Sadece 1 tane Lamborghini SC20
Tweet It! Facebook
17 Şubat 2021 23:29

Sadece 1 tane Lamborghini SC20

“Sadece tek bir çılgın müşteri için ekstrem Essenza'nın tümüyle üstsüz Barchetta şekli, 770 beygir gücünde 6.5 litrelik atmosferik V12 motorlu Lamborghini SC20 üretildi!”

2020 yılında yenilikçi teknik çözümleriyle otomotiv tarihinde bir kilometre taşı sayılan olarak hatırlanan Urraco’nun ve Lamborghini’nin 2+2 Gran Turismo sedan konseptinin son evrimi olan Jarama GT’nin 50’nci yılları kutlanmıştı… Hatta dünya SuperSport otomobil tarihinin en ikonik modeli Diablo da, 30 yaşına basmıştı…

Yani; Automobili Lamborghini de, artık tarihi çok zengin markalar arasına girdi. 25 yıl önce ilk Sant’Agata Bolognese ziyaretimde Diablo’ların kabin içi düğmelerini bile elde üretmeye çabalayan marka, geçtiğimiz yıl küresel salgın sebebiyle fabrikasının 70 gün kapalı kalmasına rağmen tam 7.430 “azgın boğa”yı dünya yollarına saldı…

Süper SUV’si Urus’tan 4.391 satmayı başaran Lamborghini, Huracán, V12 hibrit Sián, Essenza SCV12, ona yakın versiyonnlarıyla Aventador’lar ve Hafta dergisine de 2020 sonunda yazdığım Super Trofeo Omologata’nın yanında Spyder, EVO, Super Trofeo ve yarışlar için GT3 klasmanı araçlarını da üretmeye devam ediyor. Müşterilerin istedikleri donanım ve renkleri, en çılgın döşeme ve materyal seçenekleriyle gerçekleştiren Ad Personam birimi de, kişiselleştirme işinde artık dünyanın en iyi stüdyolarından biri olarak anılıyor.

Ünlü “boğa yetiştiricisi” Stephan Winkelmann, Bugatti'nin başkanlığını sürdürürken Lamborghini’ye yeniden Başkan ve CEO’su olarak geri döndü. One-Off denilen koleksiyon otomobilleri satmayı otomotiv dünyasında en iyi bilen yönetici olarak, eski göz ağrısı Lamborghini’ye gelir gelmez, sadece tek bir müşterisinin istemesi üzerine yepyeni bir üstsüz canavar daha hazırlattı...


Winkelmann’ın fikriyle kurulmuş olan Automobili Lamborghini’nin motor sporları departmanı Squadra Corse’nin fabrika içinde ayrı bir yeri olan özel garajda 11 yılda 490 yarış aracı hazırlanmış ve ayrıca sadece 40 adetlik Essenza SCV12 üretimi gerçekleştirilmişti. Şimdi ise, Squadra Corse’den ikincisi olmayacak olan SC20 doğdu. 

Normal yollarda da kullanılmak üzere tip onayı alınmış, benzerine hiç rastlamadığımız bir üstü açık, fakat pist yarışçılarıyla aynı teknikte bir araç örneği olan SC20, Lamborghini'nin motor sporları mühendisleri tarafından geliştirilirken ve hatta Centro Stile tasarımcılarının ilk çizimlerinden tüm üretimin tamamlanıncaya kadar, ismi gizlenen şanslı sahibinin eşlik etmesine izin verilerek ortaya çıkmış.

Sofistike mühendislikle İtalyan işçiliğini ve yarış karakteriyle en kreatif tasarımı bir araya getiren camsız ve tavansız tek seferlik bir ekstrem SuperSport üretimi…

Azgın boğaların başmühendisi Maurizio Reggiani ve ekibi, Lamborghini DNA'sını açık bir şekilde taşıyan bu radikal araçta V12 motor ve karbon fiber ustalıklarının en iyi örneğini göstermişler.

SC20’nin 6.498 cc atmosferik V12 motoru, 6.500 devirde 770 HP ve 6.750 devirde 720 Nm azami değerlerini gösteriyor. Optimize edilmiş 7-ileri ISR şanzımanı, merkezi elektronik diferansiyelli dört tekerlekten çekiş sistemi ve Pirelli P-Zero Corsa lastikleriyle 20 inç önde ve arkada 21 inçlik göbekte tek somunlu aluminyum jantları da, SC20’nin önemli ayrıntıları...

Fazlasıyla cesur “barchetta” tarzı, yani tavanı hep açık kalan ve önde büyük camı bile olmayan, pist dayanıklılık yarışları teknolojilerine sahip abartılı makinanın, karbon fiber gövdesinin kompetisyon tipi aerodinamik özelliklerinde ve özgün dizaynında, üç yıl öncesinin çılgın ve yine tek bir adet üretilmiş SC18 Alston’un dizaynını tamamlamış tasarım mühendisi Mitja Borkert’in imzası var...

 

Tasarımında ve performansında en uç noktaya çıkma hedefinin sonucunda benzeri görülmemiş çizgiler ve çok özel ayrıntılarla benzersiz bir araç gerçekleştirilmiş. İlham kaynağı olarak, Diablo VT Roadster, Aventador J, Veneno Roadster ve Concept S gibi yaratıcılık ve yarışçılığın dramatik birleşimleri alınmış.

Hem performans hem de kokpittekiler için en doğru hava akışını sağlamak üzere araç, olabilecek en alçak “keskin” yapıda tamamlanırken, içindekilerin yüksek hızlarda bile rahat sürüşü sağlanmış. İki kanatçıkla çerçevelenmiş ön splitter ve ön kaputtaki hava çıkışları Huracán GT3 EVO’yu, yanlardaki geniş ağızlar da Essenza SCV12’yi anımsatan aerodinamik çözümler olmuş. SC20’nin kaslı arka yapısı ise, üç farklı “Düşük, Orta ve Yüksek Yük” konumlarında ayarlanabilen devasa bir karbon fiber kanatla tamamlanmış. 

Üzerindeki Blu Cepheus ve Bianco Fu renkleri arasında kabinin gölgelerinde Nero Cosmus ve Bianco Leda renkleri dönüşümlü olarak seçilmiş. Karbon fiber sırtları olan Alcantara ve deri döşemeli koltukların karşısında göstergelerin üstündeki köprü, arka duvar, kapı panelleri, orta konsol ve direksiyon simidi, yani her yerde karbon fiber görünürken, kapı kolları masif alüminyumdan işlendiği fark ediliyor. Havalandırma ızgaraları ise, fabrikanın kendi 3D baskı teknolojisi kullanılarak oluşturulmuş.

Lamborghini DNA'sını en net gösteren radikal üstsüz SC20, boğaların motor sporları Başkanı Giorgio Sanna’ya göre de, bir teknik ve şekillendirme deneyi olarak Squadra Corse’nin araç geliştirme ve “el yapımı” ustalığını kanıtlayan, “yarışmadan şampiyon olmuş” bir Speedster!..

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

KARDEŞ PORTALIMIZ

Kobitek

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.