Yeni Nesil BMW Elektiriklisi iX
Tweet It! Facebook
11 Kasım 2020 20:26

Yeni Nesil BMW Elektiriklisi iX

“BMW Grubu, NEXTGen planlarıyla gelecek vizyonunu gözler önüne sermeye başlarken, teknoloji alanında yeni amiral gemisi olması beklenen tamamen elektrikli SAV modeli BMW iX'in dünya prömiyerini de yaptı.”

İşte yeni nesil BMW elektrilisi, iX...
Fakat, ürünün en alttaki videolarına bakmadan, lütfen aşağıdaki zeka dolu teaser'ları da izleyin...

Elektrikli mobilite alanında liderliğe oynayan BMW Group’un Avrupa pazarında tescilli BMW ve MINI modellerinin yaklaşık yüzde 13,3'ü tamamen elektrikli veya plug-in hybrid sürüş sistemlerine sahip. BMW Group, bu oranın 2021'de yüzde 25, 2025'te yüzde 33 ve 2030'da ise yüzde 50’ye çıkmasını planlıyor.  Dünyada 2019 yılına kadar toplam 500.000'i aşan elektrikli model satışlarının ise 2021 yılının sonunda bir milyona ulaşması bekleniyor.

Gelecekte kendi batarya modüllerini, yüksek voltajlı bataryalarını ve elektrik motorlarını üretmeyi planlayan BMW Group, Dingolfing fabrikasında önümüzdeki yıllarda dört hat daha kurarak üretim kapasitesini artırmayı planlıyor. BMW Group, 2015 yılında 8.000 m²’lik üretim alanı ile başlayan elektrikli motor üretimini on kat büyüyerek yaklaşık 80.000 m²’ye çıkartırken 2022 yılında Dingolfing'de yılda yarım milyondan fazla elektrikli motor sistemleri üretmeyi hedefliyor.

BMW Group’un elektrikli mobilitedeki amiral gemisi olacak BMW iX, elektrikli sürüş keyfinde yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Tasarım, sürdürülebilirlik, sürüş keyfi, çok yönlülük ve lüksün yeniden yorumlandığı BMW iX, yeni bir mobilite çağı başlatıyor. 

Gelecekteki BMW modellerine de öncülük edecek BMW iX‘in kalbinde ise beşinci nesil BMW eDrive teknolojisi yer alıyor. Son geliştirmelere ışığında BMW iX, 500 bg’yi aşan güce, 5 saniyenin altında 0-100 km/sa  performansına ve WLTP kriterlerine göre 600 kilometreden fazla bir menzile sahip olacak. BMW iX’in hızlı şarj ile yalnızca 40 dakikada yüzde 80 doluluğa ulaşabilen bataryası, aynı zamanda on dakika içerisinde 120 km’den  fazla sürüş menzili sunabilecek. 

BMW iX'in segmentinde en başarılı menzili sunmasında hafifliğin de payı oldukça fazla. Güvenlikten taviz vermeden, ağırlığı azaltmaya odaklanan BMW mühendisleri bunu minimum sürtünme kuvveti, alüminyum uzay çerçevesi ve sınıfının öncüsü ‘’Carbon Cage’’ teknolojisi ile sağlıyor. 0.25 Cd’lik sürtünme katsayısı ise BMW iX’in menziline tek başına 65 kilometrelik bir katkı verebiliyor.

Yenilikçi tasarımıyla BMW iX, Spor Aktivite Aracı (SAV) segmentini de yeniden tanımlıyor. Kaslı dış oranları, akıcı tavan çizgisi ve azalan yüzey kaplamasıyla BMW iX, elektrikli sürüş keyfini hem günlük kullanım da hem de uzun yolculuklarda benzersiz bir deneyime dönüştürüyor. BMW iX'te yeniliğin ve tasarımın sembolü yeni BMW Böbrek Izgara olurken, yüzeyi ise oda sıcaklığında 24 saat içinde küçük çizikleri onarabilen kendi kendini iyileştirme teknolojisine sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

BMW iX'in çığır açan tasarımı ‘‘Shy Tech’’ ilkesiyle tasarlanan kabininde de kendini gösteriyor. ‘‘Shy Tech’’ ilkesi yalnızca kullanıldığı zaman işlevlerini ortaya çıkaran teknolojik yaklaşımı ifade ediyor. Fazla görünür olmayan hoparlörleri, sıra dışı tasarlanan havalandırma kanallarında da ‘‘Shy Tech’’ kendini belli ediyor. Böylece, BMW Group bir modelinde ilk defa hoparlörlerini koltuk yapısına entegre etme seçeneğini kullanıcılarına sunuyor. Yine ilk kez bir BMW modelinde kullanılan altıgen şekilli direksiyon simidi ve yeni nesil BMW İşletim Sisteminin bir parçasını oluşturan BMW Kavisli Ekran, fütüristik sürüş keyfine vurgu yapıyor.

BMW Group, artık teknolojiyi neredeyse tüm süreçlerinde kullanarak daha da genişleyen bir ekosistem oluşturuyor. Yaklaşık 350 milyon oyuncusu olan Fortnite’da kullanılan Unreal Engine teknolojisinden de faydalanan BMW iX, dikkatleri bir kez daha üzerine çekmeyi başarıyor. BMW iX, böylece markanın oyun teknolojisi kullanarak geliştirdiği ilk otomobil olma unvanına da sahip olacak.

BMW iX ile tanıtılan yeni dijital platform, bağlantı, performans ve yapay zeka için de yeni standartları belirliyor. Ülkelere bağlı değişiklik gösterebilmekle birlikte, BMW iX’in tüm fonksiyonları aktifken ve tam yükte çalışırken, 30 Gbit/sn'ye varan veri hızıyla iletişim kuran Gigabit Ethernet teknolojisi sayesinde BMW iX trafik, park alanları, tehlikeli durumlar veya yol işaretleri hakkında daha fazla veriyi daha hızlı toplayabiliyor, bu verileri anonim bir biçimde yapay zeka yardımıyla değerlendirebiliyor ve ihtiyaca yönelik kullanıma sunabiliyor.

BMW iX, 5G mobil teknolojisiyle donatılan ilk premium model olarak rekabeti bir adım daha ileri taşıyor. 5G ağının sunduğu gelişmiş hizmet kalitesiyle birlikte, bilgi-eğlence, otomatik sürüş ve yol güvenliği alanlarında önemli iyileştirmeler  yaşanacak. Ayrıca bu teknoloji, yayalar, bisiklet ve scooter sürücülerinin akıllı telefonları ile mobil ağa bağlanmaya bile gerek kalmadan doğrudan altyapı ile iletişim kurabilmesine olanak sağlayacak.

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

KARDEŞ PORTALIMIZ

Kobitek

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.