Zamane Efsane Defender
Tweet It! Facebook
30 Haziran 2020 23:49

Zamane Efsane Defender

“Şaşırtıcı derecede iyi ve çok rafine asfalt üstü sürüşe de sahip, fakat delicesine iyi off-road yapabilen, neredeyse kusursuz bir tasarım ve gerçek iş makinası olmak için gereğinden çok daha fazla aksesuar ile işte yeni Land Rover Defender”

Land Rover markasına isminin asıl sahibi olan model!.. Land; arazi, ülke, diyar… Rover ise, izci, gezgin, uzun mesafe hedefi anlamında…

Yani; uzak diyarlarda gezen, bilinmeze gitmek için kullanımı kolay, tüm ayrıntıları pratiklik ve sağlamlık olarak geliştirilmiş, tamiri de basit, baştan aşağı dayanıklı olarak hazırlanmış bir araç!..

20. yüzyılda, Kraliçe’nin emperyal şaryoları yani, dünyayı keşfeden arabalar olarak, halk arasında ünvana sahip olmuş olan, Land Rover, dünya üzerinde ayak basılmamış yer bırakmayan National Geographic kaşiflerinin de resmi aracı!.. En ücra noktalardaki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için Kızıl Haç tarafından da tek seçenek olarak değerlendirilmiş model!.. Hatta James Bond filmlerinden başka Tomb Raider’ın da orijinal aracı idi!.. :-)

Fakat, Defender’ların kendilerini asıl kanıtladıkları excursion’lar, özlemle andığımız Camel Trophy ve G4 Challenge’ler idi… Bildiğiniz gibi dünyada iyi OffRoader yapan sadece bir iki marka var…

Fakat bunların arasında tekniği ve ölçüleriyle kumda da, çamurda da, karda da, kaygan çayırlarda da, derin jungle’lar da yani doğanın her ortamında kabiliyetli ve engel tanımayan tek seçenek, yani her yere girebilen ve çıkabilen tek seçenek olmuştu…

Şimdi, geçen yüzyılda keşfedilmiş yerlerin ötesine gidebilmek ve en son teknolojiler ile daha da ötesini zorlamak isteyenler için 21. Yüzyılın Land Rover’ı ortaya çıkarılıyor…

Defender, malum koruyucu demek… Savunma oyuncusu… Fakat 1983’te sahip olduğu Defender isimden önce “Landy” yani arazici denilen Series I, II, III, sonra dingil mesafesine gönderme yapmak için Land Rover Ninety (93”) ve Land Rover One Ten isimleriyle ve elbette taviz vermeyen dört çekerli kabiliyetiyle tüm arazide çalışanların ve doğa tutkunlarının taşıyıcısı, askeri teşkilatların hafif harekat taşıyıcısı oldu… Hatta Otokar’ın yıllarca üretip, ordumuza verdiği, önemli ihracat adetleri gerçekleştirdiği model…

Sivil hali 1948’den itibaren 2 milyondan fazla üretilmiş olan önceki halinden sonra şimdi L663 kasa koduyla yepyeni bir Defender karşımızda!.. Sanki, geçmişin kaşiflerinin ruhunu, heyecanını, karizmasını günümüzde yaşamak isteyenler için tasarlanmış, eski nesillerine gönderme yapan detaylarla süslenmiş, fakat bir adım ilerisine ulaşmak için tüm kapasite, kabiliyet ve kalitesi abartılarak geliştirilmiş olarak!..

Arazide tüm şartlarda akıllı kilitli diferansiyeller, arazi için de iki farklı güç aktarma, tüm optik ve elektro-mekanik teknolojilerle ve önceki nesillerden farklı olarak tümüyle entegre şasili aluminyum monokok gövde ile eski nesillerin kapasitesi tam 3 misline çıkarılmış… Yani eskilerin ulaştığı yerlerin 3 misli ilerisine gidebilecek, geçtiği yerlerin üç misli zorlusunu aşabilecek!..

Tam 72 yıllık birikim ile çok iyi dostum olan Nick Collins liderliğindeki Land Rover mühendisleri, eski Defender ismini daha da yukarılara taşıyacak bir yeni model için uğraşıyorlardı… O sebeple büyük Discovery'lerin D7U zeminini D7-X olarak ekstrem şartlara doğru geliştirmişler…Yani bu bir Freelander kökenli değil, tam aksine daha büyük!..

1985’in uzun dingil mesafeli ve daha geniş 127 modelinin sonradan Defender 130 olması gibi, şimdi yeni Defender kesinlikle bir kompakt Land Rover değil!.. Aslında 2011 yılında gösterilen 100 inçlik DC100 konseptinden bu yana yeni 90 ve 110’ların ardından daha ağır işgücü aracı olarak çok amaçlı belki daha ekonomik fiyatla ticari şekli 130’luklar bile gelecekte ortaya çıkabilir… Hatta ticarilerin ismi şimdiden konuldu: Defender Hard Top!

Usta sürücülerin kendilerinin yapacağı ayarlarla gerçek dağlara tırmanabilecek, ekstrem arazi kabiliyetinin keyfini sunacak, bir araç olmalıydı yenisi!.. Eskisinin yerini alması gerekiyordu!… 

Fakat, eskisinin ünü ve yapabildikleri ne kadar iyi olsa da, gündelik kullanımda daha doğrusu asfalt üstünde normal sürücüler için stresli idi… Kaba, sert ve hatta acımasız idi!..

Bu yüzden yenisi, eskisi kadar yetenekli bir arazici olmasının yanında on-road’ta da diğer yeni nesil Land Rover ve hatta Range Rover’lar kadar kullanışlı olmalıydı… Bunun ötesinde normal sürücülere uygun olayım derken, kurtarma hizmetleri ve gerçek maceracılar terk mi edilecekti?..

İşte bahsettiğimiz Land Rover markasını yaratan modelin 72 yıllık yetenek tecrübesi ve Range Rover’ların 50 yıllık birikimiyle nefis bir karışım hazırlayan Land Rover tasarımcıları ve mühendisleri, 21. yüzyılın ikon modelini nihayet bitirdiler… Bir modeli hazırlamak ortalama 7 yıl sürerken, buna tam 10 yıl harcadılar!.. Belki de o sebeple üç yıl önce beklediğimiz lansman 2020’ye kadar bekledi!..

Tüm detayları rafine edildi!.. Fonksiyonu formundan önde gelen modelde, fonksiyon ve form denk hale getirildi!..

Basitçe bir retro tasarımın değil, geleceğin tasarımının içine geleceğin teknolojileri sığdırıldı!.. Fakat, Alpine tavan ekranı camları da unutulmamış…

Modern tasarımı, eskisi gibi “boxy” çağrıştırken, sert olma özelliğini korumuş!.. Maksimum taşıma kapasitesi, gövdenin nerede başlayıp nerede bittiğini bileceğiniz kısa çıkıntılarıyla engelleri aşma kabiliyetinin geliştirilmesi, düz kenarlı olmayan kavisli ve dalgalı değil sağlam ve araziye uygun ince eğrilerle gövdenin tamamlanmış olması, yeni nesil kaşif aracını ortaya çıkarmış.

Her yönüyle daha güçlü bir Defender!.. Bazıları gibi ne çok hafif, ne tutarsız, ne de eski duruyor!.. Bağlantıları çok dayanıklı, titremeyen, şasi üstünde sarsılmayan bir gövde!.. Uzun süspansiyon hareketiyle yumuşak fakat tutarlı tutunma, sert şokları emen bozuk satıhlarda tekerleri sarsıntı yaratmayan, zorlanmış modifikasyonlu en kaba arazicilerden çok daha mantıklı ayarlara sahip olma iddiasında, yeni Defender!.. Hatta asfalt üzerinde konforlu ve ıslak virajlarda bile güvenli!.. Aerodinamik formu sayesinde üstelik yüksek hızlarda bile eskisi gibi gürültülü de değil… Neredeyse lüks otomobiller kadar dış seslerin kabin içine minimumda ulaştığı bir izolasyona da sahip!.. Motor, lastik ve suspansiyon gürültüsünden bile böyle bir araçta uzak durabilmek, gerçekten farklı bir keyif!..

Mafsalları, taviz vermeyen çekişi, sığ sularda oynaması, yükseliş ve inişler ile yamaçlarda yan geçişleri, çamur, kum… Sadece tüm bu engelleri aşması ve geçmesi değil, beni şaşırtan tüm bu zorlukları zahmetsizce gerçekleştirebilmeniz!.. Akslar, yaylar, yuvarlanma önleyici, dişli oranları, diferansiyelleri, lastikleri, hepsinin müthiş uyumlu bir bütün olarak çalışıması… İşte bunu sağlayan Land Rover’ın hardware ve software mühendisliği… Land Rover bu konuda herkesten daha iyi!.. Hızlanma ve çekiş kontrol sistemleri, düşük hızlar için gaz kelebeği kontrolü, gövde altı kameralar, hepsi işinizi çok daha kolay hale getiriyor!.. Amaç ve zevklere göre fonksiyon ve form olarak binlerce farklı teknik ve süs kombinasyonunun yapılacağı, her coğrafyaya göre donanım ve teknik kapasitenin seçilebileceği, her işe her hobiye uygun bir yeni nesil “Landy” yaratılmış!..

Yeni Defender’ın müşterilerinin hayal güçlerinin sınırlarını zorlayacak, yaşam tarzlarına en uygun ekstra ve aksesuarı seçmekte zorlanacaklar... Herkes kendine özel Defender’ını yaratıp, en özgün karakterini de sergileyebilecek!.. Hatta, sihirli bir üç boyutlu kamera sistemi ve sanal çevre görüş imkanı gibi sürprizlerin yanında, OffRoader’ların dar kabin içine karşı ferah oturma alanları, 6 ve ve 5+2 kişilik koltukları, içerde önden arkaya geçiş için katlanır sırtlıkları, kir ve lekelere endişelenmeyeceğiniz yıkanabilir zemin ve döşemeleri, HUD, yükseltilmiş kontrol paneli üstünde duran akıllı telefonlardan alıştığımız PVpro iletişim eğlence bilgi sistemi, kabin içindeki tutunma imkanı da veren sağlam konsol kirişi… vs…

Bu sıradan bir SUV değil!.. Lüks kavramı artık değişiyor!.. Yani Defender, “kullanmasam bile bu da olsun” denilen donanımla değil, sadece amaca yönelik donanımla konfigüre edilmeli!.. Elbette, ağır arazi şartlarında her gün herkes gezemeyecek… Fakat, markanın modelin ismine yakışacak şekilde herkes maksimuma sahip olmak isteyecek!

Land Rover’ın asıl başarısı, alıcıların normal ihtiyaçlarının çok ötesine geçebilecek kadar yetenekli araçlar yapmak üzerine kurulmuş… Defender da, bunun zirvesini temsil ediyor!..

Direksiyonuna oturduğunuz anda kendinizi maceraperest hissedeceğiniz, şehir içi trafiğinde de “acaba hangi maceradan geliyor” bakışlarıyla karşılaşacağınız bir yeni nesil “Landy”!..

Ailenizle de, kaygan veya gevşek zeminlerde güvenle ilerleyeceğiniz, sağlamlığından emin olacağınız, ağırbaşlı tasarımıyla hava atanlar sınıfından ayrı tutulacağınız ve artık normal yollarda da sizi yormayacak, sportif bir binek otomobile yakın çeviklik ve kullanışlılığa sahip bir Defender… Beklenmedik zorlu sürprizleri üstlenecek, bir Defender!..

Ancak, “at binenin, kılıç kuşananın” sözündeki gibi eğer usta bir OffRoader iseniz, tüm sistemleri kapatıp, mekanik eski Defender’lar gibi oyun oynamaya da başlayabileceğiniz, her ortamda sürüş keyfi de yaşayabileceğiniz bir Defender!.. Eski “kemikli” nesillerin ardından sıkı, tok, roll-over stresi olmayan, yepyeni bir “dişli” “Landy”!..

Endüstriyel tasarımın moda olduğu bugünler için yolları dolduran tüm otomobillerin atmosferinden farklı bir ultra modern makine!.. 21. Yüzyılın ikonu, Defender!..

Bu arada 90 and 110 versiyonlarla çıkacak 3.5 çeki kapasiteli, 38-28-40 derecelik arazi açıları ve 900mm su geçiş kabiliyeti değiştirilmemiş bir süper 4x4 LCV olacak olan yeni Land Rover Defender'ın ticari versiyonunun da adı konuldu:‬ ‪Defender Hard Top Body ‬!.. Fakat, onun bile İngiltere başlangıç fiyatı, 36.000 Sterlin +vergiler...

Birden fazla kişiliğe sahip bir araç olan Defender, her müşterinin ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilir. İki gövde stili benzersiz ve kişiselleştirilmiş bir araç yaratmak için çok çeşitli paket ve aksesuarlarla uyarlanabiliyor...

Sürüşü daha kolay ve daha eğlenceli hale getiren en yeni teknolojileri içeren yeni Defender, yapılandırılabilir yeni nesil Terrain Response sistemiyle sürücünün aracın farklı arazilerde davranış şeklini uyarlayabilmesini sağlarken, ClearSight İç Dikiz Aynası ve "cam taban" dediğimiz ClearSight GroundView, sürücünün Defender'ının çevresini rahatça görebilmesini sağlıyor...

Ayrıca, Jaguar Land Rover'ın her şeyiyle yeni bilgi ve eğlence sistemi Pivi Pro'nun tanıtıldığı araç olan Defender, Ingenium motor serisinin verimli, sorunsuz ve güçlü serisini P400 MHEV teknolojisiyle tamamlayan elektrikli bir seçeneğine de sahip...

Defender'ın özel olarak geliştirilen dayanıklılığı, üretilen tüm Land Rover'lardan iki kat daha fazla... Tüm koşullarda bunu kanıtlamak için test edilmiş olan Defender, dayanıklı iç malzemeleri, kauçuk kabin zemini ve dış Saten Koruyucu Filmi sayesinde nereye giderse gitsin hem iç kısımda ve dış kısımda maksimumda korunuyor...

Her türlü arazide veya en zorlu bölgelerde sınıfının en iyisi özellikler sunan ve komut sürüş konumu bu zorlu sürüş koşullarında sürücünün yolunu net olarak görebilmesini sağlayan yeni nesil Defender, aynı zamanda, güç konusunda da lider konumuyla iç kısmında, üstünde ve arkasında büyük yükleri sorunsuz taşıyabiliyor...

Alpine tavan kenarı pencereleri ve ikonik silüet gibi tasarım özellikleriyle önceki Defender'dan izler taşıyan, ancak, yepyeni bir mimari üzerine inşa edilmiş en yetenekli SUV olma iddiasıyla tasarlanmış...

Birden fazla güç aktarma sistemi seçeneğiyle tüm ihtiyaçları karşılayacak şekilde, baştan aşağı kullanıcının kullanım gereklilikleri yönünde belirli özellikler için optimize edilmiş...

Hem içi hem dışı sapasağlam Defender, tüm maceralar için tercih edilecek bir gerçek SUV modeli olacak şekilde tamamlanmış...

Defender'da, teknik özelliklere ve gövde stiline bağlı olarak müşterilerin aralarından seçim yapabilecekleri 25'e varan bağımsız seçenek bulunuyor...

Fakat, neredeyse sınırsız aksesuardan daha önemli olan teknik donanım, yolculukları daha kolay ve güvenli hale getirmek için ek teknolojiler sunan Sürücü Yardımı teknolojilerinde Kör Nokta Yardımcısı, Uyarlanabilir Hız Kontrolü, Arka Çarpışma Öncesi Yardımı, Arka Trafik Monitörü, Serbest Çıkış Monitörü, Ön ve Arka Park Yardımları, 3 Boyutlu Çevresel Görüş Kamera Sistemi, Acil Frenleme, Trafik İşareti Tanıma (TSR), Şerit İzleme Desteği, Cruise Control ve Hız Sınırlayıcı, Sürücü Yorgunluk Monitörü, vs. gibi başlıklarda sıralanıyor...

Isıtmalı ön cam, ısıtmalı yıkama jetleri, basınçlı far yıkama, ısıtmalı deri direksiyon, Premium Kabin Aydınlatması, ön orta konsol soğutucu bölmesi, Meridian Ses Sistemi, Kablosuz Cihaz Şarj Etme, 4 yönlü manuel baş dayanaklı 14 yönlü ısıtmalı ve soğutmalı elektrikli hafızalı ön koltuklar, elektrikli ayarlanabilir direksiyon kolonu, deri döşeme opsiyonları, Click and Go entegre taban birimi, ön yolcu koltuğu ISOFIX gibi lüks özellikler de Defender4da eksik bırakılmamış...

Ancak, Defender'ı "Landy" yapacak asıl özellikler ise; her türlü zeminde hatta ekstrem arazide robotize ilerleme kontrolü ATPC, Terrain Response 2, Ayarlanabilir Terrain Response Sistemi, Elektronik Havalı Suspansiyon, profil OrrRoadçular için Uyarlanabilir Dinamikler, Çekme bağlantısı alıcısı, elektrikli açılan çeki demiri, Gelişmiş Çekme Yardımı, Otomatik Far Seviyesi, Frenleme ile Torque Vectoring Özelliğine Sahip Elektronik Aktif Diferansiyel, siyah tavan rayları, arazi lastikleri, araç içi prizler, vs. "arazi", konfor ve yardımcı özellikler", "gelişmiş arazi", "soğuk iklim", "çekme", "black", "premium kabin içi" ve "bağımsız seçenekler" paket gruplarıyla müşteriler tarafından seçilebilecek...

Aile piknikleri veya etkinlikler için ideal güneşten veya yağmurdan korunmak üzere aracın yan tarafına veya arkasına hızlıca kurulabilen yüksek kaliteli şişirilebilir direklere sahip su geçirmez tente gibi ekstralara bilen sahip olan Defender'ın maksimum koruma sunmayı amaçlayan ön panjur koruma sistemi, ön tarafta ön tamponu gelişten ve arazi sürüşü için yerden yüksekliği iyileştiren opsiyonu çok fazla tercih edilecek... Göz alıcı Ceres Silver Satin ek parçası ve alt bölümü, yükseltilmiş köşeleri ve gereken yerde bulunan ön muhafazası ile birinci sınıf bir "A" çerçeve koruma çubuğu içeren bu "domuzluk", yaya güvenlik düzenlemelerine uyacak şekilde titizlikle test edilerek Tüm onayına da sahip...

Açık Tavan Rafı; alçak, hafif ve tamamen entegre tasarımıyla aracın dış stilini geliştirirken aynı zamanda kolay erişilebilir ve tavanda daha fazla eşya taşıma özelliği sağlıyor. Doğrudan tavan raylarına takılarak gerekli olmadığında çıkarılabilecek fleks bir tavanda eşya taşıma çözümü sunuyor. Özel tasarımı sayesinde açılır tavanın açılma işlevini engellemiyor ve anten sinyal alımı ile de uyumlu...

Uzaktan kumandalı elektrikli Warn vinci ise, satış sonrası aksesuarı olarak sunuluyor... Ön tampona entegre bu sentetik halatlı vinç, maksimum 4.536kg kuvvet oluştururken, 40m halat taşıyabiliyorr ve 45 metreye kadar kablosuz olarak çalıştırılabiliyor...

Entegre Hava Kompresörü'ne de sahip olan Defender, depolama alanını minimum etkileyerek yük alanına düzgün bir şekilde sığan bu sistemle lastikleri yeniden şişirmenin yanı sıra bisiklet lastiklerini, hava yataklarını ve diğer şişirilebilir öğeler için de kullanılabiliyor...

Taşınabilir Durulama Sistemi de, bir hortum ve duş başlığı içeriyor. Bu aksesuar, müşteri uzun süre yollarda olduğunda çok kullanışlı ve köpeklerden dalgıç giysilerine ve bisikletlere kadar her şeyi yıkamak için kullanılabilir olacak... Ayrıca köpeklerin su kaplarını doldurmak, kamp yaparken bulaşıkları yıkamak veya sıcak yaz günlerinde serinlemek için de kullanılabilecek. Basınç, kitte bulunan standart hortum konnektörüyle doğrudan musluktan doldurularak veya entegre el pompası yardımıyla sağlanabiliyor...

Benim en çok beğendiğim özelliklerden Açılabilir Tavan Merdiveni, tavana erişimi en üst düzeye çıkarmak için gövdenin yan tarafındaki ve tavandaki sabitleme elemanlarına monte ediliyor. Tavan merdiveni sabit durması için kapalı konumdayken kilitlenebiliyor. Merdiven, tavan raylarının takılmasını gerektirirken Açık Tavan Rafı ile uyumlu...

Yandan Monte Edilen Araç Üstü Bagaj, aracın üzerine sağlam bir şekilde monte duruyor, kolay erişilebiliyor ve çıkarılabilen depolama alanı sağlıyor. Araç üstü bagaj kilitlenebilir, su geçirmez ve yürüyüş botlarını, dalış giysilerini veya aracın içinde taşınmak isten diğer eşyaları için ideal...

Yeni nesil Activity Key ise, önceki bileklik anahtarların geliştirilmiş versiyonu ve aracın birincil anahtarı olarak kullanılabiliyor. Artık normal anahtarı yanınıza alamayacağınız durumlarda anahtarı evde bırakarak bu bilek cihazını takabileceğiz... Kullanıcı, Activity Key'i bileğine taktığında kapıları ve bagaj kapağını açabilir (ve kilitleyebilir), aracı çalıştırabilir ve sürebilir. Activity Key'de ayrıca bir alarm fonksiyonu da var... LCD ekranda hem saat hem de Land Rover logosu görünürken, orta düzey kullanımda Activity Key yalnızca yedi günde bir şarj gerektiriyor ve bataryasının tam kapasiteye ulaşması yaklaşık 30 dakika sürüyor. Suya dayanıklı ve darbeye dayanıklı bu bilek cihazında bir LCD saat bulunması da çok şık...

Orta konsolda bulunan kablosuz şarj cihazı, şu an piyasada bulunan tüm Qi uyumlu cihazları şarj edebiliyor... Bir cep telefonu kablosuz şarj etme matına yerleştirildiğinde, kablosuz şarj cihazı herhangi bir kablo gerekmeden telefon bataryasını otomatik olarak şarj eder. Talebe ve sıcaklığa bağlı olarak 15W'a kadar güç sağlayabilen; şarj etme hızı, şarj edilen cihaz tarafından kontrol edilen bu sistemden başka, Yük Alanı Soketi, maksimum 180 Watt'a kadar olan elektronik cihazlara güç vermesini sağlayan şebeke voltajı güç kaynağı sunuyor...

3 boyutlu Çevresel Görüş Kamerası, bilgi ve eğlence ekranında aracın çevresinden canlı ve net görüntüler sağlarken aracın hemen önündeki yolu gösteren "cam taban" efektine sahip ClearSight GroundView'u içerir ve aracın dikkatli bir şekilde konumlandırılmasını gerektiren düşük hızlı manevralarda aracı destekler. ClearSightGroundView "cam tabanlı araba"  30km/h hıza kadar olan araç hızlarında ileri ve geri viteslerde çalışıyor....

Hız, vites konumu ve navigasyon talimatları gibi önemli araç verilerini ön camda gösteren HUD sistemi, kristal netliğinde tam renkli yüksek çözünürlüklü grafikler sayesinde eğim ve kamber açıları gibi arazi sürüş bilgileri de dahil olmak üzere tüm bilgileri kolayca gösteriyor...

D7u'dan "x", Extreme anlamına gelen D7x platformuna geçilen yeni Defender, yükseltilmiş çelik alt çerçeveler, şasi üzerindeki daha büyük yüklerin yönetilebilmesi için daha büyük yükseltilmiş kontrol kolu burçları ve bilyalı mafsallar, 6.5 tona kadar dayanıklı bağlantı noktalarıyla güçlendirilmiş.

20 mm gövde kaldırma, havalı suspansiyon için 291 mm arazi sürüş yüksekliği sunan yeni Defender, helezon suspansiyon için 226 mm'lik yüksekliğe sahip. Ağırlığı selefinden 200 kg hafif olarak 110’larda 2380 kg...
6,5 km/hıza kadar 900 mm'ye kadar sudan geçiş derinliği, yükseltilmiş hava girişi seçeneği, çok şık şnorkel opsiyonu da notlarımız arasında...

Defender 90'ın 38 derece yaklaşma, 40 derece uzaklaşma ve 31 derece tepe açıları, Defender 110'da 38 / 40 / 28 derece olarak belirlenmiş...

Defender, S, SE, HSE, gelişmiş arazi görünümü sunan Defender X ve çok lüks First Edition olarak ana paketlere sahip. Aksesuar paketleri ise Explorer, Adventure, Country ve Urban olarak tercih edilebilecek...

90 First Edition'a özgü özellikler arasında ise, Katlanır Kumaş Tavan, Açılır Ön Orta Koltuk, Zıt Renkli Beyaz Tavan sunuluyor...

110 First Edition'a özgü özellikler arasında da Açılır Panoramik Tavan, Soğutmalı Orta Konsol, Ev Tipi Soket, Black Dış Görünüm Paketi, Zıt Renkli Siyah Tavan, Özel Görünümlü DRL'li Matris Uyarlanabilir LED'ler bulunuyor...

X modeli sert görünüm ve dayanıklılık üzerine kombine edilmiş... Arazi özelliklerini artıran teknolojiye ve gelişmiş bir arazi görünümüne P400 MHEV motorizasyon eşlik ediyor. Starlight Satin Krom kaydırma plakaları, ızgara çubuğu ve önde ve arkada DEFENDER yazısı, Parlak Siyah kaput ve baklava desenli kaput üst kaplamaları, Zıt renkli siyah tavan, Açık Arka Kurtarma halkaları, turuncu fren kaliperleri, Zıt Renkli Siyah Tavan, koyulaştırılmış arka ışıklar, Windsor deri ve Steel-cut Premium kumaş koltuklar, Rough Cut Walnut veya Smoked Oak ahşap konsol üst kaplaması, Koyu Gri Toz Boyalı Fırçalanmış yüzeye sahip enine kiriş, Ebony Morzine tavan döşemesi, DEFENDER yazılı ışıklı metal basamak sacları, bu "X" Defender'ın ayrıntıları...
300HP 400Nm P300 ve 6.1 saniyede 0-100km/h hızlanmaya sahip 400HP 550Nm'lik P400 MHEV benzinlilerinin yanında 200HP 430Nm D200 ve Türkiye'de asıl ilgi çekecek 240NH 430Nm'lik D240 dizel seçenekleri Defender'ın motor seçenekleri...
Saten koruyucu filmle de satın alınabilecek olan yeni Defender, zengin bir yüzey görünümü ve taş çarpmalarına diğer hasarlara güneşten gelen UV ışınlarına karşı koruma sağlayarak boyanın dayanıklılığını arttıracak!..
Jantları da 18'den 22 inçe kadar çeşitlenirken hepsinin genel lastik çapı 815 mm ile aynı ölçüde olacak... Profesyonel Off-Road lastik seçeneği de ayrıca Land Rover orijinal ekipman olarak sunuluyor...
Yana açılan bagaj kapısı ve arkaya monte tam boyutlu stepnesiyle klasik Defender profilini yeniden vurgulayan Land Rover Defender, modern SUV'ler arasında benzersiz bir model olacak... Bu kapı, manuel destekli bir bagaj kapısı olarak, sönümleyici bir strut ile kapının yumuşak ve sönümlü bir şekilde açılmasını sağlıyor. Bu strut'un aynı zamanda stepnenin ağırlığıyla kapının çarpmasını önlemek için "sonsuz kapı freni" işlevi sağlaması da gerçekten ilginç...

Yollardaki en farklı tasarıma sahip SUV'yi kullanmak isteyenler, eski Defender'ların limitlerinin üstünde maceralara cesaret etmek isteyenler, artık asfalt üstünde de binek otomobiller kadar iyi yol tutan, güvenle virajlarda giren ve çıkan ve hatta konfor da sunan bu 21. Yüzyıl Defender'ına bakmalılar!..
Sanki Land Cruiser Prado, Mercedes G-Klasse ve Jeep Wrangler'ın karışımında optimum hedeflenmiş, her bir öğesi işlevsel bir amaç için tasarlanmış ve aşırı dayanıklı bir yol ve arazi aracı yapılmış!..
Hoş geldin, L663!..

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

KARDEŞ PORTALIMIZ

Kobitek

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.