Müthiş Yerli i20
Tweet It! Facebook
19 Kasım 2014 02:15

Müthiş Yerli i20

“Hyundai Assan'ın yeni sürprizi yeni i20, segmentini aşan yepyeni özellikler ve çekici bir tasarım ile yollara çıktı!.. Bu arada yeni i20, uluslararası AutoBest 2015 ödülü için en iddialı aday!..”

Türkiye Otomotiv Sektörü için en önemli gelişmelerden biri olan yeni yerlimiz i20 için önce Antalya'da AutoBest jüri üyeleri, sonra da Türkiye otomobil medyası için Ayvalık'ta iki dev lansman gerçekleştirildi!.. Şeytan Sofrası'ndaki sürpriz isim ise, yeni i20'yi test etmek için Türkiye"ye gelmiş olan, otomobil gazeteciliğinin efsane ismi, ünlü yarışçı ve otomobil yorumcusu Tiff Needell idi!..

Yeni i20 – Dikkat Çekici Tasarım Konforla Buluşuyor

• Akıcı Tasarım Felsefesi’nin (Fluidic Sculpture 2.0) Türkiye’deki ilk üyesi

• Sofistike Dizayn: Eşsiz çizgiler ve estetik dış görünüm

• Sürücü odaklı kokpit ve yüksek kaliteli kabin

• Segment sınırlarını zorlayan ferahlık

• Sınıfının ötesinde yüksek donanım seviyesi

• Tasarımı Almanya’da, üretimi ise büyük yatırımla Türkiye’de yapılıyor 

Hyundai’nin Getz modelinden sonra piyasaya sunduğu i20 ise Avrupa’da oldukça popüler olarak markanın bu bölgede iddiasını sürdürmesi için önemli bir rol oynadı. Karakteristik altıgen ızgarası, yüksek donanım seviyesi ve pratik kullanım özellikleriyle müşterileri tarafından oldukça beğenilen i20, 2014 yılında bambaşka bir kimlikle sevenlerinin karşısına çıkıyor.

Yeni nesil i20, Türk tüketicisini ilk olarak dış tasarımıyla etkilerken, iç mekan kalitesiyle de kendine hayran bırakacak. Ayrıca ergonomisiyle de kullanım rahatlığını hissettirecek. Yumuşak dokulu malzemelerden oluşan kokpit aracın kalite hissini artırırken, krom ve piano siyahı boyalı parçalar da sportif ambiyansı desteklemiş oluyor. Ferah ve konforlu yapısıyla da hem şehir içi, hem de şehir dışı yolculuklarda beklenenden fazlasını karşılayacak.

Hyundai’nin üçüncü B-segment otomobili olan Yeni i20, eskisine göre daha uzun, daha geniş ve daha kaliteli bir gövdeye sahip. Tamamen yeni bir platform üzerinde inşa edilen otomobil, markanın karakteristik çizgisi olan Akıcı Tasarım 2.0, en yeni temsilcisi durumunda. Altıgen ızgara, LED entegre ön farlar, geniş hava girişli ve difüzörlü sportif tamponlar, tasarımda olduğu kadar sürtünme kat sayısının azaltılmasında etkili olan arka stoplar, Yeni i20’nin başlıca yenilikleri.

Daha fazla alan yaratmak için aks mesafesi eskisine göre 45 milimetre uzatılarak toplamda 2570 mm’ye ulaştı. Sınıfında iddialı bir iç mekana sahip olan Yeni i20, 1892 mm kombine ön ve arka bacak mesafesi ve 301 litrelik bagaj kapasitesiyle genç kullanıcılar kadar ailelerin kullanımına da olanak sağlıyor. 

Yeni i20, segmentinin sınırlarını aşarak kendinden daha büyük araçlara gönderme yapıyor. Örneğin, viraj içlerini aydınlatan statik dönüş farları, yokuş kalkış destek sistemi ve ESP’nin daha etkin kullanımını sağlamak adına kullanıcı tepkilerini yönlendiren Araç Stabilite Yönetim Sistemi’yle (VSM) Hyundai i20, B-segmentinde öne çıkan bir model olarak dikkat çekiyor. Yukarı doğru hareket eden panoramik cam tavan istendiği zaman tamamen açılarak yine sınıfında bir ilke imzasını atıyor.

Yeni i20, sofistike tasarımını ve konforlu iç mekanını üç farklı motor seçeneği ve manuel ve otomatik şanzımanlarıyla destekliyor. Benzinli Kappa motorların yanı sıra ekonomik 1.4 litrelik dizel motor da Yeni i20’de görev alıyor. Dayanıklılığı kanıtlanan bu motorlar bir önceki nesil i20’den alınarak yeni model için geliştirildi. 

Yeni nesil i20’nin sürüş deneyimi de geliştirilen özellikler arasında yer alıyor. Sürüş keyfi artırmak adına ayarlanan süspansiyonlar, Avrupa yollarında test edilerek geliştirildi. Alp Dağları’nın zorlu virajlarında sayısız testlere tabi tutulan Yeni i20, Güney Fransa’da güneşin  yakıcı ışıkları alltında gözlemlendi. Ayrıca aracın dondurucu soğukta neler yapabildiğini görmek için İskandinavya’da da kış testleri gerçekleştirildi.  Tüm bu testler boyunca Yeni i20, 0 ila 2500 metre arasında irtifalara ve eksi 35 - artı 45 derece sıcaklık farklılıklarına maruz bırakıldı. Ayrıca Türkiye’de çeşitli yol şartlarında 270 bin km test edilen Yeni i20, Türk tüketicisinin beklentilerini karşılayacak.

Sofistike İç ve Dış Tasarım

• Akıcı Tasarım 2.0’ın en yeni yorumcusu

• Dikkat çekici dış tasarım

• Etkileyici iç mekan ve yüksek kalite hissi

• Dört farklı iç mekan rengi

Bir önceki nesliyle Türkiye’de kullanıcı ihtiyaçlarına cevap veren i20, aynı zamanda markanın pazardaki öncü modeli olmasıyla öne çıktı. Akıcı Tasarım Felsefesi ve karakteristik altıgen ızgarasıyla kendine has bir kimlik bürünen i20, artık daha modern, daha kaliteli ve daha iddialı bir şekilde Türk tüketicisinin karşısına çıkıyor.

Hyundai’nin Almanya’daki Rüsselsheim Tasarım Merkezi’nde geliştirilen Yeni i20, geriye doğru uzanan LED entegre projeksiyon tip ön farlarıyla sportif bir görünüm sunarak otomobil tutkunlarının ilgisini çekmeye başlıyor. Yeni nesil altıgen ızgara ön tamponun alt kısmına doğru yerleştirilirken alt kısmındaki hava girişleriyle de sportif hava desteklenmiş oluyor. Sis farlarının eskisine göre daha uzun tutulması, aracın ön kısmında farlarla bütünlük sağlamasına da imkan tanıyor. 

Kapıların üzerindeki çıtalarla modern görünüm elde edilirken, parlak siyah C sütunu da aracın akışkan tasarımını destekliyor. Daha yüksek omuz çizgisine sahip olan Yeni i20, şık görünüme sahip arka stoplarıyla estetik tasarımını devam ettiriyor. En az ön kısımdaki kadar sportif bir havaya sahip arka tampondaki difüzör ise özellikle genç kullanıcıların ilgisini çekecek. Yeni i20’nin çift tonlu, alaşımlı 16 inç jantları da hemen ilk bakışta dikkatleri çekiyor. Panoramik cam tavan ise Yeni i20’yi segmentinden ayrıştırıyor.

Dış Ölçüler (mm)

Yeni i20   + / -   Önceki Nesil i20

Uzunluk 4035 +40 3995

Genişlik 1734 +24 1710

Yükseklik 1474 -16 1490

Aks Mesafesi 2570 +45 2525

Çıkıntı (ön) 815 815

Çıkıntı (arka) 650 -5 655

Yeni i20 ile birlikte müşteriler, dört farklı iç mekan rengine de kavuşmuş olacaklar. B-segmenti bir otomobile göre oldukça ayrıcalıklı bir seçenek olan bu iç mekan renkleri, Yeni i20’ye çok daha modern ve ferah bir görünüm sağlıyor. 

Çift tonlu kombinasyonlardan oluşan Kahve, Bej, Gri ve Siyah renkli iç mekan renkleri, Yeni i20’yi rakiplerinden daha üstün kılıyor. 

Bu şık kombinasyonları dış kısımdaki dokuz farklı renkle destekleyen i20, kullanıcılarına Kaşmir Kahve, Mercan, Kurşun Gri, Alev Kırmızı, Kutup Beyazı, Çakıl Gri, Resif Mavi, Derin Mavi ve Mika Siyah’ı sunuyor. 

Tüm bu bileşenlerin bir araya gelmesiyle birlikte Yeni i20, premium bir otomobil havasına bürünüyor. Hyundai mühendisleri otomobilin sadece renk kombinasyonunu değil aynı zamanda iç mekandaki tüm ekipmanların konfor odaklı olmasını öncelikli hedef olarak belirledi. Üstün teknoloji ışığında üretilen Yeni i20, sahip olduğu fonksiyonel gösterge sayesinde rahat yolculuklar yaşanmasına olanak sağlıyor. 

Sınıfının en konforlu ve en ayrıcalıklı özellikleri

• Yüksek kalitede materyaller ve tüm dengeleri değiştiren üst düzey donanımlar

• Sınıfının ötesinde geniş iç mekan ve bolca saklama gözleri

• Geniş bagaj kapasitesi: 301 litre 

• C-segmentinin üst düzey donanımları şimdi B-segmentinde 

• Sessiz kabinle rahat yolculuk ayrıcalığı

Yeni i20, sportif öğeleriyle her ne kadar genç kullanıcıların ilgisini çekse de aslında sofistike tasarım çizgisi ve geniş iç mekanıyla ailelerin de kullanımına olanak sağlıyor. Genişleyen kabinle birlikte beş kişinin rahatlıkla yolculuk etmesi Yeni i20’nin sunduğu en büyük avantajlardan biri. 

Eskisine göre daha büyük olan yeni platform, toplam olarak 2570 mm aks mesafesine sahip. Bu rakam yine bir önceki nesilden tam tamına 45 mm daha uzun olduğu anlamına geliyor. Ergonomik kabini sayesinde rakiplerine meydan okuyan otomobil, oldukça yeterli bir baş mesafesi sunuyor. Çünkü Yeni i20’nin arkadaki baş mesafesi tam 978 mm. Bir önceki i20’ye kıyasla ön koltuklarda 33 mm daha fazla baş mesafesi sunan otomobil, 24 mm daha fazla da diz mesafesi sunuyor. 

Yeni i20’nin bagaj hacmi 301 litre. Her iki arka koltuk istendiği an tek tek yatırabiliyor. Bu da ihtiyaca göre daha fazla yükleme alanı oluşturulmasına olanak sağlıyor. Ön tarafta oturan yolcuların konforunu artırmak için ön kapılarda 1.5 litrelik içecek şişesinin sığabileceği saklama gözlerine yer veriliyor. Soğutma özellikli, ışıklı ve geniş hacimli torpido gözüne ek olarak her iki ön koltuğun arasında yer alan kol dayama da saklama gözüne sahip. Kol dayamanın hemen önünde yer alan kutu içecek tutacağı ve telefon saklama yeri, Yeni i20’nin pratik ve fonksiyonel özelliklerinden sadece bir kaçı. 

Hyundai, i20’deki ferah ve geniş iç mekanı desteklemek adına bir takım ayrıcalıklı donanımlara yer verdi. Panoramik cam tavan sayesinde temiz havayı iç mekanda hissetmenin yanı sıra güneşin ışınlarını modern kabine doldurmak için sadece bir butona dokunmak yeterli . Panoramik cam tavan, istendiği an yukarı doğru hareket ederken geriye doğru açılarak doğal ve temiz havanın yolculuk boyunca elde edilmesine imkan tanıyor. 

Kokpitin ve kapı döşemelerinin yumuşak dokusu (Soft Touch) otomobile premium bir hava ve üstün kalite hissi depoluyor. Piyano Siyahı parlak boya ve krom malzemelerle desteklenen iç mekan böylelikle kusursuz bir görünüme kavuşmuş oluyor. Üst donanım paketinde sunulan Bluetooth ve navigasyon da otomobilin en ayrıcalıklı özelliği. Fakat tüm donanım seviyelerinde USB/AUX girişi sınırsız müzik keyfi için standart olarak sunuluyor. Yeni i20’nin konsol tipi sürücü kol dayama bölümüyle de sürüş esnasında konfor sağlanırken, elinizin altında bulundurmak istediklerinizi saklayabileceğiniz bir göz de sunuyor. 

Yeni i20’nin 7’’ dokunmatik ekranlı müzik sistemi sayesinde tek bir dokunuşla eğlenceyle buluşulmuş olunuyor. CD / DVD / MP3 çalar ile müşteriler ister müzik dinleyebilir, isterlerse film izleyebilirler. Ayrıca Bluetooth ile telefonları Yeni i20’ye entegre edip istenilen müziği dinleyebilir veya telefon görüşmelerini gerçekleştirmek mümkün. Navigasyon Programı ile Yeni i20 kullanıcıları yeni yerler keşfetme imkanını sunmanın yanı sıra gidilmek istenen yerlere kolaylıkla erişebilmeyi de sağlıyor. SD Kart okuyucu ile Yeni i20 ekstra bir bağlantı imkanı daha sunuyor.

Üç farklı motor, manuel ve otomatik şanzıman seçeneği

• Tüm  motorlar günlük kullanımda maksimum verim için geliştirildi

• Tüm motorlarda Euro 6 uyumu 

• 1,2 ve 1,4-litre benzinli motorlar 

• Torku artırılan, yakıt tüketimi azaltılan 1,4-litre dizel motor

• Kalabalık şehirlerin konforlu çözümü otomatik şanzıman

• Beş ve altı ileri manuel şanzımanlarla verimli performans

İçiyle dışıyla modern bir otomobil olan Yeni i20, dayanıklılığı kanıtlanmış benzinli ve dizel motorlarıyla da oldukça verimli bir sürüş vaad ediyor. Hyundai, iki farklı ‘Kappa’ benzinli ve düşük yakıt tüketimi sergileyen CRDI dizel motorla ürettiği Yeni i20’de Euro6 normlarını karşılamış oluyor. Hyundai’nin Avrupalı mühendisleri tarafından geliştirilen bu motorlar, daha düşük tork bandında verimli güç üretebilmesi için revize edildi.

Benzinli Motorlar

1,2 litre ‘Kappa’ dört silindirli, 84 beygir gücündeki başlangıç seviyesi benzinli motor, düşük yakıt tüketimiyle beraber etkileyici bir sürüş sunuyor. Sadece beş ileri manuel şanzımanla sunulurken ortalama olarak 4.8 litre yakıt tüketimi sergiliyor. CO2 emisyonu ise 109 g/km.

1.2 litre motora alternatif olarak, performanslı benzinli i20 isteyen müşteriler, geliştirilmiş Kappa 1,4-litre, dört-silindirli 100 beygir gücündeki seçeneği tercih edebilirler. Sadece otomatik şanzımanla satışa sunulan aynı zamanda manuel kullanıma (H-Matic) da olanak sağlıyor. 

Güç (HP) Tork (Nm)

1,2-litre 84 @ 6000 d/d  121 @ 4000 d/d

1,4-litre 100 @ 6000 d/d  134 @ 3500 d/d

Dizel Motor

Türkiye pazarında her geçen gün önemi artan dizel motorlar, B-segmentinde de oldukça önemli bir rol oynuyor. Düşük emisyonlu dizel motorlarını günden güne geliştirerek yeni ve kaliteli ürünlerinde kullanan Hyundai, aynı zamanda maksimum yakıt ekonomisini de beraberinde getiriyor. 90 beygirlik 1,4-litrelik ünite, minimize edilmiş emisyon değeriyle de çevreci bir tutum sergiliyor. 90 beygir güç üretebilen dizel motor, 240 Nm ile segmentinin en iyilerinden bir tork değerine sahip. Ekonomik dizel motor sadece altı ileri manuel şanzımanla sunuluyor. Performansı tatminkar olan dizel motor, yakıt tüketiminde de yaklaşık yüzde 10 civarında azalmayla ortalama olarak 3.9 lt’ye ulaşıyor. 

Güç (HP) Tork (Nm)

1,4-litre 90 @ 4000 d/d  240 @ 1500 – 2500 d/d

Şanzımanlar

Yeni Nesil i20, beş ve altı ileri manuel şanzımanlarıyla beraber eskisine oranla daha yumuşak, daha sessiz ve daha etkileyici bir sürüş karakterine kavuşuyor. Yakıt tüketimine de etki eden bu şanzımanlar aynı zamanda gösterge paneline yerleştirilen vites değiştirme uyarı sistemi sayesinde yakıt ekonomisine de katkıda bulunuyor.

Avrupa’da Geliştirilmiş Şase ve Yürüyen Aksam

• Geliştirilmiş sürüş özellikleri

• Üstün sürüş keyfi ve yeni yürüyen aksam

• Yeni nesil elektrikli direksiyon sistemi 

• Yüksek aerodinamik performans

Hyundai, Avrupa’daki araştırma ve geliştirme tesislerinde geliştirdiği Yeni i20’yi değişik ısı farklılıklarında ve çeşitli yol kondüsyonlarında test etti. Yeni Nesil i20 süspansiyon sisteminde önde MacPherson, arkada da yarı-bağımsız dikey torsiyon çubuğu kullanıyor. Hyundai mühendisleri, otomobildeki konforu artırmak ve yol tutuşu güçlendirmek adına bir takım geliştirmeler yaparken çok daha güçlü bir yapıya sahip olmasını sağladı. Yeni i20, daha rahat bir sürüş için direksiyon sistemini de değiştirdi. Yeni otomobilde kullanılan elektrik destekli direksiyon sayesinde en dar ve en sıkışık trafikte bile oldukça pratik bir manevra kabiliyeti elde ediliyor. 

Yeni i20, A sütunlarında bir takım yeniliklere yer veriyor. Gelişmiş, yüksek mukavemetli çelik kullanılarak üretilen A sütunları, daha ince, daha kısa ve daha dik olarak tasarlandı. Bu sütunlar, özellikle şehrin dar sokaklarında ve sıkışık trafikte üstün görüş açısı sağlıyor. 

Yeni i20 şık tasarımını sadece görsel bir şölen olarak kullanmıyor. Sürtünme kat sayısı 0,30 Cd’ye düşürülen otomobilin aerodinamik özellikleri de bir hayli dikkat çekici. Daha akıcı bir tasarım elde etmek için bir araya getirilen unsurlar arasında uzun motor kaputu, düşük tavan çizgisi ve keskin hatlar yer alıyor.

Premium segment öğeleri standart olarak sunuluyor 

• Standart olarak sunulan ESP ve VSM sistemleri

• Daha güçlü ve daha dayanıklı gövde

• Bir diğer standart özellik: Yokuş Kalkış Sistemi (HAC)

• Elite donanım seviyesinde altı adet hava yastığı: ön, yan ve perde 

• En gelişmiş güvenlik donanımları ve tam koruma

Yeni i20, yollardaki sürprizler karşısında, tüm yolcuları dört bir taraftan koruyan gelişmiş güvenlik donanımlarıyla donatıldı. Elektronik Stabilize Programı (ESP), aracın savrulmasına neden olabilecek durumlarda, her tekerlek için fren dağılımı ve tekerlek hızı gibi kontrolleri yaparak güvenli bir sürüş imkânı sağlıyor. ESP, tüm donanım seviyelerinde standart olarak sunuluyor.  ESP’nin regülasyonlar nedeniyle standart olacağı otomobil pazarında Hyundai‘yi rakiplerinden ayıracak olan bir diğer donanım ise Araç Stabilite Yönetim Programı (VSM). Asimetrik yüzey (kuru/ıslak) üzerinde meydana gelen ani fren ya da yön değişikliği esnasında aracın kontrollerini denetleyen sistem, güvenli bir sürüş için destek oluyor. Yeni i20’de standart olarak sunulan Yokuş Kalkış Destek Sistemi, yokuş üzerinde oluşabilecek tehlikeli geri kaymaları önlemeye yardımcı.

Yeni i20, lastik basınçlarında bir düşüş olduğunda kullanıcılarını uyararak güvenliklerini arttırmak için TPMS sistemini de standart olarak sunuyor. 

Yeni i20’de sunulan Aktif Ön Koltuk Başlıkları, kaza anında yolcunun boynuna daha yakın mesafede konumlanıyor. Böylece boyun yaralanmalarının önlenmesine etkin bir şekilde destek oluyor. 

Yeni i20, güvenliği en üst düzeye çıkaracak şekilde tasarlandı. Yeni i20'de standart olarak sunulan sürücü, ön yolcu ve Elite donanım seviyesiyle sunulan yan ve perde hava yastıklarıyla da araç içerisinde koruma üst düzeyde sunuluyor. Arka park sensörleri de geri manevralarda veya aracı park ederken kullanıcılarına kolaylık sağlıyor ve yaklaşan nesneler konusunda uyarıyor. 

Viraj içini aydınlatan statik dönüş farları da, dönüşlerde ve virajlarda büyük kolaylık sağlıyor. Dönüş esnasında ekstra bir aydınlatma ile yol, daha da aydınlatılmış oluyor.

Türk işçisinin emeğiyle, 3 vardiyalı üretim

• Yeni nesil i20, Avrupalı müşterileri için Almanya’da geliştirildi

• Üç vardiya ile yüzde 100 İzmit Fabrikası’nda üretim

• Hyundai, araçların Yüzde 91’ini Avrupa pazarında satacak

• Avrupa’da toplam 500.000 adet üretim (Türkiye: 200.000, Çek Cum.: 300.000) 

Hyundai Assan İzmit Fabrikası’nın bantlarından inen Yeni i20’nin ihracatına da başlandı. Avrupa öncelikli olmak üzere bölgedeki 30’dan fazla ülke için sadece Türkiye fabrikasında üretilip ihraç edilecek olan Yeni i20’nin gönderildiği ilk ülke ise Fransa oldu.

Hyundai Assan İzmit Fabrikası, 3 vardiya ile yılda toplam 200.000 adet Yeni i10 ve Yeni i20 üretecek. Bu iki modelin dünyadaki tek üretim merkezi konumundaki fabrika, henüz üretime aldığı Yeni i20’den 2014 yılında 25 bin adet, 2015 yılında da 110 bin adetlik ihracat gerçekleştirmeyi planlıyor. 

Almanya-Rüsselsheim’daki Ar&Ge Merkezi’nde tasarlanan ve geliştirilen Yeni i20, Avrupalı müşterilerin beklentilerine uygun olarak Hyundai’nin Ali Kahya’da 1 milyon m2’den büyük bir alana kurulu olan fabrikasında en üstün kalite ve Türk işçisinin emeğiyle üretiliyor. 

Hyundai, B Segmentinde Daha Etkili Olmayı Hedefliyor

• Bir önceki nesil i20, 2008’den bu yana Avrupa’da 400.000 adetten fazla sattı 

• Hyundai, Türkiye’de Kasım ve Aralık aylarında toplam 4000 adet Yeni i20 satmayı hedefliyor

• Hyundai i20 üretiminin 110.000 adedi ihraç edilecek 

Hyundai, Avrupa’daki B segmentine 2002 yılında Getz modeliyle giriş yaptı ve bugün sektörün oldukça önemli bir başrol oyuncusu durumuna geldi. 2008 yılında piyasaya sunduğu i20 ise aradan geçen altı yıllık sürede 400.000 adetten fazla satış gerçekleştirdi.  

1997 yılında kurulan Hyundai Assan İzmit Fabrikası, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği kapasite artırımıyla birlikte yıllık olarak 200.000 adet üretim gerçekleştiriyor. 180.000 adetlik yıllık ihracat ve 2 milyar USD ihracat geliri hedefleyen Hyundai Assan’ın yıllık i20 üretim adedi hedefi 130.000 adet. 

Hyundai ayrıca B segmentinde toplam benzinli motor satışlarında en çok tercih edilen marka durumunda. Ayrıca benzinli otomatikteki en çok satışı yapan Hyundai, Yeni i20’yle de bu başarısını sürdürmeyi hedefliyor. 

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.