Volkswagen Yeni Passat Farkı
Tweet It! Facebook
04 Temmuz 2014 02:15

Volkswagen Yeni Passat Farkı

“VW yeni Passat ya da yarım asırlık geçmişin birikimiyle 8. nesil, yeni Passat!.. Her zaman Orta Sınıf'ın adeta bir standardı olmuş bir modelin, artık Üst Orta Sınıf ve belki Lüks Sınıf gibi görünme çabası!..”

4 Temmuz, Amerika'da "Kurtuluş Günü", Almanya'da Berlin'de ise sekizinci jenerasyon yeni Passat'ın doğum günü olarak kutlandı... Aslında Paris Mondial de l'Automobile ile lanse edilecek olan yeni nesil Passat, Volkswagen'in "halk otomobili" kavramını nasıl yukarıya çıkardıysa, "Alman Orta Sınıfı"nın da daha lüks seviyeye ve daha üst segmentlere taşındığını kanıtlıyor...
B8 kod ismiyle hazırlanan bu yeni Passat, lüks VW modeli Phaeton'a doğru fazlasıyla yaklaştırılmış...
Hatta Amerika pazarı için sunulan daha "büyük" Passat'a da biraz benzetilmiş...
B6 Passat'tan sonra bir "facelift" gibi duran B7 Passat gelmişti ve "değişiklikler yenilikler ne kadar az" diye çok sert eleştirilmişti... Şimdi ise B8 Passat, baştan aşağı yeni, daha pahalı ve büyük duruyor...
Aslında daha alçak, daha kısa ve sadece biraz daha geniş bir yeni Passat, geliyor... Dingil mesagesinin ekstra uzunluğu ise, belki de yeni nesildeki en büyük sır!..
Modular QuerBau mimarisinin en iri yapılarından biri olarak hazırlanmış olan yeni Passat, yepyeni motorları ve yepyeni teknolojileriyle, VW Grubu'nun yeni bayrak gemisi olmak üzere "görevlendirilmiş"...
Ekstra özelliklerine rağmen 85 kg daha hafif gövdesi, aktüel Passat'a göre yüzde 20'ye varan yakıt ekonomisi, 2 mm daha kısa gövdeli olmasına rağmen 2.79 m'ye uzatılmış dingil mesafesi, sedanın bagajınını 586 lt'ye ulaştıran 21 litrelik büyüme, "Variant" yani station wagon'un arkasını 650 lt'ye çıkaran 47 litrelik ek yükleme hacmi...
120'den 280 HP'ye 10 farklı direkt enjeksiyonlu Turbo motorları arasında 240 HP'lik 2.0 TDI dizeli ve 1.4 TSI ile bir küçük elektrik motorun kombine çalışacağı 211 HP'lik ve 966 km menzilli bir Plug-In Hybrid (50 km tümüyle elektrikli gidebilen) seçeneği de VW'nin Passat sürprizleri arasında!.. Türkiye'de şansları çok düşük olsa da 180 HP'lik 1.8 TSI, 220 ve 280 HP'lik 2.0 TSI benzinlileriyle 2.0 TDI'ın 150 ve 190 HP dizel seçenekeleri, yeni Passat'ın asıl motorları olacak.

Yeni Passat'ta da girişte sunulacak 125 ve 150 HP'lik 1.4 TSI benzinliler ve 120 HP'lik 1.6 TDI dizel motorları "Willkommen in der Türkei!" diyerek karşılamamız gerekiyor!..

Ön tekerleklerin 29 mm öne ve arka tekerleklerin 17 mm arkaya çekilerek uzayan dingil mesafesinin taşıdığı gövdenin 14 mm daha alçak ve 12 mm daha geniş olması da, gerçekten çok ilginç... 1456 mm yükseklik ve 1832 mm genişlik!..

LED far ve stop lambaları, Audi spor modellerindekileri hatırlatan tümüyle dijital gösterge paneli ve ön cama verileri uyarıları ve navigasyonu yansıtan Head-Up Display sistemi, arka trafik alarmlı "Side Assist", çeki asistanı, otonom sürüşe doğru ilk adım olan sıkışık trafik asistanı, aracı otomatik olarak durdurabilen City Emergency Braking ve otomatik park etme sistemi gibi çok sayıda "lüks" elektronik ve robotik donanıma da sahip...

Yeni Passat hakkında, asıl ayrıntıları Paris fuarıyla birlikte Sizlerle paylaşacağız...
Fakat, şunu söyleyelim; yeni Passat, sekizinci jenerasyon olmanın hakkını verecek kadar, olgun ve iyi hazırlanmış görünüyor!..

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

KARDEŞ PORTALIMIZ

Kobitek

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.