1000 HP Ferrari SF90 Spider
Tweet It! Facebook
23 Kasım 2020 20:58

1000 HP Ferrari SF90 Spider

“Ferrari’nin ilk hibrit ve “üstü açılır hard top” modeli, aynı zamanda seri üretime alınan 1.000 beygirlik en güçlü “havalı” modeli...”



Auto Avio Costruzioni AAC olarak ilk otomobilini 1940’ta üretmiş ve 1947’de ise ilk Ferrari logosunu kullanmaya başlamış Enzo Ferrari, 1939 yılına kadar Alfa Romeo’nun yarış departmanını yürütüyordu.



Sonrasında da çok iyi bilindiği gibi; Formula 1’in en eski ve en başarılı takımını ortaya çıkmıştı. Tam 16 üretici şampiyonluğu ve tam 15 sürücü şampiyonluğuyla halen Ferrari logosunu sollayabilen yok.


Şimdi ise Maranello’daki fabrika kapılarından SF90 Stradale’nin RHT yani açılabilir eDrive, Hybrid, Performance ve Qualify hardtop tavanlı Spider modelini çıkardı.

Sabit tavanlı şeklinden 100 kg daha ağır, fakat 1000 beygiriyle içindekilere en sert fırtına rüzgarlarını yaşatacak en genç İtalyan aygırı, Avrupa fiyatıyla 450.000 Euro’ya sunuluyor.

https://www.ferrari.com/en-TR/auto/sf90-spider/share/media-gallery/technical-specification-ferrari-sf-90-spider

2,5 saniyelik sprint ile 100 km/h hıza ulaşan bu makinanın, 800 Nm 780 HP’lik 3.990cc V8 Turbo motoruna 162 kW’lik ikisi önde üçüncüsü arkada motorla şanzıman arasında üç elektrik motoru eşlik ediyor. Böylece tam bin beygir gücüne ulaşan, Power, Electric, Hybrid ve 4WD hybrid olarak güç aktarması saliseler içinde değişen sisteminde eDrive menzili, 7.9 kWh’lık bataryasıyla 25 kilometre… Batarya şarjı için enerji geri kazanımı ise, içten yanmalı motorun yanında rejeneratif frenleme ve gaz pedalından ayağınızı kaldırdığınızda “Overbraking” ile sağlanıyor. Sürücünün eManettino ile direksiyon üstünden seçebileceği eDrive, Hybrid, Performance ve Qualify sürüş modlarının ilk ikisi, aslında Ferraristi’lerin alışkın olmadıkları seçenekler…

https://www.ferrari.com/en-TR/auto/sf90-spider/share/media-gallery/driving-emotion-ferrari-sf-90-spider

SF90’nın ilk tasarımından itibaren, bu otomobilin tavanının açılacağı planlandığını, motor ve şanzımanının, çok aşağıya yerleştirilmiş olmasından anlıyoruz. Alçak ağırlık merkezinin sürüş dinamiklerine katkısı da önemli; fakat bu yapı, aynı zamanda tavan kısmının kalkarak zarif bir hareketle 14 saniyede geriye doğru bagaj hacminden sadece 100 lt çalarak gömülmesine de imkan tanıyor. Ve hatta sürücü ve yanındakinin arkalarındaki dar camdan bu motoru görmelerine engel de olmuyor.

Spider’ın tavanı kapalıyken, sabit tavanlı Stradale’ye neredeyse bire bir benzese de; ancak çok çok dikkatli gözler, yüzgeç şeklindeki anteninin geriye aşağıya çekilmiş konumu ve koltukların arkasındaki yükseltilerin değişik şeklini fark edebilir. 

https://www.ferrari.com/en-TR/auto/sf90-spider/share/media-gallery/design-ferrari-sf-90-spider

Torsiyonel rijidite için üstsüz otomobillerde gövdenin sağlamlığı için alt yapının ve kapıların güçlendirilmesi, her zaman biraz ek ağırlık yaratır. Spider da, 100 kg fazlalıkla, boş ağırlığını 1.670 kilograma ulaştırmış. Fakat bu ekstra kiloların performansa yansıması ise, 0-200 km/h hızlanmada 7,0 saniye ile sabit tavanlı halinin 1/5 saniye daha gerisinde kalıyor. 100 km/h hızdan 29,5 saniyede durabilen ve maksimum hızı 340 km/h olan bu hiper Spider’ın, Fiorano pisti üzerindeki tur zamanı ise 79,5 saniye imiş.

https://www.ferrari.com/en-TR/auto/sf90-spider/share/media-gallery/torque-vectoring-ferrari-sf-90-spider

Pist sürüşlerinde limitleri zorlayıp ve tur rekorları kırmak isteyenler Coupé'yi, fakat virajlı dağ yollarında sürüş zevkinin zirvesine ulaşmak isteyenler Spider’ı almalı… 300 km/h hıza kadar rüzgar ve türbülans neredeyse hiç olmadan arkalarında kasırga uğultusu duymak isteyenler, Spider keyfini Stradale’ye tercih etmeliler.

https://www.ferrari.com/en-TR/auto/sf90-spider/share/media-gallery/hybrid-ferrari-sf-90-spider

Bu arada Formula 1 tekniğindeki çift kavramalı 8-ileri şanzımana sahip RAC-e denilen elektrikli ön aksıyla dört çekerli bu “aşırı” şahlanan aygırın azami süratinin, eManettino Qualify modunda 340 km/h olduğu da iddia ediliyor.

https://www.ferrari.com/en-TR/auto/sf90-spider/share/media-gallery/e-d-ferrari-sf-90-spider

Önde J9.5 jantların içinde görünen 398x223x28 ve arkada J11.5 jantların arkasındaki 360x233x32 milimetrelik frenlerinde enerji geri kazanım özelliği olan yüksek performans ABS ve EBD sistemleri, önde 255/35 ZR 20 J9.5 ve arkada 315/30 ZR20 J11.5 lastikler, elektronik yan kayma kontrolü eSSC ve elektronik fraksiyon kontrolü eTC ile yeni nesil elektronik diferansiyel e-Diff3 teknolojilerine sahip E4WD elektronik kontrol sistemleri, bu ultra-Ferrari’nin dört tekerde vektörlenen maksimum torku eksiksiz şekilde asfalta aktarmak için çalışıyorlar.

https://www.ferrari.com/en-TR/auto/sf90-spider/share/tech-spec/spec-tech-focus

Ağırlık güç oranı 1,67 kg/HP, ön arka ağır dağılımı % 45/55, uzunluğu 4.704, genişliği 1.973, yüksekliği sadece 1.193 ve dingil mesafesi 2.649 milimetre olan SF90 Spider’ın ön iz açıklığı 27 mm daha geniş. 

https://www.ferrari.com/en-TR/auto/sf90-spider/share/interior/interior-focus

Ancak “ben bununla yarış pistine çıkarım” diyebilecek usta pilotlar için de araç ağırlığı 21 kg azaltılmış, "Asseto Fiorano" paketi sunuluyor. GT yarışları için geliştirilmiş Multimatic amortisörler ve karbon fiber arka spoyler ile normal yol homologasyonu olan Michelin Pilot Sport Cup 2 lastiklerin yanında karbon ve titanyumdan yapılmış ek parçalarla bu modifiye hazırlanmış. Gümüş şeritli mavi Asseto Fiorano donanımlı “anormal” SF90 Spider, 250 km/h hızda aktif “shut-off Gurney” sistemiyle 390 kilogramlık bastırma kuvvetine sahipken, altın renkli “normal” SF90 Spider bu değere ancak 300 km/h’de ulaşıyor.

https://www.ferrari.com/en-TR/auto/sf90-spider/share/sports-oriented-spec/sports-oriented-spec-focus

Stradale’ye göre yüzde 10 daha pahalı olan bu hibrit üstü açılır Spider SF90 ile Ferrari üstsüzleri artık dört haneli beygir güçlerine çıkıyor. 70 yıl önce sadece 25 tane araç üreten ve şimdi yılda 10 binden fazla rüya otomobili satan Ferrari, modeller ve versiyonlarını her yıl arttırmaya devam ediyor.

Sanıyoruz; 488 Pista’nın ve F8’in Spider “fırtına”larının ardından bu SF90’da olduğu gibi “kasırga" otomobillerinin devamı gelecek!.. Hatta; 2013’ün konsepti Pininfarina Sergio’ya benzer bir tam elektrikli üstsüz çılgınlık daha bekliyoruz.

Albüm

diğer haberlerden

Haber Başlığı

Ioniq 6 Streamliner

Elektrikli model fırtınası, Hyundai’den gelen ters bir rüzgarla şiddetleniyor. “Electrified Streamliner” olarak tanımlanan Ioniq 6 ile sportif premium sedan piyasası karışacak… 2023 EcoBest Challenge ile vaat ettiği tüm WLTP verilerini gerçek menzil testleri sonucunda da teyit eden ve AUTOBEST'in 31 Avrupalı otomotiv yazarı ve uzmanından oluşan jürisi tarafından 2023'ün en iyi EV'si seçilen Ioniq 6, Ekim ayında Türkiye'de...

Lotus Emira GT4

Toyota’dan alınmış 3.456cc’lik V6 2GR-FE motorla, Harrop TVS 1900 supercharger, Motec “beyin” ve kuru karter uygulayıp 400 beygir gücünü Xtrac 6-ileri sequential şanzımanı direksiyon pedallarıyla ve sınırlı kaymalı diferansiyel LSD ile asfalta kayıpsız vermeye çalışan bir safkan yarışçı İngiliz…

Ferrari SP48 Unica

Yeni nesil ultra zenginlerin ve koleksiyonerlerin en büyük tutkusu, sadece kendilerinde olacak, benzersiz özel otomobiller ürettirmek... Ve bir tycoon, kendi zevkine göre Ferrari SP48 Unica'yı tasarlattı ve ürettirdi!..

Ferrari 812 Efsanesi

Tüm piyasa önce hibritlenip, sonra da elektriklenmeye yüz tutmuşken, 5 yıl önce gösterilen ve Maranello mühendisliğinin zirvesine çıkmış, “normal” Ferrari Gran Turismo aygırlarının en güçlü ve en hızlı atmosferik 812’leri saygıyla analım.

Italdesign Nissan GT-R50

Gelen taleplerle Nissan bir türlü sonlandıramıyor, hatta Nismo'ların Nismo'su T-Spec GT-R NISMO'yu bile halen en "update modified" haliyle yavaş yavaş üretmeye devam ediyor... Üç yıl önceki Altın Yaşında Italdesign dokunuşlarıyla bir koleksiyon modeli olarak yeniden tasarlanmış GT-R efsanesi, Nismo modifiyeli 3.8 litrelik Twin Turbo V6 motoruyla tam 720 beygir gücünde sadece 50 adetle sınırlı olarak üretilmeye başlanmıştı... Şimdi ise 2022'de de son koleksiyoner müşterilerine teslimatları bitiriliyor ve yolların en pahalı Limited Edition modellerinden biri olarak gösteriliyor...

Ares Design S1 Project

Türk asıllı Dany Bahar'ın son projesi Ares Design'ın son kreasyonu, HyperCar ile SuperSport ara kategorisinde sadece 24 adet üretilecek, arkadan itişiyle 2,7 saniyede 100’e hızlanacak!.. Fakat, Speedster versiyonu da ayrı bir bomba!..

1625HP'lik Jesko Hazır!

E85 yakıtla 1.625 beygir gücü ve normal benzinle bile 1.300HP'lik One:1 güç ağırlık oranlı KoenigseggJesko'lar, artık müşterilerine teslim edilmeye başlandı... E85 ile 2,2'ye çıkan normali 1,7 bar boot basınçlı Twin Turbo aluminyum 5.0lt V8 1500Nm'le çıkan maksimum torkunu 9-ileri ışık hızı şanzımanı LST, KED elektronik diferansiyeli ve UPOD ultimate power on demand KGCM vites kutusu kontrol modülüyle kullanıma sunuyor... Yakında yeni dünya hız rekorunu da duyacağız!..

Renault Mégane E-TECH Electric

İspanya'nın Costa del Sol sahil yollarında ilk kez kullandığımız Megane’ın tam elektriklisi, tüm ayrıntılarında Fransız kimliğini vurgulayan bir elektrikli kompakt seçenek. Fakat, bildiğimiz tüm Renault’ların çok daha üstünde premium özelliklerle şaşırttığını da itiraf edelim.

 
CarsNews.TV
Sizlere otomobil ve otomotiv dünyasındaki tüm yenilikleri Dünya ile aynı anda, hatta bazen herkesten önce, getirme iddiası ile açılmış yepyeni bir medyadır. Otomobillerin geleceği, otomotivin sırları ve sürüş keyfini en iyi ve en doğru şekilde görebileceğiniz ve tutkunu olacağınız bir bilgi merkezi!.. Aylık ve haftalık yazılı basın ile onbinlere, TV ile yüzbinlere ulaştıktan sonra; artık milyonlara ulaşabilmek gerekiyor!.. Bu arada Sizlerle bire bir buluşabilmek de fazlasıyla önemli!.. O sebeple CarsNews.TV, tüm sosyal medyanın haber kaynağı ve belki bir danışma hattı olacak!.. Elbette, sadece otomobiller ve hareketlilik kavramı etrafında!..

PROUDLY MEMBER OF

Autobest

KARDEŞ PORTALIMIZ

Kobitek

CARSNEWS.TV, Okan ALTAN ve Teknoart Bilişim İşbirliğiyle yayınlanmaktadır.