Lincoln Nautilus Tazelemesi
Tweet It! Facebook
21 Kasım 2020 02:04

Lincoln Nautilus Tazelemesi

“Lincoln’ün “sessiz uçuş” diye adlandırdığı konforunda hazırlanmış, facelift döneminin bile öncesinde yenilenen Nautilus modeli, gerçek deri ve gerçek ahşap pahalı detaylarıyla artık çok daha şık.”

Ford Motor Company’nin lüks birimi Lincoln, satışları çok yavaş giden 4.826 mm uzunluğundaki orta boy SUV’u Nautilus’un makyaj zamanı gelmeden tazeledi… 

Oysa, Lincoln’ün asıl canlanması büyük Navigator gibi dev seçenekleriyle başlamış, fakat iki sıra koltuklu 2.850 mm dingil mesafeli Nautilus'un satışları üçte bir oranında kalarak hedeflerini zedelemişti…

Bu yüzden Ford, 1.682 mm yükseklik ve 1.999 mm genişliğindeki Nautilus'un 3.067 lt hacmindeki iç mekanını daha konforlu yaparak aracı LCI zamanı öncesinde yeniledi… Ayrıca, kablosuz yazılım güncellemeleri ve Lincoln serisinin en büyüğü 13,2 inç dokunmatik ekran dahil olmak üzere yeni teknolojiler yükledi. Buradaki fikir, baby boomer'ları ve benzer boyuttaki Lincoln Aviator'daki üç sıra koltuğa ihtiyaç duymayan daha genç müşterileri cezbedebilecek ferah bir bir kabin içi yaratmakmış.

İki sıralı yani 5+2 koltuklu olmayan lüks SUV klasmanına ABD pazarında Lexus RX,  Audi Q5, BMW X5 ve Mercedes-Benz GLE olmak üzere Japon ve Alman oyuncular hakim. Lincoln ise, çok fazla modern öğe eklediği ve çok fazla uğraştığı Aviator ve yeni kompakt Corsair SUV modelleriyle SUV pazarında adeta yok satarken, neredeyse her boy seçeceğe sahip olduğu yelpazesinde Nautilus modelinde tahmin ettikleri başarıyı tutturamamışlardı. 

Ford’un Kanada Ontario Oakville fabrikasından çıkan adaptif suspansiyonu opsiyonel olan Nautilus, ayrıca yakında Çin'de de Lincoln’ün üçüncü modeli olarak üretime girecek. Hatta Ford, Çin'in ABD'yi geçerek, Lincoln'ün en büyük pazarı olmasını bekliyor.

Lincoln, bu önemli segmentte düşen satışları artırmak için yepyeni bir bilgi-eğlence sistemi, daha büyük orta ekran ve kozmetik ince ayarlarla orta boylu Nautilus crossover'ını yenilerken, Ford’un yeni Sync 4 bilgi-eğlence sistemini de kullanan ilk Lincoln modeli yapıyor. 

İç mekan, "ufkun klasik görüntüsünü" yansıtma tasarımıyla kardeşleri Aviator ve Corsair'e çok fazla benzetilmiş. Yatay dokunmatik ekranın altına dizilmiş düğmelerin "piyano tuşu" görünümü de fonksiyonel görünüyor.

Navigator gibi iri olmayan, fakat ısıtmalı arka koltuklar gibi benzer bir lüks seviyesi sunan, özellikle Alman rakiplerinin karşısına çıkabilecek özelliklerde yenilenmiş olan Nautilus, gövdesinin dışında bir iki küçük detay dışında sadece kabin içine konsantre olunmuş olarak konfor ve kalite seviyesini yükseltmiş. ayrıca alt diz airbag sistemi de fark yaratacak.

Start/Stop özelliğiyle yakıt tüketimi düşürülmüş motorları da ilk halindeki gibi önden çekerlide 250 HP 380 Nm’lik 2.0lt dört silindirli Turbo ve dört çekerlide 335 HP 515 Nm’lik 2.7lt Twin-Turbo V6… Çok yumuşak geçişli 8-ileri Select-Shift otomatik şanzıman da bu motorların kombini…

Sürücü destek teknolojisi olarak standart paketinde aracın tüm çevresini gösteren Lincoln Co-Pilot360 ve opsiyonel Co-Pilot360 Plus paketi de sunuyor. Adaptif cruise control, şerit ortasında tutma, öndeki araçla riskli mesafe uyarısı, aktif park asistanı, arka çapraz trafik uyarısı, yayaları da algılayan otomatik panik fren ve yarı otonom sürüş destek sistemleri de bu şık Lincoln’ün iddiasını arttırıyor.

Akıllı telefon ile kapılarının açılması ve hatta Lincoln Way uygulaması ile navigasyonun önceden programlanabilmesi, sesli kumanda ve 4G güncelleme gibi özelliklerle Nautilus’un en modern SUV’lardan biri olması sağlanmış. 

Son olarak Full LED Multi-Projector farlarının ve 18’den 21 inçe jantlarının güzelliği de notlarımız arasında. unutmadan yükleme hacminin arka koltukların arkasında 1.054 ve ön koltuklara kadar da 1.948 litre olduğunu söyleyelim…

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

KARDEŞ PORTALIMIZ

Kobitek

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.