500X Geldi!
Tweet It! Facebook
26 Mart 2015 14:55

500X Geldi!

“Fiat 500 ailesinin en yeni üyesi ve belkide en dinamik modeli 500X, artık Türkiye'de!.. 500X, diğer 500 ve 500L'lerden o kadar farklı ki, sanki Fiat markası bu modelle "premium"a doğru yola çıkıyor!.. ”

Fiat 500 Ailesi’nin “crossover” modeli 500X Türkiye’de yollara çıktı. Yenilikçi teknolojisi, sınıfının en gelişmiş donanım özellikleri ve tasarımıyla fark yaratan Fiat 500X, standart gövde tipinde 4x2, Cross gövde tipinde ise 4x4 veya 4x2 Traction+ çekiş sistemlerine sahip versiyonlarla pazarda yerini alıyor. 2015 yılı sonuna dek 3.000 adetlik satışa imza atması beklenen Fiat 500X, 59.900 TL’den başlayan fiyatıyla kompakt crossover segmentinde dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor.

Fiat 500 model ailesi, “500X” ile daha da genişledi. Tıpkı ailenin diğeri üyeleri gibi, 58 yıldır süregelen 500 ruhunu yansıtan Fiat 500X Türkiye’de satışa sunuldu. Fiat’ın yeni crossover’ı, boyutları, iç ve dış malzeme kalitesi, zengin motor seçenekleri, sınıfının en gelişmiş donanım özellikleriyle rakiplerinden ayrışıyor. Standart gövde tipinde 4x2, Cross gövde tipinde ise 4x4 veya 4x2 Traction+ çekiş sistemlerine sahip versiyonları ve 3 ayrı motor seçeneğiyle pazarda yerini alan Fiat 500X, segmentinde ilk kez kullanılan 9 ileri otomatik şanzımanı ve yüksek güvenlik donanımlarıyla da iddiasını ortaya koyuyor. Fiat 500X’e, 59.900 TL’den başlayan fiyatlarla sahip olunabiliyor.

Fiat 500X’in Türkiye’de satışa sunulmasıyla ilgili görüşlerini bildiren Fiat İş Birimi Direktörü Okan Baş, “Fiat 5oo gibi İtalya’da tasarlanan, geliştirilen ve üretilen Fiat 500X ile pazara hızlı bir giriş yapmayı amaçlıyoruz. Henüz satışa sunulmadan büyük ilgi gören Fiat 500X, kompakt crossover sınıfının liderliğini ele alacak. Türkiye ile birlikte dünya çapında 100’den fazla ülkede satışa sunulan Fiat 500X, tüm dünya pazarlarında kendini gösterecek. Fiat’ın küresel başarısında bir dönüm noktası ve öncü model olacak. Segmentinde ilk kez kullanılan 9 ileri otomatik şanzımanı ve güvenlik özellikleriyle de öne çıkacak.” diye konuştu. Türkiye’deki kompakt SUV pazarının gelişimine de vurgu yapan Okan Baş, “Önümüzdeki 2-3 yıl boyunca bu pazardaki büyümenin hız kaybetmeden devam edeceğini öngörüyoruz. Müşterilerin, farklı kullanım özelliklerini bir arada sunabilen otomobillere olan ilgisinin artması bu büyümenin temel etkenlerinden biri… 59.900 TL’lik iddialı bir fiyat stratejisiyle pazara giriş yapan Fiat 500X’i ilk yılında en az 3.000 adet müşteriyle buluşturmak istiyoruz.” diye konuştu.

Fiat Pazarlama Müdürü Özgür Süslü ise “500 Ailesi’ne 500X’in de eklenmesi ile bu aile artık çok daha güçlü “500 Ailesi” artık Türkiye otomotiv pazarında her modeliyle kendi segmentinin yol göstericisi olan büyük bir İtalyan ailesi. Fiat 500’ün ikonik tasarım geleneği üzerinde yükselen Fiat 500X, yenilikçi teknolojileriyle de fark yaratıyor. Fiat 500X, 170 hp’ye varan performanslı motorları 9 ileri tam otomatik şanzımanının yanında gelişmiş güvenlik öğeleriyle de sınıfına yön verecek. Fiat’ın tasarım merkezi Centro Stile tarafından tasarlanan Fiat 500X  kompakt boyutları, iç ve dış malzeme kalitesi ile konforu özgün bir tarzla harmanlıyor. Fiat 500X’i Türkiye’de, standart gövde tipinde 4x2, Cross gövde tipinde ise 4x4 veya 4x2 Traction+ çekiş sistemlerine sahip versiyonlarla müşterilerimizle buluşturuyoruz. 500X’i ilk etapta, çevreye duyarlı ancak bir o kadar da yüksek performansa sahip, 1.6 MultiJet II 120 HP dizel ile 1.6 E-Torq 110 HP ve 1.4  MultiAir 140 HP benzinli motorlarla satışa sunuyoruz. Kısa bir süre içinde, 140 HP’lik benzinli motorun çift kavrama otomatik vitesli versiyonu ile 1.4 MultiAir 170 HP 4x4 benzinli motorun 9 ileri otomatik vitesli versiyonunu da satışa sunacağız ve bu sayede 500X sınıfının en zengin motor gamına sahip modeli olacak” dedi.

Fiat 500X, zengin motor seçeneklerinin yanında, sınıfının en yüksek aktif ve pasif güvenlik sistemleri, bilgi-eğlence donanımlarıyla da sürüş zevkini maksimuma çıkarıyor. 500X’te standart olarak sunulan ESP, 6 hava yastığı, yokuş kalkış desteği gibi özelliklere ek olarak, isteğe bağlı tercih edilebilen çarpışma önleme sistemi, şerit takip sistemi ve kör nokta uyarı sistemi gibi üst düzey teknolojiler yer alıyor. Fiat 500X’in, 5 inç veya 6.5 inç olarak tercih edilebilecek dokunmatik U-ConnectTM sisteminde ise Bluetooth bağlantısı, Aux-in, USB ve SD portları ile sesli komut özellikleri standart olarak yer alıyor. 5 inçlik U-ConnectTM sisteminde TomTom 2.5D navigasyon özelliği de tercih edilebilirken, 6,5 inçlik versiyonunda 3D haritalar, yol rehberliği ve sesli komutla adres girme özellikleri standart olarak bulunuyor.

FIAT 500 Ailesi

1957 yılında yollara çıkan ilk 500 ile minik şehir otomobillerinin, yani A segmentinin temeli atılmıştı. Üretimde kaldığı 18 yıl boyunca  4 milyon Fiat 500 üretildi. 2007 yılında, Fiat 500 yenilenerek yeniden pazara sunuldu. Tıpkı 1957 yılında ilk kez yollara çıkan  orijinali gibi, efsaneleşme hedefiyle yenilenen  Fiat 500 global anlamda başarılı satış sonuçlarıyla da göz doldurdu ve bir tasarım ikonuna dönüştü. Bugün Fiat 500 «%80’i İtalya dışında gerçekleşmek üzere» Avrupa’nın segment lideri. Bu başarının verdiği cesaret ile Fiat, 500’ü tek bir model olmaktan çıkartarak,  farklı segmentlerde müşteri beklentilerinin ötesine 500 ruhuyla geçebilecek modellerden oluşan bir ailesi yaratıldı. Bu stratejinin ilk adımı 2012 yılında Avrupa’da tanıtılan, ülkemizde ise 2013 yılı Mayıs ayında satışa sunulan 500L modeli ile geldi. 500L, iki yıl içerisinde artan bir performans ile Avrupa’da sınıfının açık ara lideri oldu. Türkiye’de de segmentini daha pazara sunulduğu ilk yıl domine ederek büyük başarı sağladı. Şimdi iki lider kardeşin yanına 500 ailesinin crossover üyesi Yeni Fiat 500X ekleniyor. Gücünü 3 temel unsurdan alan Fiat 500X, Fiat 500’ün  genleri, tasarım öğeleri ve teknolojisi ile global çapta başarı kazanacağının sinyallerini veriyor.

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.