Targa 4S Heritage Design
Tweet It! Facebook
17 Şubat 2021 01:28

Targa 4S Heritage Design

“56 yıl öncesinin en güzeli idi, 56 yıl sonra da Heritage Design paketiyle o yılları hatırlatarak yine 911'lerin en güzeli!.. Coupe ve Cabriolet dünyasını yeniden tek bir gövdede bir araya getiren 911 Targa ve 4S Heritage Design Edition...”

Tüm 911’lerin en güzeli, daha da güzelleştirilmiş ve Porsche’nin efsanevi tarihi günümüze yansıtılmış. İç döşemelerde Atacama beji kulüp OLEA iki renkli deri, fitilli kadife koltuk merkezleri ve kapı panelleri, orijinal klasik tasarımında ön konsol, Heritage Design Sport Chrono saat, koltuk başlıklarında kabartmalı tarihi Porsche arması, saklama bölmesinin kapağında kabartma "Porsche Exclusive Manufaktur" yazısı, Atacama beji emniyet kemerleri, klasik tasarımdaki yer paspasları, gümüş 911 rozeti ve kabartmalı 911 logolu fırçalanmış aluminyum kapı eşiği korumaları…

Zamansız renkler ve malzemelerle Porsche 911 Targa 4S Heritage Edition'ın kiraz rengi metalik dış görünümü de, yoğun kırmızı rengiyle 1950'lerin tarzını yansıtıyor.

Yarım asır önce koyu kırmızı çok popüler bir gövde rengiydi. Porsche 356’nın renkleri Pascha Red renk kodu Reutter 523, 524, Ruby Red Reutter 702 ve Polyantha Red Reutter 604 olarak adlandırılıyordu. 911'in ilk modellerinde renk, Bordo Kırmızısı olarak biliniyor; 50'lerin Porsche literatüründeki sürücü kılavuz ve kitapları da koyu kırmızı ve beyaz renkte üretiliyormuş. Atölyeler, Porsche satıcıları ve bayileri için tabelalar da, güçlü bir kırmızı renkte yapılırmış. Kadife kumaştaki gibi olan bu kırmızı, şimdi değiştirildi ve modern zamanlara uyarlandı. Yoğun ve yüksek kalitede Cherry Metallic, gümüş Targa çubuğu ve altın renkli logo ile uyum sağlayacak şekilde yaratılmış.

Bir diğer çarpıcı tasarım öğesi de, ön kanatlardaki motor sporları grafiği, mızrak şeklinde yüksek kaliteli beyaz bir folyo hazırlanmış. Motor sporlarının ilk günlerine referans veren bu şeritler; geçmişte aslında yarış araçlarında herhangi bir hasar izini gizlemek için çarpışmalardan sonra boyanmasıyla “moda” olmuştu. Daha sonra bu “mızrak”lar, bir tür savaş boyası olarak kullanıldı ve yarışçılarla müşterilerin araçlarını kişiselleştirdiği ilk tasarım öğelerinden olmuştu. 

Targa Heritage Edition'ın yan tarafları ayrıca tarihi tasarımlara sahip motor sporları grafiklerinde sportif görünüm, 0'dan 99'a kadar ayrı ayrı seçilebilen kapı ​​numaralarıyla tamamlanabiliyor.

Fitilli kadife ise, 1952'den itibaren Porsche 356'nın koltuk orta panellerini süslemek için kullanılıyordu. Yumuşak ve zarif kadife, zamanın ruhunu ve o yılların başka bir modasıydı. Aynı zamanda, daha iyi koltuk havalandırmasının yanı sıra kaymaya karşı daha dirençli ve dolayısıyla daha güvenli olduğu için otomobillerde adeta kalitenin de onayıydı.

Geçmiş günlerin anılarını geri getiren kadife, pepita, pasha ve tartan, yeni Heritage Design modellerinin iç mekanlarında canlandırılan nervürlü kumaş ve desenler, günümüz güvenlik ve konfor gereksinimlerini karşılayacak şekilde yeniden yorumlanmış ve daha keskin bir görünüm sağlayan alternatif lifler kullanılarak ürettirilmiş. 

911 Targa 4S Heritage Design Edition, 50'li ve 60'lı yılların başından seçkin malzemeler, ayrıntılı el işçiliği ve tarihi tasarım öğelerinin şık kombinasyonuyla koleksiyonculara ve tasarım odaklı meraklılara yönelik olarak düşünülmüş ve ikonik görünümler geri getirilmiş. Porsche Exclusive Manufaktur'un bu ilk reenkarnasyon modeli, yeni 992 neslinin 911 Targa 4S'ini temel almış ve en yeni şasi, asistan ve bilgi-eğlence teknolojilerine de sahip olarak geliştirilmiş. 450 HP’lik Bi-Turbo yüksek teknoloji ürünü Boxer motor, 8-ileri çift kavramalı şanzıman ile birlikte, azami 304 km/h hıza çıkabiliyor ve 911 Targa 4S'yi 3,6 saniyeden daha kısa bir sürede durma konumundan 100 km/h hıza tırmandırıyor.

Kapsamlı standart donanımında gümüş veya siyah çıkışlı spor egzost sistemi ile Porsche Seramik Kompozit Frenler PCCB, arka aks yönlendirme, Porsche Dinamik Şasi Kontrolü PDCC, spor tasarım paketi ve Burmester High-End Surround ses sistemi de bulunuyor.

Sadece 992 adet ile sınırlı üretimi de, bu Porsche’yi çok daha özel yapıyor. Ayrıca, arka taraftaki ve Targa sütunundaki altın renkli harflerin yanı sıra tekerlek poyralarının ve ön kaputun kapağındaki klasik Porsche armaları, genel resmi tamamlıyor. 20 veya 21 inç formatta isteğe bağlı olarak platin veya saten kaplamalı parlak siyah 911 Carrera Exclusive Design “Fuchs” jantlara ve klasik görünümlü siyah boyalı fren kaliperlerinden başka bagaj kapağı ızgarasındaki Porsche Heritage amblemi de dikkat çekiyor.

İki adet yüksek çözünürlüklü 7 inçlik ekrana sahip modern gösterge grubunda analog takometrenin klasik iğnesi ise hoş bir ayrıntı. Motor çalıştırıldığında, ibrelerin ve rakamların rengi beyazdan yeşile dönerken, üzerindeki yeşil çizgiler, yine efsanevi Porsche 356'dan alıntı yapıldığını hatırlatıyor. Detaylara verilen önemin diğer örneği de, gövde rengindeki araç anahtarı ve iki renkli deriden yapılmış klasik Porsche arması ile tamamlanmış muhafazası. Deri ruhsatlık ve özel olarak tasarlanmış araç örtüsü ise, bu otomobilin gerçek bir koleksiyoncu modeli olma iddiasının altını çiziyor.

Yeni Coupe ve Cabriolet’den sonra Porsche’nin yeni 911 serisini Targa ile tamamlaması da aslında geleneklerine bağlılığını kanıtlıyor.

Yeni 911 Targa 4S, tam otomatik açılan tavan sistemiyle yine 911’lerin en güzel seçeceği!.. İlk Targa’nın 1965'teki efsanevi orijinal hali ne ise, en yeni kasada tüm gerçek Porsche havası, bu otomobilde var! Dört mevsim kullanım keyfi veren ilk Targa’daki gibi, ön koltukların üzerinde hareket eden ve arka pencereye doğru sarılan karakteristik geniş bir rulo kasnaklı tavan bölümü, 19 saniyede açılıp kapatılabiliyor.

6 silindirli 3.0 litrelik Porsche Boxer motorunun bu Targa 4S için normal 911’lerden 30 beygir daha güçlü olması, önceki şeklinden 10’da 4 hızlandırılmış ve 30 Nm ekstrayla gelen 530 Nm’lik maksimum torku da, tüm bu çekici görüntünün altını dolduruyor. 

PDK şanzıman, ön aksı daha çok çalıştıran daha da “akıllı” hale getirilmiş dört tekerlekten çekiş PTM sistemi, debriyaj ve diferansiyel ünitesi su soğutmalı ve güçlendirilmiş debriyaj diskleriyle daha sağlam ve daha yüksek yük kapasitesine sahip. Kavramadaki artan çalıştırma torku, ayar hassasiyetini ve ön akstaki daha yüksek tahriki ekstra geliştirmiş. Böylece ön aks, PTM özelliğiyle tüm yol koşullarında daha iyi çekiş için katkıda bulunabiliyor.

Bu arada Targa 4S’in Sport Chrono paketinin de dahil olduğu yepyeni bir 7-ileri manuel şanzıman seçeceği olduğunu da hatırlatalım.

Porsche’nin yepyeni InnoDrive denilen adaptif cruise control sistemi de, ilk kez bu yeni Targa ile geldi. Geliştirilmiş SmartLift fonksiyonuyla da, zemin şartlarına ve gündelik kullanıma göre aracın yüksekliğini programlamanız da mümkün. Elbette Heritage Design Editon’nın üstüne bile Porsche Tequipment ve daha da farklı kişileştirme seçenekleriyle çok farklı aksesuar, Weissach’tan sipariş edilebiliyor.

Normal ve Sport ayarları olan elektronik kontrollü aktif değişken suspansiyon sistemi PASM’ın da, tümüyle değişken tork dağılımı sağlayan elektronik arka diferansiyel kilidi Porsche Torque Vectoring Plus PTV Plus’ın da Targa 4S’te standartta olduğunu söyleyelim.

Tüm 8. nesil 911’lerde olduğu gibi Targa’lar da, ayrıca standart olarak Porsche Wet modu ile donatılmışlar. Ön çamurluk içlerindeki sensörler, yol yüzeyindeki suyu tespit edip, sürüşü etkileyecek su miktarı farkedilirse, sürücünün Wet moda manuel olarak geçmesini önererek, maksimum sürüş stabilitesi garanti ediliyor. Ki, bu son Targa'ların özelliklerini de ayrıca yazmıştık:
https://carsnews.tv/yeni-targa

Targa 4S’teki ön 20” 245/35 ZR arka 21” 305/30 lastikler, önde 6 arkada 4 pistonlu kaliperler ve 350 mm fren diskleri, 992 serisinin tüm ayrıntılarına sahip olarak ön ve arkası hariç tüm gövdesi aluminyum olan bu yeni Targa, önde daha şişik çamurluklar, ilk 911’lerdeki gibi daha basık ön kaput, daha geniş arka hatlar, değişken yükselen arka spoyler ve arkadaki ışık şeridiyle, klasik görünüme rağmen 2021 model olduğunu vurguluyor.

Merkezi devir sayacının yanında iki ince çerçevesiz bilgi ekranı 10.9 inçlik orta PCM ekranının altındaki aracın en önemli fonksiyonlarına hızlı kumanda sağlayan 5 düğmeli ünite de büyük kolaylık.

1965’te anti-roll bar’lı güvenli Cabrio olarak tanıtılan 911 Targa 2.0, çıkarılabilir tavanıyla aslında yepyeni bir otomobil türünün doğmasını sağlamış ve bir otomotiv ikonu olmayı başarmıştı. Bir Coupe’nin güvenliği ve gündelik kullanım konforuyla üstsüz Cabriolet’lerin dünyalarını birleştiren Targa, bu son “klasik” haliyle de özellikle otomobil keyifçileri için en güzel 911…

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

KARDEŞ PORTALIMIZ

Kobitek

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.