Ve Yepyeni Astra
Tweet It! Facebook
01 Haziran 2015 20:44

Ve Yepyeni Astra

“C-Segmenti, yani Alt Orta Sınıf'ın en iddialı modeli Astra, yepyeni boyutlarda ve yepyeni bir tasarımla 5. nesline geçiyor!.. İşte, yeni Astra "K"nın ilk bilgileri!..”

79 yıl önce Kadett ile başlayan Opel’in C-Segmenti modelleri, 24 Milyonu aşan satışlarıyla artık 11. nesillerine kavuşuyor… 1991 yılından bu yana kullanılan Astra ismi ise, "K" gövde koduyla 5. nesilini gösteriyor.

Yeni Astra, öncekileri gibi yine fazlasıyla başarılı olacağa benziyor… Üstelik, daha güvenli, daha hafif, daha konforlu, daha dinamik ve daha çevreci özellikleriyle, bir önceki şeklini bile “sollayacak”!..

Dış ölçülerinde daha küçük olsa da, kabin içinde daha büyük olarak ortaya çıkan yeni Astra, uzunlukta 5, yükseklikte 2.6 cm daha kısa… Üstelik 120 ila 200 kg daha da hafif…

Bu daha kompakt formuyla daha keskin hatlara kavuşturulmuş olan yeni Astra, Opel’in yeni tasarım anlayışına da daha fazla uyum gösteriyor… Monza konseptini hatırlatan detaylarının yanında Adam modelindekine çok benzeyen çok eğik bir C sütununa da sahip…

Sessiz çalışmalarıyla çok konuşulan 3 ve 4 silindirli yepyeni Opel motorlarıyla donanacak olan yeni Astra, benzinli ve dizellerinde 95’ten 200 beygir gücüne kadar versiyonlar oluşturacak. Elbette OPC versiyonu da olacak olan yeni Astra’da, sanıyoruz, 90’ların ünlü GSi modeli de yeniden caddelerin gözdesi olacak!..

Opel-OnStar teknolojisiyle segmentinde yepyeni bir farklılık da ortaya çıkarması beklenen yeni Astra’da, 8 inçlik dokunmatik ekran, araç içi Wi-Fi, akıllı telefon bağlantı kolaylığı, IntelliLink R4.0 infotainment imkanıyla Apple CarPlay ve Android Auto, otomatik park sistemi, havalandırmalı ve masaj fonksiyonlu genişliği ayarlanabilir ergonomik koltuklar, IntelliLux teknolojisine sahip adaptif LED Matrix farlar gibi rakiplerinde zor bulunan özellikler de sunulacak…

İngiltere’de Vauxhall, Avustralya’da Holden ve belki ABD’de Buick logolarıyla da karşımıza çıkacak olan yeni nesil Astra, Frankfurt IAA 2015 fuarıyla gerçek lansmanını gerçekleştirecek…

*Opel Türkiye tarafından paylaşılan orijinal basın bültenini de aşağıda okuyabilirsiniz...

Opel'in 1936'da ilk olarak Kadett ile başlattığı kompakt sınıf geleneğinden gelen Astra'nın tamamıyla yenilenmiş iç ve dış tasarımı, en son iletişim ve bağlantı teknolojileri, yepyeni motor ve şanzıman seçeneklerinin detayları açıklandı.

Opel'in ana portföyünde yerini alan Astra modeli, Kadett ile başlayan tarihçesi boyunca bugüne kadar 24 milyonun üzerinde üretildi.

Opel CEO'su Dr. Karl-Thomas Neumann: "Yeni Astra'nın üç önemli özelliği; verimlilik, yenilik ve dinamik performans. Yeni Astra, önceki modellerden 200 kilograma kadar daha hafif ve atletik bir tasarıma sahip. Boyutlarının daha küçük olmasına rağmen hem iç genişliği hem de sağladığı konfor ile dikkat çekiyor. Yeni Astra yalnızca Opel'in ürettiği yeni nesil motorlar ile piyasaya sunulacak. Üst segment modellerimizin teknolojileri ve yardım sistemleri, Astra sahiplerinin konfor ve emniyetini arttıracak. Yeni Astra, telefon entegrasyonu ve çığır açan yeni IntelliLux® Led-Matrix far teknolojisi ile sunulacak" dedi.

"Yeni araç mimarisi"

Frankfurt Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkacak Opel'in 11. Nesil kompakt modeli, Monza konseptinin tasarım özelliğine sahip ve önceki modellerden 120-200 kg aralığında daha hafif. "Tamamen yeni araç mimarisi", ağırlığın azaltılmasında büyük bir rol oynuyor. Yeni Astra'da kaporta ağırlığı yüzde 20 oranında azaltıldı.

"Yeni nesil motor portföyü"

Yeni Astra, 3 ve 4 silindirli yeni nesil benzinli ve dizel motor seçenekleri ile 95 beygir'den 200 beygire kadar farklı motor seçenekleri ile sunulacak. Opel'in 95 beygirlik 1.6 litre CDTI dizel motor ve 105 beygirlik 1.0 litre üç silindirli ECOTEC benzinli motorları ilk kez Yeni Astra modelinde sunulacak. 136 beygir güç ve 320 Nm tork üreten 1.6 dizel motor Yeni Astra'da otomatik şanzıman seçeneği ile birlikte satışa sunulacak. 1.4 litrelik 145 HP güç ve 250 Nm tork üreten benzinli ECOTEC motora da sahip olacak. Astra'nın motor portföyünde öne çıkan seçenek 1.4 ECOTEC Doğrudan Turbo Enjeksiyonlu motor, mevcut 1.4 litre turbo motorun dökme çelik bloğundan 10 kilogram daha hafif.

"Atletik tasarım"

Yeni Astra, kaslı bir görünüş yerine daha hafif ve atletik bir görünüş ile dikkat çekiyor.

Kokpit ve gösterge paneli, dış tasarımın karakteristik ve estetiğini içeri taşıyor. Sade görünüşüyle karakterize edilen yeni model, orta konsolda bulunan 8 inçlik dokunmatik ekranı ve sayısı azaltılmış kumanda anahtarları ve düğmelerle de bu özelliğini yansıtıyor. Daha eğimli bir tavan çizgisine ve tamamen farklı bir C sütunu ile karşımıza çıkan Yeni Astra, 4,37 metrelik toplam uzunluğu ile önceki modellerden hemen hemen 5 cm, 1,46 metre yüksekliği ile de 2,6 santimetre daha kısa. Buna karşın aks mesafesi 20 mm artırılmış ve arka bölümde 35 mm daha fazla diz mesafesini sunuyor.

"Yeni teknolojiler: IntelliLux LED"

Yansıma yapmadan uzun farlarla sürüş olanağı sağlayan yeni nesil LED matrix far, kompakt sınıf içinde ilk defa Astra'da sunuluyor.
Otomobilin her iki tarafında da sekizer toplamda 16 LED bölümden oluşan yeni LED matrix sistemi trafik durumuna göre, ışın demetinin uzunluğunu ve dağıtımını otomatik ve sürekli olarak yapabiliyor. İşlem sırasında, Opel Eye ön kamera ile birlikte çalışır. 80 km/sa. sürüş hızındayken, sürücüler yolun kenarındaki cisimleri, normal halojen veya ksenon kısa farlar ile yaklaşık 30 ila 40 metre önce algılar. Kamera, karşıdan gelen veya öndeki trafikte bulunan ışık kaynaklarını algılar, ilgili bölgeye ışık yollayan LED'leri devre dışı bırakır. Yolun diğer kısmı ve çevresi parlak bir şekilde aydınlatılır. LED matrix farı, bu özelliği ile aydınlatma teknolojisini bir üst seviyeye taşıyor.
Yeni Astra, 8 inçlik dokunmatik ekran, araç içi Wi-Fi, akıllı telefon bağlantı kolaylığı, IntelliLink R4.0 bilgi-eğlence sistemi imkânıyla Apple CarPlay ve Android Auto, otomatik park sistemi, havalandırmalı ve masaj fonksiyonlu genişliği ayarlanabilir ergonomik koltuklar (Opel Astra, sürücü için 18 şekilde ayarlanabilir koltuklar sunacak), IntelliLux teknolojisine sahip adaptif LED Matrix farları ile segmentinde emniyet, sürücü yardımı ve konfor alanında ön plana çıkıyor.
Şerit İhlali Uyarı Sistemi, Trafik İşareti Tespit Sistemi, Gelişmiş Park Pilotu ve Kör Nokta Uyarı Sistemi gibi teknolojik güvenlik sistemlerine de sahip olan yeni Opel Astra, Türkiye pazarında 2015 yılının son çeyreğinde satışa sunulacak.

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.