Arteon'da Shooting Brake
Tweet It! Facebook
24 Haziran 2020 06:09

Arteon'da Shooting Brake

“Volkswagen, FastBack Arteon için PHEV versiyonu gibi teknik güncelleme yaparken, bir sürpriz gerçekleştirdi ve çok merak edilen 5 kapılı ShootingBrake Arteon versiyonunu da gösterdi...”

Volkswagen Variant yani Station Wagon modellerinden daha sportif hatlarıyla bu sportif Arteon Shooting Brake, @vwgroup için bir ilk sayılır...
Diğer yanda Plug-In Hybrid olarak da artık Arteon’lar geliyor... Fakat elbette 320HP'lik Arteon R tüm bunların arasında zirvede olacak!..
2017’den bu yana Volkswagen Türkiye için de bir Gran Turismo olarak pazarlanan Arteon, Avant-Garde tasarımıyla çok beğenilmişti...
Şimdi yatay krom şeritli ön yüzüne kesintisiz bir LED ışık şeridi de konulan bu atletik VW, yeni hava ağızlarıyla da fark edilecek...
B direklerine kadar bire bir aynı olan FastBack ve Shooting Brake Arteon’lar, oradan geriye doğru tümüyle farklı dizayn edilmiş...

Fastback’te Coupe tavan çizgisi bagaja doğru alçalırken, Shooting Brake’te geriye geniş kavis çizen tavan ve cam üst çizgisinin altında camın alt çizgisi yukarı doğru çıkıyor ve daralarak sportif bir hat oluşturuyor!..
Daha sonra eHybrid, R Performance, Torque Vectoring sistemi, Travel Assist, IQ.Drive AppConnect Wireless gibi yeniliklerini de paylaşacağız...
Ancak, şimdilik değiştiği söylenen fakat “farkını fark edemediğimiz yenilenmiş kabin içi” ile son notumuzu iletelim...
Ayrıntılı tüm teknik ayrıntılar ve performans verileri, yorumlarımızla daha sonra ayrıca CarsNews.TV sayfalarımızda yer alacak...

Volkswagen’in avant-garde tasarıma sahip iddialı modeli Arteon güncellenmiş haliyle yollara çıkmaya hazırlanıyor. Daha verimli, enerji dolu ve tam anlamıyla dijital modelin 2020 yılı ikinci yarısında Avrupa’da satışa sunulması planlanıyor. Yeni Arteon, işlevsellik kadar bireysel tasarıma ve yenilikçi teknolojilere değer veren tüm otomobil severler için tasarlanmış.

Yeni Arteon’da ilk planda güncellenen ön profil göze çarpıyor. Bir önceki nesliyle de dikkatleri üzerine toplamayı başaran Arteon'un yenilenmiş tasarımı yine göz alıcı ama çok daha rafine. Ön tarafta keskinleştirilmiş tasarım çizgisi modelin bir yandan şık bir lüks otomobil olduğunu gösterirken, diğer yandan güçlü bir sportif karaktere de sahip olduğunun altını çiziyor. Uzun ve geniş kaputun dikkat çekici tasarıma sahip radyatör paneli ve entegre LED farlarla etkileşimi bu karakteri ortaya koyuyor. Yeni Arteon’da ön farlardan radyatör ızgarası içerisine kadar devam eden LED gündüz sürüş far çizgisi gün ışığında bile dikkat çekmeyi başarıyor.

Yeni Arteon’un arka tarafında da tasarımın güçlü izleri dikkat çekiyor. Özellikle arka çamurluk üzerinde devam eden omuz çizgisinin güçlü, çarpıcı tasarımı ve yeni LED stop grubu Arteon ile ilk karşılaşıldığında dikkat çekiyor.
Yeni Arteon, Volkswagen’in MQB (Modular Transverse Matrix) platformunda ürettiği modeller grubunda yer alıyor. Böylece, 2.840 mm'lik uzun bir aks mesafesi sayesinde kullanım alanı oldukça verimli bir hale getirilmiş. Yeni Arteon, 4.866 mm uzunluğa ve dış aynalar hariç 1.871 mm’lik gövde genişliğine sahip.

Yeni Arteon’ın iç mekanında, modelin karakterine uygun olarak yeniden tasarlanmış üst düzey kalite ve fonksiyonellikte bir kokpit ortamı bulunuyor. İçeride tüm yüzeyler, havalandırma çıkışları, gösterge paneli, bilgi-eğlence sistemi ve klima kumandaları da dahil olmak üzere orta konsol ve kapı döşemeleri yeniden tasarlanmış. “Touch slider” ile sezgisel olarak kontrol edilebilen otomatik klima ve dokunmatik tuşlara sahip yeni direksiyon çok daha kolay kullanılan bir teknoloji sunuluyor. Yeni bir özellik daha: “Apple CarPlay” ve “Android Auto” fonksiyonlarının kullanıldığı “App-Connect Wireless” üzerinden uygulamalar artık otomobile kablosuz entegre edilebiliyor. Harman/ Kardon'un 700 watt'lık güçlü ve yüksek kaliteli ses sistemi Yeni Arteon’a özel olarak tasarlanmış.

Konsolun üst kısmında ve kapı döşemelerinde kullanılan özel dikişlerle uygulanmış yeni suni deri yüzeyler daha rafine ve üst düzey bir tasarım olarak öne çıkıyor. Tercih edilen donanım seviyelerine göre iç mekanın premium kalite algısını daha üst seviyeye çıkaran yeni ahşap veya krom dekor seçenekleri sunuluyor. Klima havalandırma kanalları yeniden tasarlanmış ve otomobile tamamıyla entegre edilmiş. Kapı içindeki dekorların içerisine entegre edilen 30 farklı renge sahip ambiyans aydınlatması da özellikle gece yolculuklarında keyifli bir sürüş deneyimi sunuyor.

Arteon'da dokunmatik yüzeylere sahip yeni nesil çok fonksiyonlu direksiyonun yanı sıra pek çok dokunmatik kontrol ünitesi var. Yarı otonom sürüş asistanı “Travel Assist” aktif edildiğinde sürücünün elinin kapasitif direksiyonda olduğunu algılayan özel yüzeyler sayesinde daha güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi sunuluyor.
Dokunmatik özelliğe sahip klima kontrolleri Yeni Arteon’da sunulan en önemli geliştirmelerden biri olarak önümüze çıkıyor. Otomatik klima sisteminde istenilen sıcaklık ayarı bir “touch slider” vasıtasıyla sezgisel olarak değiştirebiliyor. Aynı özellik, klimanın havalandırma sistemi için de kullanılıyor.

Yeni Arteon’da yeni nesil dijital gösterge paneli "Digital Cockpit Pro" standart olarak sunuluyor. 10,25 inç'lik ekran yüksek çözünürlükte ve net grafiklere sahip. Sürücü, çok fonksiyonlu direksiyon üzerindeki bir tuş sayesinde üç temel gösterge stili arasında hızlı ve kolay bir şekilde geçiş yapabiliyor.
Yeni Arteon’a performans ve verimlilik odaklı yeni bir motor seçeneği ekleniyor. Arteon ürün gamında ilk kez kullanılan plug-in hibrit sürüş sistemine sahip Arteon eHybrid, özellikle elektrikli sürüş menziliyle, günlük kullanımda sıfır emisyonla seyahat deneyimini mümkün kılıyor.
Elektrikli mobilitenin avantajları Arteon eHybrid’te öne çıkıyor. Plug-in hibrit sürüş sistemi, 50 km’ye kadar olan mesafeleri tamamen elektrik motoru üzerinden kat etmek üzere uyarlanmış. Bu nedenle, bataryada yeteri kadar şarj bulunması halinde, eHybrid modeli her zaman E-Mode'da çalışmaya başlıyor. Arteon eHybid şehir elektriği üzerinden şarj edilebilmesinin yanında kendi içten yanmalı motoruyla da uzun seyahatlerde şarj edilerek, şehir içi trafiğe girildiğinde elektrikli motoru sayesinde sıfır emisyon kullanımı sağlıyor.

140 km/h'nin üzerindeki hızlarda, elektrikli motor, verimli TSI motoru destekliyor. Elektrikli motor ve TSI motor arasında sağlanan etkileşim de hem performansı hem de verimliliği artırıyor. Yeni Arteon eHybrid’teki elektrik enerjisi bir yandan tamamen elektrikli sürüş için kullanılabilirken, diğer yandan performansın artırılması amacıyla da kullanılmış oluyor. Elektrikli itiş sistemi ek bir takviye birimi şeklinde görev yaparak kendi dinamiğini eHybrid mod'da ortaya çıkarıyor. 1.4 lt TSI motor 156HP güç üretiyor. Elektrikli motor ise 115HP güç üretiyor. Bu iki motorun birlikte çalışması sonucunda, 218HP'lik etkileyici bir sistem gücü elde ediliyor. Gövde altında arka aksın önüne yerleştirilmiş lityum iyon piller elektrik motoruna enerji sağlıyor. Arteon eHybrid’de, Volkswagen'de hibrit otomobillerde kullanılmak üzere geliştirilmiş 6 ileri DSG şanzıman bulunuyor.
Arteon’un diğer motor seçenekleri arasında 3 farklı TSI ve 2 farklı TDI teknolojisi de yer alıyor. 1.5 lt hacminde sadece manuel vites ile sunulacak TSI motor 150HP güç üretirken, 2.0 lt hacmine sahip TSI motorlar ise 190HP ve 280HP güç seçenekleri ile sunuluyor. 2.0 lt hacminde sunulacak TDI motorlar ise 150HP ve 200HP güç üreten seçeneklere sahip. Tüm motorlarda yüksek verimlilik düzeyleri, düşük emisyonlar ve güçlü tork ön plana çıkıyor.

Yeni Arteon’da 210 km/h hıza kadar sürüş imkânı sağlayan, yarı otonom sürüş asistanı “Travel Assist” sistemi ilk kez kullanılıyor. “Travel Assist” özellikle şehir içi trafiğin yoğun olduğu ve yol çalışmalarının bulunduğu bir rotada sürüşü daha güvenli ve daha rahat hale getiriyor. Sezgisel Adaptif Hız Sabitleyici “Predictive ACC”, Travel Assist'in ayrılmaz parçalarından biri olarak öne çıkıyor. Adaptif Hız Sabitleyici otomobilin hız sınırlarına, virajlara ve kavşaklara uygun hız adaptasyonuyla hızlı bir şekilde uyum sağlamasına yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra, Şerit Takip Asistanı “Lane Assist”, yaya algılama özelliğine sahip Ön Bölge Asistanı “Front Asist”, yarı otonom sürüş asistanı “Travel Assist”’in diğer bileşenleri olarak dikkat çekiyor.
Yeni Arteon’un, verimlilik ile performansı bir arada sunan ve 218HP güç üreten plug-in hybrid teknolojisine sahip yeni 1.4 lt TSI benzinli motora sahip eHybrid fastback versiyonunun 2021 yılı ikinci yarısında Türkiye yollarında olması planlanıyor.

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

KARDEŞ PORTALIMIZ

Kobitek

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.