Efsane C Coupe
Tweet It! Facebook
03 Aralık 2015 20:53

Efsane C Coupe

“Yeni C-Coupe ile Mercedes-Benz, öyle bir atağa geçiyor ki, yakın rakiplerinin yapacağı tek şey, onun güzel arka stoplarını seyretmek!..”

Otomobilin yerini bulduğunuz ConnectMe gibi en yeni teknolojileriyle ya da muhteşem tasarımıyla değil, C-Coupe tarihinin en sportif karakteriyle en yeni "yıldız" kalpleri fethedecek!..

Özellikle de 510 beygir gücündeki, adeta bir DTM aracının "sivil" hali olan, C63 S AMG Coupe'nin bundan böyle her gencin rüyasını süsleyeceğinden eminiz!..

Sürüş keyfine odaklı bir karaktere sahip yeni C-Serisi Coupé, iddialı tasarımı ve sportif yapısıyla modern ve lüks kavramlarını bir arada sunuyor. İç mekanda  stil ve sportifliği yepyeni bir seviyeye taşıyan araçta isteğe bağlı olarak havalı süspansiyona sahip dinamik yapılandırılmış şasi tercih edilebiliyor. Bu sayede kullanıcılar, yüksek seviyede süspansiyon konforu ile düşük lastik titreşiminin, çevik yol tutuşun ve sürüş zevkinin tadını çıkartabiliyor. Ağırlığı azaltmak üzere tercih edilen hafif gövde, mükemmel aerodinamik unsurlar ve yüksek performansa sahip, aynı zamanda verimliliği yüksek motorlar buna yardımcı oluyor.  

Göz alıcı radyatör ızgarası ve çarpıcı sportifliğe sahip ön tasarımıyla önceki modelden 60 mm daha uzun olan C-Serisi Coupé, Mercedes-Benz’in coupé genlerini cesur ve güçlü görünüme sahip arka tasarım ile birleştiriyor ve çerçevesiz kapı yapısıyla sportif karakterini vurguluyor. Bir önceki modele göre artırılan iç mekan hacmi, sürücü ve ön yolcu için daha fazla ferahlık yaratıyor.  



Yeni nesil C-Serisi Sedan ve C-Serisi Coupé’de  sunulan önemli bir yenilik de aracın orta konsulunda yer alan “dokunmatik kumanda paneli” (touch pad).  Bu panel, akıllı telefonlarda olduğu gibi parmak hareketleriyle tüm ana ünitelerin oldukça pratik bir şekilde kullanılmasını ve çalışmasını sağlıyor. Aynı zamanda bu bölümde harfler, rakamlar ve özel karakterler herhangi bir dilde el yazısıyla girildiğinde dahi eksiksiz olarak algılanabiliyor. Önemli bilgileri doğrudan sürücünün görüş alanında görüntüleyen „ön camda sanal gösterge paneli (HUD)” de yeni C-Serisi Sedan ve C-Serisi Coupé’de sunulan bir başka yenilik. Aracın sunduğu teknolojik sistem, araç hızı, navigasyon sistemi bilgileri ve DISTRONIC PLUS mesajlarını da ekrana aktarıyor. Yeni C-Serisi Sedan ve C-Serisi Coupé’de tamamen yenilenen bilgi-eğlence sistemi dokunmatik panelden kontrol edilebilme özelliğinin yanı sıra tüm fonksiyonları hızlı bir şekilde gösteren etkileyici animasyonlar ve görsel efektlere sahip. Tüm bunların yanı sıra klima sistemi de tamamen yenilendi ve performans, verimlilik, hava ve kontrol kalitesi tamamen artırıldı.

Yeni C-Serisi Sedan ve C-Serisi Coupé, „Akıllı Sürüş“ konseptinin bir parçası olarak E ve S-Serisi araçlarda sunulan üstün teknolojik sistemler ile konfor ve güvenliği daha da üst seviyelere taşıyor. Destek sistemleri en son radar, kamera ve sensör teknolojilerine dayanıyor ve yakın sürüş, yorgunluk, karanlık gibi kaza nedenlerine sebep olan öğeleri hedef alıyor. Yeni geliştirilen destek sistemlerinin bazıları sadece uyarırken bazıları tehlikeli durumlarda sürücüye müdahale de edebiliyor; 

Sürücünün yorgunluğunu tespit ederek uyaran - Konsantrasyon kaybı yardımcısı (Attention Assist) 

Arkadan çarpma risklerini azaltan - Çarpışma önleme yardımcısı (Collision Prevention Assist)

Takip edilen araç ile aradaki mesafeyi sürekli koruyan, hatta trafik sıkıştığında otomatik olarak dur-kalk yapmasını sağlayan – Distronic Plus

Olası kazayı algılayan ve yolcuları kazayı en hafif şekilde atlatmaya hazırlayan - Pre-Safe® 

Aracın şerit içinde kalmasını denetleyen ve aktif müdahalede bulunan - Aktif Şerit Takip Yardımcısı (Active Lane Keeping Assist)

Aracın rahat park edilebilmesini sağlayan ve kendi kendine paralel ve dik park edebilen ön ve arka park sensörleri – Parktronic

Ön, yan ve arka taraftaki dört kameradan gelen görüntü bilgilerini kullanarak, aracın ve çevresinin kuş bakışı görünüşünü çıkaran, manevra sırasında, park yerlerine giriş çıkışta kolaylık sağlayan - 360-derece kamera

Uzun hüzmeli farları, trafik durumuna göre diğer araç sürücülerinin gözünü almayacak şekilde otomatik ayarlayan - Adaptif Uzun Far Yardımcısı PLUS

Ağırlığı100 kilogram azaltılarak hafiflik sıralamasında segmentinin lideri konumunda bulunan yeni C-Serisi, tümü ECO start/stop fonksiyonuna sahip ve Euro 6 emisyonu standartlarındaki güçlü ve verimli benzinli ve dizel motorları ile bir önceki nesile kıyasla % 20’ye varan bir yakıt tasarrufu sağlıyor. 

Yeni nesil C-Serisi’nin BlueDIRECT dört silindirli benzinli motorları, yüksek verimi sınıfının en iyisi konumunda olan emisyon performansı ile bir araya getiriyor. 4MATIC sürekli dört tekerden çekiş sistemi ise aracın çekiş ve sürüş dengesini artırmaya yardımcı olurken aynı zamanda aracın sportif karakterini de ön plana çıkarıyor. Opsiyonel olarak sunulan ön ve arka akslarda havalı süspansiyon (AIRMATIC) sistemine sahip kendi segmentindeki ilk araç olan yeni C-Serisi’nde, AGILITY SELECT düğmesi kullanılarak “Comfort”, “ECO”, “Sport” ve “Sport+” gibi farklı sürüş seçenekleri tercih edilebiliyor. 

Mercedes-Benz C-Serisi Sedan ve Estate, pazara 1.6 litre hacminde, 156 PS gücündeki benzinli motoru ve 7G-TRONIC otomatik şanzımanlı C 180 versiyonu, 1,6 lt. dizel motoru ve 7G-TRONIC otomatik şanzıman seçeneğine sahip C 200 d versiyonu ve iki adet birbirinden performanslı AMG performans modeli ile pazara sunuluyor. Toplamda 17 adet seçeneğe sahip C-Serisi versiyonlarının geri kalanları ise sipariş üzerine temin edilebiliyor.

Mercedes-Benz C-Serisi Coupé ise C 180, C 300, Mercedes-AMG C 63 ve Mercedes-AMG C 63 S olmak üzere dört farklı versiyon ile aşağıdaki teknik veriler ile satışa sunuluyor:

 

Model

Sld#

Motor 

cc

Güç

HP

Tork
Nm 

0-100 km/h
sec

Tüketim

lt/100km

C180 

4

1595

156

250

8,8

5,4 – 5,9

C300

4

1991

245

370

6,0

6,3 – 6,8

AMG C63 

8

3982

476

650

4,0

8,6 – 8,9

AMG C63S

8

3982

510

700

3,9

8,6 – 8,9

 

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

KARDEŞ PORTALIMIZ

Kobitek

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.