Subaru İstanbul AutoShow
Tweet It! Facebook
02 Haziran 2015 20:28

Subaru İstanbul AutoShow

“Yenilikçi Sport Tourer LEVORG, Subaru'nun İstanbul Autoshow sürpriziydi!..”

WRX STI’dan esinlenilen ön tasarımıyla spor otomobil hissi veren, konfor ve sürüş güvenliği özellikleri ile rakiplerinden ayrışan LEVORG’un Türkiye’de yılın ikinci yarısı yollara çıkması bekleniyor. 

Subaru standında sergilenen diğer yıldız modeller arasında; yeni turbo dizel FORESTER, "EyeSight" sürüş teknolojili OUTBACK, Crossover segmentinin güçlü temsilcisi XV ile performans tutkunlarının tercihi BRZ yer aldı... 

Bayraktar Grubu markalarından SUBARU, bu yıl TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen İstanbul Autoshow 2015 Fuarı’nda gözde modellerini 6’ıncı salonda 810 metrekarelik stant alanında sergiliyor. Subaru’nun birbirinden özel modelleri, fuarın basına özel açılış gününde Subaru Fuji Heavy Industries, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Toyoki Yoshioka ve Subaru Türkiye Genel Müdürü Halil Karagülle’nin de hazır bulunduğu stantta otomobilseverlerle buluştu. Bayraktar Grubu ile FHI ortaklığının 20. Yıldönümü vesilesiyle İstanbul Autoshow Fuarı’nda bulunan Toyoki Yoshioka konuşmasına Türkiye’deki 20 yıllık yolculuklarına eşlik eden Bayraktar Grubu ile çalışıyor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek başladı. Yoshioka: “Geride bıraktığımız 20 yılda, Türkiye’de 25 bin’in üzerinde Subaru otomobilini tüketici ile buluşturduk. Bayraktar Grubu ile olan yakın ilişkimiz sayesinde bu rakamların gelecekte daha da artacağını düşünüyoruz. Küresel satış adetlerimize baktığımızda ise geride bıraktığımız yıl satışlarımızın bir önceki yıla oranla %10’luk bir artışla 910 bin adete ulaştığını ve son 3 yılda satış rekoru kırdığımızı söyleyebilirim. Bu yıl satışlarımızın 928 binin üzerine çıkacağını öngörüyoruz. Tüm bu küresel satış başarımızı var olduğumuz bölgelerdeki güçlü distribütörlük ağımızla sağlıyoruz. Bayraktar Grubu ile olan ortaklığımız sayesinde 2014 yılında Türkiye’de 1.402 Subaru satarak geçen yıla göre %27 oranında artış sağladık. Bu yıl da Bayraktar Grubu ile güçlü işbirliğimiz sayesinde yeni başarılara imza atacağımıza inanıyorum”. 

2015 yılında Outback ve LEVORG modellerinin öne çıktığını belirten Toyoki Yoshioka Subaru’nun amiral gemisi Outback modelinin de 20. Yılı olduğunun altını çizerek geçtiğimiz Mart ayından bu yana Türkiye’de 105 Outback satıldığının bilgisini verdi. 

Modelin Türkiye’de yılsonuna kadar başarılı bir satış grafiği çizeceğine inandığını ifade eden Yoshioka, yılın diğer önemli modeli olan LEVORG ile ilgili şunları söyledi: “Subaru’nun benzersiz “Eğlence ve Huzur” değerini yansıtan LEVORG, 2014 Haziran’ında satışa çıktığından bu yana sürüş keyfi ve güvenlik özellikleriyle büyük beğeni aldı ve toplam 30 bin adetlik satış başarısı gösterdi. Japonya’nın ardından LEVORG’u Türkiye ve Avrupa başta olmak üzere deniz aşırı pazarlara tanıtacağız.

Geçtiğimiz Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtlan LEVORG’u şimdi İstanbul Autoshow’da otomobil severlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz”. 

Spor otomobil hissinin ötesinde: Yenilikçi Sport Tourer “LEVORG”

Avrupa ve Türkiye'de yılın ikinci yarısı eş zamanlı olarak satışa sunulacak yeni sport tourer modeli LEVORG, İstanbul Autoshow 2015 Fuarı’nda Subaru’nun yeniliği olarak ilk kez otomobilseverlerin beğenisine sunuldu. 

Ön tasarımı Subaru WRX STI’dan esinlenilen LEVORG, kullanışlı teknolojisinin yanı sıra sürüş güvenliği ve çevre dostu özellikleriyle de günümüzün beklentilerine en iyi yanıtı veriyor. Yeni sport tourer LEVORG, kalbinde yüksek torka sahip 1.6 litrelik direkt enjeksiyonlu boxer turbo “DIT” motor taşıyor. Spor otomobil keyfiyle aile otomobili konforunu birleştiren yeni LEVORG; WRX’ten gelen pek çok güvenlik özelliği ile otomobilseverlerin gözdesi olmaya aday. 

Güçlü ve heybetli gövde: “Daha fazla Outback”

Kullanışlı araç boyutları, ekonomik motor ve üstün manevra kabiliyeti ile arazide ve şehirde benzersiz bir konfor sunan Outback, hacim odaklı ve özgün dizaynı ile dikkatleri üzerine çekiyor. 

Geçtiğimiz Mart ayında 2.0 litrelik turbo dizel motora sahip “Premium” ve “Limited” versiyonlarıyla bayilerde yerini alan Outback EyeSight sürüş destek teknolojisi ve artan sürüş kalitesi ile temel özelliklerini fonksiyonel değerlerin ötesine taşıyor.

Yeni Outback; Subaru’nun vazgeçilmezi olan karşılıklı-yatay yerleşimli Boxer motor ve simetrik sürekli dört çeker (AWD) teknolojisine sahip 147 HP gücünde 2.0 litre turbo dizel motorlu CVT şanzımanıyla özellikle performans ve yol tutuşunda rakiplerini geride bırakıyor. 

Subaru’nun en çok tercih edilen modeli FORESTER

Gerçek arazi karakteri ile spor otomobil kavramını harmanlayarak yorumlayan Subaru’nun ideal SUV’u olarak tanımlanan Forester’ın 2.0 litrelik turbo dizel boxer motorlu versiyonu stantta yerini aldı. 

Subaru’nun en beğenilen modeli Forester; zarif ve kompakt tasarımı, rakipsiz arazi kabiliyeti ve sadece Subaru’ya özgü Boxer motoru ile rakiplerinden her zaman farklı bir konumda oldu. 

Tasarruf ve performansı bir arada sunan yenilikçi motorlar üreten Subaru’nun 2 litrelik yeni turbo dizel motoru, markanın vazgeçilmezi olan karşılıklı-yatay yerleşimli Boxer Motor ve simetrik sürekli dört çeker (AWD) teknolojisine sahip. 147 HP gücünde CVT şanzımanlı Forester, performans ve yol tutuşunda rakiplerini geride bırakıyor. 

“Saf Sürüş Keyfi’nin adresi: BRZ 

“Saf Sürüş Zevki” sloganı ile yola çıkan ve kalbinde özel bir boxer motoru bulunduran BRZ standın diğer bir göz alıcı modelleri arasında yerini aldı.

Hafifliği, kompaktlığı ve düşük ağırlık merkezi ile dikkat çeken BRZ, mükemmel bir sürüş performansı sunuyor. Dünyanın en düşük yer çekimi merkezine sahip araçlardan biri olan BRZ spor otomobillerin yarattığı tutkuyu sonuna kadar yaşatıyor. Subaru’nun imzası haline gelen karşılıklı yatay 2.0 litrelik atmosferik Subaru Boxer motor teknolojisiyle can bulan BRZ, 2.0 Litrelik direkt enjeksiyonlu atmosferik motora sahip. 200 Hp’lik güç üreten motorunun maksimum torku 204 Nm. 

Crossover’ın güçlü temsilcisi XV’nin kabin içi ve süspansiyon sistemi yenilendi

C sınıfı crossover kategorisinde öne çıkan 1.6 litrelik boxer motora sahip Subaru XV, güvenlik, sağlamlık ve sportiflik unsurlarını bünyesinde barındırıyor. 

XV’nin kabininin iç bolümünde yenilikler yapıldı. Starlink eğlence ekranıyla donatılan XV’nin direksiyon simidindeki tuşlara ilave fonksiyonlar eklenirken, iç kapı kollarında da artık kromaj detaylar yer alıyor. Premium donanım seviyesinde Forester ve Outback’teki gibi yeni anahtar, yan iç havalandırma ızgaralarında da yine kromaj detaylar bulunuyor. Aracın gösterge paneli ise tamamen yenilendi.

Araçtaki en önemli gelişme ise süspansiyon sisteminde oldu. Yeni süspansiyon sistemi sayesinde yol kaynaklı darbeler çok başarılı şekilde emilirken, sürüş konforu da iyileştirildi.

Dış görünümünde ön ve arkada altıgen tasarımlar, farlarda keskin kartal gözlerini öne çıkaran XV, iç tasarımda ise ferahlık ve güven duygusuyla ön plana çıkıyor. Bu ferahlık aynı zamanda yolculara güven hissi vererek, Subaru’nun “Confidence in Motion” marka sloganıyla da mükemmel bir uyum sağlıyor. 

Direksiyon başında sürüş keyfi, konfor ve üstün güvenlik arayan sürücülerin tüm isteklerine cevap verecek özelliklerle donatılan Subaru’nun XV modeli Euro NCAP Güvenlik testlerinden alınabilecek en yüksek 5 yıldız notunu, çocuk koruma testinden ise tüm rakiplerini geride bırakarak teste girdiği tarihe kadarki en yüksek notu alan bir model.

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.