğer sürücüleri rahatsız etmeyen sürüş sunan IntelliLux Led-Matrix far teknolojisi ilk kez kompakt sınıfta Yeni Astra'da sunuluyor. Aydınlatma uzunluğunu ve ışık dağılımını otomatik ve sürekli olarak her trafik koşuluna göre ayarlıyor. Daima uzun huzmede kalarak diğer sürücülerin gözlerini kamaştırmadan sürüş gerçekleştirmesini sağlıyor. İşlem sırasında, Opel Eye ön kamera ile birlikte çalışır. 80 km/h sürüş hızındayken, sürücüler yolun kenarındaki cisimleri, normal halojen veya ksenon kısa farlar ile yaklaşık 30 ila 40 metre önce algılar. Kamera, karşıdan gelen veya öndeki trafikte bulunan ışık kaynaklarını algılar, ilgili bölgeye ışık yollayan LED'leri devre dışı bırakır. Yolun diğer kısmı ve çevresi parlak bir şekilde aydınlatılır.

Çift ızgara ve farlarla bütünleşen krom ön panjur kadar bölünmüş C sütunu da akıcı ve dinamik bir görünümü beraberinde getiren detaylar. 4,37 metre uzunluğu ile önceki nesilden 5 cm kadar daha kısa ve 1,48 metre yüksekliği ile önceki nesilden 2,5 cm daha alçak olan yeni Astra aerodinamik iyileştirmelerin de etkisiyle 0,285'lik rüzgâr sürtünme katsayısıyla oldukça iddialı bir değere imza atıyor.

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

KARDEŞ PORTALIMIZ

Kobitek

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.