DS İstanbul AutoShow
Tweet It! Facebook
02 Haziran 2015 20:17

DS İstanbul AutoShow

“Fransız tarzı lüks anlayışının simgeleyen premium otomobil markası DS, İstanbul Autoshow Fuarı’nda Citroen'dan ayrı olarak kendi standında otomobilseverlerle buluştu... Üstelik 47 yaşındaki bir klasik DS 21 Pallas ile...”

Fransız tarzı lüks anlayışının simgesi DS, İstanbul Autoshow Fuarı’nda kendi standında yer aldı. Sıra dışı tasarımlarını, yenilikçi teknolojilerle harmanlayan Premium otomobil markası DS, tüm modelleri ile fuarın ilgili odağı olmaya hazır. DS standında; tam otomatik 6 ileri şanzımana sahip 165 HP gücündeki direkt enjeksiyonlu turbo benzinli yeni DS 5, 92 HP gücündeki 1.6 e-HDi BMP, “DS LED Vision” özelliğiyle dinamik görünüme kavuşan DS3 CABRIO ve DS3 modelleri ile 120HP gücündeki 1.6 BlueHdi EAT6 motora sahip DS4 sergiliyor. Standın nostaljik modeli 68 model bir “DS 21 Pallas”. 

DS, yeni “DS 5” ile yeniden doğuyor…

Yeni DS 5; markanın ilk DS logolu otomobili olma özelliğini taşırken, avant garde tarzı, dinamik tasarımı, high-tech teknolojisi, detaylarda saklı tasarım özellikleri ile hem günümüzün hem de geleceğin tüm DS otomobillerinin özelliklerini taşıyor. Markanın tasarım ekiplerinin 60 yıl öncesinin orijinal DS modeline sadık kalarak tasarladıkları yeni “DS 5” modeli, rengi ve özel kabin süslemeleriyle sıra dışı ve premium bir duruş sergiliyor. DS 5’in lansman rengi olan mavi mürekkep gövde renkli DS 5, yarı anilin deri iç mekan“criollo” saat kayışı ile donatıldı. 

DS LED Vision ile daha çarpıcı bakışlara sahip 

DS 5’deki en önemli yenilik ön yüzündeki değişim. DS5, DS LED Vision ile daha dinamik bakışlara büründü. “Led“ ve “Xenon” farlarla donatılmış aracın merkezinde DS logosu konumlanıyor. Yatay olarak biçimlendirilmiş “DS Wings” adı verilen ön ızgara ise eski DS modellerine göz kırpıyor. 

İç mekanda bulunan yeni nesil dokunmatik ekran ise sürücülere kolaylık sağlıyor. Çok geniş iz mesafesi ile yola sıkıca oturan lastikler ve çift egzoz borusuyla tamamlanan arka görünümü, Citroën DS5’in kişiliğini daha da güçlendiriyor. Bu son versiyon tüm DS modellerinin en lüksü olarak göze çarpıyor.

DS3 ve DS3 CABRIO’nun yeni far imzası: DS LED Vision

DS3, yeni LED Vision farları ile ekstra çekiciliğe sahip. Araca bu güçlü ve keskin bakışları kazandırmak için ön farlarda iki teknoloji bir arada kullanılmış. Elmas görünümünde tasarlanmış LED’ler ve Xenon aydınlatma sistemi ile oluşturulan DS LED Vision, DS3 Cabrio’da enerjik bir etki yaratmış. 

Aracın güçlü karakteri; ön tampona entegre gündüz farları, Xenon aydınlatmalı ön farlar ve yan taraflardaki köpek balığı yüzgeci ile tamamlanıyor. Yenilenen Xenon ve tamamen LED ön far tasarımı sayesinde daha da çekici hale gelen DS3, hem daha iyi görüş özellikleri sunuyor hem de daha az enerji tüketimi sağlıyor. DS ruhunun canlanmasını temsil eden ilk model olan DS3, anti- retro sloganı ile aslında geçmişteki bir efsanenin sadece ismini taşımadığını ifade ediyor. Kişisel beğenileri yüksek, şehir hayatını seven, farklı ve özel olmayı seçen kişilerin tercih edeceği bir otomobil olan DS3; kullanıcısına kendi zevklerine göre gövde ve tavan renginin yanı sıra, iç özelliklerini de kişiselleştirebilme imkanı veriyor. DS3, sağlam yol tutuşu, dinamik sürüş özellikleri sayesinde şehir içinde olduğu kadar uzun yolda da sürüş konforu sunuyor. Kompakt boyutları ile DS3 şehir içinde kolay kullanım olanağı sağlıyor. Çok amaçlı ilk sportif Coupé tasarımına sahip DS3, 5 kişilik koltuk kapasitesi ile küçük bir binek otomobile yakışır genişlikte araç içi alan sunuyor. 285 litre ile oldukça geniş bagaj hacmine sahip DS3 günlük yaşamı da yaşamı kolaylaştırıyor. 

DS3, kişiselleştirilebilir tavanı, ön kasaya dinamizm katan köpekbalığı yüzgeçlerini andıran çamurluğu, yine ön yüzde LED lambalarını taşıyan yan rüzgârlıkları ile karakteristik ve farklı bir araç. DS3’te kullanılan kromajlı malzemeler araca hem dinamizm katıyor hem de hem de lüks ve farklılığı vurguluyor. Araç içindeki gösterge tablosu kaplaması, vites kolu topuzu ve diğer iç aksesuarlar sayısız renk, kumaş veya malzemeden kaplanabiliyor. 

Yolcuların güvenliği ön planda tutuluyor. ESP, ABS, Elektronik Fren Güç Dağıtıcısı (EBD) ve Acil Fren Destek Sistemi (EBA) donanımı standart olarak bulunuyor. Standart olarak sunulan 6 hava yastığı, 3 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve arka yan koltuklarda Isofix bağlantı noktaları ile en üst düzeyde güvenlik sağlanıyor. Tüm DS3 araçlarda hız sabitleyici / sınırlayıcı, Yokuş Kalkış desteği (Hillholder), Stop & Start, daha ekonomik ve daha ekolojik sürüş öneren, vites değiştirme göstergesi gibi yardımcı sürüş donanımı bulunuyor. Ayrıca MyWay seyir sistemi de bulunuyor. Mp3/WMAmüzik dosyaları ile uyumlu CD ses sistemi, Navigasyon, Bluetooth ve eller serbest kiti de bulunuyor. 

Sınıfında en büyük bagaja ve 5 koltuğa sahip tek cabrio’su: DS3 CABRIO

DS3 CABRIO 5 kişiye kadar oturma kapasitesini rahatça sağlayacak boyutlarda tasarlandı. Kompakt boyutlara sahip olan araç çeviklik ve dinamizmi temsil ediyor. DS3 CABRIO, 245 litrelik bagaj hacmiyle yine kategorisinin en geniş bagaj hacmine sahip aracı. Hatchback modeli ile aynı kabin hacmine sahip. Arka kısmında ayrıca 60/40 boyutunda ayrı katlanabilir bir alan mevcut, bu alan birçok günlük ihtiyaç için kullanılabilir.

Bagaj kapısı çok farklı bir şekilde açılıyor (dairesel hareketle), bu da sürücülere arkadaki boş alandan bağımsız olarak (örneğin; aracın arkası duvara doğru gelecek şekilde park edildiğinde) bagajı tamamen açabilme imkânı tanıyor.

DS3 CABRIO, hatchback serisinin güçlü kimliğini devam ettiriyor. Farklı tavan alternatiflerinden aracın bel kısmına canlılık kazandıran köpek balığı yüzgeci şeklindeki tasarım öğesine ve gündüz farlarını ön plana çıkararak aracın “yüzünü” şekillendiren tampon girintilerine kadar alışılmış tüm stil seçenekleri mevcut. DS3 CABRIO’nun tasarımı tamamen DS3 karakterine uygun. Tente tavanı ise aracın kusursuz kimliğine katkı sağlayan birçok orijinal renk seçeneği ve tasarımlarıyla sürücülere farklı bir kişiselleştirme imkanı sunuyor. 

Far tasarımları “Revolte” ve “Survolt” konsepti araçların tasarımlarından esinlenerek geliştirildi. Far orta kısmı 31 adet LED ışıktan oluşan dikdörtgen şekilli opalin bir setten ve kılavuz ışığı sonsuzluğa yansıtan yarı yansıtmalı bir ayna takımından oluşuyor. 3D geceleri farlar yakıldığında, gündüzleri ise sürücü frene bastığında aktif hale geliyor. Zarif bir detay olarak da 3D far üzerinde kabartmalı siyah DS zemini üzerine yerleştirilmiş krom detaylı bir DS logosu bulunuyor. 

DS serisinin ikinci en sportif modeli: Yeni BLUEHdi EAT6 DSport DS4 

DS serisinin DS3’ten sonra ikinci üyesi olan DS4; kalite ve teknoloji alanındaki üstün nitelikleri ile fark yaratıyor. DS4’ün alışılmışın dışına çıkan yeni görünümü; dinamizm ve zarafet ile kompakt dizayn ve çok yönlülüğü birleştiriyor. Titizlikle hesaplanmış ebatları, ölçülü yüksekliği ve gergin hatları ile DS4 eşi görülmemiş bir sürüş hissi sunuyor. DS4; şehir içinde kolay kullanım olanağı sağlıyor. Dinamik bir görünüme, çok amaçlı günlük kullanım olanaklarına sahip DS4; özellikle stili ile mükemmel bütünleşen ve gizli bir kapı koluyla erişilebilen 3 kişilik arka koltuğu, geniş hacimli bagajı ve sayısız saklama bölmeleri işlevsellik sağlıyor.

Krom çerçeveli göstergeleri, 45° görüş açısı sunan panoramik ön camı ve bedeni saran koltukları etkileyici bir sürüş konforu sağlıyor. DS4’ün geniş açılı ön camı araç içinde kontrastlı aydınlatma ortamı sağlamak için koyu renkli bir tavan ile birleşerek arkaya doğru uzanıyor. Havalandırmaların, vites kolunun ve orta konsol üzerindeki bazı kumanda butonlarının çevrelerinde krom parçalar kullanılıyor. İç tasarımda kullanılan üstün kaliteli deri koltuklar, dış tasarımda kullanılan kromajlı malzemeler araca hem dinamik bir görüntü katıyor hem de lüks ve farklılığı vurguluyor. İç mekanda bulunan yeni nesil dokunmatik ekran ise sürücülere görülmemiş bir kolaylık sağlıyor. 

Sesin araç içine en iyi şekilde dağılımını sağlayan ses sistemi, sürücü ve yolcu koltuklarının sırt dayanakları içinde bulunan elektrikli bel desteği ve masaj fonksiyonlu ön koltuklar, ekstra viraj aydınlatmalı sis farları, hız talimatlarını kaydetmeyi sağlayan programlanabilir hız sabitleyici ile DS4 teknolojiyi en iyi şekilde kullanıyor.

Aracın koyu renkli yan camlarını çevreleyen krom kaplaması, 18 inç alüminyum jantları ile bütünleşiyor. Bagaj kapısı ile birleşen tavanın arkaya doğru uzanan görüntüsü araca dinamizm katarken, kompakt ama aynı zamanda kaslı görünümü, markanın DS serisinin prestijini yansıtıyor. 

BLUEHDi Teknolojisine sahip EAT6 şanzımanlı DS4 

Sürüş sırasında daha fazla keyif almanın yanı sıra sürüş maliyetini düşürme ve çevresel etkilerini azaltmayı amaçlayan teknolojiler DS4’te ön plana çıkıyor. DS4, oksidasyon katalizatörü, seçiçi katalitik indirgeme (SCR) ve katkı parçacık filtresi içeren BlueHDi egzoz boru hattı ile çevreye saygılı yenilikçi teknolojiye sahip. Dizel Partikül Filtresi (DPF) SCR sisteminin yukarısında konumlandırıldığında egzoz gazlarını etkileyerek CO2 emisyonlarını azaltıyor. Blue HDİ teknolojisi ve tam otomatik şanzımanı ile DS4 ilk defa İstanbul Autoshow Fuarı’nda sergileniyor.

EAT6: 6 ileri otomatik şanzıman 

- Quick Shift sayesinde %40 daha hızlı vites değişimleri, motor ve şanzıman kontrolü için yeni bir teknoloji ve daha verimli ECU’ya sahip. 

- Kalkış performansını korumak ve yüksek araç hızında motor gücünü azaltmak için geliştirilmiş bu özel sistem ile motor devrini ve yüksek vites oranlarını azaltmak amaçlanmış. Bunun için de kompakt çekirdek dönüştürücü ile gelişmiş filtreleme sistemi kullanılmış. 

- Tüketim otomatik şanzımanın iç sürtünmesi; debriyaj disk en iyi seviyeye getirilerek, yağ pompası akışı motor yüküne göre kontrollü ve daha küçük yağ pompasıyla yapılarak yeniden tasarlanan hidrolik dağıtıcı sayesinde azaltılarak indirildi.

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.