Twizy Şenliği
Tweet It! Facebook
15 Eylül 2014 01:25

Twizy Şenliği

“Aslında bir quadricycle olan, yüzde 100 elektrikli Twizy de, Renault'nin Türkiye'de en yeni fakat en farklı modellerinden biriydi...”

Türkiye’de 26 Haziran 2014 tarihinden itibaren satışa sunulmuş olan İspanya Valladolid üretimi Renault Twizy, bataryası ile birlikte satılıyor ve fiyatı bataryası dahil 13.700 Euro’dan başlıyor.  

Twizy, tepeden tırnağa %100 elektrikli olarak tasarlanan ve hedefi şehir içi ulaşım olan bir araç, üstelik pazarda Twizy’nin eşi benzeri yok. İlk olarak 2009 Frankfurt Otomobil Fuarında avangard bir konsept olarak tanıtılan Twizy, hem kadın hem erkek müşterileri, hem gençleri, hem de profesyonelleri hedefliyor… Yani, Twizy’nin özel bir hedef müşteri kitlesi yok ve sıradışı olmakla kalmayıp aynı zamanda gerçek, ekonomik ve çevreye duyarlı bir eğlence arayan herkes için iddiasında!.. Bir otomobilin sunduğundan çok daha hızlı, benzersiz bir ulaşım konsepti...

Hem sessiz olmak hem de çok sükse yapmak mümkün! Twizy şehirde yaşayanlara yeni, eşsiz bir şehir içi ulaşım çözümü sunuyor. Ultra kompakt (uzunluk 2.34m / genişlik 1.24m) Twizy, çok küçük alanlara bile sığabiliyor ve küçücük bir alana bile park edebiliyor.  Sıfırdan 45 km/h hıza çıkmak (50 metrelik bir mesafede 125 cc bir scooter’ın performansına eşit) sadece altı saniye alıyor: Twizyson derecede etkileyici bir dört tekerlekli araç! Sıradan bir şehir içi yolculukta, park etme dahil, sürücüye %25 oranında zaman kazandırıyor ve bir damla bile yakıt harcamıyor. Sunduğu panoramik görüş açısı, ince ön cam sütunları, açık mimarisi ve 3.4 metre dönüş çapı sayesinde, trafikte çeviklik bir yaşam tarzına dönüşüyor. 

Bir quadricycye olarak, Twizy, iki ya da üç tekerleklilerden daha güvenli… Twizy de Renault’nun araç güvenliği alanındaki olağanüstü uzmanlığından yararlanıyor. Twizy, eşsiz görünümü ve çevreciliğinin yanı sıra iki tekerlekli araç çevikliği ile konvansiyonel bir otomobilin güvenlik ve konfor özelliklerini bir arada sunuyor. Her şeyden önce, dört tekerlek tabii ki iki ya da üç tekerlekten çok daha dengeli. Bunun yanısıra Twizy, disk frenleri ve Renault Spor Teknolojilerinin özel geliştirme girdileri sayesinde yolu adeta kucaklıyor. Twizy olağanüstü orantısıyla iki koltuk çevresinde tam bir koruma alanı sağlıyor. Twizy’de sürücü ön hava yastığı ve dört noktalı ön emniyet kemeri ve arka yolcu için de üç noktalı arka emniyet kemeri bulunuyor. Twizy’nin kapıları hem dış etkenlere hem de hava akımına karşı ek koruma sağlıyor. Bunun yanında, ön panelde bulunan iki torpido gözünde (3.5 ve 5 litre, ikincisi kilitlenebilir) 12V güç kaynağı mevcut ve ayrıca yolcu koltuğunun arkasında 31 litrelik bir bagaj alanı saklı…

Twizy kullanıcıları, aracın içinde ve dışında kendi istedikleri kişiselleştirme özelliğini seçme özgürlüğüne sahip oluyorlar. Tavan ve kapılardan, alüminyum jantlara, ve hatta torpido gözü kapakları ve koltuk döşemelerine kadar bir çok alan kullanıcının isteğine göre farklı renklerde kişiselleştirilebiliyor. Martı kanadını andıran kapıları ve çekici şehirli görüntüsü ile Twizy klas ve benzersiz bir model, kimse gözlerini ondan alamayacak…

Tek ekipman seviyesiyle hazırlanmış olan Twizy’de tek bir motor seçeneği bulunuyor. Twizy’nin bu  motoru 13 kW (17HP) gücünde. Maksimum tork değeri 57 Nm, maksimum hızı ise 80km/h…

Twizy tek ekipman seviyesi “Life” versiyonla da çok memnun… Kişiselleştirme seçenekleri, 13’’ alüminyum jantlar (farklı renklerde), Bluetooth müzik sistemi ve metalik boya opsiyon olarak sunuluyor.

Araç, 100 km şehir menziline sahip. 6.1 kW/h lityum-iyon bataryası ve fren/hız düşürme sırasında enerji kazanımı sistemi sayesinde Twizy kullanıcısı, günlük hayatta ekonomik sürüş ilkelerini gözeterek ortalama 80 km’lik menzile ulaşabiliyor. Menzil, yol koşulları, sürüş tarzı ve hız faktörleri doğrultusunda değişiklik gösterebilirken zor yol şartlarında bile 55 km’lik menzile ulaşmak mümkün.

Twizy’nin şarjı 3½ saatten daha az bir sürede tamamlanabiliyor. Twizy’yi farklı kılan en önemli özelliklerinden biri de 220V’luk herhangi bir elektrik prizinden şarj olabilmesi. Twizy, 220V ev prizi uyumlu entegre üç metre uzunluğunda batarya şarj kablosu ile satılıyor.

Her ihtiyaca ve isteğe uyum sağlayan Twizy’de müzik dinlemek de mümkün. Opsiyon olarak sunulan İki hoparlörlü taşınabilir cihazlar için ses sistemi; Bluetooth veya USB’den müzik dinlemeye olanak veriyor. Aksesuar olarak satılan fermuarlı kapı camları ise yağmurlu ve rüzgârlı havalardaki son derece işlevsel… Hem yalın hem de aynı zamanda şık olunabileceğinin iyi bir kanıtı olan Twizy her ihtiyaca ve isteğe uyum sağlıyor.

Renault Spor Teknolojilerinin en son kreasyonu Twizy, baştan aşağı Renault’nun motorsporları departmanında şekillenmiş… Renault Spor Teknolojileri tarafından çizilen şasi ve performans özelliklerine yönelik ilk bilgilerden, F1 motorları gibi aynı dinamolarla çalışan motor ve güvenirlik arasındaki uyuma kadar Twizy’nin gelişimi uzman ellere emanet edilmiş. Konseptin en başından bu yana misyonu, hem kolay kullanım hem de iki kişilik bir ultramobil (TWIN- İKİZ) ortaya çıkartmaktı.

Bu rafine teknolojinin yeni ürünü diğer güçlü yanlarına ek olarak, Renault mirasını hak eden aktif ve pasif güvenlik sistemleri içeriyor. Twizy, düşük ağırlıklı bataryası ile, 13 kW ve 57 Nm elektrik motorunun şaşırtıcı şekilde hızlanması sayesinde, tek kelimeyle benzersiz bir konsept sunuyor.

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.