Müthiş Berlingo
Tweet It! Facebook
16 Şubat 2018 03:45

Müthiş Berlingo

“En yeni Citroen tasarımıyla baştan aşağı yenilenen Berlingo, özellikle MultiSpace haliyle artık binek otomobillerden farksız, bir ticari LCV olmasına rağmen adeta konforlu bir MPV... ”

PSA'nın EMP2 platformunun ön kısmınının kullanıldığı LAV yani kompakt MPV geometrisi üzerinde geliştirilen ve hem iç hem de dış tasarımında adeta binek otomobillere benzetilen yeni Citroen Berlingo, yeni motor seçenekleri ve konfor donanımıyla şaşırtıyor.

Hayatın içinden, farklı ve dinamik yaşam tarzlarını yansıtan bir model. Bu tanımlama Citroen’in yeni kompakt binek-ticari'si için kullandığı bir tabir. Citroen, Berlingo Multispace ile bu LAV denilen yani eğlence aktivitesi aracı segmentini ilk kez 1996’da oluşturmuştu. Aradan geçen 22 yılın ardından ise, Citroen Berlingo’nun üçüncü nesliyle LCV değil LAV olarak yoluna devam ediyor. PSA’in ürettiği ilk yeni nesil kompakt minivan olacak olan Berlingo Multispace, PSA’nin bünyesinde barındırdığı Citroen, Peugeot, Vauxhall ve Opel’in yeni kompakt minivanlarıyla dördüz kardeşler... Citroen Berlingo Multispace, aslında LCV Berlingo’nun koltuklu hali... Ancak Citroen’in kendine has imzalarından biri olan C4 Cactus’lerde kullanmış olduğu yan kapılardaki airbumplar, Citroen Berlingo Multispace’de de yer almış...

Bunun yanı sıra, Citroen Berlingo Multispace’de çok işlevli tavan bölmesi ve gösterge panelinde bir Top Box’ın da yer aldığı 28 adet eşya koyma alanı alıyor. Bir başka özellik ise, minivanların en büyük konfor avantajoı olan değiştirelebilir oturma konfigürasyonları ile iç mekanı kendinize göre optimize edebilimeniz...

Citroen, Berlingo Multispace’de 5 veya 7 yolcu taşıyabilmek için standart ve uzatılmış dingil mesafeli olarak iki ayrı boyutta versiyonları da bulunuyor. Benzinli ve dizel motor seçeneklerinde 75 beygirden 130 beygire kadar performans serisine sahip olan Citroen Berlingo Multispace, yeni nesil 8 ileri otomatik şanzımana ve 19 farklı sürüş yardım sistemi de seçenek olarak sunuluyor.

Yeni Citroen Berlingo ve ailesindeki Opel/Vauxhall Combo ve Peugeot Rifter gibi diğer üyeleriyle, Ford Transit Connect, Chevrolet City Express, Ram ProMaster City/Fiat Doblo, Renault Kangoo, Volkswagen Caddy, ve Nissan NV200 modellerinin karşısına rakip olarak çıkıyor. Bu son derece rekabetçi bir segmentte, Avrupa’daki satış pastasından büyük dilimi alma iddiasını ise tasarım farkıyla ortaya çıkarmak istiyor... Citroen, Berlingo modelini son iki yıl içinde 3.3 milyondan fazla sattı ve bu satışlardan yarısından fazlasını Berlingo Multispace modeli oluşturdu. Sadece 2017'de 165.000 adet Berlingo kompakt minivan olarak satıldı ve 17 ülkede en çok satılan model olmuştu. Bu başarıdan sonraki en iyi ikinci satış şampiyonluğu, sadece C3 modeliyle gerçekleşmiş...

Yeni platform, yeni tasarım, yeni iç dizayn, herşeyi yeni olan Berlingo, Peugeot Rifter ve Opel Combo ile eş zamanlı üretilmeye başlanıyor... 2018 model Citroen Berlingo, hafif ticari sınıfına Cactus’ten aşina olduğumuz şıklığı ve tarzı da getirerek ayrıcalığını ortaya çıkarıyor. Yalnızca dış tasarımıyla değil, iç dizaynında kullanılan malzemeyle de önceki modellerden bariz bir şekilde sıyrılmayı başaran yeni Berlingo; özellikle kalabalık aileler ve şık bir hafif ticari arayışındakiler için ideal bir model olabilir.

Berlingo notları:

Son dönemde binek otomobil ürün gamı bir bir yenilenen veya makyajlanan Citroen ailesinde bu kez sıra hafif ticari modellere geldi. Markanın sevilen hafif ticari modeli Berlingo, 2018 yılına tamamen yenilenerek girdi. Yeni Berlingo’nun dış tasarımında büyük değişiklikler yapılmış. Artık Berlingo bir ticari araçtan ziyade tıpkı bir binek otomobil gibi görünüyor. Yeni Berlingo bu binek görüntüsünü, aracın dış tasarımının C3 Aircross ve C4 Cactus modellerine benzetilmesine borçlu. Zira birçok Avrupa ülkesinde bu model MPV olarak satışa sunuluyor. Yeni Citroen Berlingo, markayla özdeşleşen iki parçalı ön far grubuna sahip. Aracın yanlarındaki kayar kapıların alt bölümünde de tıpkı C3 Aircross ve C4 Cactus’te olduğu gibi “Airbumps” olarak adlandırılan içi hava dolu plastik panelleri yerleştirilmiş. Aracın arka tarafında ise daha geleneksel bir tasarım dili hakim, çünkü Yeni Berlingo’nun arkası eski model ile neredeyse aynı görünüyor.

2018 model Berlingo, PSA Grubu tarafından geliştirilen yeni EMP2 platformu üzerine inşa edildi. Elektrikli direksiyon sayesinde manevra kabiliyeti daha da atik ve hızlı hale gelen modelin dönüş açısı azaltılmış. Diğer çoğu Citroen modelinde olduğu gibi yeni Berlingo’da da “air bump” adı verilen, Cactus modellerinden aşina olduğumuz plastik çıkıntılar kullanılmış. Çarpma anında kapıların daha güvenli olmasını sağlayan bu plastik çıkıntılar, araca ekstra bir güzellik de katıyor... Yeni Citroen Berlingo’nun iç mekanı da büyük değişikliklerden nasibini almış. Citroen yetkilileri aracın iç mekan kalitesi olarak bir jenerasyon şıçraması gerçekleştiğini iddia ediyorlar. İç mekandaki yüzeylerin malzeme kalitesi arttırılmış. İç mekanda döşeme renkleri de çeşitlenmiş. Yeni Berlingo iç mekanda 8 inçlik dokunmatik ekran, kablosuz telefon şarjı, 3 boyutlu navigasyon, head-up display, Apple CarPlay ve Android Auto gibi teknolojiler barındırıyor.

Berlingo’da güvenlik teknolojileri açısından da bir çağ atlanmış. Araçta 19 farklı sürücü yardımcı sistem seçeneği sunuluyor. Uyarlanabilir hız sabitleme kontrolü, otonom frenleme, kör nokta izleme sistemi ve park yardımcısı bu teknolojiler arasında en dikkat çekenleri. Yeni Citroen Berlingo yeni bir platform üzerinde geliştirilmiş. Bu platform önde PSA grubunun EMP2 platformu ile arkada eski Berlingo platformunun elden geçmiş bir versiyonunun birleşiminden oluşuyor. Aynı segmenti paylaştığı çoğu modelde olduğu gibi Berlingo da farklı varyasyonlarla müşterilerin beğenisine sunuluyor. Berlingo M modeli 4.4 metre uzunluğa, Berlingo XL ise 4.75 metre uzunluğa sahip. Her iki araçta da 5 veya 7 koltuk seçeneği mevcut. Bu özellikleriyle Berlingo, sınıfının en geniş iç hacmini sunuyor. Araç 4.4 metrelik ‘M’ modeli ve 4.75 metrelik uzun ‘XL’ modeli olmak üzere iki boy seçeneğine sahip. XL modelinde 7 koltuk seçeneği mevcut. Beş kişilik modda M modelleri 775 litrelik bagaj hacmi sunarken, XL versiyonu beş koltuklu halde iken 1.050 litrelik bagaj hacmine sahip. Kabin aynı zamanda 28 saklama bölmesine sahip. Bu saklama bölmeleri araca 186 litrelik bir alan daha ekliyor.

110 ve 130 beygir güç üretebilen 1.2 benzinli motorun yanı sıra 75, 100 ve 130 beygirlik dizel motor seçenekleri de Berlingo müşterilerini karşılayacak. Motoruna göre değişmekle birlikte sekiz ileri otomatik veya altı ileri manuel vites de tercih edilebilecek. Araç ilk başta iki farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak. 1.2 litre hacimli Puretech turbo benzinli motor 108 beygir ve 6 ileri manuel şanzıman şeçeneği ile veya 2019 yılından itibaren 128 beygir ve 8 ileri otomatik vites konfigürasyonu ile alınabilecek. 1.5 litrelik dizel motor ise 74, 99 ve 128 beygirlik versiyonlara sahip. Bunlardan 128 beygirlik olanı 8 ileri otomatik vites konfigürasyonu ile alınabilecek.

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.